Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Violetisimo @ 2016 03 17, 19:49)
Labai nuo salies ir vietoves priklauso. Briuselio centre irgi laaaabai nuziurinejo mus. O kokiam Londone einu ir niekam neidomu. Ar kokiam Duseldorfe. Ar Amsterdame.

Londone per penkerius metus teko sulaukti kažkiek replikų, bet dauguma apsiriboja tik žvilgsniais.

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 03 17, 19:54)
Priklauso ir nuo to, kaip atrodai. Kuo labiau iskrenti is bendros mases, tuo daugiau demesio sulauksi. As atrodau labai kitaip, nei dauguma vietiniu (per balta ir plaukai per sviesus), tai sakau, kad visi psichai esantys kilometro spinduliu link manes ir eina. Viena karta ejau viena su juodu peruku, tai kaip gerai buvo, anei zvilgsnio  biggrin.gif .

O ant blondinių jie tikrai daugiau dėmesio atkreipia biggrin.gif

QUOTE(Amsele @ 2016 03 17, 19:56)
Aciu Dievui, paskutiniu metu lyg ir rimsta situacija. Bet tai deka Austrijos ir Balkanu valstybiu. Jau kazkaip atsiranda vilties, kad sveikas protas visgi nugales, nes is pradziu tai labai beviltiskai viskas atrode. irnesakyk.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 03 17, 20:11)
Man prosenelė ir močiutės pasakojo, jog jų laikais buvo nepadoru moteriai eiti viešumon nepridengtais plaukais. Tą puikiai įrodo lietuvių etnografiniai rūbai. Jų pasakojimu, būtų buvusi didžiulė gėda į bažnyčią įeiti vienplaukei. To reikalavo tikėjimas. Tiesa, veidą dengti nebuvo nei papročio, nei reikalavimo, bet tai juk pasaulis margas.

Man atrodo, kad to reikalavo paprociai, o ne tikejimas. Siaip netgi lietuviu liaudies dainose yra fraziu, kad istekejusi moteris negali lakstyti palaidais plaukais.
Atsakyti
QUOTE(Amsele @ 2016 03 17, 20:11)
o tas, kad islamo mokslininkas (berods is Saudo Arabijos, i kuri DE teismas kreipesi), aiskiai pasake, kad pries teisma atidengti veida "jos tikejimas" nedraudzia. Taip kad tegu nepasakoja pasaku ponia liudytoja.

Bet gi ji nesako "islamo tikėjimas draudžia", ji sako "mano tikėjimas".

Kryžių nešioti taip pat neprivalu pagal religiją, tačiau jei man, kaip tikinčiai, tai labai svarbu ar teisinga būtų versti mane jį nusiimti?
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 03 17, 20:22)
Bet gi ji nesako "islamo tikėjimas draudžia", ji sako "mano tikėjimas".

Kryžių nešioti taip pat neprivalu pagal religiją, tačiau jei man, kaip tikinčiai, tai labai svarbu ar teisinga būtų versti mane jį nusiimti?

Būtų labai gerai, jei "jų tikėjimas" ir apsiribotų tik asmeniniame lygyje, deja, musulmonai garsėja tuo, kad sugeba savo religiją kišti kitiems, nors yra tik imigrantai. Italijoje kažkokioje mokykloje buvo nuimti kryžiai, nes "žeidė musulmonų jausmus", Anglijoje kai kuriose mokyklose buvo atsisakyta kiaulienos patiekalų, nes vėlgi "žeidžia musulmonus", Prancūzijoje reikalavo, kad leistų mergaitėms sportuoti ir plaukioti baseine su naro kostiumais. Chamiškumas ne kitaip. Nemoka jie to laikyti "asmeniniame lygyje".
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 03 17, 20:18)
Ta prasme joms atgrasu, kad vyrai mintysenet  pagalvoja: "graži moteris"? Net komplimentai joms atgrasūs? Kažkokiomis psichologinėmis traumomis kvepia g.gif

Ne taip jie galvoja, jie galvoja "neblogai būtų ją padaryt". Bet tai ar lietuviai niekad nė vienos akimis nenurenginėjo? Neveltui sakoma, kad pavasarį avarijų padaugėja, nes merginos trumpais sijonais į gatves išeina ax.gif . Nu šitie karštesnio kraujo ax.gif .

QUOTE(Miškų avietė @ 2016 03 17, 20:59)
Na, nežinau. Aš kokiame nors Taline, Rygoje, Helsinkyje (pakolkas) jaučiuosi daug saugesnė ir ramesnė nei didžiuosiuose Europos miestuose vien dėl to, kad Pabaltyje mažiau arabų, indų, pakistaniečių ir pan. Man jie tikrai sukelia nejaukumą, o dar tos į paklodes įlindę moterys... nežinai ar po tais patalais kokios bombos nesinešioja.

Štai ir čia puikus pavyzdys iš tos walking like a woman video serijų. Nei juodoadžių, nei babajų ir jokių priekabių, jokio įžūlumo ir nesaugumo jausmo  smile.gif
https://www.youtube....h?v=nnZsH4kNyLI

Vat aš irgi galvoju, kad turėtų būt draudžiama nešiot tuos maišus, vien terorizmo tikimybei sumažint. Namie lai dangstosi tuos veidus, bet gatvėj uždengtu veidu turėtų būt draudžiama vaikščiot. Plaukus, pečius, kas seksualiausia, lai dangsto.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 03 17, 20:17)
Man atrodo, kad to reikalavo paprociai, o ne tikejimas. Siaip netgi lietuviu liaudies dainose yra fraziu, kad istekejusi moteris negali lakstyti palaidais plaukais.

Reikalavo ir tikėjimas. Tiek krikščionybėje, tiek judaizme. Šv. Marijos atvaizdo nepamatysite plika galva.
Iš sinagogos gal ir dabar išprašytų, jei eitumėte be galvos apdangalo.
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2016 03 17, 20:17)
Londone per penkerius metus teko sulaukti kažkiek replikų, bet dauguma apsiriboja tik žvilgsniais.

Tiesa, aš po babajų rajonus nevaikščiodavau arba kokiam Lutone kuriame jautiesi kaip Afganiste.

QUOTE(Miškų avietė @ 2016 03 17, 20:26)
Būtų labai gerai, jei "jų tikėjimas" ir apsiribotų tik asmeniniame lygyje, deja, musulmonai garsėja tuo, kad sugeba savo religiją kišti kitiems, nors yra tik imigrantai. Italijoje kažkokioje mokykloje buvo nuimti kryžiai, nes "žeidė musulmonų jausmus", Anglijoje kai kuriose mokyklose buvo atsisakyta kiaulienos patiekalų, nes vėlgi "žeidžia musulmonus", Prancūzijoje reikalavo, kad leistų mergaitėms sportuoti ir plaukioti baseine su naro kostiumais. Chamiškumas ne kitaip. Nemoka jie to laikyti "asmeniniame lygyje".

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Maja Di @ 2016 03 17, 20:26)
Vat aš irgi galvoju, kad turėtų būt draudžiama nešiot tuos maišus, vien terorizmo tikimybei sumažint. Namie lai dangstosi tuos veidus, bet gatvėj uždengtu veidu turėtų būt draudžiama vaikščiot. Plaukus, pečius, kas seksualiausia, lai dangsto.

Veidą dengti tikrai turėtų būti uždrausta visoje Europoje.

Beje, paskaitykit komentarus po tuo video iš Rygos. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 03 17, 16:42)
Mat kaip, kai savi badauja galima ir viso pasaulio pradėti nekęsti ir be epitetu niekaip neapsieisi.
Lengviau pasidaro?

Niekas nieko nesakytų, jei jie čia nesikėsintų cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Pilango @ 2016 03 17, 17:46)
Ne visai susijęs su pabėgėliais, bet gan įdomus trumpas filmukas. Apie hijab'ą, vyrus ir kodėl gyventi Rytų Europe yra gerai smile.gif
https://www.youtube....h?v=mgw6y3cH7tA

Kažkokia nesąmonė. Tai dar gražesnę moterį iš viso suvalgytų? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 03 17, 20:38)
Kažkokia nesąmonė. Tai dar gražesnę moterį iš viso suvalgytų? cool.gif

Dėl grožio nežinau, bet įtariu, kad jei būtų su aukštakulniais ir/ar suknele visai nekas būtų.
Atsakyti
Kodėl vartojate visokius " paklodė, maišas, skuduras, babajus..."
Čia toks būdas sumenkinti? Ar tiesiog nežinojimas kaip kas vadinasi?
Atsakyti
Moterys dengiasi kunus, veidus, nes taip iprate, tuo tiki. Moterys tokiose salyse jauciasi saugesnes, kai ju nemato. O dengiasi, nes pagal tikejima ju grozi gali matyti tik savas vyras, o ne svetimi. Po hidzabais slepiasi prabangiausi seksualiausi apatiniai smile.gif

Cia beveik tiesiogine transliacija is Atenu, si diena, tiksliau vakaras. Afganai pries sirus Pirejaus uoste. Kalba graikiskai, bet ten nebutina klausyti, vien is vaizdu aiski situacija smile.gif

https://www.youtube....eature=youtu.be
Atsakyti
QUOTE(Pilango @ 2016 03 17, 20:47)
Tai džiugu dėl jūsų. Aš migrantų neužmirštoj šaly praleidau tik savaitę, bet ir tai spėjau gauti "dėmesio". Įdomu tai, kad tame pačiame mieste prieš tai buvau su vyru. Priešingai nei šį kartą, ir gan trumpą suknelę nešiojau, tačiau nebuvo jokių nei žodžių, nei veiksmų. Arba tuomet dar migrantų nebuvo, arba kai moteris turi "šeimininką", kitaip žiūri.

Lygiai tas pats yra ir krikščioniškose Armėnijoje bei Gruzijoje, vienai ar kelioms šviesesnio gymio moterims, kad ir su kukliais drabužiais, "dėmesys" garantuotas, bt jei šalia yra vyras, net ir su trumpiausiu miniaku jausiesi nematoma.

QUOTE(Violetisimo @ 2016 03 17, 20:58)
Haha, as juodaplauke biggrin.gif  Bet vat drauges blondines. Bet kazkaip kokiam Briusely visi spoksojo i abi, o kokiam Duseldorfe i ne viena biggrin.gif
Papildyta:

Taip, NRW. Dar daznai aplink Franfurta lankausi. Bet niekur nesikabineja g.gif

lotuliukas.gif Briuselyje komandiruotėje buvau su dviem rinktiniais gražuoliais, blondinu ir briunetu (beje, Lietuvos totoriumi). Į pirmą spoksojo kas antra moteris, į antrą - kas dešimtas vyras.

QUOTE(leber @ 2016 03 17, 21:11)
Man prosenelė ir močiutės pasakojo, jog jų laikais buvo nepadoru moteriai eiti viešumon nepridengtais plaukais. Tą puikiai įrodo lietuvių etnografiniai rūbai. Jų pasakojimu, būtų buvusi didžiulė gėda į bažnyčią įeiti vienplaukei. To reikalavo tikėjimas. Tiesa, veidą dengti nebuvo nei papročio, nei reikalavimo, bet tai juk pasaulis margas.

Gal bus įdomu, interviu su bene geriausia kostiumo ekperte T. Jurkuviene "Nuometas – burkos pusbrolis": http://www.delfi.lt/...s.d?id=60722081

QUOTE(leber @ 2016 03 17, 21:31)
Reikalavo ir tikėjimas. Tiek krikščionybėje, tiek judaizme. Šv. Marijos atvaizdo nepamatysite plika galva.
Iš sinagogos gal ir dabar išprašytų, jei eitumėte be galvos apdangalo.

Ne tikėjimas, o ikonografijos tradicija, kuri formavosi ankstyvosios krikščionybės laikais ir atspindėjo tuometes madas. Tikinčiųjų dauguma beveik du tūkstančius metų buvo beraščiai, meno kūriniai bažnyčioje buvo tarsi knyga, kurią būtų lengva skaityti. Pavyzdžiui, ar atkreipėte dėmesį, kad Mergelė Marija ne tik prisidengusi galvą, bet ir dėvi melsvus drqabužius.
Atsakyti