QUOTE(Pilango @ 2016 03 17, 20:47)
Tai džiugu dėl jūsų. Aš migrantų neužmirštoj šaly praleidau tik savaitę, bet ir tai spėjau gauti "dėmesio". Įdomu tai, kad tame pačiame mieste prieš tai buvau su vyru. Priešingai nei šį kartą, ir gan trumpą suknelę nešiojau, tačiau nebuvo jokių nei žodžių, nei veiksmų. Arba tuomet dar migrantų nebuvo, arba kai moteris turi "šeimininką", kitaip žiūri.
Lygiai tas pats yra ir krikščioniškose Armėnijoje bei Gruzijoje, vienai ar kelioms šviesesnio gymio moterims, kad ir su kukliais drabužiais, "dėmesys" garantuotas, bt jei šalia yra vyras, net ir su trumpiausiu
miniaku jausiesi nematoma.
QUOTE(Violetisimo @ 2016 03 17, 20:58)
Haha, as juodaplauke

Bet vat drauges blondines. Bet kazkaip kokiam Briusely visi spoksojo i abi, o kokiam Duseldorfe i ne viena
Papildyta:
Taip, NRW. Dar daznai aplink Franfurta lankausi. Bet niekur nesikabineja

Briuselyje komandiruotėje buvau su dviem rinktiniais gražuoliais, blondinu ir briunetu (beje, Lietuvos totoriumi). Į pirmą spoksojo kas antra moteris, į antrą - kas dešimtas vyras.
QUOTE(leber @ 2016 03 17, 21:11)
Man prosenelė ir močiutės pasakojo, jog jų laikais buvo nepadoru moteriai eiti viešumon nepridengtais plaukais. Tą puikiai įrodo lietuvių etnografiniai rūbai. Jų pasakojimu, būtų buvusi didžiulė gėda į bažnyčią įeiti vienplaukei. To reikalavo tikėjimas. Tiesa, veidą dengti nebuvo nei papročio, nei reikalavimo, bet tai juk pasaulis margas.
Gal bus įdomu, interviu su bene geriausia kostiumo ekperte T. Jurkuviene "Nuometas burkos pusbrolis":
http://www.delfi.lt/...s.d?id=60722081
QUOTE(leber @ 2016 03 17, 21:31)
Reikalavo ir tikėjimas. Tiek krikščionybėje, tiek judaizme. Šv. Marijos atvaizdo nepamatysite plika galva.
Iš sinagogos gal ir dabar išprašytų, jei eitumėte be galvos apdangalo.
Ne tikėjimas, o ikonografijos tradicija, kuri formavosi ankstyvosios krikščionybės laikais ir atspindėjo tuometes madas. Tikinčiųjų dauguma beveik du tūkstančius metų buvo beraščiai, meno kūriniai bažnyčioje buvo tarsi knyga, kurią būtų lengva skaityti. Pavyzdžiui, ar atkreipėte dėmesį, kad Mergelė Marija ne tik prisidengusi galvą, bet ir dėvi melsvus drqabužius.