QUOTE(Maja Di @ 2016 03 10, 12:28)
Bet kaip jūs piestu stojat prieš tas dvi šeimas, kurios atvyko į Lietuvą ir nesielgia agresyviai. Jūs iš anksto juos vadinat barbarais, perekšlėm. Net nesidomit ar nuo karo bėga ar sotesnės duonos, bet priekaištaujat, kad neturi reikiamo (pagal jus) išsilavinimo, nešneka laisvai angliškai, galbūt gimdys vaikus... Aš nematau jokios problemos Lietuvai, kuri ruošiasi priimti 1000 žmonių bėgančių nuo karo ir persekiojimo. Tuo labiau, kai atsirenka, o ne stichiškai priima visus.
Aš stoju piestu prieš melagystes, pvz: viešus skelbimus, kad jie moka angliškai, nors realiai - nemoka, matyt tik tam, kad sudaryti geresnį vaizdą apie juos. Ir beto aš nuvykus į svetimą šalį, kuri mane geranoriškai priėmė tikrai nepadavinėčiau jos į teismą. Na nebent su manim ten išvis nežinau kaip elgtųsi, o čia... kažkoks menkniekėlis ir vos galimybė yra iškart į teismą

Ir ko jie po tokių veiksmų tikisi? Tolerancijos?

Dar aš stoju piestu prieš migrantų finansavimą, kai prieš tai ir su savom kai kuriom problemom nesam susitvarkę iki vidutinio lygio.
O ne prieš pačius KARO pabėgėlius, kurie atvykę į Lietuvą mokosi kalbos, laikui bėgant bando susirasti darbą ar kurti verslą ir t.t. Ir taip, stoju piestu prieš tuos kurie nieko nedarys ir nesistengs ir dar įrodinės čia savo teises.
Kalbant apie Europą, taip pat nebūčiau prieš jei vyktų normali karo pabėgėlių atranka, nieko prieš, kad Europa priimtų juos tam laikui kol jų šalyje nepasidarys vėl saugu. Bet jau vėlu tai daryti ir geriau išvis jokių "pabėgėlių" nei dabartinis bardakas. O Europa iki šiol nieko nesugeba padaryti, visiškai nieko. Tik šneka visi, šneka, tariasi, vėl šneka, vėl į kokį mytingą suvažiuoja dar pašneka, vėl viešai pasako kokia didelė pabėgėlių krizė, vėl apkaltina šalis kurios saugo savo sienas, vėl pašneka ir taip toliau ir taip toliau. Va visai kaip ir tolerastės, anos rėkia kaip jiems reikia padėti, kokie jie vargšai, kaip juos reikia priimti, bet jokių veiksmų pačios tai nesiima.
Papildyta:
QUOTE(Amsele @ 2016 03 10, 18:20)
O iš A. Merkel, anksčiau ryžtingai pasisakiusios prieš Turkijos narystę Bendrijoje, lūpų vietoj atviros kritikos išsprūdo tik vienintelis blyškus sakinys: Mes su Turkijos premjeru kalbėjomės apie laikraščio uždarymą. Visi pabrėžėme, kokia svarbi mums spaudos laisvė.
Skaitykite daugiau:
http://www.delfi.lt/...o.d?id=70659614
Deja teisybe. Merkel isdrysta tik austrams, vengrams ir kitiems "saviskiams" pirstu grumot. Jau nekalbant apie tai, kad atvirai kalbama, jog sitas turku "netiketas planas" visai ne toks jau ir turku, labiau Angeles.
O Turkijai Europos Sąjungoj tikrai ne vieta

Dar to betrūko.