Gimiau ir užaugau sąjungoje ir man buvo gera gyventi. Todėl, kad:
- Badauti neteko, plika basa nevaikščiojau, stogą virš galvos visada turėjau, tėvai dirbo, tai ir įtampos namuose "kad tik darbo neprarasti" arba "kaip reiks gyventi" neapturėjau.
- Prisiminimai iš darželio smagūs. Žaidžiau, piešiau, vaidinau būryje bendraamžių, kas ten galėjo būti blogai?
- Mokykla. Iš anksto žinojau kaip bus, buvo aišku kokius dalykus reikės mokintis, egzaminai po 8 klasės, po jų galėsiu rinktis vidurinę ar proftechninę, abitūros egzaminai bus tokie ir ne kitokie, stojamieji- šitokie,o ne anokie. 11 metų be reformų jaudulio. Mokyklos pabaigimas, stojamieji, vaikinai į armiją. Aišku ir nesudėtinga kaip du grašiai.
- Taip buvo uždraustos literatūros, bet mes tai ją skaitėme, pvz. Pasternako "Daktaras Živago", lygiai taip pat skaičiau Ivanauskaitės "Ragana ir lietus'', kuri uždarsta buvo berods 1993. Taip buvo draudžiama klausytis "Bitlų'', bet klausėmės. Daug kas buvo "negalima", bet paauglystė toks etapas, kad būtent draudimai skatina daryti tuos "negalima".
- Liūdnuma su apranga, pasirinkimas nedidelis, visi apipirkti vienodai. Tačiau kokia varomoji jėga, kai nesinori būti "tokiu pačiu". Siuvimai, mezgimai, aplikacijos, mereškavimai, siuvinėjimai ir panašios išmonės man leido pasigaminti vienetinius "modelius".
-Sugalvok ir pasidaryk pats vyravo visur- kaip pasidaryti pankišką skiauterę ir kuo nusispalvinti? Tik vakarui, nes į mokyklą su tokia grožybe negalima. Kaip vaikinų pusilgius plaukus laikinai padaryti trumpais, kad neužkliūtų mokykloje....na ir galvodavom, bandydavom, konstruodavom tiek aprangas, šukuosenas, tiek šviesmuzikes, veidrodinius rutulius diskotekoms, o muzikos miksai turint tik vieną juostinį magnetofoną- kruopštumo viršūnė, plušėdavom, bet pasidarydavom. Smagūs prisiminimai.
-Interneto nebuvo, kelionių agentūrų taip pat. Tačiau mano pirma kelionė atsitiko 12 metų pabėgimo iš namų būdu, nes aišku buvo, jog jei pasakysiu ką organizuojam- tikrai neišleis. Maršrutas- Saaremaa salos. Pavyko puikiai, tėvams buvo pakloti įrodymai, kad aš galiu keliauti ir keliausiu, net jei reikės "bėgti iš namų". Išsikovojau superines vasaras- Karpatai, Juodoji jūra, Kaspija, Krasnodaro kraštas, Baikalas, Uralas, Solovkų salos.....smaguma ir nei kiek neerzino tradiciniai rašinėliai "kaip aš praleidau vasarą" Tiesa, laiko ir išmonės organizuojantis keliones reikėjo daug. Neturėjome galimybės "allinclusive" nusipirkti, čia tai nuostolis.
- Taip, Kalėdas žmonės švesdavo be triukšmo, tyliai, tačiau gi eglutės buvo papuoštos ir plotkelių buvo, ir šieno po staltiese, ir 12 patiekalų. Net nežinau kokios Kalėdos tikresnės, ar tos "pasislėpus" ar su nesibaigiančiu "Jingle Bells" ir blizgalais ant kiekvieno kampo?
Kas čia dar buvo blogiau

Ai, gi pampersų nebuvo, teko man merliukus plauti, tiesa ne su ryga, turėjau "feja". Ale tai kadangi nebuvo ir interneto, soc. tinklų, tai, galvoju, jei susumavus mano laiką, dabar praleidžiamą virtualybės platybėse, vystyklams išplauti laiko pakaktų, dar ir liktų.
Ar tai reiškia, jog aš ilgiuosi SSSR santvarkos?
Kita vertus, ar žmonės, kurie nori tos buvusios sąjungos, toks jau neįtikėtinas reiškinys?
Neužilgo Anglijos gyventojai pasidalins į dvi stovyklas. Nelygu koks bus rezultatas, vis tiek viena pusė liks nepatenkinta. Arba kažkas ilgėsis ir norės atgal i ES santvarką, arba kažkas ilgėsis Anglijos be ES santvarkos. Argumentų "kodėl", manau abi pusės turi ir turės nors vežimu vežk.