QUOTE(Maja Di @ 2016 03 02, 13:23)
Maja Di, 02 Kov 2016 - 13:23, parašė:
Maja Di, 02 Kov 2016 - 13:23, parašė:
O dėl utėlių nesako garsiai pas ką rado, bet visiems tėvams parašo žinutę, kad rasta, o vaikai greit išsiaiškina. Pernai 3 kartus gavau tokią žinutę iš mokytojos, o vieną kartą ir mano vaikas parsinešė. Visi žinojo kuris berniukas tų gyvių atneša, su nuskusta galva paskui ateidavo
. Šiemet kažkaip susitvarkė, tfu tfu.
O dėl utėlių nesako garsiai pas ką rado, bet visiems tėvams parašo žinutę, kad rasta, o vaikai greit išsiaiškina. Pernai 3 kartus gavau tokią žinutę iš mokytojos, o vieną kartą ir mano vaikas parsinešė. Visi žinojo kuris berniukas tų gyvių atneša, su nuskusta galva paskui ateidavo

. Šiemet kažkaip susitvarkė, tfu tfu.
Mūsų gimnazijoj tas pats

Nereikia jokių tėvų parašų

Per rugsėjo 1 paklausė, ar sutinkam, kad periodiškai būtų tikrinama, pasakėm, kad sutinkam, niekur parašų nedėjom

Į TAMO ateina tik pranešimai, kad rasta arba nerasta toje klasėje utėlių, jei rasta, patardavo apžiūrėti vaiko galvą.
Kalbant apie sovietmečio mokyklą, tai pasakysiu, kas mane erzino ir labai stipriai
1. Va jūs diskutuojat, kad buvo uniformos tokios ir anokios, o aš iš viso esu prieš uniformas

Man tai sugrįžimas į sovietinius laikus, kai visi iki vieno turėjo būti vienodi

Aš dar baigiau su privalomom uniformom, bet kaip džiaugiausi, kad vyresnėlis jau galėjo rinktis

O dabar dauguma gimnazijų(mūsų, beje, irgi)
reikalauja, taip, taip, gerai perskaitėt žodį, vėl grįžti prie uniformų

Ir nors tėvai tenorėjo gimnazijos atributų(emblemą kokią), bet gimnazijos valdžia atmetė ir pasirinko sovietinį variantą: berniukams nepatogūs, judesius varžantys švarkai ir kelnės, mergaitėms sarafanai. Apie mergaites nieko negaliu komentuoti, bet kai bandau savo pirmoką įsivaizduoti su kostiumu, kurį reiks skalbti kasdien, siūti kas savaitę, toks pyktis suima... Ir pagalvoju tada: pakako LAISVEI 25 metų, ir vėl grįžtame prie štampuotės.
2. Labai erzino privaloma mankšta prieš pamokas.

Ir ne tiek mankšta, kiek tas tikrinimas, kaip mokiniai mankštinasi

O paskui soc.lenktynių lentoje galėjai pasižiūrėti, kaip nuvarei klasę į paskutinę vietą.
3. Nepatiko ir mokytojų fizinės bausmės: liniuote pliekimas per rankas, pritūpimai, rankų iškėlimas ir laikymas 40 minučių.
4. Nepatiko pionierių sueigos, draugovės, stovėjimas prie vėliavos ir saliutavimas karštyje.
5. Dar vienas kvailas dalykas, mano manymu, buvo karo veteranų lankymas ir "pagalba"

Mąstau dabar, kad jei pas mane svetimi vaikai ateitų keliom valandom, net durų neatidaryčiau.