QUOTE(kackac @ 2016 02 19, 19:45)
Duokdie, tie vaikai buvo vakcinuoti BCG. Skuodo raj. pagal TBC paplitimą yra blogiausioje padėtyje Lietuvoje.
http://www.delfi.lt/...s.d?id=70464562
http://www.delfi.lt/...s.d?id=70464562
QUOTE(kiskius @ 2016 02 19, 20:08)
o koks skirtumas buvo jie vakcinuoti ar ne??? juk skiepas saugo nuo sunkios formos tik pirmus metus
Turit omeny, kad BCG turi geriausią efektą prieš miliarinę diseminuotą TBC ir tuberkuliozinį meningitą, kuris būdingiausias kūdikiams ir vaikams iki 3 metų?
QUOTE(Erikauzas @ 2016 02 19, 22:12)
Arklio pasakos,beveik visi naujagimiai skiepijami ir kas kelintam vaikui 7m.užrausta.Vaiko pusbroliui užraudo,bet jokios ligos nerado,su kuo pakalbi tai daugumai užrausta,nors neserga.Aš asmeniškai neleidau daryti vaikui Mantu.
Čia tik svaičiojimai,kad apsaugo nuo sunkių ligos formų,nėra įrodymų.Čia iš tos serijos kas būtų jeigu būtų.
Čia tik svaičiojimai,kad apsaugo nuo sunkių ligos formų,nėra įrodymų.Čia iš tos serijos kas būtų jeigu būtų.
Erikauzas, ar bent bandėt ieškot tų įrodymų? Spėju, kad ne , kitaip nekiltų klausimų, kodėl užrausta Mantoux, ir dėl kokių priežasčių pasitaiko klaidingai teigiami rezultatai
P.S o dėl kokios priežasties atsisakėt tyrimo? Vien todėl, kad jis kažkaip iš tolo turėjo bendą sąskambį su skiepais?
QUOTE(Erikauzas @ 2016 02 19, 22:33)
Aš kalbu ne apie pačią ligą,o kad nėra įrodymų,kad skiepai saugo nuo sunkių formų,nes visu pirma neaišku ar vaikas būtų susirgęs ta sunkia forma,o visi nuopelnai iš karto skiepui eina.
O paskiepijus ir susirgus sunkia forma kaip tada vadinama?Ar vėlgi taip nebūna?
O paskiepijus ir susirgus sunkia forma kaip tada vadinama?Ar vėlgi taip nebūna?
Anksčiau minėtos formos būdingos mažiems vaikams- tai ne filosofija, o statistika Taip pat imunosupresuotiems( ŽIV, mitybos nepakankamumas ir neseniai persirgusiems tymais).
Papildyta:
QUOTE(uups @ 2016 02 19, 22:59)
Mane asmeniskai imunologai taip suvare, kai as pasakiau kad mane domintu galimybe BCG vakcinuot, kad buvo ilgokai geda...
Pasmalsausiu: LT ar užusieniuos? Tiesiog vienu ir kitu atveju motyvai turėtų būti skirtingi