Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje

QUOTE(Purpurinėėė @ 2016 09 18, 08:33)

Aciu labai! 4u.gif
Atsakyti
Merginos, labai skubus klausimas.
Dalyvausiu vokiecio laidotuvese, bet gimine nesu. Turiu buti apsirengusi juodai, tamsiai ar bet kaip? Nenoriu atrodyti ne i tema. Gal dar kokiu patarimu turite ar pastebejimu del vokisku laidotuviu. Bus urna.
Atsakyti
moterys rengiasi daznai - juodos kelnes arba sijonas ir balta bliuzele,bliuskute...palaidine smile.gif arba visai juodai, dar tamsiai melyna neissiskirsit is minios mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wolke7 @ 2016 10 12, 15:01)
moterys rengiasi daznai - juodos kelnes arba sijonas ir balta bliuzele,bliuskute...palaidine  smile.gif  arba visai juodai, dar tamsiai melyna neissiskirsit is minios  mirksiukas.gif

Ačiū. O gal dar pasakysit, ar laidotuvese vyksta kas nors kitaip nei pas mus? Laidotuves kataliko. Zinau tik, kad cia i laidotuves neina visi,kas sumąsto, o kas kvietimus gauna.
Atsakyti
Sveikos merginos, turiu tokį klausimą gal kuri esat susidūrus? su sunkia negalia turinčiu vaiku noriu išvykti gyventi į Vokietiją, kokių reikėtų dokumentų ir kokios išmokos vaikui priklauso?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Nepykit, jei jau buvo toks klausimas 4u.gif

Mano vyras kuri laika dirba Vokietijoje, o as su 2 vaikais LT Labai sunku buti atskirai, ypac vyresnelis labai ilgisi tecio unsure.gif Pripratome visada but kartu, o dabar seima, bet atskirai... man sunku susigyventi su tokia situacija sad.gif

Vyras uz tai, kad atvaziuotumem pas ji ir gyventumem DE As irgi labai noreciau, bet yra vienas "bet" unsure.gif Mano vyresnelis yra pirmokas ( lanko lenku mokykla). Nezinau ka galvoti, kaip teisingai nuspresti... Nerandu info panasios situacijos. Gal girdejote ar gal pacios susidurete panasiai, papasakokite 4u.gif Ar yra toje salyje mokyklos atvykusiems vaikams/moksleiviams is LT, butent besimokantiems lenku mokyklose? Pergyvenu kaip jam pavyktu pritapti DE, ismokti kalba, mokytis itt.
Del mazylio ( 1,5 m. ) nepergyvenu, pritaptu greitai. O ka daryti su moksleiviu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaangelika: 13 kovo 2017 - 00:31
Keliais postais aukščiau buvo toks pat klausimas.. na nepatingėkite keletą puslapių atgal praversti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tybuka @ 2017 03 13, 11:31)
Keliais postais aukščiau buvo toks pat klausimas.. na nepatingėkite keletą puslapių atgal praversti  ax.gif

Oi atsiprasau 4u.gif skaiciau viska, greiciausiai praleidau, nes nakti skaiciau... vel einu skaityti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aaangelika @ 2017 03 13, 12:10)
Oi atsiprasau  4u.gif  skaiciau viska, greiciausiai praleidau, nes nakti skaiciau... vel einu skaityti  ax.gif

Perskaiciau dar 2 kartus, nematau panasau posto 4u.gif Daugiau cia kalba apie vaiku pinigus ir apie vaikus iki mokyklinio amziaus. Mano jau dabar pirmokas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aaangelika @ 2017 03 13, 11:37)
Perskaiciau dar 2 kartus, nematau panasau posto  4u.gif  Daugiau cia kalba apie vaiku pinigus ir apie vaikus iki mokyklinio amziaus. Mano jau dabar pirmokas  4u.gif

La, del pirmoko mepergyvenciau, ismoks greitai kalba. I kokia mokykla ar klase, spres vietoje. Kiekvienos zemes (Kreis) Schulamt turi savus kriterijus ir savus metodus. Tik paruoskit vaika, kad bus sunkiau. Kad idemiai klausytu kas ka sako, kaip daro. Lengviau kalba supras. Aisku pamokykit zodziu vokiskai. Ir drasiai pirmyn. Vaikai ir seima svarbiausia.
Papildyta:
QUOTE(04dalia07 @ 2017 02 17, 17:37)
Sveikos merginos, turiu tokį klausimą gal kuri esat susidūrus? su sunkia negalia turinčiu vaiku noriu išvykti gyventi į Vokietiją, kokių reikėtų dokumentų ir kokios išmokos vaikui priklauso?

Nezinau, kaip su vaikais, bet atsivezem uosvi su neigalumu. Jo neigaliojo pazymejimo, net neziurejo, viska is naujo reikejo daryt. Bet mums uztruko neilgai, 3 men gal. mes "gaunam" nemazai, bet tu pinigu neismoka mums, nes mes ne DE pilieciai, juos galim panaudoti paslaugoms. Is darbo zinau, kad neigalu vaika vezioja i spec mokyklas.
Atsakyti
Notė aciu 4u.gif

Vakar visaip per google ieskojau info. Daugiausiai rase, kad vietoje sprendzia ir eina is karto i vokiska mokykla. Dauguma vaiku greitai ismoksta kalba. Tiesa pasakius, suprantu jog bus streso labai daug vaikui ir man.. visi praejo si etapa... bet labai issigandau ir apsiverkiau 4u.gif bijau, ar susigaudysime ir ar pritapsime, del vyresnelio labiausiai. Vyras uz tai (as irgi), kad butume kartu ir bandytumeme viska tik del vaiku geresnes ateities. Ir labai noriu, ir tuo paciu baisiai bijau 4u.gif
Vyro darbas mazam miestelyje, Kelberg. Nesu ten buvusi, bet isivaizduoju, kad mazai galimybiu butu vaikams. Gal verta kurtis i koki didesni miesteli netoliese Kelberg.

Gal kas is jusu gyvena su seima mazame miestelyje, vaikai lanko darzeli/mokykla ir viskas gerai? Turiu omenyje nieko netruksta, galimybiu vaikams uztenka. Kvailas klausimas, nezinau kaip teisingai suformuoti ax.gif O gal kas gyvena Kelberg miestelyje?
Atsakyti
QUOTE(aaangelika @ 2017 03 14, 08:58)
Tiesa pasakius, suprantu jog bus streso labai daug vaikui ir man.. visi praejo si etapa... bet labai issigandau ir apsiverkiau  4u.gif  bijau, ar susigaudysime ir ar pritapsime, del vyresnelio labiausiai.

na tai rytoj dar nesipakuokit daiktu. Atidekit tai iki vasaros pradzios ar pabaigos, o iki to laiko suraskit vaikui mokytoja, kuri vokieciu kalbos ji pamokins. Daug laiko, neblogai pramoks. Ir maziau panikuokit, nes vaikas tikrai pajaus, kad ta Vokietija kazkas baisaus, kad jau mama sitaip isigazdinus.
Atsakyti