Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių-meilenių palata

Ar yra skirtumas,šildomoj patalpoj ar sklepe migdyti amariles vazonuose

Atsakyti
amarrile, neaišku kokia temperatūra šildomoje patalpoje ir kokia rūsyje? Pas mane žiemodavo šalčiausioje šildomoje patalpoje kur temperatūra +15C, o dabar bus rūsyje, kur temperatūra +14C.
Atsakyti
Na, va labai skubėjau su užsakymu, bet pasirodo, kad užsakyti galiu tik nuo lapkričio 1 d. (hit) Tad, spalio 31 d. 24 val. ir užsakinėsiu. Kadangi užsakymai kiekvienais metais vis didesni, tai norėčiau, kad pinigėlius už meilenius pervestumėte iki spalio 30 d.. O siuntimo išlaidas susivesime vėliau, kai jau meileniai bus pas jus. Apie sumas parašysiu kiekvienai AŽ.
Beje, dar galite rinkti iki mėnesio galo.
Atsakyti

Augalų pirkimas, užsakymas vyksta čia https://www.supermama.lt/forumas/topic/1018493-augalu-uzsakymas-internetu-be-tarpininku/page-36. 

Atsakyti
Sveikos merginos. Patarkit ką man daryti-parsinešiau amarili iš rūsio....o jis tik lapus pradėjo duoti😔. Ar žydės jis šiemet,ar kažką ne tai padariau? Pernai,kai pražydėjo,nukirpau lapus ir išnešiau į rūsį...o dabar parsinešiau jį namo. Galvoju reik pražydinti...bet kažkaip nesimato..kad būtų žiedynkotis😕
Atsakyti
QUOTE(Rudojilape @ 2017 10 28, 21:11)
Sveikos merginos. Patarkit ką man daryti-parsinešiau amarili iš rūsio....o jis tik lapus pradėjo duoti😔. Ar žydės jis šiemet,ar kažką ne tai padariau? Pernai,kai pražydėjo,nukirpau lapus ir išnešiau į rūsį...o dabar parsinešiau jį namo. Galvoju reik pražydinti...bet kažkaip nesimato..kad būtų žiedynkotis😕

Dėl kokių priežasčių parsinešei iš rūsio? Ar jau rūsyje jis pradėjo lapus augiti? Ar parnešus pradėjai lieti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 28 spalio 2017 - 22:53
Parsinešiau,nrs pagalvojau,kad laikas jai keltis ir kambaryje pradėjau lieti
Atsakyti
QUOTE(Rudojilape @ 2017 10 29, 09:30)
Parsinešiau,nrs pagalvojau,kad laikas jai keltis ir kambaryje pradėjau lieti

neaišku kiek laiko davei pailsėti svogūnui. Negalima lieti tol, kol svogūnas neišleidžia žiedstiebio apie 5 cm. Šiaip tai poilsis prasideda, kai svogūnas pats nudžiovina lapus ( nors kai kas pateisina lapų nupjovimą) ir po kokių 1,5- 2 mėn jis atsibunda. Kartai ir ilgiau miega. Kitas reikalas, jeigu per vasarą neužauga bent 4-6 lapai, tai žiedynas gali ir nesusiformuoti.
Atsakyti
ir dar
ar pagal pačios parašymą jūs iškarto po žydėjimo nupjovėt lapus ir įkišot į rūsį?
Net neleidot svogūnui augti?
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2017 10 29, 11:56)
ir dar
ar pagal pačios parašymą jūs iškarto po žydėjimo nupjovėt lapus ir įkišot į rūsį?
Net neleidot svogūnui augti?

Taip...mama nupjovė ir man atidavė...o aš jį padėjau rūsy. Čia buvo gal koks kovo mėn
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rudojilape: 29 spalio 2017 - 15:32
QUOTE(Rudojilape @ 2017 10 29, 16:31)
Taip...mama nupjovė ir man atidavė...o aš jį padėjau rūsy. Čia buvo gal koks kovo mėn

užjaučiu jūsų amarilį. Jam teko sunkus išbandymas.
Atsakyti
QUOTE(Rudojilape @ 2017 10 29, 16:31)

Darėt viską tiksliai atvirkščiai. Vasarą augalai turi augti, po to rudeniop eit miegot į rūsį ar kitur. Nedavėt augt, neaišku, ar zydės. Arba šįkart zydės, bet po to gali pramečiuoti.
Po zydėjimo svogūną ir lapus auginame, pjauti negalima, į rūsi nenešame.
Atsakyti