Ar yra skirtumas,šildomoj patalpoj ar sklepe migdyti amariles vazonuose
amarrile, neaišku kokia temperatūra šildomoje patalpoje ir kokia rūsyje? Pas mane žiemodavo šalčiausioje šildomoje patalpoje kur temperatūra +15C, o dabar bus rūsyje, kur temperatūra +14C.
Na, va labai skubėjau su užsakymu, bet pasirodo, kad užsakyti galiu tik nuo lapkričio 1 d. (hit) Tad, spalio 31 d. 24 val. ir užsakinėsiu. Kadangi užsakymai kiekvienais metais vis didesni, tai norėčiau, kad pinigėlius už meilenius pervestumėte iki spalio 30 d.. O siuntimo išlaidas susivesime vėliau, kai jau meileniai bus pas jus. Apie sumas parašysiu kiekvienai AŽ.
Beje, dar galite rinkti iki mėnesio galo.
Beje, dar galite rinkti iki mėnesio galo.
Augalų pirkimas, užsakymas vyksta čia https://www.supermama.lt/forumas/topic/1018493-augalu-uzsakymas-internetu-be-tarpininku/page-36.
Sveikos merginos. Patarkit ką man daryti-parsinešiau amarili iš rūsio....o jis tik lapus pradėjo duoti😔. Ar žydės jis šiemet,ar kažką ne tai padariau? Pernai,kai pražydėjo,nukirpau lapus ir išnešiau į rūsį...o dabar parsinešiau jį namo. Galvoju reik pražydinti...bet kažkaip nesimato..kad būtų žiedynkotis😕
QUOTE(Rudojilape @ 2017 10 28, 21:11)
Sveikos merginos. Patarkit ką man daryti-parsinešiau amarili iš rūsio....o jis tik lapus pradėjo duoti😔. Ar žydės jis šiemet,ar kažką ne tai padariau? Pernai,kai pražydėjo,nukirpau lapus ir išnešiau į rūsį...o dabar parsinešiau jį namo. Galvoju reik pražydinti...bet kažkaip nesimato..kad būtų žiedynkotis😕
Dėl kokių priežasčių parsinešei iš rūsio? Ar jau rūsyje jis pradėjo lapus augiti? Ar parnešus pradėjai lieti?
Parsinešiau,nrs pagalvojau,kad laikas jai keltis ir kambaryje pradėjau lieti
QUOTE(Rudojilape @ 2017 10 29, 09:30)
Parsinešiau,nrs pagalvojau,kad laikas jai keltis ir kambaryje pradėjau lieti
neaišku kiek laiko davei pailsėti svogūnui. Negalima lieti tol, kol svogūnas neišleidžia žiedstiebio apie 5 cm. Šiaip tai poilsis prasideda, kai svogūnas pats nudžiovina lapus ( nors kai kas pateisina lapų nupjovimą) ir po kokių 1,5- 2 mėn jis atsibunda. Kartai ir ilgiau miega. Kitas reikalas, jeigu per vasarą neužauga bent 4-6 lapai, tai žiedynas gali ir nesusiformuoti.
ir dar
ar pagal pačios parašymą jūs iškarto po žydėjimo nupjovėt lapus ir įkišot į rūsį?
Net neleidot svogūnui augti?
ar pagal pačios parašymą jūs iškarto po žydėjimo nupjovėt lapus ir įkišot į rūsį?
QUOTE(Lutpede @ 2017 10 29, 11:56)
ir dar
Taip...mama nupjovė ir man atidavė...o aš jį padėjau rūsy. Čia buvo gal koks kovo mėn
QUOTE(Rudojilape @ 2017 10 29, 16:31)
Taip...mama nupjovė ir man atidavė...o aš jį padėjau rūsy. Čia buvo gal koks kovo mėn
užjaučiu jūsų amarilį. Jam teko sunkus išbandymas.
QUOTE(Rudojilape @ 2017 10 29, 16:31)
Darėt viską tiksliai atvirkščiai. Vasarą augalai turi augti, po to rudeniop eit miegot į rūsį ar kitur. Nedavėt augt, neaišku, ar zydės. Arba šįkart zydės, bet po to gali pramečiuoti.
Po zydėjimo svogūną ir lapus auginame, pjauti negalima, į rūsi nenešame.