Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių-meilenių palata

Gal patars patyrusios augintojos.

Pavasarį susodinau savo amarilius darže į gruntą. Jau laikas būtų juos iškasti. Dėl tolimesnio jų likimo internete randu pora nuomonių. Vieni pataria dabar svogūnus džiovinti ir tik po mėnesio/dviejų sodinti; kita nuomonė - sodinti iš karto į vazonus ir palaikyti tamsiai, vėsiai.

Gal pasidalintumėt savo patirtimi tos, kurios vasaromis sodinate į gruntą.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukse: 15 rugsėjo 2017 - 09:25
Jau porą metų nesodinu nei vieno į gruntą, kad nesuėstų narcizinės musės. Pasilikau tik patinkančias veisles, tai saugau.
Kai sodindavau lauke, iškasus laikydavau sausai (pradžioj mažai nupurčius šaknis, kai lapai sudžiūdavo, gerai nuvalydavau), į vazoną sodindavau, kai pasirodydavo žiedpumpuris. Jei svogūnas mažas žydėjimui, sodindavau tik vasario-kovo mėn.
Sodint tiesiai į vazonus nematau prasmės, nebent žinote, kad vėliau neturėsite tam laiko. Be to, gali užsilikti kiek drėgmės, tada svogūnai nepamiegos, nors ir tamsoje laikomi. Man dar būtų neramu, neapžiūrėjus su dantų krapštuku, tiesiai sodinti.

Savo meilenius dar laisčiau praeitą sekmadienį. Dar net ne lygiadienis, tai stengiuosi kuo toliau nustumpti ramybės metą, kad žydėtų ir lapus pavasarį augintų, o ne žiemą.

Beje, šiemet Papilio miegojo apie pusmetį, tik rugpjūčio gale pradėjo auginti naujus lapus.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 09 15, 14:19)

Savo meilenius dar laisčiau praeitą sekmadienį. Dar net ne lygiadienis, tai stengiuosi kuo toliau nustumpti ramybės metą, kad žydėtų ir lapus pavasarį augintų, o ne žiemą.

Tą patį darau ir aš.
Atsakyti
Cybister'ių ramybės nesugaudau. 'La Paz' ir 'Evergreen' jau be lapų. Laistyti kartu su visais, patys be migdymo susiruošė. Tai jau ištraukiau iš vazonų, kad tikrai sausai būtų.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 09 15, 14:19)

Beje, šiemet Papilio miegojo apie pusmetį, tik rugpjūčio gale pradėjo auginti naujus lapus.

QUOTE(Lutpede @ 2017 09 15, 15:46)
Tą patį darau ir aš.

Ką čia mokinate antraip tongue.gif
Juk žiedų norisi žiemą, o ne pavasarį ax.gif
O kad su lapais reikia pasikankinti, tai kur dėsies biggrin.gif
Atsakyti
Ai, Kalėdoms eglės užtenka ar blizgučių. Vėliau migdomi vistiek žydi sausio gale ar vasario mėn. Tada ir nufotografuoti galima be blyksnės. Kai anksti sulapoja, išblyškę išlūžta, ne visada papildomai naujus išleidžia.
Tai čia mano tamsiuose kambariuose taip, kas turi vietos ant šviesių palangių, kitaip augina. Nors neįsivaizduoju, kaip be papildomo apšvietimo Kalėdoms sveikus žiedus užauginti, kai visas gruodis būna juodai debesimis užtrauktas.
Neseniai papildomai peržydėjo 'Spotlight', tai įraudęs nuo ilgų dienų daug labiau, nei žiemos gale.
Papildyta:
Ai, Kalėdoms eglės užtenka ar blizgučių. Vėliau migdomi vistiek žydi sausio gale ar vasario mėn. Tada ir nufotografuoti galima be blyksnės. Kai anksti sulapoja, išblyškę išlūžta, ne visada papildomai naujus išleidžia.
Tai čia mano tamsiuose kambariuose taip, kas turi vietos ant šviesių palangių, kitaip augina. Nors neįsivaizduoju, kaip be papildomo apšvietimo Kalėdoms sveikus žiedus užauginti, kai visas gruodis būna juodai debesimis užtrauktas.
Neseniai papildomai peržydėjo 'Spotlight', tai įraudęs nuo ilgų dienų daug labiau, nei žiemos gale.
Atsakyti
Atsakyti
Kaip dabar susitvarkyti? Man vis rodė pažeidimus, kad neįkelta. Pasirodo, atsakiau šimtą kartų.
Atsakyti
Nebent į administratorius kreiptis, ištrintų. Bet juk nieko tokio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pempė12 @ 2017 09 18, 11:02)
Ką čia mokinate antraip tongue.gif
Juk žiedų norisi žiemą, o ne pavasarį ax.gif
O kad su lapais reikia pasikankinti, tai kur dėsies biggrin.gif

Nei mokiname, nei ką.
Seniai sakiau, kad man nepatinka vidurį žiemos augantys ir žydintys.Dėl šviesos trūkumo žiedai gaunasi blankūs, lapai ištysę, nuo svorio lūžtantys. Man geriau ir maloniau, kad augimas ir žydėjimas prasidėtų kažkur balandyje, kada dienos bus ilgesnės, o gal temperatūra leis ir iškraustyti į balkoną. Pas mane jis jau įstiklintas
Atsakyti
Nedrąsu klausti, bet gal ir šiemet kas rinks užsakymą iš
Olandijos? Labai jau gražiuolių norisi😊
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amazing: 22 rugsėjo 2017 - 20:21
TAIP bigsmile.gif
Organizuoju meilenių užsakymą iš 'Fluwel' esnčios Olandijoje. Jau keli metai, kaip svogūnus siunčiamės iš jų smile.gif Kokybė visada buvo gera. Svogūnai dideli, atitinka pavadinimus ir kaina, palyginus su kitais augintojais, nėra aukšta.
Savo norus pateikite iki spalio 15 d. 24 val.. Rašykite man AŽ arba daliaraimonda@gmail.com
Tad, kas auginate ar tik norite užsisakyti, kad ir vieną meilenį, rinkitės iš čia: https://www.fluwel.com/amaryllis
Kas norite matyti tikslią informaciją kas ką užsisako, tai labai svarbu dėl nuolaidų galite prisijungti My Webpage
O aš savo meilenius vis noriu migdyti nuo spalio mėn. Kad žydėtų būtent sausį smile.gif Pas mane labai šviesu ir man žiemą labai reikia žiedų. Bet ne visada jie į mano norus atsižvelgia, nemiega kada aš noriu ir tiek unsure.gif
Atsakyti