Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių-meilenių palata

QUOTE(HATA @ 2017 03 12, 19:45)
ar jie kas metus zydi?nes seis metais kazkaip tik lapus leidzia...o paskui nulinksta ir luzta....

Kasmet. Ar ziemai migdot? Budinant iš ziemos miego vėliau, kai jau daugiau šviesos, lapai būna tvirtesni.
Atsakyti
na jie pas mane visa ziem ant palanges stovi....
Atsakyti
QUOTE(HATA @ 2017 03 14, 17:59)
na jie pas mane visa ziem ant palanges stovi....

O per iemą laistot?

Ziūrėkit. Įprastai amarilius auginam taip:
1. Pavasarį, kai pradeda augint lapus (arba ziedą) pradedame laistyti.
2 Rudenį (paprastai rugsėjį), laistyt nustojam. Laukiam kol nudzius lapai.
3. Nudziūvus lapams kišam į tamsią ir vėsesnę vietą ir pamirštam iki pavasario. (Neturiu vėsesnės, maniškiai ziemą miega spintoje smile.gif )
4. Į ziemos pabaigą karts nuo karto uzmetam akį, ar nepradėjo kaltis ziedstiebis. Pastebėjus, kad jis kalasi, ištraukiam į šviesą ir pradedam laistyti.

Toks auginimo būdas, jei per vasarą uzauga nors 4 lapai, iš principo dazniausiai uztikrina, kad amarilis pavasariop zydės. Ypač, jei dar pamaitiname trąšomis (lapų augimo pradzioje iki liepos - lapiniams augalams skirtos trąšos ar kas nors panašaus su daugiau azoto, nuo liepos trąšos, su daugiau kalio - tinka pomidorų arba orchidėjų. Jei nenorit painiotis - tręškit pomidorų trąšom visą sezoną).

Zinau, kad kartais zmonėms pavyksta prazydint ir nemigdant ziemai, bet tada sunku prognozuoti, kada zydės (gali vasarą) ir ar apskritai tais metais zydės.

Atsakyti
labas vakaras,
ieskau pirkti exotica ir evergreen amariliu. Gal kas turite atliekamu? Aciu
Vilnius
Atsakyti

Gal kuri norit Double Dream vaikiuko?Maždaug 3-4cm skersmens, 2-3lapai. Kaunas

Atsakyti
QUOTE(kambliukas @ 2017 03 26, 19:18)
<p>Gal kuri norit Double Dream vaikiuko?Maždaug 3-4cm skersmens, 2-3lapai. Kaunas</p>

Aš norėčiau ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Mieli akiai vaizdai wub.gif
Atsakyti
Pagaliau! Jau išsigandau, negi pas nieką taip jau ir nėr žiedų? smile.gif
Širdis džiūgauja smile.gif
Atsakyti
pas mane jau viskas žiedai pasibaigė,kažkaip šiemet nepajutau aš jų ...
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2017 04 11, 07:38)
pas mane jau viskas žiedai pasibaigė,kažkaip šiemet nepajutau aš jų ...

Pritariu. Siemet zedeliu mazoka... mane greitau greitai White Nymph pradziugins! Ziedlapiai jai prasiskleide...
Atsakyti
Pas mane šiuo metu žydi Merengue smile.gif
Atsakyti