O Samba visiškai reabilitavosi su trečiu žiedstiebiu . Pumpuras tobulas, buvo galima žiūrėti ir žiūrėti ... Žiedai šį kartą pilnai išsiskleidė, ir raudonis šviesenis, toks, koks turi būti. Viskas liuks
Laba vakara,
gal pasidalintumėte, kokias trąšas naudojat. mano amarilis trys metai nežydi. Galvoju, kad jam reikia kokio naujesnio maistelio
</p><p></p><p>gal pasidalintumėte, kokias trąšas naudojat. mano amarilis trys metai nežydi. Galvoju, kad jam reikia kokio naujesnio maistelio
</p>
Labas rytas
Aš jau du metus naudoju vien tik Shultz trąšas: Plant food - nuo kai lapai paauga iki liepos, o liepą- rugpjūčio pradžioj - Bloom food, o paskui rugpjūtį jau nieko, o nuo rugsėjo vidurio ir nelaistau. Dar gal reikėtų kažką su daugiau kalio, bet tiesiog anas turiu, dar neišsinaudojo, tai ... O ką auginau lauke, gal tik kokį kartą bandžiau kažką arčiau svogūno užpilt.
O kasmet persodinat? Jei dar ne, persodinkit dabar, kai įsitvirtins, pradėkite tręšti, kad ir bet kokiomis trąšomis(pradžioje labiau tiktų lapinėms skirtos, o vėliau- žydinčioms). Būtinai laikyti šviesioje vietoje, prie lango, nes gal jam tiesiog saulės trūksta. Rugpjūtį nebetręšti, o nuo rugsėjo- nebelaistyti. Ir jei per vasarą užaugs nors 6 geri lapai, galima žiemą tikėtis žiedų.
Kur kitos patarėjos, gal išmirėt ? Ar visos rimtai išėjote į fb?
O kasmet persodinat? Jei dar ne, persodinkit dabar, kai įsitvirtins, pradėkite tręšti, kad ir bet kokiomis trąšomis(pradžioje labiau tiktų lapinėms skirtos, o vėliau- žydinčioms). Būtinai laikyti šviesioje vietoje, prie lango, nes gal jam tiesiog saulės trūksta. Rugpjūtį nebetręšti, o nuo rugsėjo- nebelaistyti. Ir jei per vasarą užaugs nors 6 geri lapai, galima žiemą tikėtis žiedų.
Kur kitos patarėjos, gal išmirėt ? Ar visos rimtai išėjote į fb?
Nea, nepersodinu. Bet ar galiu dabar sodint kai jau lapai pusmetriniai? Kas blogiausia, tie lapai ilgi, ir jau kokie 4 nulūžo ties svogūnu. Tai likusius du prie kuoliuko pririšau. Supratau, kad jau nebus žiedų ir kitais metais
Vyrui pagailo manęs, tai nupirko maximoj kažkodį didelį, du pumpurai lenda
Kur kitos patarėjos, gal išmirėt ? Ar visos rimtai išėjote į fb?</p></div></blockquote><p>Nea, nepersodinu. Bet ar galiu dabar sodint kai jau lapai pusmetriniai? Kas blogiausia, tie lapai ilgi, ir jau kokie 4 nulūžo ties svogūnu. Tai likusius du prie kuoliuko pririšau. Supratau, kad jau nebus žiedų ir kitais metais </p><p>Vyrui pagailo manęs, tai nupirko maximoj kažkodį didelį, du pumpurai lenda </p>
Persodinkit, būtinai, ką darysi,jei lapai nulūžo. Liikusius pririškit. O po kokių 2 sav. po persodinimo pradėkit tręšti, išleis naujų lapų, turėtų viskas pasisekti . O koks ten meilenis?
Na ir gerai, bus žiedų . Kokios spalvos?
Trąšas rašydama, vieną raidę praleidau - Schultz . Va, tokios
Ir prisiminiau, kad dar yra tos pat firmos pomidorams, tos turi daugiau kalio, tai irgi labai tinka paskutiniams tręšimo mėnesiams arba į tarpus, ar pamaišyti.
ten kažkoks didžiulis iš olandijos parvežtas. Jau ir spalvos nepamenu, o foto matyt su senu telefonu bus pamesta. Kažkoks rausvas. Tai vieną kart nužydėjo ir viskas, kažkaip nesusibendraujam mes su juo. Kitą turėjau mažą raudoną, tas tai supuvo ir daug kirmėlyčių liko.
Trąšas jau apžiūrėjau intertnete. Ačiū. Bet senukuose jų nėra, ane? Reiks, namo važiuojant, į Žalią stotelę užsukt
Senukuose lyg ne. O Žalia stotelė tikrai turi. Ir jų ilgam užtenka.
Ateinu ir aš patarimo. Nupirkau draugei dovanų meilenį. Vienas žiedstiebis gal sprindžio dydžio. Kiti du dar tik bando nosis kišti (kaip ir lapai). Svogūnas didelis (virš 10 cm skersmens), pasodintas maždaug iki pusės durpėse (šiek tiek drėgnos).
Bet taip susiklostė aplinkybės, kad sveikinimas atsideda savaitei ar dviems. Ką man su juo daryti, kad išliktų "prekinė išvaizda" (nenumarinti)? Lieti? Nelieti? Kokioje vietoje laikyti? Kambaryje šilta, balkone apie 10 C. Saulės praktiškai nerasta.
<p>Bet taip susiklostė aplinkybės, kad sveikinimas atsideda savaitei ar dviems. Ką man su juo daryti, kad išliktų "prekinė išvaizda" (nenumarinti)? Lieti? Nelieti? Kokioje vietoje laikyti? Kambaryje šilta, balkone apie 10 C. Saulės praktiškai nerasta.</p>
Ištrauk išvazono, apžiūrėk ar nepūva, jei ką tada reikia profilaktiškai apdoroti. Būtų gerai persodinti į normaliaą žemę.
Jei svogūnas bus sveikas, o durpės drėgnos - nelieti, padėti vėsesnėje vietoje ir tikėkimės, kad sulauks naujos šeimininkės su žiedais ( kol užauga stiebas ir pradeda žydėti praeina apie 2-3 savaites)
Ačiū