Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių-meilenių palata

QUOTE(Temidė @ 2016 02 19, 15:15)
Panos, kokiu santykiu ACTARĄ skiesti reikia? Nusipirkau, bet nėra instrukcijos g.gif

Kaip neįprasta, ar jūsų amarilius ziemą uzpuolė kenkėjai..? Nes nuo kitu ligų, turbūt, zinot, ji nepadeda.

QUOTE(Prickly @ 2016 02 19, 16:49)
Ar manasis "White Nymph" pirktas prieš mėnesį dėl šios priežasties žydi tokiu prastu  žiedu? g.gif Gal čia jo genai tokie...  Ar galiu tikėtis, kad suaugus svogūnui jis pražys gražiu 'double' žiedu?
user posted image

Manau, kad jūsų naujai pirktas svogūnas nespėjo išsiauginti (arba šsiauginti pakankamą kiekį) šaknų. Graziam ir pilnaverčiam ziedui būtinas geras maitinimo įrankis - šaknys.

QUOTE(Bellarosella @ 2016 02 19, 20:09)
As tai nelupciau ir visai nelaistyciau, kad isdziutu puvinys.... kai lupu ir bandau gelbeti- nepavyksta issaugoti, o kai palieku likimo valiai, tai svogunai iskart atsigauna smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2016 02 19, 20:05)
Kadangi ant svogūno raudonų dėmių nematau, tad kaip ir nematau kur tą zelionkę būtų reikalinga tepti. Cinamono profilaktiškai prieš puvinį, sakyčiau, uztenka.
Bent jau aš laikausi nuomonės, jog nėra reikalo dėl kiekvieno mazmozio laupyt svogūnus. Savo svogūnus pazeidziu minimaliai - mano pastebėjimu, jie geriau susitvarko su nedidelėmis bėdomis patys (tik suteikiam tinkamas sąlygas sveikt), ir daug sunkiau atsigauna, kai su tomis bėdomis bando kovoti šeimininkai laupydami - kelias jėgų atgavimui tada zymiai ilgesnis.
Nesveikas lukšo sluoksnis - ne toks jau retas dalykas pirktiniuose svogūnuose. Tinkamai (sausai) laikant, jis mumifikuojasi ir bėdos nekelia.

Idealiai parasyta. As tingejau tiek daug rasyti, tai sutrumpinau iki minimum. Mano pastebejimai vienodi drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bellarosella: 19 vasario 2016 - 20:18
QUOTE(poeme @ 2016 02 19, 14:37)
Sveikos  4u.gif
Tuk tuk. Ir aš noriu sirgti jūsų palatoj  blush2.gif  Gal priimsit dar vieną ligonę? 4u.gif
Šiuo metu kaip tik turiu pražydusį gražuolį, bet esu pametusi jo kortelę, nepamenu pavadinimo, bandžiau žiūrėti pagal pavadinimus ( radau pirmame psl nuorodas), labiausiai panašu į Ambiance  4u.gif

Grazūs ziedai! smile.gif Tikrai panašu į Ambiance, bet dar galėtų būti ir Amorice. Šių buvo uzvešta šiais metais į gėlių bazes, iš kurių galėjo nukeliaut į mazesnes parduotuvėles, taip vezė Ermitazas (pati ten pirkau). o gal ir Senukai.
Atsakyti
QUOTE(ziurkytes @ 2016 02 19, 12:36)
Dabar pirktinio svogūno galingo žydėjimo galima labai nesitikėti, visas grožis dažniausiai atsiskleidžia kita met. Reik suprasti jog jie yra "pavargę" plius transportavimai, neteisingi laistymai jiems ne į naudą  ax.gif

Jei svogūnas nėras sugedęs, arba jei neplaupome kokių 4-5 jo sluoksnių, įsivaizuodami, kad jį gelbėjame (nors daznai tik kenkiame), tai pirmasis zydėjimas namuose bus dazniausiai ko ne pats geriausias, kadangi dazniausiai bus gerai paruoštas augintojų ir prišertas bei nupenėtas maksimaliam zydėjimui. To pavyzdys galėtų būti - atvezti dabar jumbo dydzio svogūnai, susodinti vos ne į kibiro dydzio vazonus, beleidziantys 3 ziedstiebius, juk ne paprastam zmogui tai padaryti, na gal su retom išimtim...
Jei pirmas zydėjimas prastas, dazniausiai tai susiveda į tai, kad pirkėjui nepavyko iki zydėjimo išauginti pakankamo kiekio šaknų. Dėl išstypusio stiebo, neryškių ziedų kaltas šviesos/saulės trūkumas.
Tokie būtų mano pastebėjimai. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emila: 19 vasario 2016 - 20:38
QUOTE(ziurkytes @ 2016 02 19, 21:07)
Jo cia kaip pavyks. As lupau ir turiu toki kur tik kotas. Dabar po metu su puse dar toki du zydes. Bet jeigu skysto puvinio ner ir raudonio, bandyt gal palikt. Tik man vistiek kitais metais put tokie pradeda.. cia jau kaip nuspresi. Blogiausiu atveju apsivaikuos  biggrin.gif

Toj nupjautoj daly viršuj buvo skystas puvinys, ir, kaip galima spėti- galimai iki pat apačios tas sluoksnis raudonas ir panašu, kad vietomis irgi yra puvinys... man labai nepanašu, kad galėtų pats išdžiūti, nes viršuje net 4 sveikiausi sluoksniai, tvirti, sultingi... O tas kotas prigijo normaliai?

Gal ir rimts mėginti nieko nedaryt... g.gif O tai ir taip jau salotų krūvą ant palangės turiu, o čia dar viena prisidėtų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 19 vasario 2016 - 20:43
Mano visi naujai pirkti svogunai visada labai gerai zydi (tiek viengubais, tiek dvigubais ziedais), nors ir kartais visai saknu neturi.

Pritariu, kad augintojai labai gerai paruosia svogunus pardavimui.

Anksciau nupirkus- iskart traukdavau is zemiu, lupdavau, tepdavau zelionke gydydama nuo raudonliges, keisdavau zeme- bet man asmeniskai nepasiteisino.

Dabar nupirkus min. 2 savaites nelaistau. Kartais, kai noriu pazaisti, naujai nupirktus svogunus- istraukiu, apziuriu ir sodinu atgal i ta pacia zeme. Nelaistant 2 savaites negrazus lukstai isdziusta ir puikiai issitraukia, nes del dregmes trukumo patys atsoka nuo svoguno. Kai prasideda normalus vegetacijos procesas (svogunas tampa zalias), mano svogunai stebuklingai pasveiksta nuo visu ligu be zelionkes, lupimo ir tp. Aisku procesas ilgas- ne savaite, o keli menesiai.

Pastebejau, kad vasara svogunams labai patinka augti loveliuose kartu su pelargonijomis. Jie paauga, atsigauna, o rudeni sodinu i mazus vazonus ir laukiu zydejimo wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bellarosella: 19 vasario 2016 - 21:04
QUOTE(denaxa @ 2016 02 19, 20:39)
Toj nupjautoj daly viršuj buvo skystas puvinys, ir, kaip galima spėti- galimai iki pat apačios tas sluoksnis raudonas ir panašu, kad vietomis irgi yra puvinys... man labai nepanašu, kad galėtų pats išdžiūti, nes viršuje net 4 sveikiausi sluoksniai, tvirti, sultingi... O tas kotas prigijo normaliai?

Gal ir rimts mėginti nieko nedaryt... g.gif O tai ir taip jau salotų krūvą ant palangės turiu, o čia dar viena prisidėtų doh.gif

Na ir as galiu pasidalinti eksperimentu, kuris manau pavyko. Parsinesiau is kaimyno jo bobulkos meileniu, is kiemo nurautu ir rusyje padetu. Paprasiau tu senovisku lt meileniuku. Tai jis atnese... o jie pasirodo maiselyje buvo! Situacija tragiska! Pora is karti ismeciau nes visiska kose, kiti 6 apipuve visiskai, raudonu, virsunekes giliai suslapysios, papyvusios, praktiskai ka nulupau, nebebuvo is ko lupti, nes patys svoguniukai puses kiausinio dydzio. Nudziovinau, nudaziau zelionke, vidu irgi kiek ibego nuo ausu krapstuko, svoguniukus patupdziau ant zemiu ir pelenu sluoksniuko. Taip pora savaiciu tupejo. Pabandziau pakelti, apziureti, ogi dygsta saknytes! Beveik visiems! Kiti kur dugneliai buvo apipjaustyti, dar nedygsta saknytes, bet burksta, gyvas, gyvens! ziedu nesitikiu, bet bandymas pavyko. Isvada viena, ir lavonus galima prikelti ir isgydyti!
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
Tai jau tikrai smile.gif turiu tokiu jau zydinciu 4 vnt. smile.gif

O man zydejimas sekanciu metu buna zymiai ispudingesnis, as apie olandukus ir meilenius su juodom etiketem. Nzn kaip jie juos augina smile.gif tik zinau kas man pasiteisina.

P.s. pas mane be operaciju neisgyventu, namie dregna ir uzkratas musyciu yra kuriu lervos sukelia puvinus ir skatina tai daryti. O chemijos nepaduosi besakniui meileniui.

Bandykit experimentuokit dalinkites patirtim smile.gif
As daljnsiuos ziedais wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2016 02 19, 15:49)
Ar manasis "White Nymph" pirktas prieš mėnesį dėl šios priežasties žydi tokiu prastu  žiedu? g.gif Gal čia jo genai tokie...  Ar galiu tikėtis, kad suaugus svogūnui jis pražys gražiu 'double' žiedu?
user posted image

Man atrodo, kad tai ne Nymph schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2016 02 19, 20:14)

Manau, kad  jūsų naujai pirktas svogūnas nespėjo išsiauginti (arba šsiauginti pakankamą kiekį) šaknų. Graziam ir pilnaverčiam ziedui būtinas geras maitinimo įrankis - šaknys.

Tikriausiai gali taip būti, nes ir žiedai tokie maži

QUOTE(Bellarosella @ 2016 02 20, 00:13)
Man atrodo, kad tai ne Nymph schmoll.gif

Aš irgi abejoju (su tokiu pavadinimu pirktas) g.gif , bet internete radau panašiai atrodančių, ir rašo: pirmas žydėjimas --> http://davesgarden.c...owimage/136440/ todėl pagalvojau, gal dar neužaugo iki savo gražumo rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki visi nauji ligoniai, smagu jus čia matyti smile.gif
Prickly, palauk kitų metų. Gali dar visko būti, kad jis taps White Nymph. Nes žiedo forma atitinka Nymph. Nesu su tokiais dalykais meilenių žydėjime susidūrusi, bet rožių žydėjime tai tokie dalykai yra. Vieną žydėjimą rožė būna super pilnavidurė, kitą- tų žiedlapių žiede mažiau. Velnias žino, kaip su tais meileniais g.gif
O dėl lukštų laupymo- aš lupu tik viršutinį sudžiuvusį ir minkštą (košele bevirstantį) svogūno sluoksnį esantį išorėje. Jei kas negero darosi svogūno viduje, nelaupau. Bet tokį svogūną auginu šiek tiek sausiau ir šilčiau. Dar iš pernai turiu "Amputo" su visisškai išpuvusiu vidumi. Pradžioje prisiaugino jis begalę vaikų ir visą sezoną neaugo. Dabar žiūriu vidus visiškai sausas, tuščias, o išoriniai lukštai sveiki. Tai ir laikau jį neišmetusi. Gal jau šį sezoną augti pradės.
Atsakyti