Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių-meilenių palata

Neuzilgo sprogs dar vienas mano olandukas iš uzsakymo. Ech, kaip laukiu.

Jūs dar, sakyčiau, labai graziai atisliepiat apie tą Rolaną. Bet tai, ką aš šian suskaičiau, tai šis zmogus zemiau kritikos. Nekalbu apie tai, kad apie amarilius jis mazai teišmano, bet jis tiesiog yra nestabilios emocinės būklės, priekvailis, paranoiškas - bet kokį postą laiko kritika sau, ir nepasivargina uz pasisakymą apie amarilius (dėmesio - ne kazką asmeniško, o apie forumo temą - amarilius!) dar pasiųsti asmeniškai grąsinimų ir uzgauliojimų (nesusijusių su amariliais be abejo), kuriuose loginis ryšys tiesiog neatsekamas, persmelktas neapsakoma pagieza. Atsakinėja į postus iš svetimos anketos, bandydamas sudaryti įspūdį, kad kazkas dar nesutinka su narių pakelbta nuomone. Trina kitus pasisakymus, palikdamas savo pareiškimus "kaip įrodymus", kad pasaulyje egistuoja jo tiesa ir supratimas. Aš apakus nuo to runkeliuko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emila: 22 sausio 2017 - 02:00
Emila, na jis toks. Gal būtų visai neįdomu jei visi žmonės būtų vienodi unsure.gif
Viename australų augintojų tinklalapyje skaičiau, kad jie rekomenduoja auginamų lauke meilenių žemę pagerinti mėšlu. Izraelio meilenių selekcininkas ir augintojas Saad - Assaf, rekomenduoja meilenius sodinti į humusą. Pernai aš savo meilenius sodinau gėlių žemę maišydama su humusu ir dar (kadangi žemės mažai turėjau), tai panaudojau ir seną meilenių žemę. Gavosi- "nieko gero", nes su dilgėlių-pienių raugu tręšiau retai, o daugiau tręšiau su paprastomis, bet geros sudėties turpiomis vandenyje trąšomis. Meileniai ne paugo, o po 1 ar 0.5 cm. sumažėjo. Gerai masės priaugo tik keli meileniai pasodinti į daržo juodžemį ar vien į gėlių žemę, kuri jau buvo sumaišyta su trąšomis.
Į kokią žemę jūs meilenius sodinate?
Ir dar skaičiau, kad meilenių žaizdoms gydyti galima naudoti medų smile.gif . Jis turi antiseptinių ir antibakterinių savybių.
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2017 01 22, 02:54)
Neuzilgo sprogs dar vienas mano olandukas iš uzsakymo. Ech, kaip laukiu.

Jūs dar, sakyčiau, labai graziai atisliepiat apie tą Rolaną. Bet tai, ką aš šian suskaičiau, tai šis zmogus zemiau kritikos. Nekalbu apie tai, kad apie amarilius jis mazai teišmano, bet jis tiesiog yra nestabilios emocinės būklės, priekvailis, paranoiškas - bet kokį postą laiko kritika sau, ir nepasivargina uz pasisakymą apie amarilius (dėmesio - ne kazką asmeniško, o apie forumo temą - amarilius!) dar pasiųsti asmeniškai grąsinimų ir uzgauliojimų (nesusijusių su amariliais be abejo), kuriuose loginis ryšys tiesiog neatsekamas, persmelktas neapsakoma pagieza.  Atsakinėja į postus iš svetimos anketos, bandydamas sudaryti įspūdį, kad kazkas dar nesutinka su  narių pakelbta nuomone. Trina kitus pasisakymus, palikdamas savo pareiškimus "kaip įrodymus", kad pasaulyje egistuoja jo tiesa ir supratimas. Aš apakus nuo to runkeliuko.

Kai vakar buvo pokalbis apie kažkokio žmogaus anketos narstymus aš apsisprendžiau ir palikau grupę pati. Man yra ką veikt ir be to smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2017 01 22, 09:27)
Emila, na jis toks. Gal būtų visai neįdomu jei visi žmonės būtų vienodi unsure.gif
Viename australų augintojų tinklalapyje skaičiau, kad jie rekomenduoja auginamų lauke meilenių žemę pagerinti mėšlu. Izraelio meilenių selekcininkas ir augintojas Saad - Assaf, rekomenduoja meilenius sodinti į humusą. Pernai aš savo meilenius sodinau gėlių žemę maišydama su humusu ir dar (kadangi žemės mažai turėjau), tai panaudojau ir seną meilenių žemę. Gavosi- "nieko gero", nes su dilgėlių-pienių raugu tręšiau retai, o daugiau tręšiau su paprastomis, bet geros sudėties turpiomis vandenyje trąšomis. Meileniai ne paugo, o po 1 ar 0.5 cm. sumažėjo. Gerai masės priaugo tik keli meileniai pasodinti į daržo juodžemį ar vien į gėlių žemę, kuri jau buvo sumaišyta su trąšomis.
Į kokią žemę jūs meilenius sodinate?
Ir dar skaičiau, kad meilenių žaizdoms gydyti galima naudoti medų smile.gif . Jis turi antiseptinių ir antibakterinių savybių.

Kurie meileniai masės priaugino? Gal nuo veislės priklauso? Mano kai kurie pučiasi, kai kurie mažėja, nors auginami beveik visi vienodomis sąlygomis. Daržo žemės į namus nenešu, taip pat ir mėšlu svogūninių augalų netręšiu (tiesą sakant, jo ir neturiu). Visus, išskyrus Papilio, sodinu į Durpetos substratą, skirtą kapų apželdinimui (ne į ypač juodą). Drenažui pilu sluoksnį degto molio.
Manau, kad blogai pernai augo dėl vėsaus oro ir saulės trūkumo. Į lauką jau nenešu, kai narcizinės musės suėdė kelis svogūnus.
Atsakyti
Daisoja, priaugino masės vienas cybister'is. Kitas toks pats, nepriaugo, nes buvo pasodintas į kitą žemę ir dar kažkoks, jau nepamenu koks. Iš tikro vasara prasta buvo. Meileniai geriau augo ant palangių, nei balkone (ten lietus neužlyja). Ir mano vieną svogūną "suėdė" narcizinės musytės lerva doh.gif
Atsakyti
kas liečia svogūnų atauginimą, tai viena sena gėlininkė, kuri augindavo juos pardavimui sake. kad greičiau galima užauginti iki žydėjimo vaikus, nei seną susitraukusį svogūną. Deje man tai pasitvirtino. Žinoma gaila išmesti per eilę metų sukauptus įdomių veislių svogūnus
Atsakyti
Dalele, mano irgi cybister'is išsipūtė, tas 'La Paz', kur pernai atvežei. Pernai žydėjo, nors svogūnas kiek papuvęs buvo, maniau ilsėsis kokį sezoną, bet prisiaugino masės ir jau antrą žiedynkotį išleido. Pirmasis žiedynkotis beveik 80 cm, pumpuras plonas, tai labai juokingai atrodo.

Kad meileniai sensta, pastebėjau. Gaila, kad mažai iš mano turimų veislių augina ,,vaikus". O sėklomis dauginti tingisi, be to gali neatitikti ir kur dėti didelį kiekį susnų, išmest tai gaila .
Atsakyti
Lutpede, kaip tavo Magical Touch pražydo, ar teisingai?
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2017 01 22, 18:31)
Lutpede, kaip tavo Magical Touch pražydo, ar teisingai?

ačiū tau.
Pražydo teisingai, bet toki smulkūs žiedeliai, kad net nefotografavau. Lauksiu antro žydėjimo, kai atsigaus
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2017 01 22, 17:34)
kas liečia svogūnų atauginimą, tai viena sena gėlininkė, kuri augindavo  juos pardavimui sake. kad greičiau galima užauginti iki žydėjimo  vaikus, nei  seną susitraukusį svogūną. Deje  man tai pasitvirtino. Žinoma gaila išmesti  per eilę metų sukauptus įdomių veislių svogūnus

Oho, išmesti . Tai gal pjauti nors į 4 dalis, ir bandyti vaikų pasidaryti ax.gif . Ar senukai jau tingi vaikus auginti?
Papildyta:
QUOTE(Daisoja @ 2017 01 22, 18:31)
Kad meileniai sensta, pastebėjau. Gaila, kad mažai iš mano turimų veislių augina ,,vaikus". O sėklomis dauginti tingisi, be to gali neatitikti ir kur dėti didelį kiekį susnų, išmest tai gaila .

O šitaip nebandėte?

Papildyta:
Arba taip ?
Atsakyti
QUOTE(pempė12 @ 2017 01 22, 19:09)

antras būdas patikimesnis. Buvau panašiai darius kaip svogūninės musės lerva buvo išėdus šerdį.
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2017 01 22, 19:30)
antras būdas patikimesnis. Buvau panašiai darius kaip svogūninės musės lerva buvo  išėdus  šerdį.
[img]http

O į chemikalus merkei ar tik žaluma apdorojai?
Atsakyti