Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių-meilenių palata

QUOTE(ziurkytes @ 2016 11 12, 15:23)
<p>Papilo turiu du svogunus abu vaikais apsikrove nezydi. Galiu viena dovanot ziuretumem kurios kantrybe geresne biggrin.gif </p>

Kokio maždaug amžiaus jūsų Papilio? Keista, kad vaikais apsikrovę, gal jau nebe jaunikliai? Dar nelabai seniai Lietuvoje jie pasirodė viešai, gal koks dešimtmetis. Kiek auginu, jokio pasidauginimo nesimato, nors žydėjo.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 11 12, 23:10)
Kokio maždaug amžiaus jūsų Papilio? Keista, kad vaikais apsikrovę, gal jau nebe jaunikliai? Dar nelabai seniai Lietuvoje jie pasirodė viešai, gal koks dešimtmetis. Kiek auginu, jokio pasidauginimo nesimato, nors žydėjo.

Mano Papilio irgi kas metai po vaiką išaugina, o žydėti nežydi niekada cray.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 11 12, 18:28)
Būčiau labai dėkinga, galima būtų paeksperimentuot biggrin.gif Labai gali būti, kad 19 dieną būsiu Kaune, traukiniu važiuosiu smile.gif Bet tiksliai dar nežinau.

Na as galiu iduoti vazona sesei, ji savanoriuose dirba. As pati rajone gyvenu. O vazonas su visa lapija atrodo irgi nemazas. Raut negerai paskui dar nepatiks vaikams. Nzn kazka reik sumastyti, gal kas is pazystamu su masina vaziuos ? Duok zinot smile.gif

Pas mane buvo papillo pirktas is Vilniaus sodu berost gatves. Nezydejo, bet turejo du ziedus supuvusius. As ji isoperavau ir atskyriau vaika. Tai dabar motininis ir vaikas tokio pat dydzio ir turi nuo 5-10 vaiku. Vaikavosi iskarto kai apsigyde zaisdas. Jau vaikai apsistovejo, nauju lyg neaugina, auga tik senieji, bet as ir nesodinu i kita vazona. Dabar pats lapu auginimas turi po 7-8 lapus motininiai ir vaikai visi su keliais lapais. Siais metais nejudinu tik tresiu. Dalelei pavyko prazydinti, na gal mano prazys vasara biggrin.gif

as juos turiu du metus.

Parasyk zinute del papilo ;) duosiu numeri. Man sunkiai ziuriu ta foruma vercia verysad.gif
Atsakyti
Mano Papilio iš tų Daisojos minimų laikų. Žydėjo kai tik nusipirkau ir po daugelio metų pavyko jį pražydinti tik šią vasarą. Tai dabar galiu pasakyti, ką esu skaičiusi gal šiame forume apie Papilio, "nejudinkite vazono"!!! Net valydami dulkes apeikite aplink su skudurėliu, bet vazonas turi likti nepajudintas rolleyes.gif Jam ramybės periodas yra vasaros pradžia. Jis paprasčiausiai nustoja augintis lapus ir tupi sau ramiai. Vasaros gale nudžiovina vieną- kitą lapą, bet vis tiek išlieka su lapais. Ir bent pas mane žydėjo rugpjūčio gale. Jis taip pat turi prisiauginęs du vaikus, iš kurių vienas, kaip ir nebe vaikas, nes jau 6 lapus turi. Dabar kaip tik planuoju jį persodinti į didesnį vazoną, nes šaknys jau ir per viršų lipa. Bet tikrai neskirstysiu tokio jautraus gražuolio.
Atsakyti

naka Elvas gal pavyks gauti ketvirtais uzsakymo metais biggrin.gif :D:D

Tikiuosi jis to laukimo bus vertas biggrin.gif

Aš lapkričio 2 pirkau Elvas, tadar dar buvo. Tikiuosi nesupainiojo svogūnų, nes kitoje vietoje pirktas Elvas pražydo pernai kaip Dancing Queen, kurį aš jau turiu.

Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2016 11 13, 23:14)
Mano Papilio iš tų Daisojos minimų laikų. Žydėjo kai tik nusipirkau ir po daugelio metų pavyko jį pražydinti tik šią vasarą. Tai dabar galiu pasakyti, ką esu skaičiusi gal šiame forume apie Papilio, "nejudinkite vazono"!!! Net valydami dulkes apeikite aplink su skudurėliu, bet vazonas turi likti nepajudintas rolleyes.gif Jam ramybės periodas yra vasaros pradžia. Jis paprasčiausiai nustoja augintis lapus ir tupi sau ramiai. Vasaros gale nudžiovina vieną- kitą lapą, bet vis tiek išlieka su lapais. Ir bent pas mane žydėjo rugpjūčio gale. Jis taip pat turi prisiauginęs du vaikus, iš kurių vienas, kaip ir nebe vaikas, nes jau 6 lapus turi. Dabar kaip tik planuoju jį persodinti į didesnį vazoną, nes šaknys jau ir per viršų lipa. Bet tikrai neskirstysiu tokio jautraus gražuolio.

Steputė rašė, kad Papilio labai šeimyniški, nori augti kartu kuo didesniu būriu. Tai geriau neskirstyti be ypatingo reikalo.
Maniškis snaudžia du kartus metuose, dabar dar vis augina naujus lapus nuo vasaros.
Atsakyti
[quote<p>Aš lapkričio 2 pirkau Elvas, tadar dar buvo. Tikiuosi nesupainiojo svogūnų, nes kitoje vietoje pirktas Elvas pražydo pernai kaip Dancing Queen, kurį aš jau turiu.</p>
[/quote]
Kai dariau užsakymą tai Elvas taip pat buvo, bet tik 1 vnt., o mums reikėjo 11 vnt. ax.gif Fluwel praktiškai nesupainioja. Lutpedei "tik" du kartus su Purple Rain nepasisekė. Abu kartus gavo ne tą.
Rusų forume skaičiau, kad jie meilenius sodina į Humusą. Kai kurie jį maišo su daržo žeme įdėdami šiek tiek smėlio, kiti į gryną. Ką manote jūs, tie kurie jau daug metų auginate meilenius?? Dabar kaip tik laikas būtų apie tai pakalbėti scenic.gif Juk vieni laukia naujų svogūnų, kuriuos ir reikės tuoj sodinti (beje, pažiūrėjusi orų prognozę nutryniau sakinį apie meilenių išsiuntimą mums vėliau, gausime juos po savaitės). Kitiems visai ne pro šalį bus svogūnus po ramybės periodo persodinti smile.gif
Atsakyti
Humusas- tai viršutinis dirvožemio sluoksnis. Tai ką - eit į daržą pasikasti hmm.gif ? Pas mus ir taip smėlis, papildomai dėti nereikės biggrin.gif . Na, bet seniau tų parduotuvinių žemių nebuvo, visi taip sodino, ir buvo gerai. Aš šiaip perku. Stengiuosi rasti ne grynai durpinę, o su kompostu. Lyg Juškio, ar kažkaip panašiai, būna, toks žalias pakelis.
Atsakyti
Kad su daržo žeme visokių gyvių į namus galima parsinešti. Gal seniau, kai nebūdavo pirkti, ar gal Rusijoje nėra parduotuvėse.
Teoriškai biohumusas turėtų būti kaip koncentratas. Jei čia tas kaliforninių sliekų produktas, tai jo po kelis šaukšus pagerinimui vietoj trąšų deda.
Kambariniams augalams perku Durpetos substratą, skirtą kapų priežiūrai, tą, kur ne ypač juodas. O pernai pabandžiau Papilio pasodinti į substratą, skirtą epifitinėms orchidėjoms. Lapų daugiau augina, bet dar nežydi.
Atsakyti
Dalele, o Coral Beach atsirado ar irgi ne?
Jei ne, tai gal ir gerai - pigiau kainuos biggrin.gif
Atsakyti
Agnnyte,kol kas nieko naujo. Nei į laišką atsakė, nei jų internetiniame puslapyje papildymų atsirado. Tik matosi, kad sparčiai meilenių pas juos mažėja. Aš žiūriu iš kur dar būtų galima užsakyti. Bet kol kas nieko įdomaus nėra. Royal Color parodė keletą naujienų, bet kai jų svogūnai tokie prasti, tai net ranka nekyla užsakinėti.
Dėl žemių tai aš pasižiūrėjau Emolus internetinį puslapį, ten atseit nebloga yra ši žemė (ja prekiauja ir "Žalia stotelė" My Webpage
Atsakyti
Elwas buna e - seklos, gal ir si pavasari bus.
Papildyta:
pavasari e- seklose buvau uzsisakius Elwas, taip pat atsiunte Dancing Queen.
Atsakyti