Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių-meilenių palata

QUOTE(zygintama @ 2016 03 23, 22:05)
As toki turiu. PC pirkau nukainuota, be lapu. Siuo metu jis turi viena lapa kaip karda ir vaikuti salia. Vaikas irgi be lapu. Va toks ir stovi. Svogunas kietas, lapas tvirtas irgi nezinau ka jam daryti. Lieju ir tresiu. Matysim kaip bus. Na, miegot tikrai ne laikas

Aš irgi tokį turiu- pirkau nukainotą už 90 centų berods. Svogūną gerokai aplaupiau šaknys buvo visos nupuvusios, teko nuimti. Pasodintas ant smėlio tupėjo gal mėnesį- nei lapų, nei šaknų. Dabar įmestas į tamsų kambarį, kur žemesnė temperatūra (be vazono), po kokių dviejų savaičių trauksiu ir mėginsiu vėl į vazoną tupdyt... Likusi svogūno dalis sveika, bet augti nenori, parduotuvėje buvo labai nustekentas, maž ir reik jam pailsėt... g.gif Irgi nežinau, ką su juo daryti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 03 28, 00:37)
Dabar įmestas į tamsų kambarį, kur žemesnė temperatūra (be vazono), po kokių dviejų savaičių trauksiu ir mėginsiu vėl į vazoną tupdyt... Likusi svogūno dalis sveika, bet augti nenori, parduotuvėje buvo labai nustekentas, maž ir reik jam pailsėt... g.gif  Irgi nežinau, ką su juo daryti  doh.gif

Kam vargti, gal geriau iš karto į konteinerį. doh.gif Ar pačiai žinoma toks reiškinys kaip fotosintezė?
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2016 03 28, 08:43)
Kam vargti, gal geriau iš karto į konteinerį. doh.gif  Ar pačiai žinoma  toks reiškinys kaip  fotosintezė?

Nu kam į konteinerį jei jis dar kaip ir gyvas? O gal ten kažkas gražaus? Gal vis tik sugalvos atsibusti, jau balkone tupi, nes labai atšilo smile.gif

Na, mokyklą tai lankiau kažkada, tai matyt kad žinomas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2016 03 24, 08:28)
Su nukirptais lapais paprasčiau transportuot. O ar jis tikrai peržydėjęs? Jei peržydėjęs, tai turėtų pradėt leist lapus, tada tręškit ir auginkit iki kokio rugpjūčio.

Maniskis buvo su ziedu, tik lapai nukirpti. Dabar baigia perzydet, pradeda lapus auginti. Tai man dabar jau ji tresti? O rudeni duoti ramybe? mano anyta tai pavasari darzan kisdavo, o rudeni parsinesdavo namo, kazin, ar ji dar papildomai juos trese. Ar taip netinka?
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2016 03 29, 10:04)
Maniskis buvo su ziedu, tik lapai nukirpti. Dabar baigia perzydet, pradeda lapus auginti. Tai man dabar jau ji tresti? O rudeni duoti ramybe? mano anyta tai pavasari darzan kisdavo, o rudeni parsinesdavo namo, kazin, ar ji dar papildomai juos trese. Ar taip netinka?

Nu tai normalu, kad augt pradėjo. Dažniausiai jie peržydi ir tada augina lapus.
Tręškit jau. Jei gaila, galit netręšt, bet tada galit ir žiedų neturėt kitąmet. Meileniui reikia lapus užsiaugint ir energijos kitų metų žydėjimui prikaupti.

Yra kas sodina į lauką vasarai. Aš nesodinu. 11 aukšte gyvenant neturiu kur, o ir kenkėjų bijau, juos ant palangės suvaldyt paprasčiau, nei darže.
Atsakyti
Velykoms prasiskleidė LIMONA. Bet tokia nedidutė, tik trys žiedukai.

user posted image]My Webpage[/URL]

Ir antras stiebas LAGOON vėl keturis žiedelius parodė.

Atsakyti
Kokie gražūs žiedai wub.gif
Sveikos smile.gif

Vakar buvau Senukuose, gėlėms 30 proc. akcija, nu ir susigundžiau porą kolibrių pasiimti... Tai o varge varge, gerai kad iškart iš vazonų ištraukiau - visos šaknys nupuvę, viskas ten šlapia, patys svogūnai nulupus viršutinį supuvusį sluoksnį kieti ir gražūs, bet likę abiems vos po dvi baisiai varganas šakneles. Pamirkiau "margancovkėj" ir previkure, apibarsčiau gausiai cinamonu ir patupdžiau į vazonus... abu turi po du dar tik ką išlindusius žiedstiebius, įdomu, ar nenunyks jie, jei šaknų nėra... g.gif kai gerai pradžius galvoju stimuliatoriumi palaistyti g.gif Už abu 5 eurus su centais mokėjau... daugiau neisiu į gėlių skyrių, 15 amarilkų, nebeturiu kur padėt (realiai- dauguma jų- salotos lotuliukas.gif ), o pas mane dar ir visokio kitokio velnio ant palangių pilna... noriu savo chatos kad galėčiau oranžeriją įsirengti rolleyes.gif
Atsakyti
O as siandien neatsilaikiau, nugriebiau maziukus kolibriukus Alfresko :-)
Atsakyti
Kapstausi iš ligos smile.gif žiedai padeda!
Lagoon. Trečias žiedstiebis!
user posted image

Mano raudonas "Kalėdinis". Pirkau kaip kalėdinę kompozicijąsu perdurtu viela svogūnu. Gyvena puikiai smile.gif Gal kiek labiau oranžinis, ne skaudžiai raudonas.
user posted image

Besiskleidžiantis. Turėjo būt Samba. Įtariu, kad Exposure...
user posted image

Besiskleidžiantis Green Godess
user posted image

Plyštantis Merengue - pirmą kartą žydės mano namuose!
user posted image
Atsakyti
[quote=Agnnyte,2016 04 05, 20:26]
Kapstausi iš ligos smile.gif žiedai padeda!

Nu va kaip fainai.
O aš jau maniau, kad uzdarėm sezoną ir temą iki kitų metų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2016 04 05, 20:31)
Nu va kaip fainai.
O aš jau maniau, kad uzdarėm sezoną ir temą iki kitų metų smile.gif

Nepavyks. Pas mane tik prasideda žydėjimas smile.gif pernai vėlai užmigo, tai vėliau bunda smile.gif
Atsakyti
Merengue wub.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Green Godess
user posted image

Exposure?
user posted image
Atsakyti