Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių-meilenių palata

QUOTE(evora @ 2016 03 17, 21:08)
Tai mano naujokėlio nieks pakrikštyti  nesiimate? g.gif

Sunku vardą duoti, kai žiedo tik viena nuotrauka smile.gif . Moon Scene gerklė nėra su raudonu apvadu ir žiedlapiai platesni. Pas taviškį lyg raudonumas gerklėje g.gif nesimato gerai g.gif
Atsakyti
Laba diena, dziaukimes saulyte!!!
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Rodau du Amsterdamo gėlių turgaus gražuolius biggrin.gif Nei mėlynas, nei Papillio, nors buvo ir taip aišku biggrin.gif bet žiedų bus tai mažiausiai 16 per abu biggrin.gif Vienas žiedkotis dar auga... Bet sugebėjau iš skirtingų dėžių paimti du vienodus... biggrin.gif biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Slanka5 @ 2016 03 18, 15:04)
Rodau du Amsterdamo gėlių turgaus gražuolius  biggrin.gif Nei mėlynas, nei Papillio, nors buvo ir taip aišku  biggrin.gif  bet žiedų bus tai mažiausiai 16 per abu  biggrin.gif Vienas žiedkotis dar auga... Bet sugebėjau iš skirtingų dėžių paimti du vienodus...  biggrin.gif  biggrin.gif

Kad ir ne tie, bet vistiek gražu thumbup.gif Pasirodo, kad kur bepirksi - visur loterija. doh.gif
Atsakyti
Pagaliau meileniai pas visas atsigavo smile.gif ir mano jau žydi nauji keli.
Daphne kiti keli žiedai šviesesni:
user posted image
Sumatra silpnai šiemet, vėl vaikus augina vietoje žiedų.
user posted image
Nesu tikra kas - lyg Lapaz, bet abejoju. Dalele ne tavo. Čia pas mane iš kažkur atsirado.
user posted image
Mano senukų loterija ( du svogūnai viename ) buvo nukainuotas dėl nulūžusio vieno iš svogūnų žiedstiebio. Kitas pražydo spėju Minerva:
user posted image
Olandukas Gervace - trys žiedstiebiai, tik nuotraukoje viskas netelpa.
user posted image
Mano pirktas iš turgaus, vaikas pražydo. Skleidėsi trešnės spalvos buvo, iš vidaus ne tokia bordo išraiškinga. Kas gali būti:
user posted image
Žiedkotis teisingam spėjimui:
user posted image

Na Evergreen 8 žiedus paliksiu kitam kartui thumbup.gif šiam užteks
Atsakyti
Oho kiek žiedų bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Gavau turguje actaros, 5eurai ampulė smile.gif Tai šiandien gydysiu du apsitripsavusius svogūnus smile.gif mano jau visi į žydėjimo pabaigą, ir greit turėsiu dar daugiau "salotų" ant palangės smile.gif Iš paskutiniųjų kovoju su noru užvažiuot į senius ar ermitažą, nes žinau tikrai ,kad kažką tikrai nusipirksiu vėl- nebėra kur dėti doh.gif
Va dar klausimas- ar po žydėjimo auginant lapus amarilkom yra būtina daug šviesos? Nešdavau vasarai į balkoną, bet va būtent balkone ir apipuolė tokia zaraza kaip tripsai. Dabar jie (kurie jau salotų stadijoj) stovi kambary, kuris yra šiaurinėje pusėje+ dar dengiamas balkono- taigi šviesos neperdaugiausia jame, o jei apsiniaukę tai ir visai tamsu. Nžn., ką daryt, ar vis tik rizikuot, nešt balkonan, o rudenį prieš miegojimą/žiemojimą actara palaistyt? g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 19 kovo 2016 - 11:41
QUOTE(denaxa @ 2016 03 19, 12:41)
Va dar klausimas- ar po žydėjimo auginant lapus amarilkom yra būtina daug šviesos? Nešdavau vasarai į balkoną, bet va būtent balkone ir apipuolė tokia zaraza kaip tripsai. Dabar jie (kurie jau salotų stadijoj) stovi kambary, kuris yra šiaurinėje pusėje+ dar dengiamas balkono- taigi šviesos neperdaugiausia jame, o jei apsiniaukę tai ir visai tamsu. Nžn., ką daryt, ar vis tik rizikuot, nešt balkonan, o rudenį prieš miegojimą/žiemojimą actara palaistyt?  g.gif

Neaišku, ar atviras tas jūsų balkonas, o jei uzdaras - ar labai šaltas. Jei palaistytus laikysit šaltoj patalpoj, didelė puvinių rizika.
Jei nepakanka šviesos, amarilių lapai labai stypsta. Bet juk ir pavasaris su savo saule ne uz kalnų.
Jei viską atidėsit rudeniui, klausimas, ar beturėsit ką gelbėt - gaunasi, kad iki rudens tiesiog auginsit kenkėjų kolonijas. Rizikuojat kitus savo augalus uzkrėst. Nelabai suprantu problemos - kodėl nenorit savo augalų pradėt gydyt kuo greičiau.
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2016 03 19, 22:18)
Neaišku, ar atviras tas jūsų balkonas, o jei uzdaras - ar labai šaltas. Jei palaistytus laikysit šaltoj patalpoj, didelė puvinių rizika. 
Jei nepakanka šviesos, amarilių lapai labai stypsta. Bet juk ir pavasaris su savo saule ne uz kalnų.
Jei viską atidėsit rudeniui, klausimas, ar beturėsit ką gelbėt - gaunasi, kad iki rudens tiesiog auginsit kenkėjų kolonijas. Rizikuojat kitus savo augalus uzkrėst. Nelabai suprantu problemos - kodėl nenorit savo augalų pradėt gydyt kuo greičiau.

tai ne taip supratot- tuos du kur su tripsais gydau dabar. Tripsais jie užsikrėtė būtent balkone, tai va ir mąstau- ar palikti juos su mažai šviesos kambary, ar nešt į balkoną ir rudenį prieš įnešant į patalpą profilaktiškai actara visus paliet g.gif Iš dviejų blogybių- svarstau, kuri mažesnė būtų (ar be šviesos, ar rizika pasigauti vėl tripsus) g.gif Balkone vasarą nebūna šalta, temperatūra būna aukštesnė nei lauke, nuolat būna praviras. O kambary tamsu, ir vasarą bus dar tamsiau- nes iš balkono pusės ant palangės stovės vazonai su paprikom. Lapai jau dabar bezbožnai išstypę, nebetoli iki metro ilgio doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 19 kovo 2016 - 21:35
QUOTE(denaxa @ 2016 03 19, 22:34)
tai ne taip supratot- tuos du kur su tripsais gydau dabar. Tripsais jie užsikrėtė būtent balkone, tai va ir mąstau- ar palikti juos su mažai šviesos kambary, ar nešt į balkoną ir rudenį prieš įnešant į patalpą profilaktiškai actara visus paliet g.gif  Iš dviejų blogybių- svarstau, kuri mažesnė būtų (ar be šviesos, ar rizika pasigauti vėl tripsus) g.gif Balkone vasarą nebūna šalta, temperatūra būna aukštesnė nei lauke, nuolat būna praviras. O kambary tamsu, ir vasarą bus dar tamsiau- nes iš balkono pusės ant palangės stovės vazonai su paprikom. Lapai jau dabar bezbožnai išstypę, nebetoli iki metro ilgio doh.gif

A, dabar supratau. Aš neščiau į balkoną. Kas ten zino, gal šiais metais pavyks išvengt kenkėjų, o juk šviesos visi augalai labai nori, tvirtesni, sveikesni auga.
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2016 03 19, 22:42)
A, dabar supratau. Aš neščiau į balkoną. Kas ten zino, gal šiais metais pavyks išvengt kenkėjų, o juk šviesos visi augalai labai nori, tvirtesni, sveikesni auga.

Taip ir padarysiu smile.gif Nes tikrai gaila augalus be šviesos palikti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 03 17, 23:25)
Gal dar kitokių pavadinimų buvo?

Nelabai ieškojau.
Atsakyti