Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 20

QUOTE(Alchemie @ 2016 06 20, 21:19)
Pernai suformavo 4 klases, o paskui rugseji butu galejusios buti 3 klases po 26-28 vaikus, nes ziauriai isbyrejo liko po 16-18 vaiku, bet mokytoja jau buvo pasamdyta doh.gif paskui buvo bedu, nes klases mazos, algoms truko, tai dabar matyt, jei isbyres po priemimu is klasiu vaikai, pildys ir 5 klases, kur ner mokytojos, o jei ne, tada samdys unsure.gif

Praeitais metais bendradarbes sunus pirmokas buvo, tai pas juos rugsejo 1 diena buvo 4 klases, o rugsejo antra diena liko 3. Vaikus padalino i skirtingas klases ir teko tik pacia pirma diena su mokytoja susipazinti ir atsisveikinti doh.gif beje, o nebus izanginiu pamoku Jaruzaleje, kaip kitose mokyklose buna, kad vaikai susipazintu ir pan?
Atsakyti
Lyg ir neturi tokios praktikos unsure.gif nezinau, sunus ejo nuo 5 klases, tai neturiu patirties
Atsakyti
QUOTE(taskiukas @ 2016 06 20, 16:17)
Nu va, paskelbė pirmokų sąrašus. Patekome ten kur norėjome drinks_cheers.gif

QUOTE(Alchemie @ 2016 06 20, 17:50)
Jeeeeeeeeeeeeeeee, ir maniske prieme, ir ten kur norejom clap_1.gif  assa.gif

Nuoširdžiai sveikinu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2016 06 14, 20:07)
Is mano paauglio leksikos.
Siandien dukros gmtadenis kvieciam ji, kad padetu kilnoti sese ant kedes. Jis spyriojasi. Tetis ragina:
-Nagi, tu jau beveik suauges paauglys, padek pakilnoti.
Jis atsako:
-As dar ne septyniolikto amziaus, nesu suauges doh.gif  biggrin.gif

Alchemie, mano mažasis 4 val. ryto atsikėlė į tualetą. Grįžęs į kambarį, žiūri nustebęs į langą ir klausia:"Mama, ar čia temsta, ar šviesta?'
Atsakyti
Jau tie netaisyklingi veiksmazodiziai doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2016 06 22, 09:51)
"Mama, ar čia temsta, ar šviesta?'
Nieko tokio, net gi gražu. biggrin.gif Matyt, dar neteko vaikui įvardinti tokio vyksmo "švinta", tai sukurpė žodį pagal analogiją: tamsa-temsta, šviesa-šviesta. Svarbu, kad į temą. Tokiais, atvejais tereikia ištaisyti posakį, kad vaikas įsidėmėtų.

Vaikai dažnai kuria pagal analogiją: sportas-sportininkas, slidės-slidininkas, pačiūžos-pačiūžininkas... biggrin.gif
Mano "vardas" čia - taip pat vaiko "kūryba": logopedė - logopedija (dažniausiai vaikai taip pavadina) - klopedija, o ne nuo žodžio "enciklopedija", kaip daugeliai atrodo. hihihi.gif

Smagios šventės švęsiantiems! 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2016 06 23, 15:09)
Vaikai dažnai kuria pagal analogiją: sportas-sportininkas, slidės-slidininkas, pačiūžos-pačiūžininkas...  biggrin.gif

Mano asmeniniai, nors tarp ju didelis skirtumas - bet abu kaip susitare praejo -ėlė laikotarpi - kavinėlė, benzinėlė... lotuliukas.gif viskas tada buvo su ėlė doh.gif
Atsakyti
Pas mus buvo ne mokine, o mokyklininke biggrin.gif

Vakar tetis niurko dukra ir klausia;
-Dukruze, zinai kaaaaaaaaa?
-Zinau, tu mane labai myli biggrin.gif
-Ir is kur tu tokia gudri ir viska zinai? blink.gif
-Kai tau sueis 7 metai ir tu busi gudrus kaip as lotuliukas.gif
Atsakyti
Alchemie, aukso mintys! thumbup.gif Tokias reikia užrašinėti. Paskui galima net knygą išleisti, pvz., "Gudrių atsakymų knyga". biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2016 06 23, 15:34)
Mano asmeniniai, nors tarp ju didelis skirtumas - bet abu kaip susitare praejo -ėlė laikotarpi - kavinėlė, benzinėlė... lotuliukas.gif  viskas tada buvo su ėlė doh.gif

Pas mus iš -ėlė tai tik kiaušinėlė - kiaušinienė smile.gif

kadangi pradėjo kalbėt vėlai, tai ir savos darybos žodžių nedaug. selenis - senelis , kiaušinėlė ir šakalas - šalikas. iš tų tik selenis gana ilgai laikėsi, ir senelis tuo labai džiaugės, kad taip fainai vadinamas. bet jau viskas...
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2016 06 25, 13:46)
Pas mus iš -ėlė tai tik kiaušinėlė - kiaušinienė smile.gif

kadangi pradėjo kalbėt vėlai, tai ir savos darybos žodžių nedaug. selenis - senelis , kiaušinėlė ir šakalas - šalikas. iš tų tik selenis gana ilgai laikėsi, ir senelis tuo labai džiaugės, kad taip fainai vadinamas. bet jau viskas...

pas mus senelis tai buvo Nelis. Man tai isvis labai idomiai su tais zodziais - vaikai neeme seskes ne vienas, bet mate kitus turincius ir ta reikala vadino totididi (nezinau kuo siejasi), tai buvo pamirstas reikalas, nes kai sese gime - jam jau 7,5 buvo, o kai pradejo kalbet - dar daugiau. Ciut nenukritau isgirdus kai drauge atejo su leliuku i svecius ir mazoji rodo i soske ir sako - totididi doh.gif Kaip jiem taip susirode g.gif

o savos darybos buvo daug zodziu ir plasneliai (sparneliai), ir kapoklis (snapas) ir dabar islike - dundulis (griaustinis), ani (mociute) doh.gif
Atsakyti
Nu dundulis cia jau tarptautinis vaiku zodis, labiau tarmybe, nes as irgi taip vadinu, nes girdejau ir is proseneles, ir is mamos biggrin.gif
Atsakyti