Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 20

Šiandien tarptautinė autizmo minėjimo diena....Auginantiems autistiškus vaikus noriu palinkt ištvermės, atkaklumo, kantrybės ir meilės. Autizmas nėra likimo bausmė, tai yra likimo pamoka. 4u.gif 4u.gif

O man pavasariniai rūpesčiai makaulę susuko, pasižiūrėjau, ogi viską esam išaugę, reik naujų judėjimo priemonių - paspirtuko, dviratuko. Su paspirtukais pažintis minimali, bet mačiau, kad atsargiai/nerangiai važiuoja...Triratį dviratį, keturratį traktorių irgi mina gerai, norim dabar didesnio dviratuko, su papildomais ratukais, ....man toks galvosūkis tos mažos sėdynėlės, bo esu pastebėjus vaiko polinkį sėdėt patogiai, atsilošus, atpalaidavus nugarą, taigis, bus naujos patirtys...Noriu paklaust, ar buvo kokių iššūkių dėl važinėjimo šiom priemonėm?
Atsakyti
QUOTE(taskiukas @ 2016 04 02, 19:34)
Gal kas gali parekomenduoti gera logopeda Klaipedoje(idealu centre), kuris galetu vasara intensyviai su priesmokyklinuku padirbeti(garsu itvirtinimas, ties r raide padirbeti)?
Kodėl Jums nepasiprašius pas Stasę Vilkienę?.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2016 04 02, 21:24)
Kodėl Jums nepasiprašius pas Stasę Vilkienę?..  mirksiukas.gif

Dekui 4u.gif Reiks paieskoti kontaktu. Kadangi vaikas vasara greiciausiai bus pas senelius Klaipedoje, tai galvoju butu puiki proga suorganizuoti taip, kad ir padirbetu dar ax.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2016 04 02, 15:54)
Alchemie, aš nešnekėjau niekur apie jokius Vagnerius smile.gif Aš jo net nevirškinu ir nemėgstu...
Vivaldis man atrodo "popsiškesnis" už Mocartą ir labiau tinkamas vaikams, nors aišku kiekvienam savo. Gal kas tiki nežemiškom būtent Mocarto savybėm kalbai (įdomu jei yra dangus iš kurio jis mus stebi, kaip jis į tai reaguoja)... Nors aš manau kad tai tiesiog gudri reklama, kad va būtinai Mocartas ir ne kas kita...

Paskaityk, tam metodui naudojama ne tik Mozarto, bet Grigaliskieji choralai, o tinka del savo muzikiniu dazniu, kurie stimuliuoja reikiamus centrus.
Antroje oktavoje melodijos atlikimas taip stimuliuoja organizma, kad pasigamina dienos C vitamino norma, savotiskas imuniteto skatinimas 4u.gif cia vienas is pvz. kaip reaguoja/rezonuoja organizmas i muzikos bangas, paskui yra motinos balsas irgi apdirbtas tam tikrais dazniais, ir jokia cia reklama Mozartui.
Apie Vagneri AS SNEKEJAU, noredama pasakyti, kad operine muzika ne visa vienoda 4u.gif
Nu Vivaldzio popsu nevadinciau, nebent tu turi omenyje tik Metu laikus, kurie yra del populiarumo nuvalkioti, bet jo muzika yra labai ivairi ir parase jis ir vokalines muzikos, operu. Barokines muzikos lengva nepavadinciau, nes pagroti lengvai ja yra labai sunku biggrin.gif juolab, kad sakoma, jog jo muzika itakojo J.S. Bacho kuryba, ka jau ten po 100 metu gimusio Mozarto 4u.gif

Shantal, jo Vilisos yra tipine romantine israiska, net savo magistriniam darbe rasiau apie tai...bet ju sokis, Zizel meiles sokis atsisveikinimas, pries akis matau Spokaite skrendancia, kojom zemes nesiekiancia su jos pa wub.gif
Atsakyti
QUOTE(taskiukas @ 2016 04 02, 21:49)
Dekui 4u.gif Reiks paieskoti kontaktu. Kadangi vaikas vasara greiciausiai bus pas senelius Klaipedoje, tai galvoju butu puiki proga suorganizuoti taip, kad ir padirbetu dar ax.gif
Mmmm... g.gif Jei jūs ne klaipėdiečiai, tai neįsivaizduoju, kaip įsiprašysit. Vilkienė dirba poliklinikoje, pas ją "spūstys", pakliūti sunku.

Vasarą logopedai būna atostogų ištroškę, retas kuris norės dirbti net ir už nemenką atlygį. Be to, vaikui taip pat reikia pailsėti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2016 04 03, 09:32)
Mmmm...  g.gif  Jei jūs ne klaipėdiečiai, tai neįsivaizduoju, kaip įsiprašysit. Vilkienė dirba poliklinikoje, pas ją "spūstys", pakliūti sunku.

Vasarą logopedai būna atostogų ištroškę, retas kuris norės dirbti net ir už nemenką atlygį. Be to, vaikui taip pat reikia pailsėti.  mirksiukas.gif

Cia tokia mintis sove i galva. Per metus galima 20 uzsiemimu atlankyti. Pas logopede kuria einame jau 3 metai is eiles, tai uzsirasius i pirmine konsultacija vasari tai tik sulauki savo eiles rudeni. Ir poliklinikoje yra padaryta, kad vienu muetu gali tik 10 atlankyti. O tada is naujo i eile, tad realiai tu 20 uzsiemimu fiziskai nera galimybes atlankyti, nes daug norinciuju. Ar imanoma yra kitame mieste likusius 10 kartu isnaudoti? T.y. Jei 10 uzsiemimu Vilniuje isnaudosime, gal yra galimybe likusius 10 Klaipedoje? ax.gif
Gal kartais zinote kontaktus Vilkienes? Bandziau googlinti, bet neradau. Bandyciau skambinti ir tartis del vasaros, gal priimtu privaciai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(taskiukas @ 2016 04 03, 12:41)
Ar imanoma yra kitame mieste likusius 10 kartu isnaudoti?

Gal kartais zinote kontaktus Vilkienes?
Nemanau... schmoll.gif Nebent persirašytumėt į kokią Klaipėdos polikliniką.

Ot, nesu tikra, regis ji dirba čia: http://kvl.lt/index....ine-poliklinika
Atsakyti
Kada dar yra normalu kai vaikas pasakodamas apie save vartoja savo varda, bet ne AS. Pvz.: S bega, o ne As begu?
Atsakyti
....Turėčiau pasakyt, kad žiūrint iš autizmo spekto sindromo bruoželyno, yr toks bruožas kaip vaiko nesugebėjimas savo asmens įvardint įvardžiu "aš". Apie save kalba 3 asmeniu.

Bet tai gali būt ir tiesiog kalbos yda, kai visa aplinka vadinasi vardais, tiesioginiais kreipiniais...tai kai negirdi vartojamų įvardžių, jų gali ir nevartot, grynai dėl lingvistinių dalykų, negirdi, neįsisavina, nevartoja.

Iš asmeninės patirties, apie save vaikis irgi varo 3 asmeniu, kas čia padarė? Anksčiau būdavo tik 3 asmuo, L padarė, o ne aš padariau. Dabar jau mokau, kaip vartojam įvardžius ir pereidinėjame prie tu, aš. Rezultatas - dabar mišriai vartoja ir 1, ir 3 asmenį. Bet...kalba dabar dar agramatiška, tai viskas procese...Žaidžiame žaidimus su poriniais dalykais, čia aš, čia tu, duok man, duosiu tau...Duok man tokį, aš tau duosiu tokį patį, kitokį ir pan.

O normalumas....Jei vaikas nekelia jokio susirūpinimo, tai bus jau yda 4 -5 m vaikui, ko gero. g.gif Jei yr kalbos bėdų, tai yr, įvardžių vartojimas irgi toje sriuboje, taip sakant, prieskonis.

Nuotaikai pakelt:

Šešt triušiukų paroda, planuojame, laukiame...Kaimynė paprašo vaiką pažiūrėt, kol ji susitvarkys extra degančius reikalus, taigi mes dar valandai užsibūname namie...Mano vaikis: Mamyte, pilvuką skauda....Aš: tai ką reikia daryti? Vaikis: reikia važiuoti žiūrėti triušiukus smile.gif

Vakar kirpykloje gražinomės prieš svarbius įvykius...Kirpėja padarė sūnui gražų kirpimą, pamodeliavo plaukučius vašku...pakvėpino, papurškė, papūtė, na viskas komplekte, ką vaikis mėgsta...Išeinam, reik apsirengt...Rengiu. Vaikis: nesidėsiu kepurės, plaukai susiglamžys!

...aš dar su savo senu klausimu...ar buvo kam iš nekalbiukų auginimo patirties, kad buvo sunkumų su motorika, vaikai sunkiai važiavo dviračiu ar paspirtuku?
Atsakyti
Taip, nebutinai nekalbiukai, autistukai, kadangi hiperiukai irgi yra daznai autistuku atmaina, tai sudetinga sokineti ant vienos kojos, vaziuoti dviraciu, kramtyti guma doh.gif Pvz. maniskis turi puikia koordinacija, 4 metu i medi be saku sugebedavo ilipti, bet dviraciu vaziuoti neismoko, nes bijo, kad dviratis grius, o kai maziukas mokesi, tai buvo aisku dviracio kalte, nes per sunkus ir sunkiai pedalai mynesi, tai jis pavaziaves kek mesdavo ir greiciau nubegdavo...dabar nebe fasonas mokytis blush2.gif doh.gif nors tikriausiai vaziuotu, nes pusiausvyra laiko, bet aplnkuimus vien ismalti misko takeliai, nelygu, duobeda, akmenuota, letai nepavaziuosi verysad.gif
O bet taciau grojant smuiku dvieju ranku koordinacija skirtingai vekinati yra didele uzduotis, nes pasirode, kad tonusas peciu zonoje padidejes, o juosmens labai silpnas, dabar situacija per pora metu apsitaise, bet, jis paaugo 15 cm doh.gif tai linksta nuo ugio doh.gif

Is linksmos dalies, dukra sako: as saunuole, negeriu kavos tik pieno puta nuo kavos biggrin.gif

Violeta, ivardis as, ateina su saves suvokimu, kaip asmenybes, atsiskyrimas nuo mamos. Tai yra gerokai aksciau, nei 4-5 metai. 3 metu vaikas ivardzius jau naudoja placiai, todel cia yra ne tik kalbos, bet ir emocines, psichologines raidos kabliukas 4u.gif kai saviraiskos nera verbaliskai, israiskos, kurios reikia, ivardziai ne kaip gramaitne forma irgi veluoja.
Maniskis saves vardu, treciu asmeniu niekada nevadino
Atsakyti
dėl paspirtukų, dviračio, mums nebuvo problemų.
Atsakyti
Paspirtukas nera problema. Be to taviske ne autistiska, o kaip ten ensteiniska? biggrin.gif
Atsakyti