Alchemie, nelinksmai, čia apie jūsų egzaminą:
Ar buvo iš čia besirenkančių būrio kas nors konferencijoje? Buvau, prisirankiojau sau visokių atsakymų į senokai kamavusius klausimus, prisifotkinau įvairiausių skaidrių..kai bus daugiau laiko galėsiu sau analizuotis ir galvotis...
O šiaip neblogas dalykas buvo. Apie autizmo prielaidas dar nėštumo metu...apie itin ankstyvą diagnostiką 3 mėn, 6,9,12,18 mėn net, apie jos svarbą, apie ankstyvąją intervenciją ir jos pasekmes po 1m, po 2 m , apie metodikas buvo kalbėta, apie suaugusiųjų gyvenimo aspektus, apie vaikų mokyklose laukiančius iššūkius ir pan.
buvo parodyta kelios man itin aktualios skaidrės: apie socializaciją viena, kai buvo dvi imtys: vaikų su aukštu pažinimo lygiu ir žemesniu...taigi bandant juos socializuot, žemesnio pažinimo lygio vaikai liko toj pačioj, bet nežemėjančioj vietoj, o su geresniais duomenim po kurio laiko buvę tam pačiam lygmenyje smarkiai šovė aukštyn...ir pasiekė normalios raidos vaikus, tai nebeliko jokių minčių apie spec. darželius.
ir kita, dėl autizmo diagnozės..kls buvo ar ta diagnoze stable? grupė 69 vaikų, iš jų 52 (78 proc) liko su ja toliau nepakitusia; 15 ( 19 proc) perėjo į ADS; PDD-NOS (reiktų aiškintis ką tai reiškia verčiant iš anglų) ir Off spectrum 2 (3 proc). Taigis, maži procentai, bet tai iš principo įmanoma.
na ir imtys: 1:55 berniukai ir 1:68 su abiejų lyčių vaikais...vakcinos buvo gintos, tai salėj nuvilnijo šurmuliukas...
Na, ir kažkiek pasipiktinau publika: iš pirmoj konferencijos dalyje vos tilpę puspenkto šimto žmonių po 1 dalies prasiretino - mat buvo išdaliniti pažymėjimai kvalifikacijos kėlimo...iki galo žinoma, sėdėjo tos, kurios dirba 24 val per parą
...Na, ir nelabai man patiko rodomi filmukai su vrc filmuotais vaikais, na...ne...jei nepasiruošei konferencijai tai nepasiruošei, bet tokia demonstracija man neetiška, bet čia tik mano asmeninė nuomonė.
tai tiek.