QUOTE(Alchemie @ 2016 03 15, 13:23)
Sauramo, is tavo patirties, jei vaiko F kodas atitinka liga, del kurios gali buti atleistas nuo egzaminu, prie to kodo parasyta individualiai, ar gali but taip, kad atleis tik nuo lietuviu kalbos egzamino, o kitus pasirinktinus galetu laikyti? Nes kiek suprantu lietuviu yra pagrindinis, ir kai kur parasyta, kad atleidus nuo pagrindinio pasirenkamu laikyti negali, tik va ar tai galioja tik 12 kalses egzmainams, ar ir 10 klases?
Iš manęs jokios naudos, aš tikrai nežinau jokių egzaminų plonybių. O ir tai ką žinau, tai labai jau sena informacija. Aš jau 10 metų kaip nebe Lietuvoje.
Tuo laiku, kai aš dirbau, žinau, kad imdavo tą namų egzaminų laikymą (o kaip jis vadinosi oficialiai, tai net nebepamenu) tik tam, kad vaikas turėtų sąlygas išlaikyti labai gerai egzaminą, visi jie gaudavo aukščiausius pažymius. Ir tai yra mano akimis nusikaltimas.
Jūsų atveju, reikia tiesiog eiti ir skirtingų lygių asmenų klausti to pačio klausimo ir žiūrėti ką atsako. Turėtų mokykla, švietimo skyrius ir švietimo ministerija atsakyti taip pat.
Pagal mano logiką tai jei yra problemos su lietuvių ir literatūros laikymu, tai nuo to ir atleidžiama arba parenkamas vaikui individualiai tinkamas būdas, pvz.: atsakyti raštu, jei žodžiu negali ir pnš. Jei nėra problemų su kitais dalykais, tai laiko bendrai su visais arba individualioje aplinkoje. Bet čia mano logika, ne Lietuvos švietimo ministerijos.