Ddpainioji astrologija ir astronomija, beje be astrologijos, nebutu buve ir astronomijos, nes astro logija reiskia moksla apie zvigzdes, o astronomija zvaigdziu pavadinimus...jei zinotum, kiek yra skaiciavimu astrologijoje, nesiremtum tik zvaigzdyno pavadinimais, kurie priskiriami asmeniui, be to kalba ne apie zvaigzdziu, o planetu poveiki zmogui yra daug daugiau ir beje puikiai pasitvirtinanciu prognoziu tiek man, tiek mano seimai ne vieni metai, tik reikia zinoti ir moketi skaiciuoti, o tai mokomasi ne vienus metus ir ner taip paprasta. Tiek to, ne apie tai kalba
Siaip juk nepaneigsi, kad Menulio, kaip astronominio kuno poveikis zmogui yra milziniskas, ir cia tau patvirtins ir gudytojai, ir psicholohai, ir psichiatrai ir kitokie gydytojai
dėl myto, penktadieniai tinka, bet ne šitas - Kaziukas prekyba ir t. t. nebent į svečius užsuktumėt Kaziuke
Oi as ryt su dukra varau i Kaziuka ryte, kur ieskot
pilies gatvė, knygynas, priešais palangę. rudas stalas su staltiese su paukšteliais ir medum beigi žvakėm (išsiskirsim iš minios saldaininių gėlių puokšte baltoje vazoje, ir aš raudonais plaukais... ).
QUOTE(Alchemie @ 2016 03 03, 04:22)
Sauramo, jus Lietuvoje?
Ne.
Tai, va, kad spejau taip pas mus su mokyklom...ui kaip dabar
Stripuli, bandysiu surasti, jei nebus super daug zmoniu is ryto
Stripuli, bandysiu surasti, jei nebus super daug zmoniu is ryto
QUOTE(Alchemie @ 2016 03 03, 16:54)
Tai, va, kad spejau taip pas mus su mokyklom...ui kaip dabar
Aš prieš 10 metų išvykau. Šiaip tai švietimo sistemoje visada dirbau. Įdomu kiek pagerėjo padėtis? Kas gero per tą laiką įvyko šioje srityje?
Padetis pablogejo ir labai pradedant, kad sugriove viduriniu mokyklu sistema, baigaint neismaneliu ministru priimtais istatmasi apie pagalbas vaikams su spec. poreikiais ir ju galimybes mokytis aukstosiose
Sveikos, moteriškės, noriu pasidalint naujiena, gal kam aktuali - raidos centro 25m paminėti yra rengiama plataus mąsto konferencija 03 18 - pavadinimas mokslinė praktinė konferencija kitokie vaikai: gyvenimas su jais ir dėl jų..
Pati žadu dalyvaut, gal sakau išgirsiu ką pritaikomo sau kad ir dėl tos pačios hiperdiagnostikos...Gal kas susidomės, būtų galima ten ir susipažint gyvai.
http://www.santarosz...gistracijai.pdf
Pati žadu dalyvaut, gal sakau išgirsiu ką pritaikomo sau kad ir dėl tos pačios hiperdiagnostikos...Gal kas susidomės, būtų galima ten ir susipažint gyvai.
http://www.santarosz...gistracijai.pdf
QUOTE(Alchemie @ 2016 03 04, 15:35)
Padetis pablogejo ir labai pradedant, kad sugriove viduriniu mokyklu sistema, baigaint neismaneliu ministru priimtais istatmasi apie pagalbas vaikams su spec. poreikiais ir ju galimybes mokytis aukstosiose
Labai liūdna tai skaityti
Mano gyvenamojoje vietoje yra standartas, kuris nėra labai aukštas, nėra vaikai labai stipriai apkrauti, jei lyginčiau su Lietuvos mokyklomis. Lyginimas su prieš 10 metų Lietuvoje turėta programa, dabar ko gero yra jau pokyčiai tik nežinau į kurią pusę. Tačiau mokyklų gerumas priklauso nuo vietos kur tu gyveni. Tokia jau sistema. Tai gi, maždaug aprašysiu kaip viekia sistema pas mane, kaip ji atrodo tobuliausiu atveju. Yra specialios klasės su labai rimtomis problemomis ir papildomos programos gabiems vaikams (beje, jie taip pat yra spec. poreikių kategorijoje). Tiems gabiems (kadangi turiu ten besimokančių, tai tą sistemą geriau išmanau, bet spėju, kad panašiai ir kitiems specialiems poreikiamas yra) yra vėl atskiri pasirinkimai, kaip laipteliai, nes vienas gabus 10%, kitas - 20%, o trečias gal dar daugiau. Iš esmės, yra galimybė baigti vidurinę anksčiau (paprastai gabumai būna ne visiems dalykams, todėl pabaigi tarkim matematiką anksčiau laiko ar literatūrą) ir likusį laiką užsipildai koledžo kurso dalykais. Mokytojai dėsto vidurinėje, tik jei reikia laboratorinius atlikti, tarkim chemijos, tenka važiuoti į Universitetą. O jei jau visai netelpi į rėmus savo gabumais, tai tiesiai universitetai pasiima tokius vaikus, pilnai jiems mokslas apmokamas. Reta mokykloje klasė, kuri neturi papildomai mokytojo ar mokytojų. Jie reikalingi vaikams, kurie integruoti į bendras klases, kai specialieji poreikiai nereikalauja atskiros klasės. Čia kalbu apie valstybines mokyklas.
Be valstybinių mokyklų yra visokio plauko privačių, yra mokymasis per atstumą, yra namų mokymas (bet kas gali tai daryti, nereikia jokių priežasčių), yra akademijos visokios ir ko gero dar daugiau yra, jei pasidomėti. Tikrai pasirinkimas nemenkas. Aišku, nemokamai (sąlyginai), tik valstybinės vidurinės. Jų gerumas priklauso nuo kiek mokyklos apylinkė turi pinigų. O pinigai priklauso nuo to, kokia tėvų turtinė padėtis, nes tėvai moka tam tikrą procentą į mokyklos biudžetą. Na ne tiesiogiai į tą mokyklą, kurią lankai, bet į tos mokyklos apylinkę ir joje skirsto dėdės kur ir kiek išleidžia pinigus. Beje, tėvai gauna smulkias ataskaitas ir dar turi galimybes aktyviai dalyvauti svarbiuose sprendimuose. Vieni dėdės nieko nenusprendžia Minusas mano gyvenamosios švietimo sistemos, kad mokytojai apsaugoti nuo atleidimo ir nėra jokios sistemos juos vertinti, tik asmeninė tėvų nuomonė. Ir negali rinktis mokytojo (valstybinėje mokykloje). Dar, daug laiko mokyklos praleidžia vaikus mokydama testams, nuo kurių rezultatų priklauso mokyklos valstybinis finansavimas. Asmeniškai man, nepatinka maistas, kurį gauna vaikai, bet kadangi galiu bet kada įdėti iš namų, tai naudojuosi tokia galimybe.
Maniškis (dabar 5.5), vėlai pradėjęs kalbėti (3.5) ir dar lankom logopedą, vis dar mokomės kai kuriuos garsus. Pagal kalbos žodyną, jis jau normoje, nors kartais ima ir visai paprasto žodžio nežino, bet moka išsisukti su kitų žodžių pagalba. Tačiau tartis jo stipriai atsilikusi. Kognityviniai testai rodo, kad jo lygis tarp 2 ir 3 klasės, o teoriškai turi pradėti priešmokyklinę klasę nuo rudens. Kaip viskas vyks mokykloje, neturiu dar žalio suvokimo. Dabar vyksta registracija, paskui vyks visokie testavimai ir tada žiūrėsiu ką siūlo. Tai va tuo ir gyvenu šiuo metu.
QUOTE(Sauramo @ 2016 03 11, 19:28)
yra jau pokyčiai tik nežinau į kurią pusę.
papildomos programos gabiems vaikams (beje, jie taip pat yra spec. poreikių kategorijoje). (...) yra galimybė baigti vidurinę anksčiau
Reta mokykloje klasė, kuri neturi papildomai mokytojo ar mokytojų.
Tikrai pasirinkimas nemenkas.
Minusas mano gyvenamosios švietimo sistemos, kad mokytojai apsaugoti nuo atleidimo ir nėra jokios sistemos juos vertinti, tik asmeninė tėvų nuomonė. Ir negali rinktis mokytojo (valstybinėje mokykloje). Dar, daug laiko mokyklos praleidžia vaikus mokydama testams, nuo kurių rezultatų priklauso mokyklos valstybinis finansavimas.
Asmeniškai man, nepatinka maistas, kurį gauna vaikai, bet kadangi galiu bet kada įdėti iš namų, tai naudojuosi tokia galimybe.
Apie Lietuvos šv. sistemą...***
papildomos programos gabiems vaikams (beje, jie taip pat yra spec. poreikių kategorijoje). (...) yra galimybė baigti vidurinę anksčiau
Reta mokykloje klasė, kuri neturi papildomai mokytojo ar mokytojų.
Tikrai pasirinkimas nemenkas.
Minusas mano gyvenamosios švietimo sistemos, kad mokytojai apsaugoti nuo atleidimo ir nėra jokios sistemos juos vertinti, tik asmeninė tėvų nuomonė. Ir negali rinktis mokytojo (valstybinėje mokykloje). Dar, daug laiko mokyklos praleidžia vaikus mokydama testams, nuo kurių rezultatų priklauso mokyklos valstybinis finansavimas.
Asmeniškai man, nepatinka maistas, kurį gauna vaikai, bet kadangi galiu bet kada įdėti iš namų, tai naudojuosi tokia galimybe.
Deklaruojama, jog viskas daroma mokinio labui, bet realiai viskas vyksta "išvirkščiai".
Lietuvos švietimo sistemoje taip pat. Bet, pasikartosiu, viskas vyksta "išvirkščiai".
Reta klasė turi mokytojo padėjėją, nepaisant to, jog PPT rekomenduoja.
Pasirinkimų laisvę turime, bet finansinių "kvotų" - 0,00000001...
Ačiū Dievui, kad mūsų valstybinėse įstaigose mokytojus gina Darbo kodeksas, nes pakaktų vieno nepagrįsto skundo - ir mokytojas ne tik kad prarastų darbą, bet ir "užsitarnautų" teistumą.
O auditų, vidinių ir išorinių, gausa šokiruotų bet kurios valstybės atstovus.
Pamatytumėt, kaip mokyklose maitinami mūsų vaikai...
Nekalbu apie visas įstaigas. Dauguma darželių turi savas virtuves ir gamina kokybišką maistą. Tačiau mokyklose visos virtuvės privatizuotos, maistas ne itin "subalansuotas", bet brangus. Arba maistas gaminamas ne vietinėje virtuvėje, o pristatomas "centralizuotai".
Klopedija, bent jau Vilniuje dauguma darzeliu turi tiekejus ir negamina patys maisto
MOkykloje, kurion planuoju leisti dukra maista gamina ir dar aplinkiniai atvaziuoja papietauti, sako neblogas, bet is tu meniu, kuriuos perskaitau, ka veza dukrai i darzeli tai tarybiniu laiku rasteliai...saldi arbata sumustniai su batonu ir slapia desra
Tiesa tiekeju visokiu buna, i brangesniu, kur nebloga maista pristato bet riekia nuolat sekti kokybe
Su padejejais beda tokia, pradedant finansais ir etatais, baigiant, kad NERA SPECU as pvz. galvoju, kad jei jie cia uzdarineja mokyklas ir mokytojai neteks darbo, ta tada galetu perkvalifikiuoti pv. mokytojus prie pensija i pedagogo padejejus, butu ir kruvis ir labai reikalinga pagalba, bet...kadangi as mus vaikas yra valstybes priesas, kliutis ir siaip statistinis nepatogus vinetas, tai
Visus su kovo 11
Nepriklausomybes atkurimo dienos proga uzsisakem torta. Atveze vyrukas, padave su sypsena, o dukra ir sako:
-Man patinka geri zmones, jie nepikti ir atveza tortus
MOkykloje, kurion planuoju leisti dukra maista gamina ir dar aplinkiniai atvaziuoja papietauti, sako neblogas, bet is tu meniu, kuriuos perskaitau, ka veza dukrai i darzeli tai tarybiniu laiku rasteliai...saldi arbata sumustniai su batonu ir slapia desra
Tiesa tiekeju visokiu buna, i brangesniu, kur nebloga maista pristato bet riekia nuolat sekti kokybe
Su padejejais beda tokia, pradedant finansais ir etatais, baigiant, kad NERA SPECU as pvz. galvoju, kad jei jie cia uzdarineja mokyklas ir mokytojai neteks darbo, ta tada galetu perkvalifikiuoti pv. mokytojus prie pensija i pedagogo padejejus, butu ir kruvis ir labai reikalinga pagalba, bet...kadangi as mus vaikas yra valstybes priesas, kliutis ir siaip statistinis nepatogus vinetas, tai
Visus su kovo 11
Nepriklausomybes atkurimo dienos proga uzsisakem torta. Atveze vyrukas, padave su sypsena, o dukra ir sako:
-Man patinka geri zmones, jie nepikti ir atveza tortus