Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta, XX tema, Graikijos sala

QUOTE(joker98 @ 2016 04 26, 16:46)
kiekvienas kas iesko, tikrai randa geru variantu. del to ir sakau, kad tiesiog verta pasigilinti i kompanijos patikimuma  ir nereiks bijoti del nepatikimu automobilio. Bet, po istorijos ispanijoje, kai mums pripaise 800 eur del masinos subraizymo (nors jau tokia gavome), ir nuskaiciavo is credit korteles, nes del francizes ja turejo, ismokau pamoka, kad jokiu franciziu nenoriu (kam man tie brokeriai), ir kad imant masina, reikia gerai ja apziureti. Taip kad visoms geru atostogu: bukite budrios ir viskas bus patikima smile.gif

Tikrai gaila, kad turėjot karčios patirties. 4u.gif Todėl aš irgi nemėgstu rezervacijų, kur yra įšaldomi pinigai sąskaitoje. Net viešbučius stengiuosi rinktis be užšaldymų. Šiuo atveju, imdami automobilį, mes tik rezervuojam laiką ir suderam kainą. Oro uoste surašom sutartį, sumokam grynais, gaunam čekį. Atiduoda automobilį su draudimo dokumentais ir jokių užstatų ir sąskaitos įšaldymų. mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Kokia šiuo metu vandens temperatūra juroje? Skrendam gegužės 1mą, tai šiek tiek nerimauju smile.gif
O kaip orai? Ar labai šilta?
Ir kažin vanduo baseine būna šildomas, ar ne. Kretoje pirmą kart, tai šitų niuansų nežinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2016 04 26, 15:22)
Laba diena  4u.gif

Kokia šiuo metu vandens temperatūra juroje? Skrendam gegužės 1mą, tai šiek tiek nerimauju  smile.gif
O kaip orai? Ar labai šilta?
Ir kažin vanduo baseine būna šildomas, ar ne. Kretoje pirmą kart, tai šitų niuansų nežinau  smile.gif

LABA, mes tik vakar grįžę. Vanduo toks, kaip panašiai Baltijos jūroj vasarą biggrin.gif, tikriausiai kokia 18-19 laipsnių. Jei bangos nedidelės, apsipratus galima maudytis. Kadangi oras mums pakliuvo tikrai geras, vietoj prognozuotų +18-23, gavom +23-28 (ir tik vieną dieną itin vėjuotą buvo +18), maudynių neatsisakėm. Kitaip atostogos neužsiskaitytų biggrin.gif

p.s. patys vietiniai netiki, kad pas juos tokiu metu taip šilta. Netgi Samarijos tarpeklis šiemet buvo atidarytas daug anksčiau dėl sausesnių orų nei įprasta kalnuose. Beje, ačiū toms, kurios padėjote su informacija apie tarpeklį. Ėjome! Ir nors kojas kitą dieną nėjo panešti, buvo verta!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NeLina: 28 balandžio 2016 - 22:36
QUOTE(NeLina @ 2016 04 28, 22:32)
LABA, mes tik vakar grįžę. Vanduo toks, kaip panašiai Baltijos jūroj vasarą biggrin.gif, tikriausiai kokia 18-19 laipsnių. Jei bangos nedidelės, apsipratus galima maudytis. Kadangi oras mums pakliuvo tikrai geras, vietoj prognozuotų +18-23, gavom +23-28 (ir tik vieną dieną itin vėjuotą buvo +18), maudynių neatsisakėm. Kitaip atostogos neužsiskaitytų biggrin.gif

p.s. patys vietiniai netiki, kad pas juos tokiu metu taip šilta. Netgi Samarijos tarpeklis šiemet buvo atidarytas daug anksčiau dėl sausesnių orų nei įprasta kalnuose. Beje, ačiū toms, kurios padėjote su informacija apie tarpeklį. Ėjome! Ir nors kojas kitą dieną nėjo panešti, buvo verta!

Sveiki 4u.gif

Tai matyt reik tu prognozių neskaityt ir sau nervų negadint, nes rodo tai irgi tik apie 19-23. doh.gif

O mastom ir iki Balos lagūnos palėkt ir iki Elafonisi ir pabūt ten, pasimaudyt, pasidegint.

Tikiuosi viskas bus gerai su tais orais. smile.gif

O kažin verta tikėti google maps atstumais ir laiko paskaičiavimais? Nuo Chersoniso iki Balos lagūnos apie 210 km ir važiavimo laikas 3 val. Aš jaučiu, kad bus ilgiau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2016 04 29, 10:09)
Sveiki 4u.gif

Tai matyt reik tu prognozių neskaityt ir sau nervų negadint, nes rodo tai irgi tik apie 19-23.  doh.gif

O mastom ir iki Balos lagūnos palėkt ir iki Elafonisi ir pabūt ten, pasimaudyt, pasidegint.

Tikiuosi viskas bus gerai su tais orais.  smile.gif

O kažin verta tikėti google maps atstumais ir laiko paskaičiavimais?  Nuo Chersoniso iki Balos lagūnos apie 210 km ir važiavimo laikas  3 val. Aš jaučiu, kad bus ilgiau.  g.gif

Dėl oro temperatūros nesijaudinkit, bus tikrai šilta. Mes buvom prieš du metus balandžio 23-30. Kartais tik plono megztuko prireikdavo. Mane vėjas labiau erzino biggrin.gif O šilumos pakako. Ir maudėmės. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2016 04 29, 08:09)
Sveiki 4u.gif

Tai matyt reik tu prognozių neskaityt ir sau nervų negadint, nes rodo tai irgi tik apie 19-23.  doh.gif

O kažin verta tikėti google maps atstumais ir laiko paskaičiavimais?  Nuo Chersoniso iki Balos lagūnos apie 210 km ir važiavimo laikas  3 val. Aš jaučiu, kad bus ilgiau.  g.gif

Pridėkiti maždaug penktadalį laiko prie maps paskaičiavimų. Bent jau man taip gavosi kiek važinėjau po Kretą...
O jūs tą pačią dieną ir į Elafonisi norite?
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2016 04 29, 10:03)
Pridėkiti maždaug penktadalį laiko prie maps paskaičiavimų. Bent jau man taip gavosi kiek važinėjau po Kretą...
O jūs tą pačią dieną ir į Elafonisi norite?

Ne tą pačią, per dideli atstumi jau ir per daug jau būtų. Jei važiuosim į Balos, tai greičiausiai į Elafonisi jau nevažiuosim. tolokai mums nuo Chersoniso.

Mastom į Balos lagūną arba Ealfonisi, Matalą, Spinologos salą, iki Krouno ežero, Dzeuso uolos, Knoso rūmų.

Miestai tai į Chania būtinai užsuksim, Agos Nicolaos, Malia.

Viską norim pamatyt per 5 dienas, nes tiek laiko išsinuomavom auto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fera82: 29 balandžio 2016 - 10:51
QUOTE(Fera82 @ 2016 04 29, 10:19)
Ne tą pačią, per dideli atstumi jau ir per daug jau būtų. Jei važiuosim į Balos, tai greičiausiai į Elafonisi jau nevažiuosim. tolokai mums nuo Chersoniso.

Mastom į Balos lagūną arba Ealfonisi, Matalą, Spinologos salą, iki Krouno ežero, Dzeuso uolos, Knoso rūmų.

Miestai tai į Chania būtinai užsuksim, Agos Nicolaos, Malia.

Viską norim pamatyt per 5 dienas, nes tiek laiko išsinuomavom auto.

Mes iš Agia Marinos važiavom į Elafonisi ir į Balos lagūną tą pačią dieną. Galima tikrai buvo skirti (ir reikėjo) dvi atskiras dienas. Ir dėl važiavimo trukmės (į Elafonisi serpantinais - nors vaizdai įspūdingi, nepasiskubinsi biggrin.gif) ir dėl vietovių grožio.
Į Balos pagrindiniu keliu (new national road) tikrai greičiau ir patogiau jums būtų. Jei rinktis iš šių dviejų vieną - aš už Balos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NeLina: 29 balandžio 2016 - 12:55
[quote=Fera82,2016 04 29, 09:09]
Sveiki 4u.gif

Nesigadinkit nervu tikrai, bus gerokai silciau nei kad skaiciukai rodo. Juk ne koks Balandzio vidurys, kad nerimaut del oru.
Iki Elafonisi jum labai jau ilgai truktu vazuoti, speju 3,5-4 h. i viena puse. Nes reiktu nacionalke vazuoti iki galo, o paskui leistis serpantinais , kuriais ilgai vazuojasi i apacia.
As vietoj jusu rinkciausi tik Balos, ir dar griztant i Chanija uzsukciau. Tai butu visos dienos kelione ir i ta puse nebutu ko grizti.
Ir gerai pagalvokit, del Kournas ezero, nes nuo jusu gan didelis atstumas, ir mano nuomone nevertas tiek laiko, jau geriau kokiu Sarakinos tarpekliu pereiciau.
Atsakyti
[quote=Melajja,2016 04 29, 14:23]
[quote=Fera82,2016 04 29, 09:09]
Sveiki 4u.gif

Nesigadinkit nervu tikrai, bus gerokai silciau nei kad skaiciukai rodo. Juk ne koks Balandzio vidurys, kad nerimaut del oru.
Iki Elafonisi jum labai jau ilgai truktu vazuoti, speju 3,5-4 h. i viena puse. Nes reiktu nacionalke vazuoti iki galo, o paskui leistis serpantinais , kuriais ilgai vazuojasi i apacia.
As vietoj jusu rinkciausi tik Balos, ir dar griztant i Chanija uzsukciau. Tai butu visos dienos kelione ir i ta puse nebutu ko grizti.
Ir gerai pagalvokit, del Kournas ezero, nes nuo jusu gan didelis atstumas, ir mano nuomone nevertas tiek laiko, jau geriau kokiu Sarakinos tarpekliu pereiciau.
[/quote]

Kourna ežeras nelabai toli išsukant iš pagrindinio kelio, labai norint, galima užsukti pravažiuojant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2016 04 29, 09:09)
Sveiki 4u.gif

As skaiciuociau ne maziau 4 val iki Kissamos su Kretos transportu is bent vienu sustojimu. O nuo Kissamos tuo duobeti ir akmenuotu keliu nors km nedaug, greit nepavaziuosit. Tai dar kokia 1 val prisidekit. Nes vaziavom i Elafonisi, tai kelias praktiskai tas pats kaip i Kissamos, tik nuo Kissamos reikejo nusukti i kaire. Ir dar apie 40 km vaziuoti. Nuo Herakliono apie 4 h iki Kissamos ir beveik 1 h su sutojimais iki Elafonisi
P.S i balos is pagalvociau, ar masina vaziuoti. As nevaziuociau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joker98: 29 balandžio 2016 - 16:08
Orai. Paskutines naujienos is Kretos: vakar buvo truputi apsiniauke, bet nesalta. Siandien salta ir lyja, +15. Lietu rodo visom artimiausiom dienom, kas diena trumpalaiki. Kas cia rase, kad geguzis ne balandis lotuliukas.gif
Atsakyti