Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės moters higienos priemonės

QUOTE(Jefimija @ 2016 06 17, 11:39)
Radau pranešimą apie pirmą toksinio šoko sindromo atvejį menstruacinės taurelės atveju. Kadangi iki šiol visi taurelių gamintojai pabrėžė, kad taurelės naudojimas toksinio šoko nesukelia, šitas raportas patraukė mano dėmesį.

Moteris po 10 dienų taurelės naudojimo skundėsi toksinio šoko simptomais. Tačiau auksinio stafilokoko, kuris ir sukelia toksinį šoką, nebuvo rasta. Moteris išgydyta sėkmingai.

Toksinį šoką sukelia šie faktoriai, sukurdami terpę stafilokoko bakterijai daugintis:
1) Kraujo kaupimasis celiuliozės ir poliesterio audiniuose (iš jų pagaminti tamponai, taurelėje jų nėra)
2) makšties pH pakilimas nuo sveiko 4.2 iki 7.4 (tyrimais įrodyta, kad taurelė nekeičia makšties pH)
3) deguonies ir anglies dvideginio buvimas makštyje mėnesinių metu. (Natūralus procesas)

Tačiau tyrėjai daro prielaidą, kad kraujo kaupimasis, kartu su įdrėskimais, neatsargiai įsidedant ir išimant taurelę, gali padidinti infekcijos ir toksinio šoko riziką. Taigi jie rekomenduoja nelaikyti taurelės ilgiau nei 10 valandų, ją ištuštinti ir plauti reguliariai. Ypatingai nerimaujančioms aš dar ir pasiūlyčiau taurelę perplauti verdančiu vandeniu ir mėnesinių metu, kartas nuo karto.

Be to, auksinį stafilokoką nešiojamės mes visi iki vieno, mūsų imuninė sistema puikiai su juo susitvarko, tačiau jeigu jis gauna palankias sąlygas daugintis, jo gali atsirasti per daug ir sukelti ligą.

Visą pranešimą rasite čia.

Aciu uz si pranesima! blush-anim-cl.png
Atsakyti
Išbandžiau taurelę Fleurcup.Patogi naudotis, jokių priekaištų.
Rekomenduoju ir jums. thumbup.gif
Atsakyti

Sveikos, Su dideliu susidomėjimu perskaičiau jūsų diskusijas apie menstruacinę taurelę ir su dideliu užsidegimu užsisakiau ją. Jau rytoj turėsiu :bigsmile: Kaip tik ir mano dienos prasideda, labai laiku, laukiu nesulaukiu kada galėsiu išbandyti. Jau taip nusibodo tie paketai, džiugu, kad yra ir alternatyvių priemonių.

Atsakyti

Štai ir pirmosios problemos  :help:

Ar jums lengvai išsiskleidžia taurelė? Kaip žinote, jog ji tikrai išsiskleidė? Bandžiau dėti C forma, taip pat įspaudus viduriuką žemyn ir užlenkus kampus, bet man atrodo abiejais atvejais taurelė viduje neišsiskleidžia  :unsure:  įdėjus nejaučiu didelio diskomforto, bet pirštu apvedant aplink taurelės dugną, jaučiu, jog vienas šonas lyg ir įlenktas, nėra visur gražiai apvalaina. Bandžiau už taurelės užkišti pirštą, kad padaryti daugiau vietos tam, kad ji išsiskleistų, bet niekas nepasikeitė :hmm:  Visai pasimečiau, keletą kartų bandžiau perdėti iš naujo, kol viskas įsijautrino ir supakavau taurelę atgal į dėžutę iki rytojaus  :D

Merginos, ar iš pradžių irgi šitaip kankinotės, kol su taurele susidraugavot?  :ax:

Atsakyti

Na iš pradžių visoms reikia priprasti, vienoms kelių kartų, kitoms kelių menstruacijų.

Aš dedu taurelę sulenkus, tada kišu iki reikiamo gylio, o pasiekus gylį atleidžiu ir leidžiu išsiskleisti, o tada dar paėmus už galiuko pasuku ratu (aplink ašį), kad tikrai išsiskleistų. Kartais besukdama ratu dar sugebu ir gyliau pastumti, bet dažniausiai toks pastumimas būna nemalonus, todėl jei jaučiu, kad įstačiau ne taip giliai, kaip reikėtų, tenka išimti ir dėti iš naujo.

Taigi pasukus apie ašį taurelę, tada ją apvedu pirštu, patikrinu ar išsiskleidė. Vienintelis variantas, kada man yra taip neišsiskleidę, tai kai įstačiau taurelę kreivai (kaklelio arba pačios sienelės atžvilgiu). Todėl reikia dedant išmokti pajusti tiek kampą, tiek gylį, tiek išsiskleidimą.

O jums neprabėga, jei jaučiate, kad neišsiskeidė? g.gif
Atsakyti

Jeigu taurelė neišsiskleidė, tai tikrai prabėgs. O jeigu neprabėga, tai vadinas prisisiurbė, nors galbūt ir nevisai išsiskleidus. Aš įsidėjus ją irgi pasuku, ir porą kartų sutraukiu makšties raumenis, ir problemų nebūna jokių. AIšku, visad deduosi ir įklotą, na maža ką. Iš pradžių buvo visko. Pabandyk dar ir kitus lankstymo būdus, man tai buvo svarbiausias aspektas. 

Atsakyti
Ačiū labai už patarimus 4u.gif
Man atrodo radau problemą: taurelę įstatydavau kreivai kaklelio atžvilgiu. Dabar dedant kitaip pakreipiau, viskas gražiai išsiskleidė ir jau kurį laiką niekas neprabėga thumbup.gif Papildomai apsaugai įsigijau daukartinius paketus. Irgi gėris, nepalyginti su plastmasiniais. Labai džiaugiuosi pasirinkusi šias priemones, oda kvėpuoja, švaros pojūtis lyg nebūtų tų dienų.
Kol kas tik ilgokai trunka, kol teisingai įsistatau taurelę, kol išsiimu ir pan., bet čia turbūt tik laiko klausimas smile.gif
Atsakyti

Šaunu, kad atsiliepimai teigiami thumbup.gif man irgi taurelės + daugkartinių įklotukų derinys labai patinka 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raven: 18 gruodžio 2016 - 02:03

Glitzer, taip, įgudimas ateis su laiku  :4u: Aš taurelę naudoju retai gan, dažniausiai daugkartinius įklotus tiesiog, nes mano mmm negausios. Tai su taurele dar nedrįstu eiti į darbą, neįgudau tiek, kad be gimnastikos ją galėčiau išsiimti.

Atsakyti

Aš irgi dar į darbą su ja nedrįsčiau eiti :D Priedu darbe tualeto kabinoje nėra atskiros kriauklės, o prie bendros tikrai nenoriu. Visos dienos nepakeitus taip pat neištempčiau... bet turiu dvi taureles, tai galbūt kai įgusiu ir taurelės pakeitimas nebeatrodys toks baisus, būtų galima ją tiesiog pasikeisti. Tuomet nereiktų raudonuoti prie kriauklės netikėtai susitikus ką nors iš kolegių :D

Atsakyti

Glitzer, moterys nešasi su savimi buteliuką su vandeniu ir perplauna niekur neidamos iš kabinos :) 

Atsakyti
Pagaliau ir aš naudoju taurelę. Nu fantastika, kur ji buvo visą mano ankstesnį gyvenimą... Rekomendavau draugei, bet ji tokia skeptiška šiuo klausimu, gaila, nes nežino ką praranda. Anksčiau nelaukdavau mėnesinių ir daug nepatogumų sukeldavo net tamponai, o dabar vienas du ir pasiruošus.smile.gif Nereikia pirkioti higienos priemonių ir kas man labiausiai patinka - nereikia išmesti nieko, ir neteršiu aplinkos.smile.gif
Atsakyti