Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Sovietų sąjungoje buvo gera gyventi?

QUOTE(Ašaka @ 2016 02 19, 09:21)
1. Abi.
2. Teoriškai gal, bet už ką mokėti kyšį <26-mečiui vaikėzui ar mergiotei?
3. Vienintelė man žinoma specialybė, kurią baigę absolventai mielai važiuodavo į provinciją, buvo architektai, ir tai tik tuo atveju, jei buvo siūlomos vyr. architekto ar vyr. dailininko pareigos, visi kiti stengdavosi nė tų privalomų metų neišbūti, tik ne visiems pasisekdavo. Mano tėčio laikais net diplomus išduodavo tik atidirbus nustatytus metus, tai jis paprasčiausiai diplomo ... neėmė. Pasiėmė tik po n-iolikos metų, kai buvo pakviestas dirbti į tą patį universitetą.

1. Jūs tuo pasveikimu tikite? Kaip, anot Jūsų tai turėtų realizuotis? Nuo kada, anot Jūsų turėtų/galėtų prasidėti sveikimas?
2. Pvz. už rentgeno nuotrauką. O nuo kokio amžiaus, anot Jūsų, jau įprasta žmogui lankytis poliklinikoje, pas stomatologą, būti paguldytam į ligoninę?
3. Šalia noriu/nenoriu yra, tiksliau turėtų būti, dar tokia sąvoka- privalu.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 02 19, 11:34)
1. Jūs tuo pasveikimu tikite? Kaip, anot Jūsų tai turėtų realizuotis? Nuo kada, anot Jūsų turėtų/galėtų prasidėti sveikimas?
2. Pvz. už rentgeno nuotrauką. O nuo kokio amžiaus, anot Jūsų, jau įprasta žmogui lankytis poliklinikoje, pas stomatologą, būti paguldytam į ligoninę?
3. Šalia noriu/nenoriu yra, tiksliau turėtų būti, dar tokia sąvoka- privalu.

Statistikos zinoma nesudarinejau, bet mano amziaus jauni zmones esantys aplink mane, is esmes nera linke duoti kysius. Esu darius nemazai lankiusis pas gydytojus ir niekada is manes niekas neprase ir nereikalavo duoti kysio. Tiesa, mano tevai irgi nejaute spaudimo kysius duoti ir nedave net sovietiniais laikais. Nenumire nei vienas del to ir mama gyva, anesteziologas nors "nepateptas", bet per cezari nenumarino.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 02 19, 11:34)

Mano poliklinikoje rentgeno nuotraukos jau kuris laikas mokamos, jei nori gauti atspausdintą. Kitaip nieko nereik, jau kiek jų daryta irnesakyk.gif Ir nors reikia registruotis iš anksto rentgenui, ne kartą ėjau be eilės, nes gydytoja laukė nuotraukos. Ir nors sesutė dėl to būdavo labai nepatenkinta, aš labai gražiai paprašydavau ir ji padarydavo nuotrauką, išeinant neužmiršdavau dar kartą padėkot, palinkėt geros dienos, nusišypsot, ir ji pralinksmėdavo.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 02 19, 12:41)
Statistikos zinoma nesudarinejau, bet mano amziaus jauni zmones esantys aplink mane, is esmes nera linke duoti kysius. Esu darius nemazai lankiusis pas gydytojus ir niekada is manes niekas neprase ir nereikalavo duoti kysio. Tiesa, mano tevai irgi nejaute spaudimo kysius duoti ir nedave net sovietiniais laikais. Nenumire nei vienas del to ir mama gyva, anesteziologas nors "nepateptas", bet per cezari nenumarino.

Na, as po teisybei esu davus du kartus.
Pirma kart, kai gimdziau sunu, tariausi su gydytoju, kad gimdysiu butent pas ji, jis buvo prikeltas 6 val. ryto, ir kol as atvaziavau iki ligonines, jis jau manes lauke.
Antra karta taip pat gimdydama. Kadangi tuomet jau nesitariau su niekuom, tai po gimdymo akuserei davem vokeli, kaip padeka uz gera darba.

Mama kartais pasitaria kiek jai duot reiktu, tai mano atsakymas visada tas pats: nieko. Nebent jau po visko, jei jau labai daug pinigu turi tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sazininga @ 2016 02 19, 11:51)
Na, as po teisybei esu davus du kartus.
Pirma kart, kai gimdziau sunu, tariausi su gydytoju, kad gimdysiu butent pas ji, jis buvo prikeltas 6 val. ryto, ir kol as atvaziavau iki ligonines, jis jau manes lauke.
Antra karta taip pat gimdydama. Kadangi tuomet jau nesitariau su niekuom, tai po gimdymo akuserei davem vokeli, kaip padeka uz gera darba.
Mama kartais pasitaria kiek jai duot reiktu, tai mano atsakymas visada tas pats: nieko. Nebent jau po visko, jei jau labai daug pinigu turi tongue.gif

Man atrodo, kai duodama po visko, tai ne kysis, o padeka. Nors as neduociau pinigu, o geriau kokiu saldainiu nupirkciau.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 02 19, 11:41)

mano dukra ir jos aplinka irgi niekada neduoda kyšio, nes laiko tai sovietmečio atgyvena. Jeigu reikia skubiai, eina privačiai , o jeigu ne- gali palaukti bendroje eilėje. Ekstra atveju galima ir be eilės pakliūti arba į ligoninės priimamąjį kreiptis. Lankomės gi pas odontologus beveik visi už pinigus ir neduodame dar kyšio "ant viršaus". Kauno klinikose irgi neteko matyti labai naglo kyšio reikalavimo. Žinoma, kiekvienas turi savo karčią patirtį su kyšiais medicinoje, bet gal kada įveiksime ir šitą sovietmečio palikimą.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 02 19, 11:53)
Man atrodo, kai duodama po visko, tai ne kysis, o padeka. Nors as neduociau pinigu, o geriau kokiu saldainiu nupirkciau.

Bet sesutė/akušerė/gydytoja turbūt labiau apsidžiaugtų gavusi pinigų, nei saldainių.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 02 19, 11:55)
Bet sesutė/akušerė/gydytoja turbūt labiau apsidžiaugtų gavusi pinigų, nei saldainių.

As irgi apsidziaugciau gavusi grynuju, tai kodel man niekas neduoda?
Man yra visiskai nesuvokiamas vokelio kisimas gydytojui. ax.gif Iki siol gyva dar, visas proceduras gaudavau ir be vokeliu.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė. @ 2016 02 19, 11:21)
Tris kartus perskaičiau šitą ir sekantį Montevertės postą ir nieko nesupratau.

Na, išskyrus gal tik tai, kad emocijos pagauta ji savo vidinę būseną suprojektavo į kitą asmenį.

Tai ne tą reikėjo skaityti, o patį pirmą, atsaką į kitos narės postą biggrin.gif umn.gif Kaip lengva kvailiu dėtis cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 02 19, 11:21)
Na jusu atveju, tai ne i kita badote, o i kitus. Visi aplink kvaili, viena protinga. Kritine mase zmoniu neigiamus komentarus raso, o jums niekaip nedaeina savyje priezasciu paieskoti. Dar klausimas kiek nariu ignore funkcija naudojasi, kad nematytu istisinio vemimo apie korupcija, vagis, rozinius akinukus, sveika mityba ir t.t.

Nu taip, visokioms neaiškiai "apšviestoms" atrodo, kad korupcija, vagystės neegzistuoja, mitybos sveikos nėra. Tai aišku, užsiteršę nebemato nieko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2016 02 19, 11:55)

Aš irgi apsidžiaugčiau po darbo savo kabinete radusi vokelį, gėlę, kavos, konjako ir t.t. bet kai niekas neduoda, negi neatliksi savojo darbo. Dirbu ir be kyšio, nors, panašu, kitai darbuotojai yra programa įdiegta - negauni ir nelaiminga esi arba nedirbi tada. Kaip rašiau, mano draugė suomė neįkerta apie tokią sistemą.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 02 19, 11:58)
As irgi apsidziaugciau gavusi grynuju, tai kodel man niekas neduoda?
Man yra visiskai nesuvokiamas vokelio kisimas gydytojui.  ax.gif Iki siol gyva dar, visas proceduras gaudavau ir be vokeliu.

Juk pati sakėt, kad davimas po visko jau ne kyšis, o padėka. Nors šiaip jau tai taip, priimta atsidėkoti saldumynais, gėlėmis ir pan. dalykais. Bet gal tada geriau visam medicinos personalui nupirkti tarkim vaisių?
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 02 19, 11:16)
O šitas tai taikliai  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

P.S.: Kada paskutinį kart atsiprašėt? cool.gif

Kalendoriuje nesižymiu biggrin.gif tai jau man atleiskite, o jūs žymitės? Kada jūs paskutinį kartą? Aš tai tikrai esu, bet ne dažnai, nes kitų žmonių postų suvokimu nesiskundžiu, o jūs skundžiatės, dažnai pasitaiko? Bandėte kažką dėl to daryti?
Atsakyti