Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Sovietų sąjungoje buvo gera gyventi?

QUOTE(Lapkričio aušra @ 2016 02 07, 19:10)
atsimenu bandymus išgręžti. Su šitais volais. Tik tėvas pas mus sugebėdavo. Paskui reikdavo pailsėt.

aš tą volą tik svečiuose pamačiau, tėvai arba neturėjo, arba nusprendė, kad neverta. Gręžėm patys, mama tėvą kviesdavos patalynėms.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė. @ 2016 02 07, 20:41)
Ne, ne tas pats. BAM - Sibiro geležinkelio magistralė. Net susimąsčiau, ar ji buvo pabaigta, ar ne?

O plėšiniai - stepių žemių įdirbimas Kazachstane.

kol buvo CCCP tai ne.
Papildyta:
Tėvai su zapuku, pirktu už paskirą važiuodavo mėsos į Tauragį. Prie skerdyklos tykodavo tų kas išneša ir parduoda.
Atsakyti
QUOTE(meskalepeska @ 2016 02 07, 21:42)
o gazuotas vanduo iš aparato už 1 kapeiką ir su sirupu už tris kapeikas? Ir girą bokalais pirkdavom iš bačkos smile.gif

Manęs asmeniškai tie dalykai nevežė cool.gif Giros nepirko nei mama, nei tėtis. Kaip ir visokių gazuotų gėrimų, limonadų ir pan.

Mūsų šeimoje buvo geriamos arbatos, savos gamybos sultys, vandenyje išmaišyta savos gamybos uogienė, savo virti kompotai vasarą.
Atsakyti
Mano kaimynu dukra, iskarto po mokyklos, isruko i Toljati statyti automobiliu fabrika, zadejo atgalios su automobiliu atvaziuoti. Jos tevai vos infarkto negavo, mergina neblogai mokesi. Po metu atvaziavo su stumiama volga ir be vyro.
Atsakyti
QUOTE(Lapkričio aušra @ 2016 02 07, 20:56)
paprasto metalo dažniausia vilkti dantys būdavo. Kas ten turėjo kaimuose pinigų auksiniams dantims. Dar tokius plastmasinius dėdavo. Auksinis buvo prabanga.

O as miesto panele buvau,palepinta biggrin.gif
Todel neprisimenu,kad jau taip blogai buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė. @ 2016 02 07, 21:49)
Manęs asmeniškai tie dalykai nevežė  cool.gif Giros nepirko nei mama, nei tėtis. Kaip ir visokių gazuotų gėrimų, limonadų ir pan.

Mūsų šeimoje buvo geriamos arbatos, savos gamybos sultys, vandenyje išmaišyta savos gamybos uogienė, savo virti kompotai vasarą.

O as pati negalejau gerti, man visada atrodydavo, kad stiklines iki galo neissiplauna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 vasario 2016 - 20:54
QUOTE(Peliauckų Jadzė. @ 2016 02 07, 20:49)
Manęs asmeniškai tie dalykai nevežė  cool.gif Giros nepirko nei mama, nei tėtis. Kaip ir visokių gazuotų gėrimų, limonadų ir pan.

tėvas darydavo girą pats, ir dar alų. Ir obuolių vyno.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė. @ 2016 02 07, 21:49)

Nors šeimoje tokių natūralių sulčių buvo aibė, kaip ir kompotų, ale atsigerti "gazirovkės" buvo man šventė, kaip kad mano vaikams dabar Cocacola biggrin.gif
Atsakyti
Ginekologo kabinetas. laugh.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2016 02 07, 21:54)
O as pati negalejau gerti, man visada atrodydavo, kad stiklines iki galo neissiplauna.

Ir aš dabar prisiminiau, kaip mama sakydavo: "Eina ten visokie diedai snargliuoti, prasigėrę, geria iš tos pačios stiklinės..." Ji vaizdžiai tokius dalykus nupasakodavo biggrin.gif Tai manęs greičiausiai dėl to ir netraukdavo tuos dalykus gerti. O apie limonadus irgi nupasakodavo, kaip apie totalų cheminį brudą. Ir gerai darė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 02 07, 21:23)
Žiūrint apie kuriuos metus šnekama g.gif Atsiprašau, bet lyginti kas buvo kokiais 60-70-aisiais su dabar yra nesąmonė. Absoliuti nesąmonė, kai visame pasaulyje viskas pažengė.
Pažiūrėkit šitą klipą, kas čia baisaus žmonėse?

Visų pirma, tai tuomet jau buvo "perestrojka", pirmieji koperatyvai, ir žmonės laisviau galėjo išvažiuot, "šmutkių" parsiveždavo. Antra, į Palangą visi savo geriausias "šmutkes" susiveždavo. Ir, trečia, čia klipas, tai baisiausi vaizdeliai tiesiog į kadrą nepateko.

Tuo pačiu prisiminiau - į Nidą paprastų mirtingųjų neįleisdavo, reikėjo arba gauti "visasąjunginį" kelialapį, arba spec. leidimą.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 02 07, 21:59)
Nors šeimoje tokių natūralių sulčių buvo aibė, kaip ir kompotų, ale atsigerti "gazirovkės" buvo man šventė, kaip kad mano vaikams dabar Cocacola biggrin.gif

mums miesto vaikams irgi būdavo šventė "gazirovkės"atsigerti, bet dar patikdavo, kad ta čiurkšlė tokia plati kai bokalus plauna. O kai gatves mašina laistydavo ar teko kuriai padalkas sušlapt? smile.gif
Atsakyti