sveikos
seniai čia berašiau, paskaičiau apie Spaikio bendraamžius šunelius ir nutariau parašyt.
užuojauta Betos šeimininkei bijau net pagalvoti apie tą momentą, kuris vis tiek anksčiau ar vėliau nutiks
sveikatos Taigai, Lotai, Borzai ir, aišku, visiems kitiems šuneliams laikykitės
kas dėl fermentų, tai mes irgi Fermactiv butelaitį turim nusipirkę. kai duodu, tai tiesiog apibarstau sausą maistą juo, kad būtų padengta kaip kokia cukraus pudra
Borzika, o jūs pas pačią Ritą lankotės? (jei pas pačią tai ok, mes pora kartų buvom pas jauną jos kolegę, tai man kažkaip ne itin buvo pora bėdelių, tai nusprendėm nueit pas juos, nes pora žingsnių nuo namų, bet po to vis gi apsisprendėm visąlaik pas Jakovą važinėt, kad ir toli kratytis iki ten.)
Spaikiui šiandien sueina 10 metų atrodo, taip neseniai parsivežėm jį. lauke, kai pasakom amžių, daug kas netiki. energingas dar mūsų seniukas bėdelės su sveikata, aišku, lenda jau visokios. su akytėm pora metų vargsta jau, išlenda tai episkleritas, tai panusas. reikia antibiotikus karts nuo karto lašint ir natūralias ašaras pastoviai, ypač suaktyvėja saulėtu metų laiku.
prieš pusmetį kažkur prasidėjo karts nuo karto pasysiojimai namie. iš pradžių tik kartą į pora mėn. dabar, kai persikraustėm gyventi į naują vietą, dažniau - kartą į 2-3 savaites. tyrėm kraują, šlapimą. kraujas sakė idealus, šlapime baltymo buvo šiek tiek per daug, bet irgi sakė nieko labai blogo. dar darėm prostatos echoskopiją, šiek tiek senatviškai padidėjusi, yra pora cistų, bet vėl gi, sakė gali būti nuo to, bet ir nuo daug ko kito - streso persikrausčius į naują vietą (vis dar kuriamės, nusiperkam po kažką naujo, tai visokie kvapai, per kelis balkonus diedas balandžius lesina, tai skraido vis zarazos aplink, kieme milijonas šunų vedžiojamų, nes prieš langus daug erdvės, ir pan.), aplink rujojančių kalių (vien laiptinėj mūsų dar 5 šunys, iš kurių 3 kalytės ), ar dar ko nors. sakė stebėt kol kas.
šiuo metu laukiam naujo šeimos nario (ne keturkojo ), tai bijau, kad dar vienas stresas šuniui prisidės ir apskritai nerimauju, kaip čia viskas bus mums visiems kartu
o kad ne tik skųstis, įdėsiu foto, ne taip seniai darytų. mūsų mąstytojas:
o čia pilietis okupavęs mano nėštukinę pagalvę
Labai puikiai išlaikytas Spaikas. O 10 metų šuniukui - beveisliukui nėra daug. Matosi labai mylimas šuniukas, kad net tokios paskirties pagalve leidžiama naudotis.
Dėl naujo šeimos nario nereikia labai jaudintis. Šunys labai lengvai naujus narius, aišku yra išimčių. Tarkim Setas mūsų naują šeimos narį(sūnaus vaikiuką) priėmė labai lengvai. Užteko tik parodyti, leisti pauostyti kojukę, ir pasakyti, kad čia mūsų vaikas, ir viskas, lėliukas jau turi sargą.Niekas svetimas neprieitų.Su taksu kitaip, matyk čiuptu. Labai saugau, niekada negali žinoti, kas jam šaus galvon.
Dėl naujo šeimos nario nereikia labai jaudintis. Šunys labai lengvai naujus narius, aišku yra išimčių. Tarkim Setas mūsų naują šeimos narį(sūnaus vaikiuką) priėmė labai lengvai. Užteko tik parodyti, leisti pauostyti kojukę, ir pasakyti, kad čia mūsų vaikas, ir viskas, lėliukas jau turi sargą.Niekas svetimas neprieitų.Su taksu kitaip, matyk čiuptu. Labai saugau, niekada negali žinoti, kas jam šaus galvon.
Mano senolė Lota patyrė porą ekstremalių išbandymų. Vakar vakare sugedo liftas, teko kopti iš/į 9 aukštą. Šįryt liftas dar nebuvo sutvarkytas, tai vėl žemyn-aukštyn... Buvo gailu žiūrėti, kai jau 4 a. jėgos išseko. Bandžiau pakelti ir nešti, bet tik dar labiau sustresavo. Taip ir lipom: vienas-du, vienas-du - poilsis... Pati "pompą gavau" nuo tokio ritmo, nors paprastai 9 a. nėra iššūkis.
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 06 20, 16:38)
Su taksu kitaip, matyk čiuptu. Labai saugau, niekada negali žinoti, kas jam šaus galvon.
tai va, dėl to antrojo varianto ir neramu šiek tiek. nelabai su kūdikiais jis turi patirties. su didesniais vaikais tai normaliai, neutraliai sakyčiau.
o pagalve naudotis tai neleidžiama, bet ponaitis ištaiko momentą
klopedija, tavo Lota bent 'panešama', o kur žymiai daugiau sveria šuneliai ...tai nesigautų nešt, net jei ir leistųsi
QUOTE(Monmorensis @ 2016 06 20, 18:14)
klopedija, tavo Lota bent 'panešama', o kur žymiai daugiau sveria šuneliai ...tai nesigautų nešt, net jei ir leistųsi
Na, 6-7 kg - ne svoris. Nė nežinau, kiek tiksliai dabar sveria, bet tikrai liekna. Kaimynas VA su trūkusiu raiščiu (VA) nešiojo. Tas mūsų liftas-fiftas mėgsta dažnai gesti.
Papildyta:
P.s.
Pagalvė tai gerulė. Prieš miegą skaičiuoti lengva.
Mes ilgai gyvenom 5 aukšte be lifto. Gralį po traumų vyras nešiojo. Pradžioj ant rankų, vėliau su specialiom petnešom. Su petnešom jau ir aš pakeldavau. O Gralis sveria 50 Nugaros abiem pasakė sarkastinį "ačiū" už tokį sportą.
Dabar gyvenam 11 aukšte. Man daug ramiau, šuo jaučiasi geriau. Akivaizdžiai matosi, kad šuniui lengviau, kai laiptais lipt nereikia. Esam lipę žemyn vieną kartą. Aukštyn nedrįsau varyt. Laukėm, kol elektrikai sutvarkys liftą.
Dabar gyvenam 11 aukšte. Man daug ramiau, šuo jaučiasi geriau. Akivaizdžiai matosi, kad šuniui lengviau, kai laiptais lipt nereikia. Esam lipę žemyn vieną kartą. Aukštyn nedrįsau varyt. Laukėm, kol elektrikai sutvarkys liftą.
nu...kur visos dingę? Mes su Pinkiu tai atostogavom Grįžom ant paties karščio, tai nabagas nežinojo ir kur dėtis...kišau į dušą bumbeklį,nebuvo kas daryt...
Porą nuotraukikių įmetu,vienoj labai pasipuošęs,"išsimaudęs"
залить картинку
залить картинку на форум
Porą nuotraukikių įmetu,vienoj labai pasipuošęs,"išsimaudęs"
залить картинку
залить картинку на форум
Visas laimingas Pinkis antroje nuotraukoje
O tie karščiai tai kankynė... Bute vakar buvo +30 , šiandien nukrito iki +29
Taiga net apetitą praradusi. Beveik neėda savo sausiako. Tai kefyru palepinu
QUOTE(Jolleee @ 2016 06 27, 13:05)
Visas laimingas Pinkis antroje nuotraukoje
tai jo beveik pastovi būsena-laimingas retai kada be nuotaikos būna. Tik sentelėjo,tai nebe toks hiperaktyvus. Kad per karščius neėda-tai jo. Bet ir neverčiu... Reik susitart dėl skiepų, nes jau pora dienų kaip turėjo būt skiepytas - vis tos atostogos...
Draugė patarė kiton vetkėn pasiskambint - pigiau ir kiek atidesni gydytojai...
QUOTE(Borzika @ 2016 06 18, 16:50)
Veterinarė primygtinai nesiūlė, bet užsiminė apie spec. maistą šunims, turintiems problemų su kepenim. Pažiūrėjus į sudėtį (pvz., Specifico) šiurpas nupurto. Bet gal tos spec. dietos tikrai veiksmingos, esant tam tikroms problemoms, - kaip manot?
Mano Fredai babeziozė "padovanojo" kepenų pažeidimą.... 3 metai juodo gydymo, tablečių ir injekcijų kalnai, nes prisidėjo ir daugiau bėdelių. Šėriau tuo dietiniu maistu, tik man vet. rekomendavo ne Specifiką, o Hils L/d. Kiek tame maiste pagalbos- hmmm.... kas gali atsakyt, bet vistiek manau, kad padeda. Šiuo metu mano šunė sąlyginai sveika , kepenų rodikliai šiek tiek pakilę, bet toli gražu ne tragiškai kaip kad buvo .
Fredai jau 8 (kaip greit laikas eina ) - marmūzytė jau žila....
QUOTE(Jolleee @ 2016 06 27, 13:05)
kefyru palepinu
Reiks pabandyt, jei ką...Bet manau, jei neėda, tai ir nereikia, organizmui ir taip stresas.
Aš pati anądien nusipirkau "skaniukų", galvodama, "kad kirsiu, tai kirsiu!" Grįžau namo, padėjau į šaldytuvą ir pliumpiau "Vytautą". Tik šiandien normaliai pavalgiau po poros dienų "vandens dietos".
QUOTE(lututė @ 2016 06 27, 13:48)
Draugė patarė kiton vetkėn pasiskambint - pigiau ir kiek atidesni gydytojai...
O kur vesdavai? Mums gerai būdavo ir Žemaičių 58.
Aš skiepijimo terminą irgi pražioplinau. Labai nesibaiminu, nes Lota "nekontaktinė", į gamtą nevarom, senutei jau pakanka pievutės ties namais.
Galvoju, gal išvis jau nebeskiepyt?
Pono Pinkio šypsena , pozityvas
Mūsų Setas irgi regis visada šypsosi.
Taksiukui neaiškios kilmės alergija, per parą išsilaižė šlaunį, nedidelis ten plotas, gal kaip 2 eu moneta.Nei grybas, nei niežai. Gydytoja spėja, kad nuo sūrio. Praėjusią savaitę pavarėm abu
Karščius pragyvenom puikiai. Setas su mama kaime, o mes su Vėju į svečius važiuojam. Aš prie balos guliu, taksa šalia, bet po skėčiu, karšta - nueina, pasimaudo, vėl nuvirsta šalia.
Setukas iš kambario neina, jam karštis negerai.
Skiepas apie porą metų galioja. Jei ji neagresyvi , gali vakcinuoti kas kelis metus.Jei nėra pavojaus, kad apkandžios žmogų ar kitą gyvūną.
Flamenko, Fredai sveikatytės Jei galima foto, na nepamenu jūsų
Mūsų Setas irgi regis visada šypsosi.
Taksiukui neaiškios kilmės alergija, per parą išsilaižė šlaunį, nedidelis ten plotas, gal kaip 2 eu moneta.Nei grybas, nei niežai. Gydytoja spėja, kad nuo sūrio. Praėjusią savaitę pavarėm abu
Karščius pragyvenom puikiai. Setas su mama kaime, o mes su Vėju į svečius važiuojam. Aš prie balos guliu, taksa šalia, bet po skėčiu, karšta - nueina, pasimaudo, vėl nuvirsta šalia.
Setukas iš kambario neina, jam karštis negerai.
Skiepas apie porą metų galioja. Jei ji neagresyvi , gali vakcinuoti kas kelis metus.Jei nėra pavojaus, kad apkandžios žmogų ar kitą gyvūną.
Flamenko, Fredai sveikatytės Jei galima foto, na nepamenu jūsų