Po aktyvaus pasilakstymo geriau neduoti iš karto ėst. Pirma leist pailsėt bent pusvalandi ar valanda ir tik tada šerti, taip pat po šėrimo neit lakstyt
Papildyta:
Kas mėnesį nuo kirminų per dažnai. Veterinarijoj rekomenduoja kas tris mėnesius. Aš duodu kas metus prieš skiepą.
QUOTE(Dideja @ 2016 05 05, 10:04)
Ir dar klausimas...o kaip daznai duoti ~ 6 men suniui tableciu nuo kirmeliu ?
Kai maziukas buvo, turejo kirmeliu , tai suduodavom, po 2 sav kartojom, po to pradejom duot profilaktiskai kas 1 men. Db jau gal 2 menesiai neduota
Kas pusmetį. Nes reik turėt omeny,kad tas vaistas visgi yra ir nuodas
QUOTE(MartynaPapartyna @ 2016 05 05, 10:10)
Po aktyvaus pasilakstymo geriau neduoti iš karto ėst. Pirma leist pailsėt bent pusvalandi ar valanda ir tik tada šerti, taip pat po šėrimo neit lakstyt
Papildyta:
Kas mėnesį nuo kirminų per dažnai. Veterinarijoj rekomenduoja kas tris mėnesius. Aš duodu kas metus prieš skiepą.
Papildyta:
Aciu uz patarimus
As buvau skaiciusi, kad suniukams iki 6 men reiktu duoti kas menesi nuo kirmeliu (juolab, kad pas ji ju buvo) , veliau kas 3 men.
QUOTE(Dideja @ 2016 05 05, 10:17)
Aciu uz patarimus
As buvau skaiciusi, kad suniukams iki 6 men reiktu duoti kas menesi nuo kirmeliu (juolab, kad pas ji ju buvo) , veliau kas 3 men.
Taip dažnai tikrai nereikia, ne šiukšlyne gi šuo gyvena ir ne konteinery maitinasi Aš duodu vienąsyk per metus prieš skiepus. Iki metų duodavau mažiukui, paskui po pusmečio kartotavau, nes mažiukai daugiau šūdeliauja lauke, sunkiau sugaudyt ką suėda. Kartkartėm česnako įmetu gerklėn. Bet irgi kas 3 kokius mėnesius, kai prisimenu.
Po aktyvaus pasivaikščiojimo neduokit iškart. Tik atsigert. Po pusvalandžio kokio ėst paduokit.
Kaip supratau, pas Jus nuolat bliūdelis yra, jei matot, kad per dieną neėda. Paimt jį. Šert dukart. Ir jei neėda, atimti bliūdelį po 10-15 minučių. Įsiveskit režimą šuniui. Labai tikiu, kad ir vemt nustos, kai panašesniu metu ėst pradės.
QUOTE(Agnnyte @ 2016 05 05, 10:39)
Po aktyvaus pasivaikščiojimo neduokit iškart. Tik atsigert. Po pusvalandžio kokio ėst paduokit.
Kaip supratau, pas Jus nuolat bliūdelis yra, jei matot, kad per dieną neėda. Paimt jį. Šert dukart. Ir jei neėda, atimti bliūdelį po 10-15 minučių. Įsiveskit režimą šuniui. Labai tikiu, kad ir vemt nustos, kai panašesniu metu ėst pradės.
Taip, Jus teisi, nuolat bliudelis stovi su edalu ir vanduo, galvodavau, kad visada gales paesti , kai tik nores, negalvojau, kad cia kokie negerumai galetu del to kilt...
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2016 05 04, 12:33)
Pavargelis
antroj nuotraukoj super poza
QUOTE(Dideja @ 2016 05 05, 09:04)
Ir dar klausimas...o kaip daznai duoti ~ 6 men suniui tableciu nuo kirmeliu ?
Va mane irgi domina su tom kirmėlėm. Veterinaras sakė, kad duot kas 0,5 metų. Daviau lyg prieš 3-4 mėn. Bet dabar keistai elgiasi. Pradėjo valgyt žolę, skaičiau, kad nieko tokio, virškinimui padeda (tik ta žolė aišku apsysiota ir pan.). Ir dar. Bevaikščiodama lauke vis sėdasi užpakaliu ant žolės, lyg jai skaudėtų ar perštėtų. Gal čia kirmėlės kaltos? reikia gal suduot?
Ir dar klausimas kalytes auginančioms. Ruja jau lyg baigėsi, bet kažkas jai ten nesusitvarko. Vis dar laižosi tą vietelę ir papuliai buvo pabrinkę ir pamėlę, o dabar tynimas lyg praėjo, bet vistiek pamėlę ir tokie lyg sukietėję. Ar šitie reikalai susitvarkys ar jau reiktų pas veterinarą vykt konsultacijai?
QUOTE(vikaliu @ 2016 05 05, 14:38)
antroj nuotraukoj super poza
Va mane irgi domina su tom kirmėlėm. Veterinaras sakė, kad duot kas 0,5 metų. Daviau lyg prieš 3-4 mėn. Bet dabar keistai elgiasi. Pradėjo valgyt žolę, skaičiau, kad nieko tokio, virškinimui padeda (tik ta žolė aišku apsysiota ir pan.). Ir dar. Bevaikščiodama lauke vis sėdasi užpakaliu ant žolės, lyg jai skaudėtų ar perštėtų. Gal čia kirmėlės kaltos? reikia gal suduot?
Ir dar klausimas kalytes auginančioms. Ruja jau lyg baigėsi, bet kažkas jai ten nesusitvarko. Vis dar laižosi tą vietelę ir papuliai buvo pabrinkę ir pamėlę, o dabar tynimas lyg praėjo, bet vistiek pamėlę ir tokie lyg sukietėję. Ar šitie reikalai susitvarkys ar jau reiktų pas veterinarą vykt konsultacijai?
Gal dėl rujos sėdasi? Kiek senai rujojo?
QUOTE(vikaliu @ 2016 05 05, 14:38)
žolę gali ėst dėl kelių priežasčių-maiste trūksta ląstelienos, padidėjo skrandžio rūgštingumas, prisilaižė plaukų ir t.t. Ant užpakalio irgi važinėt gali arba dėl kirminų arba liaukos užsikimšę.O dar kai papildomi simptomai-gal tada tikrai pas veterinarą gerai būtų
QUOTE(lututė @ 2016 05 05, 14:50)
žolę gali ėst dėl kelių priežasčių-maiste trūksta ląstelienos, padidėjo skrandžio rūgštingumas, prisilaižė plaukų ir t.t.
Maniškiai ėda žolę tik pavasarį vos pradėjusią žaliuoti arba po žolės nupjovimo - tik šviežiai atžėlusią. Manai, sutampa, kad plaukų prilaižo tik nupjovus žolę? Paragauk tos visai šviežios žolės. Ne kokios kiaulpienės, o varpučio, eraičino ar kokios miglės - jų vos prasikalę ilgi šviesūs lapukai būna saldūs. Asmeniškai aš manau, tai gali būti viena iš dažniau pasitaikančių priežasčių.
QUOTE(Agnnyte @ 2016 05 05, 15:03)
Maniškiai ėda žolę tik pavasarį vos pradėjusią žaliuoti arba po žolės nupjovimo - tik šviežiai atžėlusią. Manai, sutampa, kad plaukų prilaižo tik nupjovus žolę? Paragauk tos visai šviežios žolės. Ne kokios kiaulpienės, o varpučio, eraičino ar kokios miglės - jų vos prasikalę ilgi šviesūs lapukai būna saldūs. Asmeniškai aš manau, tai gali būti viena iš dažniau pasitaikančių priežasčių.
Gal ir šita. Plius vitaminai už dyka
Maniškis šiaip nelabai mieste ėda.Buvo kaiman parvežtas,tai mačiau kramtė
QUOTE(lututė @ 2016 05 05, 15:31)
Gal ir šita. Plius vitaminai už dyka
Dėl vitaminų nežinau. Nes kondicija žolės nelabai pasikeičia perėjusi per virškinimo traktą.