Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 03 06, 21:17)
Aš apie tabletes jau girdėjau.Lašai tai ne visada suveikia, erkė vis tiek įkanda, ir jei ji infekuota, tai šunį užkrečia. O dar buvo atvejis, kai draugės šunytei , nuo lašiukų sureagavo kasa. Žinia, lašai nuodija ir gyvūną.
Cile,pati kaip supratau su zoo prekėmis susiijusi. Gal gali apšviesti plačiau apie tabletes.Klausiu dėl to, kad Seto  virškinamasis traktas silpnas.Jei kas ne tai, tai ir vemia ir viduriuoja.Baisu tabletes duoti, bet dar baisiau kai suserga.
Antkaklis man nepasiteisino.Vis tiek siurbiasi, o dar kiek pamesta jų.

Taip, dirbu zoopardej, kartais su kolege ir vet vaistinej bunu. BEt apie tabeletes kolei kas nieko doro negaliu pasakyt, tiek, kad populiareja. Na, o savo sunei jas vasaros pabaigoj ir rudeni girdziau, nes turejom bedu su ausimis, pradedant alergija ir baigiant niezine ar kokia ten erke..Tai va toji tablete tipo dusina visokio pobudzio erkes, tas pievines/miskines taip pat.
Nors dabar va paziurejau i vaisto aprasa, tai ten raso, kad "Blusos ir erkės turi prisitvirtinti prie šeimininko ir pradėti maitintis, kad jos būtų paveiktos veikliąja
medžiaga. Poveikis blusoms (C. felis) prasideda po 8 val. nuo jų prisitvirtinimo, o erkėms (I. ricinus) –
po 12 val. nuo prisitvirtinimo.
Parazitai turi pradėti maitintis ant šeimininko, kad jie būtų paveikti fluralaneru. Todėl parazitų pernešamų ligų rizika negali būti atmesta."
Tai kaip ir ne kazkas iseina verysad.gif
Del virskinimo - "Klinikinių tyrimų metu dažniausiai pastebėtos nepalankios reakcijos (1,6 % gydytų šunų) buvo
nesunkus ir trumpalaikis poveikis virškinimo traktui: viduriavimas, vėmimas, apetito nebuvimas ir seilėtekis."
Atsakyti
O gali taip būti, kad šuo suserga erkei neįkandus? Nes mano šuo ir pernai persirgo šita liga. Kiek supratau susirgus vieną kartą tos ligos sukelėjai išlieka organizme kelis metus. Tai teoriškai, susilpnėjus imunitetui tos bakterijos gali vėl "prisikelti" ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Asstaa @ 2016 03 06, 21:34)
O gali taip būti, kad šuo suserga erkei neįkandus? Nes mano šuo ir pernai persirgo šita liga. Kiek supratau susirgus vieną kartą tos ligos sukelėjai išlieka organizme kelis metus. Tai teoriškai, susilpnėjus imunitetui tos bakterijos gali vėl "prisikelti" ar ne?

Va va, tokia mintis ir man kilo, kai paraset, kad advantix nuo vasario lasinot unsure.gif Maniske pernai balandi staiga susirgo, tu erkiu ta sezona gal 1-2 buvo apturejus, tai arba ir tu 1-2 uzteko, arba galejo turet uzkrato is seniau ir imunitetui pasilpus ar kazkas tokio, liga parode nagus...
Atsakyti
Dėkui,Cile, deja nieko paguodžiančio.Panašiai ir pati galvojau.
Geriausia neturėti jokio šuns, nes erkių dabar nežmoniškais kiekiais miškuose ir ypač laukuose.
Sukėlėjai organizme išlieka, imunitetas nesusidaro, patikimo skiepo nėra.Ar gali snūduriuojantis sukėlėjas , pabusti, aš nežinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 06 kovo 2016 - 20:57
Sveiki! Na pradėjom mes savo mažąją vesti įv lauką, po truputį tuštinasi ir šlapinasi lauke. Tačiau šiandien pastebėjome, kad per daug dažnai šlapinasi, galimas šlapimo pūslės uždegimas? Kokios gydymo priemonės? Šlapimas skaidrus.
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2016 03 06, 20:03)
Nu tie Advantix lasiukai tikrai vienais geriausiu laikomi...nors ar ne trecioj savaitej ir ju poveikis stipriai susilpneja (Jolleee, ar ne tu su Taiga tokios patirties turejai  unsure.gif ?)
Jooo, reik Advantix vis pakartoti.
Pvz 2013m. po sulašinimo praėjus 3 sav. dvi erkes radau įsikabinusias.
Pernai 1kart praėjus 2savaitėm po sulašinimo, erkę ištraukiau.
Nors šiaip palyginus, neperdaugiausiai tų erkių tenka traukti. Gal dažniau beropinėjančias nuimti nuo kailio.

Man kažkaip, dažniau nei kas 4savaitės, labai nesinori tų lašų pilti. unsure.gif

Šiemet dar nelašinau, nors nusipirkusi jau turiu.
Bet akivaizdu, gana delsti, ryt reikės sulašinti...
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2016 03 06, 11:33)
Vat as ir galvoju, jei jumping, tai kas ten do popieriukas..zinojau tik viena iki siol  biggrin.gif O siaip tikrai labai puiki prizo ideja  thumbup.gif

Ir man ji patiko smile.gif

QUOTE(Asstaa @ 2016 03 06, 20:09)
Pas mus liūdnos žinios. Šiandien Spaikiui nustatė babeziozę.  verysad.gif  Pikčiausia, kad labai saugojau, po miškus nevaikščiojom, lašiukai nuo vasario 1 dienos lašinti. Tos erkės nieko jau nebijo. Gerai tik, kad anksti pastebėjau, liga dar nebuvo pažengus...

Jei lašinti vasario 1, trys savaitės praėjo, praktiškai veikimo nebėr, kai erkių pikas. Reiktų lašinti kas tris savaites maždaug, kai prasideda erkės, ir rudenį, prieš užšąlant.
O jei nustatė, tai jau viskas gerai, pasveiks.

QUOTE(Fame @ 2016 03 06, 23:16)
Sveiki! Na pradėjom mes savo mažąją vesti įv lauką, po truputį tuštinasi ir šlapinasi lauke. Tačiau šiandien pastebėjome, kad per daug dažnai šlapinasi, galimas šlapimo pūslės uždegimas? Kokios gydymo priemonės? Šlapimas skaidrus.

Važiuot pas veterinarą pasidaryti tyrimus.
Atsakyti
mano ėdrūnas nustojo ėsti. Dar taip nėra buvę, visada ant prakasų varo į narvuką ir per 10 s viską suvalgo. Šiandien ryte sukramtė pora granulių, išgėrė 3 bliūdus vandens ir nebevalgo. Šiaip atrodo sveikas, tik kad neėda. Kada jau pas vetą eiti, jei ir toliau nevalgys?
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2016 03 07, 09:43)
mano ėdrūnas nustojo ėsti. Dar taip nėra buvę, visada ant prakasų varo į narvuką ir per 10 s viską suvalgo. Šiandien ryte sukramtė pora granulių, išgėrė 3 bliūdus vandens ir nebevalgo. Šiaip atrodo sveikas, tik kad neėda. Kada jau pas vetą eiti, jei ir toliau nevalgys?

Varykit pas vetą ir pasidarykit kraujo tyrimus. Maža ką, erkės itin aktyvios dabar.
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2016 03 07, 06:43)

As lekciau pas veterinara jei paprastai edrus suo staiga nustoja valgyti bet tiek daug geria.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2016 03 05, 20:47)
Nu ką, mūsų Pepė šiandien vėl nukovė auksą pas brolius latvius! wub.gif

ogo...šaunu,bet ar gali būt kitaip iš ryžos ir užsispyrusios biggrin.gif Sveikinimai 4u.gif
QUOTE(inga321 @ 2016 03 05, 23:53)
na na ir per kur jau užmatytos buvom?  bigsmile.gif 
puikiai Kirikui Kaziukas, tik labai bijojo vyrą tarp žmonių pamesti, aš tai už pavadžio laikiausi, o jis kvailiukas savarankiškai ėjo  ax.gif o šiaip žmonių daug, kvapų daug, pavargo vaikas tiek, kad grįžus krito miegot  thumbup.gif

va beje pasivaidensim  4u.gif

Bet jau koookia šypsena pas Kirą wub.gif biggrin.gif

Pasiskaičiau apie lašus,pasiskaičiau apie tabletes...nu ir ką-išvada viena: š... ir tai,ir tai,panašiai kaip kandim dezodoras, bet nors porą savaičių veikia... g.gif bet čia tikriausiai poveikis toks,kad sau sąžinę nuramini, o šunį stebėt vistiek reikia... g.gif
Dar nelašinau,ant šaligatvio vargiai pasigaus, bet šylant orui jau reik susirūpint...nervina tas šuns "tručijimas" bet nėr ką daryt... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2016 03 07, 08:24)
Jei lašinti vasario 1, trys savaitės praėjo, praktiškai veikimo nebėr, kai erkių pikas. Reiktų lašinti kas tris savaites maždaug, kai prasideda erkės, ir rudenį, prieš užšąlant.
O jei nustatė, tai jau viskas gerai, pasveiks.
Važiuot pas veterinarą pasidaryti tyrimus.

Čia mano klaida tada, per vėlai sulašinau... Na, pasimokiau jau.
Gal sakau kokių vitaminų reiktų kurį laiką paduot po ligos.
Atsakyti