Pas mane namie 3 patinai bande zymetis. Uzteko labai baisiai atbegti rekiant - nebebande, ar bent nebemaciau Bet sugebejau uzgaudyt ta momenta, kai tai dare pirma karta - o stai iproti pakeist jau gali but sunku. Yra gi juostu pirkt zymekliam http://g01.a.alicdn....black-XS-XL.jpg
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 02 23, 19:10)
Agnyte, o kiek Graliui metų?
Kiek žinau stambios veislės dažnai turi bėdų su sąnariais.Gralis bachūras oho
Kiek žinau stambios veislės dažnai turi bėdų su sąnariais.Gralis bachūras oho
Graliui lapkritį sudėjo 6.
Daugumai didesnių ir sunkesnių veislių yra bėdų su sąnariais. Bet ir mažiukams būna - jiems dažniau bėdos su girnelėm. O šiaip... Nėra visiškai sveikų šunų.
Gralis turi vieną laisvesnį sąnarį, tačiau bėdų su juo nėr buvę. Kitur bėdos išlindę.
QUOTE(cile @ 2016 02 23, 21:14)
Su tais patinais tai joa..beveik visa laik laikiau tik kales, patinai man nepatikdavo, dabar mintiju gal ateity ir patinuka rinktis, ypac jei svelnesnes veisles, kad kaip sakoma "kietesnis" butu, be to margoji pikciurna, tai gal patina geriau priimtu..ale tas ju zymejimas Pas draugus yra 14 metu ale stafas, Trikse juo vyru nelabelaiko ir kanda, tai kad to isvengt sveciuos ja laikau narve..bet keturkojis seiminkas ant piktosios mazges narvo koja isitaise kelt
Aš labai džiaugiuos, kad neturim namie žymėjimo. Yra ir be to ką veikt
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2016 02 23, 21:53)
O pagal kokius pozymius suprast,kad Dzekui jau mergu noris...Dabar veduos be pavadzio i laukus..pasaukus reaguoja jei netanda ko idomesnio,bet kai parups mergos...
Dažniausiai domėjimasis kalėmis prasideda tada, kai patinas pradeda kelt koją. Iš esmės, koją kelt pradeda bręstantis patinas, tad nenuostabu, kad tada ir kiti dalykai pradeda rūpėt.
O kad atsišaukiat dabar, nereiškia, kad atsišauksit rytoj. Ir nebūtinai kalės turi pradėt rūpėt. Augant šuniukui, plečiasi jo pasaulio "plotis", jis jaučiasi drąsesnis ir vis labiau nutolsta nuo šeimininko, nebe taip nedrąsu būt vienam toliau. Ir iš to paklusnumo kelio gali išvest ir katinas, iššokęs iš pakrūmės, zuikis laukuose ar kitas šuo anoj gatvės pusėj. Būkit atsargūs ir ne per daug drąsiai pasitikėkit.
QUOTE(Andra Beauceron @ 2016 02 23, 22:40)
Yra ir labai puikiai nusidraskančių tas juostas
Agnyt, aš kaip suprantu ateity planuojat kastruot Gralį? Ar argumentai tik nerimas per kaimynų rują ar kažkas daugiau? Mano Torukiu šiais metais 7, tai aš apie tai irgi pagalvoju.
QUOTE(Gorada @ 2016 02 24, 12:03)
Agnyt, aš kaip suprantu ateity planuojat kastruot Gralį? Ar argumentai tik nerimas per kaimynų rują ar kažkas daugiau? Mano Torukiu šiais metais 7, tai aš apie tai irgi pagalvoju.
Greičiausiai pavasarį. Dar vieną vadą planuojam, jei viskas gerai.
Ne, ne tik tai. Dėl šito tikriausiai dar susilaikyčiau ir palikčiau viską taip, kaip yra. Juolab, kad narkozių jis jau gavęs daugiau nei reikia per gyvenimą. Šlapimo tyrimai jau senokai kelia tam tikrų minčių. Vis sekam juos, neblogėja, bet ir rizika nuolatinė. Šlapime yra kraujo. Visi tyrimai yra puikūs, todėl atmetimo būdu lieka prostata, kurią įtakoja ir tai, jog užuosdamas rujojančias kales jis nuolatiniame "susijaudinime". Kartais būna, kad neprasišlapina - ypač po kaimyninių kalių rujų. Žodžiu, konsultavomės su keliais veterinarais, dabar kartosim visus tyrimus ir tada galutinai spręsim.
Aš esu realistė ir žinau, kokios galimybės yra turėti šalia tą šunį kiek įmanoma ilgiau. Ir puikiai suvokiu, koks yra realus amžius jo linijos šunims. Nesu prisirišusi prie jo kabančių pasididžiavimų.
Na ka, Axelis ir mergaite didziulemis ausimis pagaliau susipazino! Susitikome pirmiausia parke, uzdaroje aiksteleje, nes Ruki kol kas dar vaiksto ant ilgos virves - neseniai pradejo vaikytis begiojancius zmones. Mano pussesere is pradziu pergyveno, bet abu iskart paleidom susipazinti laisvai (na, Ruki ant virves, o Axelis paleistas nuo pavadzio) ir visu pirma prasidejo lakstymai. Panele vaikesi berna biski lodama, bet matesi, kad jos tokie zaidimai. Kartais megino ji pagriebti, bet maniskiui nuo to dar linksmiau buvo. Ruki seimininkai kiek nerimavo, kad gal ji ne visai zaidzia, bet sakiau, kad Axelis atsparus agresijai tad tegu nepergyvena. Sunys pasilakste pora minuciu ir tada rodos vienas kitam atsibodo - Axeliui daug idomiau pasidare kamuoliukas, o Ruki is manes prasinejo skanestu. Taip pasibuvome gera pusvalandi, o tada nuejome pavalgyti visi. Ruki seimininkai be galo stebejosi ir dziaugesi kaip ji visai nereaguoja i Axeli net kai abu po stalu gulejo/ sedejo. Aisku, sonais jie nesiglauste, bet ir konfliktu nebuvo. Lygiai taip pat jie stebejosi, kad ji nepuole Axelio del skanestu - abiems sedint vienas prie kito, as galejau dalinti maista abiems is eiles be problemu, nprs pasak ju panele nesidalina skanestais su niekuo. Bet vat nuejus iki ju namu, prie buto duru Ruki pradejo ginti teritorija. Kadangi man tik siuntini reikejo is ju atsiimti tai Axelis palauke uz duru keleta sekundziu, nes nenorejom susitikimo sugadinti... Ziuresim kaip seksis kita karta...
Nuotrauku paneles neturiu, tad imesiu zydraaki. Savaitgali pasiemiau masina tad nuvaziavom iki misko, issivoliojom (abu) purve ir keliavom i sunu plovykla gerai jo ismuiluoti, nes po pusmecio nemadymo jo spalvos jau nebeatpazinau
O siaip dar apie zymejima maciau kalbejot... As labai dziaugiuosi, kad Axelis niekada namie nezymejo. Nuo pirmos dienos namie jis turejo du nelaimingus atsitikimus per pirmas pora savaiciu ir viskas... Kadangi antras suo bus greiciausiai patinas, vis bijau, kad neprasidetu zymejimas, nes speju dviems nekastruotiems patinams gyvenant vienuose namuose rizika to kyla...
Nuotrauku paneles neturiu, tad imesiu zydraaki. Savaitgali pasiemiau masina tad nuvaziavom iki misko, issivoliojom (abu) purve ir keliavom i sunu plovykla gerai jo ismuiluoti, nes po pusmecio nemadymo jo spalvos jau nebeatpazinau
O siaip dar apie zymejima maciau kalbejot... As labai dziaugiuosi, kad Axelis niekada namie nezymejo. Nuo pirmos dienos namie jis turejo du nelaimingus atsitikimus per pirmas pora savaiciu ir viskas... Kadangi antras suo bus greiciausiai patinas, vis bijau, kad neprasidetu zymejimas, nes speju dviems nekastruotiems patinams gyvenant vienuose namuose rizika to kyla...
ai,maniškis gavo gerai per koją,nespėjęs dorai jos pakelt-tai tuo ir baigės uošvienės namų "privatizacija "
Axelio kojos tai klasiškos aš yžam drėgnu skuduru valau ryte grįžus-tai čia jau geros paklodės reiktų
Axelio kojos tai klasiškos aš yžam drėgnu skuduru valau ryte grįžus-tai čia jau geros paklodės reiktų
QUOTE(Fame @ 2016 02 26, 00:47)
įlindus į krūmus paragavo žmogaus kako,
Reiškia, be pavadžio vedžioja, rizikuoja prarasti šunį.Įdomu, kaip ten tas žmogus įlindo į tuos krūmus ir...
Tikiuosi,tas "energingas" šuo už pavadžio vedžiojamas? Nes pažintis su mašinomis ir šiaip visokiais kakais gali nekaip baigtis...
QUOTE(lututė @ 2016 02 25, 11:00)
Taip taip jam as turiu keleta dideliu ranksluosciu, nes po normalaus pasilakstymo jis grizta butent tokios bukles. Jei naudociau mazesni ranksluosti tai tik uzpakalinem kojom nuvalyti. Kiekviena karta. Lygiai taip pat ir papilve atrodo... Todel ir noriu jam palto, kad galeciau tik kojas nuplauti kartais o ne visa suni.
QUOTE(k_azu @ 2016 02 26, 13:17)
Taip taip jam as turiu keleta dideliu ranksluosciu, nes po normalaus pasilakstymo jis grizta butent tokios bukles. Jei naudociau mazesni ranksluosti tai tik uzpakalinem kojom nuvalyti. Kiekviena karta. Lygiai taip pat ir papilve atrodo... Todel ir noriu jam palto, kad galeciau tik kojas nuplauti kartais o ne visa suni.
ilgas kailis-grožis,bet kiek vargelio su juo
Jo,paltas geras daiktas.Ryte neturiu laiko prieš darbą kilotis urzgiantį į vonią.
Dabar galvoju užsakyt dar vieną-kaip arklio gūnią,be "kelnių" ant kojų, tik su užsegamu pilvu-kai lyja nestipriai.Visgi mums pasiteisino