QUOTE(given444 @ 2016 02 09, 09:38)
1. as pasakysiu kitaip. daznai pasilikimas gyventi santuokoje irgi traumuoja niekuo detus vaikus. nemanai? manai, jog visais atvejais reikia pasilikti santuokoje, (mastai, kap mano draugai indai

)
vaikai auga matydami smurtininko elgesi, ima pavyzdi is jo; taip auginami busimi smurtautojai. Sani, svieskis ne vien pseudo-dvasine literatura skaitydama, o profesionaliai. yra ivairu tipu vyrai, su asmenybes sutrikimais, pvz psichopatai asocialiai; ju neitakoja joks svelnus ar kitoks elgesys; ju niekuo nepagasdinsi, jie gkaifuoja gyvendami pries visuomenes normas.
ne veltui norvegijoj is smurta patirianciu moteru, kurios neturi proto skirtis su smurtautoju atima ir vaikus, kad bent ju nezalotu destruktyvus tevo elgesys. skyrybos VISU problemu neissprestu, bet bent jau dingtu kasdiene itampa, teroras, smurtas, blogas pavyzdys vaikams. zinoma, tiek moteiria, tiek vaikams reikia DIRBTI SU savim ir PO SKYRYBU. bet pradzioje uztikrinti RAMYBE IR SVEIKA ATMOSFERA privalu.
Vaikai suzeidziami irgi skyrybomis, nesakau, kad bet kokiu atveju reikia pasilikti kartu, bet tada jau reikia mazene blogybe, pasverti kas zeidzia labiau.
Zinai , man asmeniskai kriterijus yra meile, jei ji yra norisi kazka tvarkyti, jei nera tikriausiai nesinori , nes problemu yra kiekveinoj seimoje...
As zinok mazai labai lliteraturos skaitau paskutinius jau keleta metu, supratau, kad nieaks kitas man teisybes nepasakys, tik as pati, o profesionale jau senai esu perskaiciusi ,kas svarbiausia, studiju kurse turejau ir psichologija, ir pedagogika
Tas , kad matytdami smurta auga smurtautojai, toks jau nuvalkiotas dalykas...Is dalies, aisku, teisinga, tik ne del to, kad jie tai mato, o kad auga be meiles, tai toks vaikas nesvarbu ar seimoje auges ar ne, jis smurtaus, jei ne pries kitus, tai pries save.
Bet tik esme issiskyrus nesikeicia daznai, jei vis tiek auga be meiles....dazniausiai vaikai lieka su mama, kuri patyre smurta, ji issiskiria ir tarsi viskas tvarkoje, kaip ir nebera matomu aiskiai blogybiu, bet ji taip ir nepasikeite, ir tai kokia jos reakcija ir charakterio bruozai sukurdavo savo dali konflikte islike ir visa tai vis tiek reikia vaikams atlaikyti
Aisku, jei mama gyvens su smurtautoju ir velgi nesikeis, tai gali buti dar blogiau, ypac jei vaikai patiria smurta....Negaliu is anksto apibendrinti geriau skirtis ar gyventi kartu, nezinodama konkrecios situacijos, sakyciau bendrai geriau sanytuoka saugoti ,kurti , tvarkyti, tik issikirtinais atvejais atsiriboti...
Nesneku apie 100 proc visu atveju, tik apie dali, tai ,ka maciau gyvai gyvenime ir ka pati patyriau, visos situacijos labai individualios, aptarti bendrai sunku..
Ziurek ir vel tu sakai tu vyru niekas nepakeis, o as juk istisai tesakau, paciai reikia keistis, ne vyrus keisti, is isores niekas kito zmogaus nepakeis, nei svelnuams , nei grubumas( tai tik kaukes, kuries esmes nekeicia), bet kai pati pasikeisi, kitas zmogus ima reaguot skirtingai ir skirtinagi elgtis, jei jam reiks eilines aukos, jis eis tada susiras kita, labai paparsta.
Ir dar kitas klausimas kodel tada moteris toki vyra susirado psichopata, kokios jos vidines savybes ja link jo patrauke? Kol ji ju nesusitvarkys, tol ir susidurs su psichopatais...
O kaip tu dirbsi po skyrybu, kaip patikrinsi savo darbo rezultatus? Ka tu supranti kaip darba su savim?
p.s. gal Norvegijos nellieskim, nes ten toks beprotnamis, kad nesinori net kalbeti apie tai,a smeniskai tai paskutine salis, kur ziureciau kazkokiu pavyzdziu...
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2016 02 09, 16:29)
O kodel man gali reiket

, man yra gerai taip, kaip yra, as neieskau anoj vietoj kaulu

.
O kai atrasit tuos naujus aspektus ir pamatysit kaip kiti zmones masto - ar pakeisit savo poziuri? Tikrai ne, nes kokia nuomone turit - tokia ir turesit.
Taigi, sakiau akiracio pletimui, mastymui, smegenu treniravimui, ne nuomones pakeitimui

Nuomone keiciu, kai asmeniskai kazka ismastau, per patirti patikrinu, ne kai kazkas kazka pasako, kad ir kas tai bebutu. Kai kazkas pasako labai rimtus argumentus, pasakoja savo patirti, tada susimastau, isbandau, perleidziu per savo patirti, ir jei pasiteisina pakeiciu nuomone

Todel patinka diskutuoti su zmonemis,kurie moka diskutuoti, argumentuoti. Visada gerbiu savo pasnekovus,kad ir kokia priesinga ju nuomone bebutu, jei jie tai sugeba
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2016 02 09, 16:32)
Sani, o kiek jums metu mazdaug?
man apie 40 , o jums ?
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2016 02 08, 22:45)
Pritariu given444.
Labai dazniai smurtaujantys, alkoholikai manipuliuoja salimais esanciu zmoniu atsakomybes jausmais.
Ir va ta manipuliacija zmoniu jausmais, tam kad ju saskaita parazituoti, tenkinti savo egoistinius poreikius, kankinant salimais esanti zmogu, tokie veiksmai yra nepadorus. O zmones pasiduodantys manipuliacijoms yra aukos.
Tai rasau zinodama apie ka kalbu, pati esu alkoholiko zmona, tiesa ne tradicine - lakstanti is paskos, o kale. Nes nelaukiau kol vyras galutinai smigs i svaigalu liuna, neaukojau vyrui, nei savo, nei vaiko gyvenimo. Siuo metu mano vyras yra abstinentas, prasidejo trecias desimtmetis kai jis nevartoja svaigalu. Yra dekingas man, kad as su juo issiskyriau, seimos praradimas ji priverte susimastyti kur link eina.
Esu isitikinusi, kad antru pusiu paskui alkoholikus lakstymas, taikstymasis su ju girtuoklyste, juos tvirkina ir gramzdina i alkoholizmo liuna.
tad aklausimas, o kodel tie aplinkinai leidiziasi manipuliuojami,kas su jais negerai?
Visikai pritariu tokiam jusu poelgiui, butent apie tai ir kalbu reaguoji situaicjoje, kas tau geriausia, bet jei matai, kad ivyko pokyciai, vel susieini gyvenit kartu .
pritariu

200 proc