Įkraunama...
Įkraunama...

Kokią moterį pavadintumėt nepadoria?

QUOTE(*Sani* @ 2016 02 29, 17:05)

Jei kazkaip mane sitokios kalbos jaudintu ar erzintu, butent taip ir padaryciau, deja jusu pykciai keiksmai man niekaip netrukdo, taigi, palieku laisve kiekvienam zmogui jaustis, elgtis kaip tik nori smile.gif Galiu nebent draugiskai patarti, kad kenkia jos tik sau smile.gif

Draugiskai gali susikisti savo visus patarimus sau i viena vieta, nes ju niekam nereikia.
Tu labai keista. Labai labai.
Papildyta:
Sani, uztenka viena karta pasaktti savo nuomone, bet jei jau tau ramiai nesibuna - atsakyk i klausima ar valgai mesa ir zuvi?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2016 02 27, 17:48)
Jus pati tokiais va mentoriniais postais provokuiojate zmones.
As samoningai prasiau apsiriboti sioje temoje be biologijos pagrindu ir savos sia tema interpretacijos. Jus tuo tikite valio, bet tai nera aksioma kitam.

Erudicija jus nesublizgejote, tiesiog jau nusibodo skaityti banalius postus is serijos 2x2=4. Matematika yra statiska, o zmogaus gyvenimas, gyvybes evoliucija kintanti, todel sudetingiau ir ne taip banalu kaip norisi, kai kam  mirksiukas.gif

Taigi busimas zmogus, mano galva dar ne zmogus, nes jis dar juo taps, o gal ir ne. Dar baisiau parasysiu, man ne visi dvikojai turintys pasus yra verti zmoniu vardo.
Padaro. Ir rysys tiesoginis ir elementarus, jei yra loginis mastymas, gebejimas izvelgti veiksmu pasekmiu seka. Kiekvienas veiksmas turi pasekmes. Jei vaidini dieva kazka neva gelbejant, prisidenges humaniskumu, paliekant ateinanciom kartom " issigimimo dovanele", tai jei esi brandus priimk ir savo veiksmu pasekmes. Mano galva labai amoralu veidmainiauti, ir kalbeti apie moraluma, kai va tokias humanizmo dovaneles t.y. pasekmes pradeda itakoti zmoniu gyvenimus ir jie TAIP PAT dirbtinai nori spresti savo problemas. Is esmes va tie neva humasnistai tam veiksmui precedenta ir sukure.

Tik nereikia utopiju, Kiplingo "Maugli" prisiskaitet? Dziungliu istatyma zinote? Nugali stipriausias, tai yra rusies islikimo garantas. Spermatozoidu lenktynese is milijono spermatozoidu nugali stipriausias ir tik vienas, o svarbiausia, gamtoje niekas nevirkauja, kad zuvo aibes spermatozoidu, ups tai yra gyvu lasteliu, anot kai kuriu galimu potencialiu gyvybiu.

O kaip anot Jusu ta gynyba turi pasirieksti kai akivaizdi gresme tavo, ar kito asmens gyvybei?
Tarkim kaip jus ketinate, gintis, kokias itakojimo formas rinksites pries teroristus mirtininkus, ar sociopatu maniaku?

Na tuomet pradekime kova del atskiru gyvu organizmu, zmogaus atisradimo garantu, spermotozoidu ir kiausalasciu, kurie zusta neapvaisinti ir ne apvaisine. Kas paneigs kad jie yra GYVI. Ir ar moralu kad jie zusta, dar tokiais kiekiais? Juk pastoviai akcentuojama neva GYVYBE.

Man labai keista, kad jus neskaitote ka rso oponentas. dar karta kartoju, nustokite kaip aksioma brukti savo supratima nuo kada prasideda zmogus. Nejau jums sunku suvokti, tai kas jums yra aksioma, neva jau senai irodyta, kitas ras aibes tu paciu mokslininku izvalgas, argumentuotai paneigiancias jusiskes.

Na nepaverskite temos siukslynu. Abi puses turit aibes medziagos tam, kad paneigti viena kitos teiginius. Tai yra etine dilema, kur zmonija pasiskirsciusi i kelias grupes.

Klausimas yra ne tame. Klausimas ar embrionas yra zmogumi. Kai siuo kalusimu sutars tada galesite kelti etines problemas.

Jei jus laikote embriona zmogumi, OK, Jus gyvenate vadovaujantis savo vertybemis. Kitam asmeniui embrionas nera zmogus, vadovaujantis tuo, jis atitinkamai vertina situacija.

Ar tai verslo, ar morales?
Man rodos, jums i tai jau atsake Nakvisa. Tai asmeninis zmoniu pasirinkimas, kuri privalote jei ne gerbti, tai bent tyliai toleruoti ju pasirinkima. Prasyciau nepainioti savokos toleruoti ir praktikuoti. Praktikuoti tai kas jums nera priimtina niekas nevercia.

Tarp kitko, jus dar uzmirsote didiji blogi kontraceptikus, kuriu nemaza dalis abortuoja uzsimezgusia gyvybe.

Atsakant i klausima "Ar moralu ekperimentuoti su zmogumi? Kokiais atvejais?

Atsakau. Normalu, kai BRANDUS, vadinasi SAMONINGAS ZMOGUS t.y. issivystes savistoviai galintis gyventi ir mastyti organizmas, duoda tam sutikima, suvokdamas savo pasirinkimo pasekemes.

Jus matau pastoviai dangstotes uz neva GYVYBES. Neatsakete nei i viena mano iskelta dilema.

Tai kieno gyvybe reikia rinktis vaiko ar motinos? Jei galima isgelbeti tik viena gyvybe? Kieno gyvybe vertingesne? Kokiais svertais matuosime gyvybes verte?

Zmones liedziasi provokojiemi , tiek ,kiek patys to nori smile.gif
o kodel as tureciau atsizvelgti i jusu prasymus, ka man rasyti, jus i mano atsizvelgtumet? g.gif
sis apibudinimas zmogaus yr amosklo pagrystas, o juk ci adauguma taip garbina moksla. Bet matau, tik tol ,kol tai pacioms patogu smile.gif

Neskaitykit smile.gif

Nu jus turit teise i savo nuomone. Hitleris irgi panasiai galvojo smile.gif

Jus ksiriat spermatozoida , nuo apvaisinto kiausinelio, beja viskas surasyta toje citatoje is biologijos mokslu, kuri jums nepatiko smile.gif Reiktu jau tokiame informacijos amziuje, skirti tokius dalykus smile.gif

Apie gynyba jau pasisakiau, manau, istatymai labai gerai ir aiskiai tai apibrezia, yra butinoji gintis ir visiems, tiek valstybes mastu, tiek religijoms tai bendrai priimtina, taigi, manau teisinga. Kaip tai susije su samoningu zudymu, tu ,kurie nepajegia apsiginti?

Noreciau tada isvysti kitokia moklsininku nuomone apie tai, nuo kada zmogus yra zmogus? Uztenka nuorodos, ji daug maziau vietos uzsima, nei tai ,ka paraset smile.gif

taip jau sutarta, embrionas yra zmogus, tik nesutaria del istatymu, nuo kada pradeda veikti valstybes apsauga kaip zmogui, pvz Lt nuo 12 nes savaites, Jav iki pat gimimo, kitur nuo pradejimo, tai kuris istatymas, palei jus teisingiausias? g.gif

siuo atveju vadovaujuosi mokslu.

O jei tas zmogus yr aprivestas,koki ugyvenimo aplinkybiu sutikti dalyvauti ekpermenete? g.gif

Kaip tai neatsakiau, atsakiau. Juk rasiau, jei nestumas gresia mamos gyvybei, aisku reikia gelbeti mama ir taip aisku, be mamos vaikas vis tiek neisgyvens. O Jei vaikas gali isgyventi be mamos, kaip raset vezio atveja, tada jau paciai mamai rinktis, nera vieno bendro atsakymo, kiekvienas lai uz save atsako. siaip nei vieno gyveybe nera daugiau ar maziau vertinga, tik tiek, kad nugali sveikas protas, jei nestuma palikus mama mirs ir neisnesios vaiko, tai geriau isgelbeti bent viena gyvybe.
Atsakyti
QUOTE(*Sani* @ 2016 02 29, 18:05)

Rasiau net kelis kartus, net padidintu sriftu rasiau , tik kai nori matyti ,ka nori, ta ir matai  biggrin.gif
Izvelgti? idomu ,kaip jus tai izvelgiat?  biggrin.gif
Ziuriu cia dauguma su labai isreiksta fantazija.

Kaip tai negali buti, tai gyvenam visuomeneje, ir jei visi galvos, kad as galiu daryti, ka noriu , tai kaip bus?

Gal galima tu zeminimu pavzydzius?

Aik jau. Tu gal pasiskaityk savo komentarus wink.gif Hokosexualai issigime, analiniu megaujasi tik nenormalus, saugojimasis nuo pastojimo iskrypimas, vaikai is megintuvelio blogis skirtas patenkinti kazkieno zemus norus ir t.t
Tai tame ir galima izvelgt tavo ta isverstaskuriska neva geruma/tobuluma.
Tai as tau ir sakau, pasiskaityk savo komentarus ir gal but suprasi kodel pas zmones tokios fantazijos. O gal visdelto cia ne musu fantazijos, o tavo nemoksiskumas adekvaciai pateikt savo nuomone?
Taip, visi gali daryt taip kaip jie nori, jei jie nenusizengia istatymams ir viskas vyksta abipusiu zmoniu sutarimu. Tikrai tai ne kazkokios nupezusios bobelkos reikalas kaip ir ka jie daro. Jei as noresiu su savo antra puse uzsiimt analiniu, tai tikrai ne tavo reikalas, jei sugalvosiu kad noriu kokiam diedui jo kota nuciulpt ir taip padarysiu, tai irgi ne tavo reikalas, net jei ir atrasiu save homosexualizme ir tai propoguosiu, bei savo vaikam pasakosiu koks tai man yra geris, tai irgi ne tavo susiktas reikalas ir taves tai neturi nei per nago juodyma jaudinti. Ziurek gyvenime savo reikalu, vietoj to, kad kistum savo sudinas rankas prie kitu zmoniu gyvenimu.
Pavyzdzius jau pateikiau
Atsakyti
QUOTE(*Sani* @ 2016 02 29, 17:13)
ar pastebejot tokia tendencija, kad dabar yra noriu tureti era.
Noriu tureti vaiku, o ne noriu buti mama
Noriu tureti vyra, o ne noriu buti zmona

kazin kodel? Kodel del savo tokiu egoistiniu noru, mes daznai paminam morale, dora?

Kodel uzklliuvo dirbtinis apvaisinimas. Nes man tai toks didelis to -noriu tureti -isreiskimas. Noriu vaiko, bet kokia kaina, net nesigilinant ir nesidomint, kiek del to aukojama. aisku, patogu ivardinti zmoguti pirmom dienom po pradejimo, ne zmogum ir daryti su juo ivairius ekspermentus. Nes nu gi zmones nori tureti vaika, nu gi toks geras noras. Pvz kokia geju vyru pora nori vaiko, samdo surogatine mama, ji isnesioja ta vaikuti ir niekam neidomu, kaip jam jaustis gyvenant be mamos. Gi du teciai taip myli vienas kita ir jie NORI VAIKU.

Musu visuomene is vis ,mano poziuriu virsta tokia vaikiskai kaprizinga , noriu to , noriu ano, o po manes nors ir tvanas....Tuoj per savo siuksles neperlipsim , bet mes juk norim patogiai gyventi ar ne?  biggrin.gif

Is kur jus zinote, kad zmones nesigilina ir nesidomi?

O snekant bendrai, as manau, kad diskusija su jumis neimanoma. Jums visada atrodo, kad esate teisi, auksciau ir vartotes kaip tik galite. Net jeigu diskutuojate apie tema, kurioje ne kazka gaudotes ir snekate su dalyviu, kuris gerai nusimano, vistiek savo nuomone brukate kaip aukstesne ir teisingesne. Labai dziaugiuosi, kad izeidinejimai jusu neliecia, bet visgi surenkate ispudinga skaiciu negatyviu komentaru. Adekvatus zmogus susimastytu, bet jus turbut galvosite, kad esate apsviestoje ir mes visi jusu aukstuju materiju nesuprantame.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 02 29, 17:36)
Is kur jus zinote, kad zmones nesigilina ir nesidomi?

O snekant bendrai, as manau, kad diskusija su jumis neimanoma. Jums visada atrodo, kad esate teisi, auksciau ir vartotes kaip tik galite. Net jeigu diskutuojate apie tema, kurioje ne kazka gaudotes ir snekate su dalyviu, kuris gerai nusimano, vistiek savo nuomone brukate kaip aukstesne ir teisingesne. Labai dziaugiuosi, kad izeidinejimai jusu neliecia, bet visgi surenkate ispudinga skaiciu negatyviu komentaru. Adekvatus zmogus susimastytu, bet jus turbut galvosite, kad esate apsviestoje ir mes visi jusu aukstuju materiju nesuprantame.

kai matau,kad net elementariu biologijos ziniu neturi, tai ir atrodo,kad nesigilina smile.gif

o jus galvojate, kad esate neteisi ? biggrin.gif
O kas cia apsiprende, kad as maziau gaudausi ar maziau zinau kazkokioje temoje, jus? g.gif

Nu mano tikslas nera sulaukti kuo daugiau teiiamu komentaru smile.gif Nu tokios temos visada issaukia zmoniu skauduius, tai ir neigiama reakcija nestebina, jau senai beja...kiek kaip zmogus sugeba diskutuoti, daug ,ka pasako apie zmogu smile.gif
Labai smagu diskutuoti su zmogumi, kurio nuomone priesinga, bet kuris sugeba diskutuoti...smagu ,kai tokiu atsiranda. Smagu ir tie ,kurie blaskosi cia , jie irgi duoda peno apmastymams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Sani* @ 2016 02 29, 18:06)
kai matau,kad net elementariu biologijos ziniu neturi, tai ir atrodo,kad nesigilina smile.gif

o jus galvojate, kad esate neteisi ?  biggrin.gif
O kas cia apsiprende, kad as maziau gaudausi ar maziau zinau kazkokioje temoje, jus?  g.gif

Nu mano tikslas nera sulaukti kuo daugiau teiiamu komentaru smile.gif Nu tokios temos visada issaukia zmoniu skauduius, tai ir neigiama reakcija nestebina, jau senai beja...kiek kaip zmogus sugeba diskutuoti, daug ,ka pasako apie zmogu smile.gif
Labai smagu diskutuoti su zmogumi, kurio nuomone priesinga, bet kuris sugeba diskutuoti...smagu ,kai tokiu atsiranda. Smagu ir tie ,kurie blaskosi cia , jie irgi duoda peno apmastymams smile.gif

Jus galite nuspresti, kad apvaisinima pasidariusios neturi biologijos ziniu, bet niekas kitas negali pamatyti, kad yra daugiau ziniu turinciu uz jus tam tikrose temose? biggrin.gif Nematote priestaravimo?

Ne temos skaudulius issaukia, o jusu komentarai. Nereikia maisyti.
Atsakyti
QUOTE(*Sani* @ 2016 02 29, 16:39)

Butent zudymo klausimu ir iskeliau sia minti cia. Klausiau ar moralu zudyti embrionus dirbtinio apvaisinimo metu?
O tavo nuomone, jei zmogus neigalus, ji nuzudyti moralu? g.gif

Gyvenime daug ka darome, kas yra amoralu, bet nebuna kitos iseities. O tu gimdytum vaika be kojyciu, raknkyciu? Isleistum i pasauli kankintis? kartais reikia rinktis mazesne blogybe ir cia jau nereikia analizuoti amoralu ar ne.
Nuzudytum kita zmogu, jei tavo vaikui grestu pavojus ar lauktum, kol tavo vaika uzmus?
Atsakyti
QUOTE(aspYrinas @ 2016 02 29, 17:36)
Aik jau. Tu gal pasiskaityk savo komentarus wink.gif Hokosexualai issigime, analiniu megaujasi tik nenormalus, saugojimasis nuo pastojimo iskrypimas, vaikai is megintuvelio blogis skirtas patenkinti kazkieno zemus norus ir t.t
Tai tame ir galima izvelgt tavo ta isverstaskuriska neva geruma/tobuluma.
Tai as tau ir sakau, pasiskaityk savo komentarus ir gal but suprasi kodel pas zmones tokios fantazijos. O gal visdelto cia ne musu fantazijos, o tavo nemoksiskumas adekvaciai pateikt savo nuomone?
Taip, visi gali daryt taip kaip jie nori, jei jie nenusizengia istatymams ir viskas vyksta abipusiu zmoniu sutarimu. Tikrai tai ne kazkokios nupezusios bobelkos reikalas kaip ir ka jie daro. Jei as noresiu su savo antra puse uzsiimt analiniu, tai tikrai ne tavo reikalas, jei sugalvosiu kad noriu kokiam diedui jo kota nuciulpt ir taip padarysiu, tai irgi ne tavo reikalas, net jei ir atrasiu save homosexualizme ir tai propoguosiu, bei savo vaikam pasakosiu koks tai man yra geris, tai irgi ne tavo susiktas reikalas ir taves tai neturi nei per nago juodyma jaudinti. Ziurek gyvenime savo reikalu, vietoj to, kad kistum savo sudinas rankas prie kitu zmoniu gyvenimu.
Pavyzdzius jau pateikiau

Tai cia ir yra mano nuomone, sakei kodel neakcentuoju,kad tai mano nuomone, akcentuoju. taip tokia mano nuomone, neturiu i ja teise? Nors kaip visada iskreipi viska ka rasiau, bet tai tavo teise, suprasti viska kaip tik nori smile.gif tavo fantazijos priklauso tik nuo taves, nepermesk man atsakomybes. Kiek veians supranta viska pagal savo intelekto ir samoningumo lygi smile.gif
Bet mes kuriam istatymus, nuolat, gyveniams keiciasi. Tuos bus referenduams del geju santuokos pvz, kol kas tai nelegalu. Mano nuomone, taip turi ir likti. Tu gal galvoji kitaip ir kiekveinas issakom savo argumentus...kazkada buvo draudziami gejiski santykiai, dabar ne, viskas salygina, mes visuomene pagal tai ,ka nutariam esant teisinga mums visiems tokius isatymus kuriam, tai nesakyk, kad kaip kas nori taip ir daro. mes neesam atskiros salos, o bendruomene, gaila, kad to neizvelgi, kiekvieno zmogaus gyveniams itakoja visu. Pvz dirbtiniai apvaisinimai, abortai, karai gali buti finansuojami is biudzeto, gali ir nebuti, taigi, tai ir mano reikalas. Gejiskas santuokos paskui gali vesti prie vaiku ivaikinimo, prie gejisku ideju, kaip normaliu skleidimo per mokyklas, darzelius, taip vykdant vaiku tvirkinima, taigi tai ir mano reikalas, kokioj aplinkoj augs mano vaikai..

O tavo pyktis ir pagieza cia tik parodo koks tu zmogus smile.gif saziningai galvojau geriau apie tave , kompleksai lenda i pavirsiu? g.gif
Atsakyti
[quote=*Sani*,2016 02 29,
.kiek kaip zmogus sugeba diskutuoti, daug ,ka pasako apie zmogu smile.gif
Labai smagu diskutuoti su zmogumi, kurio nuomone priesinga, bet kuris sugeba diskutuoti...smagu ,kai tokiu atsiranda.
[/quote]
1. Cia tai taip. Jusu net psichiatrui nereiktu rodyti - diagnoze uztektu nustatyti foruma paskaicius biggrin.gif.
2. Bet su jumis jau senai niekas nediskutuoja. Bent jau sioje temoje. Nesupratot dar?
Atsakyti
QUOTE(*South* @ 2016 02 29, 18:14)
Gyvenime daug ka darome, kas yra amoralu, bet nebuna kitos iseities. O tu gimdytum vaika be kojyciu, raknkyciu? Isleistum i pasauli kankintis? kartais reikia rinktis mazesne blogybe ir cia jau nereikia analizuoti amoralu ar ne.
Nuzudytum kita zmogu, jei tavo vaikui grestu pavojus ar lauktum, kol tavo vaika uzmus?

Taip darom, apie tai ir tema.
Nu abortas leidziamas iki 12 sav Lietuvoje, as su abiem nestumais net nesidariau echoskopo iki pat pabaigos, nieko tau nesako?
Turiu pvz mano draugei buvo pasakyta,kad jos vaikleis turi daug apsigimimu ir taip ar taip neisgyvens, ir Kauno Klinikose ir Vilniuj. Bet ji labai tikinti ir net negalvojo apie aborta,sake, bent turesiu ka palaidoti, jei jau taip bus skirta, nors jai labai ikyriai tai siule medikai. Ir ka gime ir auga visiskai sveikas vaikelis( ji net ziniasklaidoj apie tai pasakojo). Kauno klinikose buvo issinese vaika kelias valandas, tyre ir niekaip patiketi negalejo ir tik vienas tyrimas rodo, kad tikrai buvo tokai diagnoze, bet tai kaip stebukals, kad vaikas gime visiskai sveikas...
ojus manot, kad reiktu ir suaugusius visus be ranku koju nuzudyti? as nesijauciu galinti spresti kam reikia mirti, o kas vertesnis gyventi...

Apie tai jau rasiau, nesuplakit visko i viena, gynyba yra visai kas kita, tai nera samoningas nuzudymas.
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 02 29, 18:12)
Jus galite nuspresti, kad apvaisinima pasidariusios neturi biologijos ziniu, bet niekas kitas negali pamatyti, kad yra daugiau ziniu turinciu uz jus tam tikrose temose?  biggrin.gif Nematote priestaravimo?

Ne temos skaudulius issaukia, o jusu komentarai. Nereikia maisyti.

As nesakiau, kad visos pasidariusios dirbtini apvaisinima neturi biologiniu ziniu.
Aplamai jei zmogus nezino,kad jis jau buvo zmogus nuo pat pradejimo tai yra butent tos informacijos neturejimas, galima tureti savo nuomone, kaip ir as turiu savo nuomone apie tokius zmones. taip ir jus galit tureti savo nuomone. bet kur ta objektyvi tiesa ? smile.gif Todel ir sakau,as taip galvoju, mano nuomone ir t.t. Ir jus galit sakyti, jusu nuomone, as nezinau to ar to. Bet tai tebus musu nuomones, nes mes ne tik, kad viena kitos nepazystam, bet dar ir bendraujam tik rasytine kalba, kas perteikia maziau nei 10 proc informacjos smile.gif

Nu mano komentarai ir kas? Matot, kai gyvenat auku ir budeliu pasaulyje tai aisku kazka reikia kaltinti del savo skausmu, jei butumet seimininkes savo gyvenimo, ieksotumet, kodel skauda, o ne ka kaltinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Sani* @ 2016 02 29, 18:22)
Taip darom, apie tai ir tema.
Nu abortas leidziamas iki 12 sav Lietuvoje, as su abiem nestumais net nesidariau echoskopo iki pat pabaigos, nieko tau nesako?
Turiu pvz mano draugei buvo pasakyta,kad jos vaikleis turi daug apsigimimu ir taip ar taip neisgyvens, ir Kauno Klinikose ir Vilniuj. Bet ji labai tikinti ir net negalvojo apie aborta,sake, bent turesiu ka palaidoti, jei jau taip bus skirta, nors jai labai ikyriai tai siule medikai. Ir ka gime ir auga visiskai sveikas vaikelis( ji net ziniasklaidoj apie tai pasakojo). Kauno klinikose buvo issinese vaika kelias valandas, tyre ir niekaip patiketi negalejo ir tik vienas tyrimas rodo, kad tikrai buvo tokai diagnoze, bet tai kaip stebukals, kad vaikas gime visiskai sveikas...
ojus manot, kad reiktu ir suaugusius visus be ranku koju nuzudyti? as nesijauciu galinti spresti kam reikia mirti, o kas vertesnis gyventi...

Apie tai jau rasiau, nesuplakit visko i viena, gynyba yra visai kas kita, tai nera samoningas nuzudymas.

Sako, kad jums nebuvo idomu, kaip auga jusu vaikas smile.gif .
Kiekvienas is musu turi teise priimti sprendima, koks jo manymu yra teisingas, jei jusu drauge taip nusprende, nereiskia, kad visi taip turi nuspresti.

Vat tame ir esme, kad yra situaciju, kai reikia pasielgti amoraliai. Jus turite islygu kazkokiu, tai tokios islygos yra visur. Net ir kalbant apie abortus. Taip ir su dirbtiniu apvaisinimu, geriau pasauli isvystu dar vienas mylimas vaikas, nei tevai jo nesusilauktu, viskas tuom ir pasakyta. Nera vien balta ir juoda.
Papildyta:
Sani, ar valgydama mesa jus nesielgiat amoraliai?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2016 02 28, 10:40)
Nemaza dalis pasakys, mes turime zodzio laisve... Bet juk mes ne tik turime teises bet ir pareigas, musu zodis neturi zeminti kito asmens orumo. Mes negalime savo teises keldinti virs kito asmens, nes musu teises baigiasi ten kur prasideda kito.

kaip biologinei faktai zemina zmoniu oruma? g.gif
Papildyta:
QUOTE(*South* @ 2016 02 29, 18:30)
Sako, kad jums nebuvo idomu, kaip auga jusu vaikas smile.gif .
Kiekvienas is musu turi teise priimti sprendima, koks jo manymu yra teisingas, jei jusu drauge taip nusprende, nereiskia, kad visi taip turi nuspresti.

Vat tame ir esme, kad yra situaciju, kai reikia pasielgti amoraliai. Jus turite islygu kazkokiu, tai tokios islygos yra visur. Net ir kalbant apie abortus. Taip ir su dirbtiniu apvaisinimu, geriau pasauli isvystu dar vienas mylimas vaikas, nei tevai jo nesusilauktu, viskas tuom ir pasakyta. Nera vien balta ir juoda.
Papildyta:
Sani, ar valgydama mesa jus nesielgiat amoraliai?

ir kap jus padetumet tam vaikui augti paziurejusi su echoskopu? g.gif
Nezinot, kad yra visa kruva kitu tyrimu patikrinti ar vaikui viskas gerai. Echoskopas reikalingas gal pries nestumo gala, jei neplanuoji darytis aborto nu ir patenkinti tuscia smalsuma...nors tas tyrimas gali buti kenksmingas, nes kol kas nera pakankamai info del jo saugumo, laikomas saugiu, bet to dar mokslas iki galo nepatvirtino yra ir pirestaringu mokslininku nuomoniu, taigi...rupinausi vaiku saugumu, o ne savo smalsumu ir galiybe juos nuzudyti..

Yra, o aks sake nera, bet kai pasielgi negerai bent neneigi ar ne? Kam sakyti kad kazkas yra gera, jei taip nera. Nors nuzudymas ginantis, tikrai labai retas musu gyvenime....tai ar yra galimybe lyginti su abortais, nuo ko ginames nuo savo vaiku?

Taip is dalies sutinku, sakiau, neturiu apie tai galutines nuomones, tik svarstau ir mastau, ar galima nuzudyti kelis vaikus, kad gimtu vienas, ar galima daryti bandymus, ekspermentus su vaikais, o gal yra kitokiu iseiciu? as galvoju apie save ar noreciau buti tokia kaina gimusi....kazin
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Sani*: 29 vasario 2016 - 18:42