Įkraunama...
Įkraunama...

Kokią moterį pavadintumėt nepadoria?

QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2016 02 28, 15:01)
Pritariu.

Bet si dalyka reiktu isisavinti Sani oponentems. Nes butent jos eina i asmeniskumus ir uzgauliojimus.

Noreciau likti temos ribose ir isgvildenti, ar kaip givenn pasakytu "ismesineti" si klausima temos ribose.

Nenoriu aptarineti Sani, pakalbesiu is savo varpines. Geriau papreparuosiu save.
Nepaslaptis seniems SM diskusiju dalyviams, kad man paciai netruksta to kategoriskumo, buvo laikas, kad as kaip Sani, savo asmenine Tiesa mosavau kaip neandertalietis kuoka, itikejusi kad mano tiesa aksioma kitam, nes ji atitinka neva visus doroves kriterijus. Ko cia meluoti sau ir kitiems, teisingai Nakvisa parase, tai yra puikybe, kai savo TIESOMIS zemini kitu asmenu oruma, kurie buvo neva maziau tobulesni, moralesni nei as brangute.
Kas is jusu man galite pasakyti kad as neva diskutuoju ne mandagiai, bet va tokiu savo storzievisku tiesos brukimu, nepaisydama kitu zmoniu jausmus, teisuoliskai mindydama ju oruma. Taip provokuodavau ju atitinkama reakcija - pykti, nepasitenkinima. O zinot kodel jie taip reaguodavop, kad as buvau isikandusi i viena, man palanku fakta, neaprebdama faktu visumos, is vieno baslio priskaldydavau malku vezima ir tai pateikdavau kaip verdikta.

Lygiai tas pats vyksta ir dabar. Tiesa as jau isaugau is tu marskineliu, karts nuo karto islenda dar is manes moraliste, bet as jautriau stengiuosi reaguoti i zmogu.

Tikiuosi ir autore susipras, nebutinai siandiena, rytoj, svarbu kad kada nors tai ivyktu. Apsviestu zmogaus samone suvokimas, kad jo asmenine tiesa, pasaulio suvokimas, kriterijai kas yra gerai ir blogai nera aksioma kitam. SAvo tiesomis nustos dvasiskai smurtauti pries asmeni, nezemins jo orumo.

Labai atsiprasau tu kuriuos anksciau nevalingai, del ismitnies, elementaraus suopracio stokos iskaudinau. Tai pateisinti negalima, bet as nuosirdziai prasau atleidimo, to paties supratimo, kurio anuomet neturejau.

Griztant prie temos.

Ar moralu brukti kitam zmogui savo tiesos suvokima, smurtauti pries ji, zeminant jo oruma is teisuolio pozicijos?
Ar smurtas nustoja buti smurtu jei jis apvelkamas i mandagumo skraiste?

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Tai, kad ji nebruka, ji kviecia diskutuoti. Žodžio laisve.
O oponentes ja sterva apvadina, zemina, provokuoja.
Atsakyti
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2016 02 28, 14:01)
Pritariu.

Bet si dalyka reiktu isisavinti Sani oponentems. Nes butent jos eina i asmeniskumus ir uzgauliojimus.

1. Sani irgi leidziasi i pasnekovo asmenybes aptarimus.

2. Kitoje temoje ji teigia, kad mes galima kontroliuoti kitu zmoniu elgesi (pvz nespinduliuojant pykcio). Tai dabar tegul pasinaudoja savo patarimu ir nustoja spinduliuoti pykti, tada gal kitos nares nerasys tokiu baisiu komentaru.

3. Aptariama tema tikrai yra labau jautri ir manau, kad zmogus aiskindamas, kad dirbtinis apvaisinimas yra amoralus, turetu gerai suprasti, kad lipa ant labai labai skaudzios nuospaudos.

Atsakyti
QUOTE(Sėlija* @ 2016 02 28, 14:44)

O pasakymas, kad amoralu gimdyti vaikus is megintuveliu, tai kas, neizeidimas? Skirtumas tik tame, viena izeidineja atvirai, kitas pasislepus po kauke.
Atsakyti
QUOTE(Sėlija* @ 2016 02 28, 15:44)

Nepaverskime temos smelyno deze ir nepradekime blusinetis kas, ka, kam pasake, kas, kam, ka padare. Paliekam visa tai tu zmoniu sazinei.

Kuo skiraisi brukimas, nuo diskusijos.
Diskusija numano ligiavercius mainus, kai diskusijos nariai lygina savo SKIRTINGAS nuomones. Diskusijoje nereikia irodineti savo teisuma, joje reikia argumentuotai pateikti savo poziuri, paliekant ir oponentui erdve diskusijai.

Nuomones brukimas, pasizimi kai vienas is diskusijos nariu pasirenka teisuolio vaidmeni. Teisuoliuo vaidmuo jau pozymis, kad diskusijos nera, nes oponentas dar neprasidejus diskusijai jau tampa neteisus, amoralus vien todel kad jis oponentas.

Deklaruoti galima daug ka, kad ir ta kvietima i neva diskusija. Kas nori leistis i diskusija su zmogumi, kai jis temoka diskutuoti teisuolio pozicijoje, neabejoja savo teisumu, nepalieka prielaidos galimai savo klaidai?
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 02 28, 14:17)
1. Sani irgi leidziasi i pasnekovo asmenybes aptarimus.

2. Kitoje temoje ji teigia, kad mes galima kontroliuoti kitu zmoniu  elgesi (pvz nespinduliuojant pykcio). Tai dabar tegul pasinaudoja savo patarimu ir nustoja spinduliuoti pykti, tada gal kitos nares nerasys tokiu baisiu komentaru.

3. Aptariama tema tikrai yra labau jautri ir manau, kad zmogus aiskindamas, kad dirbtinis apvaisinimas yra amoralus, turetu gerai suprasti, kad lipa ant labai labai skaudzios nuospaudos.

1. Ne visa tema skaiciau, tad galbut ka ir praleidau blush2.gif Bet ka skaiciau, nepastebejau jokiu Sani pasidavimu provokacijoms ar izedinejimams. Net gi isvadinta ivairiausiais epitetais ji i juos atsake kulturingai.

2. Del kitu temu ataskyti negaliu nieko.

QUOTE(*South* @ 2016 02 28, 14:17)
O pasakymas, kad amoralu gimdyti vaikus is megintuveliu, tai kas, neizeidimas? Skirtumas tik tame, viena izeidineja atvirai, kitas pasislepus po kauke.

Bet ji gi nesake to nei vienai cia diskutuojanciai asmeniskai. Itariu, kad net nezino kurios is dalyviu yra susilaukusios vaiku dirbtinio apvaisinimo budu. Tad ji tiesiog issake savo nuomone i kuria jau zmones sureagavo asmeniskai ir pasipyle asmeniski izeidinejimai Sani unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2016 02 28, 20:40)
2. Del kitu temu ataskyti negaliu nieko.
Bet ji gi nesake to nei vienai cia diskutuojanciai asmeniskai. Itariu, kad net nezino kurios is dalyviu yra susilaukusios vaiku dirbtinio apvaisinimo budu. Tad ji tiesiog issake savo nuomone i kuria jau zmones sureagavo asmeniskai ir pasipyle asmeniski izeidinejimai Sani  unsure.gif

Tuomet dar karta perskaitykite.

Didelis skirtumas isakyti savo nuomone, ir brukti ja per kelis diskusijos lapus.

Ne be reikalo as kelis net kartus perfrazuodavau jos klausimus ir prasiau nebuti kategoriska.
Atsakyti
Idomus MOONTE pastebejimai 4u.gif butu gerai, kad sau juos ir prisitaikytumete 4u.gif

Dabar isivaizduokit kokia Seimo sale, ir ten svarsto koki panasu projekta, tema leisti ar ne dirbtini apvaisinima, ar kazka panasaus. Na, netikiu, kad nesate girdeje astriu issireiskimu is seimunu, tokiu palyginimu kaip amoralu ir pan. Butu koks abortu svarstymas, butu absoliuciai tas pats, ypac jei dar kokius baznytininkus i svarstyma pakviestume. Betgi, tikrai turbut neteko girdeti, kad seime i nuomones issakyma, atsakytu sterva tu, siokia ir anokia. Nu, gal man amnezija, bet kiek tenka stebeti karstas diskusijas, nu tikrai jos apsieina be asmeniskumu. O, tas kuris nesusilaiko ir pasiuncia kokia nuomone asmeniskai (prisiminkim Zuokiene Simasiui) kaipmat buna pasmerktas. Kodel SM turetu buti kitaip?

IS SVIESOS, gerai jus cia apie spinduliuojancia energija biggrin.gif is esmes as sutinku, kad pasisakymams apie fizini ir psichologini smurta, is serijos, pati esa kalta ir pan., butu uzdetas banas. Nes moterys, ieskancios realios pagalbos, gali dar giliau iklimpti i sunkia situacija, paskaite, neva tai ju cia kalte. Toki pasakyma priskirciau is serijos silpno zmogaus gniuzdymas. Bet, kalbu apie tokia situacija kaip fizinis ir psichologinis smurtas, kurio kaip zinia, niekas niekada ir ne uz ka pries kita asmeni naudoti neturetu ir niekas niekada ne jokiais atvejais jokio smurto nenusipelne.
Atsakyti
O man patinka toks zmogaus apibudinimas :Koks jis pats yra -taip jis pasisako apie aplinkinius
=гениально и просто =
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2016 02 28, 20:34)
IS SVIESOS, gerai jus cia apie spinduliuojancia energija  biggrin.gif is esmes as sutinku, kad pasisakymams apie fizini ir psichologini smurta, is serijos, pati esa kalta ir pan., butu uzdetas banas. Nes moterys, ieskancios realios pagalbos, gali dar giliau iklimpti i sunkia situacija, paskaite, neva tai ju cia kalte. Toki pasakyma priskirciau is serijos silpno zmogaus gniuzdymas. Bet, kalbu apie tokia situacija kaip fizinis ir psichologinis smurtas, kurio kaip zinia, niekas niekada ir ne uz ka pries kita asmeni naudoti neturetu ir niekas niekada ne jokiais atvejais jokio smurto nenusipelne.

Na as tiesiog pritaikiau Sani logika. O ja sekant tai visiskai nebutina jums cia jos ginti. Visi izeidinejimai ir patycios tiesiog yra karma arba is vidaus sklindantis pyktis.

Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2016 02 28, 20:34)
Idomus MOONTE pastebejimai  4u.gif butu gerai, kad sau juos ir prisitaikytumete  4u.gif

Dabar isivaizduokit kokia Seimo sale, ir ten svarsto koki panasu projekta, tema leisti ar ne dirbtini apvaisinima, ar kazka panasaus. Na, netikiu, kad nesate girdeje astriu issireiskimu is seimunu, tokiu palyginimu kaip amoralu ir pan. Butu koks abortu svarstymas, butu absoliuciai tas pats, ypac jei dar kokius baznytininkus i svarstyma pakviestume. Betgi, tikrai turbut neteko girdeti, kad seime i nuomones issakyma, atsakytu sterva tu, siokia ir anokia. Nu, gal man amnezija, bet kiek tenka stebeti karstas diskusijas, nu tikrai jos apsieina be asmeniskumu. O, tas kuris nesusilaiko ir pasiuncia kokia nuomone asmeniskai (prisiminkim Zuokiene Simasiui) kaipmat buna pasmerktas. Kodel SM turetu buti kitaip?

Mažai stebėjote Seimo ar Seimo komitetų posėdžių. Ypač daug sparnuotų frazių būna iš konservatorių pusės. Sakant pranešimą girdėjau, kad esu apsivogusi. Beje komentaras išėjo iš europarlamentaro burnos. Ir tik todėl, kad pirmą kartą kalbėjau viešai, o balsas drebėjo.

Manote šventieji puodus lipdo?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2016 02 28, 21:34)
Idomus MOONTE pastebejimai  4u.gif butu gerai, kad sau juos ir prisitaikytumete  4u.gif

As senai zinojau kad jus man jauciae ypatinga simpatija, tad desninga kad nepraleidote progos bent jau krimstelti. Siaip dekui kad mano mintys jums pasirode idomios.

Siaip viska kas parasyta as rasiau apie save, taikydama tik sau, Bet su viltim kad kazkam ta ispazintis pades mano patirtyje pamatyti save ir nekaroti mano klaidu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 28 vasario 2016 - 21:21