QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2016 02 28, 15:01)
Pritariu.
Bet si dalyka reiktu isisavinti Sani oponentems. Nes butent jos eina i asmeniskumus ir uzgauliojimus.
Bet si dalyka reiktu isisavinti Sani oponentems. Nes butent jos eina i asmeniskumus ir uzgauliojimus.
Noreciau likti temos ribose ir isgvildenti, ar kaip givenn pasakytu "ismesineti" si klausima temos ribose.
Nenoriu aptarineti Sani, pakalbesiu is savo varpines. Geriau papreparuosiu save.
Nepaslaptis seniems SM diskusiju dalyviams, kad man paciai netruksta to kategoriskumo, buvo laikas, kad as kaip Sani, savo asmenine Tiesa mosavau kaip neandertalietis kuoka, itikejusi kad mano tiesa aksioma kitam, nes ji atitinka neva visus doroves kriterijus. Ko cia meluoti sau ir kitiems, teisingai Nakvisa parase, tai yra puikybe, kai savo TIESOMIS zemini kitu asmenu oruma, kurie buvo neva maziau tobulesni, moralesni nei as brangute.
Kas is jusu man galite pasakyti kad as neva diskutuoju ne mandagiai, bet va tokiu savo storzievisku tiesos brukimu, nepaisydama kitu zmoniu jausmus, teisuoliskai mindydama ju oruma. Taip provokuodavau ju atitinkama reakcija - pykti, nepasitenkinima. O zinot kodel jie taip reaguodavop, kad as buvau isikandusi i viena, man palanku fakta, neaprebdama faktu visumos, is vieno baslio priskaldydavau malku vezima ir tai pateikdavau kaip verdikta.
Lygiai tas pats vyksta ir dabar. Tiesa as jau isaugau is tu marskineliu, karts nuo karto islenda dar is manes moraliste, bet as jautriau stengiuosi reaguoti i zmogu.
Tikiuosi ir autore susipras, nebutinai siandiena, rytoj, svarbu kad kada nors tai ivyktu. Apsviestu zmogaus samone suvokimas, kad jo asmenine tiesa, pasaulio suvokimas, kriterijai kas yra gerai ir blogai nera aksioma kitam. SAvo tiesomis nustos dvasiskai smurtauti pries asmeni, nezemins jo orumo.
Labai atsiprasau tu kuriuos anksciau nevalingai, del ismitnies, elementaraus suopracio stokos iskaudinau. Tai pateisinti negalima, bet as nuosirdziai prasau atleidimo, to paties supratimo, kurio anuomet neturejau.
Griztant prie temos.
Ar moralu brukti kitam zmogui savo tiesos suvokima, smurtauti pries ji, zeminant jo oruma is teisuolio pozicijos?
Ar smurtas nustoja buti smurtu jei jis apvelkamas i mandagumo skraiste?
Aciu