QUOTE(given444 @ 2016 02 08, 08:49)
Sani, na tu tikrai metaisi.
Taip, as nesu atsakinga uz ji.
uz jo elgesi ir reakcijas.
nes as PATI pasirenku savo elgesi, pasirinkau su juo negyventi, pasirinkau judeti i prieki, gyventi pilnakrauji gyvenima, o ne praleisti gyvenima skutant bulves kartu su juo ir nieko nematant.
nesimetyk tokiom frazem, nes pagal jas, (nueik i alkoholieniu tema), daugelis moteru iki siol ir gyvena su alkoholikais, traumuoja vaikus, nes mano, jog "jos esti atsakingos uz savo roze."
man gradu, jog pagal savo patirti (kaip suprantu, tavo vyras agresyvus, bet nemuse dar taves), tu bandai uzmauti kitoms ant peciu.
tu man pasakyk tuomet, kaip moterys turetu itakoti ISIS teroristus, kurie nusnoja sioms galvas, nupjausto ausis - jos vel anot taves, nesuvalde tokiu vyru savo moteriskomis galiomis, nenusisypsojo laiku, saves nemylejo? gal uzteks cia pezeti

yra tam tikrtos ribos, kur supranti: su siuo zmogum tau nepakeliui, ir jei jis gimes su pykcu, jo vaikysteje prabego pyktyje, jis - atstumtas vaikas nuo pat kudikystes, tad nereik tiketis, jog viena moteris nuolat lopys jo gyvenimo zaizdas (ir vis tiek bus kalta, nepakankamai mylinti, ne tap mylinti, ir tt.)
as, pvz, del savo gyvenimo zaizdu KITU nekaltinu, ant kitu lukesciu nekraunu, ta kodel kazkoks vyras turi krauti lukescius ant manes?
jei as ant kito rekiu, as niekad negalvosiu, kad kitas mane isprovokavo - supranti, Sani? mano kalte tik many, as galiu pasirinkti reakcijas; tuomet vs permastau elgesi, imu dirbt su savim; tai kodel jei vyras ant manes rekia, as kalta del jo rekimo? jam labai patogu vislaik budavo sakyt: as nekaltas, tu mane isprovokavai

o jei tyliu, nereiskiu nuomones, irgi bunu jo akyse veidmaine: pld. "tyli kiaule gilia sakni knisa."
tam tikra prasme, mes provokuojame vieni kitus, bet tik tam tikra prasme. visa kita - MUSU paciu pasirinkimas.
p.s. esi dvasinga, protinga (bet islisk is to keisto rato - praplesk patirties lauka; cia kaip moterys, tegiancios: jei nesugebat namie pagimdyti, pacios kaltos

neturit tvirtu isitikinimu, gyvenat fobijose. ir taskas. kaip kirviu. )
jeigu nesupranti,ka noriu pasakyti, kodel galvoji ,kad metausi? ir kodel galvoji ,kad tai siauras akiratis?
Kodel tu galvoji,kad tau nusprendus, ima atsakomybe ir dingsta?
Visada esam atsakingi uz tai ,ka darom ir tai kas su mumis vyksta.
Santuoka - tai isipareigojimas ir pazadas visam gyvenimui, tu pazadejai zmogu myleti su juo buti(nu nezinau,ka ten konkreciai zadejai), jam pagimdei vaika, o dabar galvoji ,ai nusprendziau kitaip ir mano pazadai negalioja ir as jau uz nieka nebeatsakinga, tegu jis gyvena, kaip ismano. Bet tie pazadai , viltys ir t.t. jos niekur nedingo jos tebeegzistuoja..Santuoka nera tik gyveniams laimeje, dziaugsme ir tik iki tol kol tai tesiasi. Kai priimi sprendima su kazkuo apsigyvent, tas sprendimas yra visam gyvenimui...
Kiekvienos skyrybos yra suzeidimas zmoniu, vieni tai isgyvena lengviau ,kiti sunkiau. Ir uz jas abu atsakingi, ne vienas ir atsakingi uz pasakemes, kokios bebuna po to. Jis is dalies atsakingas uz tave, tu is dalies atsakinga uz ji ...ypac, kai yra vaikas, kuris yra judvieju abieju dalis, kaip jo neina isskaidyt i dalis ir atiduoti jums atgal , taip ir to proceso,kuri pradejot sustabdyti nebeina...nesvarbu, kad jus fiziskai atskirai butumet ir gal is vsi nebematytumet vienas kito..ir vaikas visa laika jauci ajus abu...
Vien tavo noro nebut atssakingai neuztenka

Gal tas mano siauras akiratais atrodo del poziurio grieztumo? Bet tokie yra gamtos desniai, mums tai patinka, nepatinka, gal noretumem, kad butu kitaip, bet deja...

Dabartiniai laikai labai noretu istrinti tas doros normas ir visas vertybes, ir trina linijas, tarp to kas yra gerai ir kas blogai ir t.t.
O tos kur gyvena su alkoholikais, pacios nenori keistis ir prisiimti atsakomybe, cia siaip tas pats beveik. Dauguma zmoniu mato tik dvi galimas iseitis, jei partneris blogas jiems:
arba sedziu ir nieko nedarau ir kaltinu ta antra puse,ir aiskinu ,kad keistusi,
arba issiskiriu ir ale isprendziu problemas? nu ar ne taip?
As sneku apie 3 varianta, keistis paciai, prisiimant atsakomybe uz save.
Apie teroristus, visi tie patys desniai galioja, kaip moterys itakoja? pirmiausiai itakojo mama, kazkas su tuo zmogum ne taip vaikystej buvo, o moterys, kurios pas juos vaziuoja ir tampa ju zmonomis, ar ne paciso pasirenka tokia dalia?
NIEKO NIEKADA BE PRIEZASTIES NEVYKSTA IR UZ KIEKVIENA MUSU MINTI, DARBA IR T.T. ATEINA ATLYGIS ATITINKAMAS, stai ir paprasti gyvenimo desniai.
Tai tada kyla klausimas, kodel moteris toki vyra issirinko is pat pradziu, kodel jie vienas kita pritrauke ir dar pradejo vaikeli...Ir nejau tu tikiesi, kad yra nors vienas zmogus musu aplinkoje be zaizdu uzauges? ypac tokioje aplinkoje ,kokioje mes gyvenom, kai vaikai buvo atimami vos tik gimus ir atnesami tik kas kelias valandas ? paskui kuos skubiau issiunciami i darzelius ir t.t. Taip gal ir yra vienetu kitaip uzaugusiu, bet man tokiu sutikti neteko, mes visi esam suluosinti...ir tik mokomes tas zaisdas gydytis...Paziurek kas darosi LIetuvoje, kiek savizudybiu,koks prasidgerimo lygis ir t.t....Tik poroje vienas kitam gali labai padeti, tas kuris pirmas samoningiau kazka suprato...ir paziurek ko buna daugiau ivairiuose krusuose, seminaruose vyru ar moteru?
ir vel tu apie kaltinimus, juk sakiau kaltu nera ir is vis nera prasmes nieko kaltinti tu atsakinga koki turi gyvenima, atsakinga uz tai kaip itakoji kitu gyvenimus, ir kiti zmones lygiai taip pat.
Tik sakiau, kad moteris turi daugiau dvasines jegos ir daugiau sugeba dvasineje sferoje nei vyrai tik tiek.
Man tavo skundai skamba panasiai,jei vyras sakytu nu kodel as turiu viska sunkaus dirbti namie, kodel turiu baldus pernesioti, nama statyti, malkas kapoti, atsibodo, pavargau tegul eina ta moteriske pati ri statosi ta nama....
Vyru sfera materija, ju galia fizineje jegoje, todel jei "stato nama", moters galia dvasineje sferoje ,todel juos "kuria namus" , cia musu bendros atsakomybes su kuriomis gimem, nes gimem tam tikra lytim, moterys gimdo, zindo vaikus, nors gal ir ne visos to nori...nezinau ar nors kiek cia aiskiau...
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2016 02 08, 22:45)
bet kokiu atveju, nesvarbu ne-/patinka istatymai, /ne-priimtini jie, jei esi padorus tos salies pilietis privalai ju laikytis.
Ar moralus tie istatymai? Isatymo leidyba uzsiima konkrecios salies valdzia, ju sukurti istatymai ir parodo ju kureju padoruma.
Tai jei iseina istatymas, kad reikia iszudyti visus zydus tai irgi tampa moralu jo laikytis ir tampi padoriu,kai vykdai tokius istatymus?
Ar tikrai zmoniu sugalvoti istatymai apibrezia,aks yra morale?