Sveiki, jau gana ilgai neapsisprendziame del ciuzinio, gal galesite ka patarti.
1. Reikalingi čiužinio (plotis, ilgis, aukštis) ar lovos išmatavimai: 160x200
2. Jūsų ūgis ir svoris. Mano 180/64, vyro 181/86
3. Ant ko (čiužinio, lovos ar žemės) miegojote iki šiol. Ant čiužinio, neitin senas, neišsiugulejes, taciau paprastas pigus poroloninis, minkstas, nezonuotas, 12 cm aukscio ir kazkodel nusprendem kad reikia ypatingesnio
4. Numatoma čiužinio kaina. Butu gerai iki 700 eur, bet jei labai geras variantas, dar kazkiek galima prideti butu.
5. Norisi kieto ar minkšto čiužinio. Minksto, dauguma bandytu atrodo kietoki.
6. Norite, kad miegant būtų šilčiau ar vėsiau. Vidutiniskai, siaip megstam siluma, tik vasara bute buna karstoka.
7. Ar namuose drėgna, gal Jus linkęs prakaituoti. Nedregna, isskyrus keleta savaiciu rudeni kol dar neijungia sildymo. Prakaituojam vidutiniskai.
8. Ant kokio pagrindo (lovos grotelių ar kt.) bus dedamas čiužinys. Planuojam isigyti lova su grotelemis, bet po apacia butu gerai ir patalynes deze. Bet taikysim prie ciuzinio. Siuo metu paprasta lova su grotelem.
9. Paminėkite, jei turite kažkokių reikšmingų sveikatos sutrikimų. Mano stuburas ganetinai islinkes ne i sonus, bet ties juosmeniu i pilvo puse (sunku paaiskinti), taip pat turejau uodegikaulio trauma, todel pagulejus ant kietesnio pavirsiaus (pvz pliaze keleta valandu ant smeliuko), pradeda diegti ir surakinti uodegikauli (stuburo pats galiukas).
Daugiau dairemes i ne spyruoklinius ciuzinius, kadangi del spyruokliniu esu susidariusi nuomone, kad perduoda partnerio judesius, o as miegu jautriai ir greit nubundu. Taip pat sodyboje esam isigije is jysk spyruoklini ciuzini, pocket tipo (dar vienoje puseje kokoso pluostas), tai ir retai naudojant pastebejau, kad po kokiu 2-3 metu ant jo sedantis jau girdisi spyruokliu garsai, vartantis taip pat. Del siu dvieju priezasciu noretume ne spyruoklinio, nebent rastume varianta, kuris neposketu po keliu metu ir neperduotu judesiu. Siaip spyruokliniai mano nuomone patogesni nei kiti.
Apie kitus. Daugiausiai ieskojom su viskoelastu, po ilgu svarstymu ir bandymu isigijom Lono Harmonija Plius, nes pasirode vertas savo kainos ir parduotuveje atrode patogus, bet deja namuose jis abiems buvo zymiai per kietas, man prasidejo nugaros skausmai ties juosmeniu ir kaklo srityje, buvo abiem labai nepatogu. Daugiau is Lono neradom i ka pakeisti, Tyla plius per kietas, Tyla labai perduoda judesius, todel kad ir kaip megstam preke lietuviska, neradom sau tinkamo. Is Dormeo bandem IMemory Silver bei Air Select Plus, abu atrodo pakankamo minkstumo, pliusas, kad ir tas spyruoklinis is dvieju daliu, todel gal neperduotu judesiu, bet ar verti savo kainos? Dar raso, kad jie 3 minkstumo zonu, ar tai ne per mazai? Taip pat ziurejom Maiza idealistas, bet bijom kad nebutu kaip su Harmonija, nes pats pavirsius irgi nera purus, i koki noretusi ikristi. Beje, ten raso, kad 7 zonos, bet pagal paveiksliuka su ispjaustymu, tai nematau kuo skiriasi nuo Dormeo IMemory Silver, gal galit pakomentuot apie tas minkstumo zonas ir ar tai tikrai svarbu, kaip daug kas akcentuoja?
Taigi, tokios musu patirtys, gal patarsit ka dar paziureti, kas mums galetu tikti ar bent jau butu panasaus patogumo i mano minetus Dormeo, bet vertesni savo kainos? Aciu labai