Parvažiuojam į centrą. Pasėdim mašinoj, kol lietus nustoja lyti. Gaunam po vizitinę kortelę - pasirodo, būtent šiuo automobiliu važinėjosi Beyonce, kaip lankėsi Havanoj

.
Čia galima ir tokiais vežimaičiais pasivažinėt, bet mums kabrioleto bus gana

Su viena mergaite is kitos casa atsisveikinam - ji eina pasiimti daiktus ir keliauja į oro uostą. Mes su kambarioke traukiam į savo casa. Iki 12h turim išsikraustyti. Ji taip pat kviečiasi taksi ir važiuoja skristi namo. Aš susipakuoju daiktus ir traukiu į viešbutį. Viešbutis pačiam El Prado - pagrindinėj Havanos gatvė, kurios viename gale Kapitolijus, o kitame - aikštelė su vaizdu į El Moro fortą.
Viešbutyje įsikurti galima tik nuo 16h. Bet prieš tai dar reikia registratorei įrodyti, kad aš turiu čia užsakytą kambarį. Jai visiškai nesvarbu, kad sistemoje mane mato - reikalauja išspausdinto užsakymo lapo. O aš jo neturiu. Neturiu, nes jį siuntė į emailą. O emailo pasitikrint negaliu, nes pusprotiška saugumo sitema būnant kitoje šalyje be patvirtinimo kodo manęs neįleidžia. O patvirtinimo kodo neturiu todėl, kad jis turi būti atsiųstas į mano telefoną žinute, tačiau ryšio būdama Kuboj taip ir nepagavau. Nos meluoju. Pagavau vienu momentu. Tada atėjo sūnaus žinutė - "nu galėtum bent pranešt, kad gyva"

. Toj pačioj vietoj stovėdama ir nejudėdama (ir net nekvėpuodama) parašau jam, kad nėra ryšio. Sms išsisiunčia. Vos pajudu - ryšys dingsta negrįžtamai. Nesvarbu, kad visokiomis pozomis toj vietoj stovėdama kraipiasi bandydama ryšį pagauti. Ne sudba....
Čia buvo lyrinis nukrypimas. Taigi, registratorė reikalauja užsakymo lapo, aš aiškinu, kad neturiu ir negaliu gauti. Ji atsisako man skirti kambarį. Tuomet aš reikalauju grąžinti pinigus - rasiu kur išsimiegot ir be jų. Registratorė kažkaip stebuklingai suminkštėja ir sutinka man suteikti nakvynę be popierinio patvirtinimo

.
Palieku lagaminą kažkokioj tarnybinėj zachamurkėj ir einu braidyti po Havaną toliau.

Zinot, man atrodo jei Tereza pagrobtu koks eskobaras ir paskambintu, jam butu nurodyta paciam gelbetis is situacijos.