Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(emile3 @ 2016 02 05, 12:07)
tai ypylus OMNIPUR vaistuku,ir reik palikti vendens nereikia keisti nei po poros dienu ,vanduo iskaidres poto ar taip ir liks zalias,bakterijas iskart reiketu pilti ar po poros dienu? g.gif

Aš jokių vaistų nepyliau, o tik gerasias bakterijas. Gal geriau būtų jūsų atveju pilti bakterijas po kelių dienų, nes bijau, kad tie vaistai gali jas neutralizuoti. Aš dar ir vandens kokia 20-30 % prieš tai pakeisčiau.
Bet čia tik mano pamąstymai kaip elgčiausi. Man kažkaip vis pasiseka išvengti visokių ligų ir reikalų su vaistais (tfu-tfu-tfu...). Tad vaistininko patirtimi tikrai negaliu pasigirti.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 02 05, 12:54)
Mesti tuos sirgalius lauk ar kentėti? Kokių vaistų ieškoti?

butu gerai atskirti ir mycopur ar to pacio omnipur.

QUOTE(emile3 @ 2016 02 05, 13:07)
tai ypylus OMNIPUR vaistuku,ir reik palikti vendens nereikia keisti nei po poros dienu ,vanduo iskaidres poto ar taip ir liks zalias,bakterijas iskart reiketu pilti ar po poros dienu? g.gif

vanduo isskaidres, galima jo dali pakeist ir pakeitus maktelt bakteriju.
---------------------------
Del puses vandens ir pieno, tai va kolega prekybiniam ciklidu 100 ltr akve pakeite nemaza dali vandens, bet tikrai ne 50% ir isplove kempine..rezultatas buvo geras..baltas doh.gif aisku ten zuvu padoriai.
Atsakyti
oi kiek aš visko praleidau... Gripas ir iki manęs dakeliavo. Valisnerijas pasirodo ne visas tuo smūgiu išnaikinau smile.gif
Prie pat šaknų, kur tankiai buvo, matyt blogai vanduo cirkuliavo, tai keletas mažylių valisneriukų pasiliko, ataugs.

Dėl acto naudojimo taip ir neišbandžiau.

Ir turiu jau kuo truputi pasigirti. Didelį akvą restartavau ir įdėjau po bazaltu žemių iškastų iš kurmio kalniukų. Ir dabar esu įsitikinusi, kad neapsimoka pirkti gero pogrunčio brangaus. Jau bandžiau ir persodinėti augalus, viskas puiku. Žemės iš po grunto nekyla, o jei ir pakyla su šaknim persodinant, greitai nusileidžia.
Dabar laukiu kol viskas sužels
Atsakyti
QUOTE(ramashka.s @ 2016 02 05, 14:41)
oi kiek aš visko praleidau... Gripas ir iki manęs dakeliavo. Valisnerijas pasirodo ne visas tuo smūgiu išnaikinau smile.gif
Prie pat šaknų, kur tankiai buvo, matyt blogai vanduo cirkuliavo, tai keletas mažylių valisneriukų pasiliko, ataugs.

Ne tu viena gripo bacilų užpulta. Ir aš namučiuose tupiu. Tik mano forma lengva galima sakyti: be temperatūros, su galvos, akių obuolių , raumenų skausmais ir kaulų laužymu. Jau baigiu atsigauti, net ir vaistų nenaudojau. Šiaip jau gripas manęs nepuldavo. Matyt labai piktas pasitaikė.
Bet namie tupėdama, apie akvas vis slampinėju. Štai ir dabar susiruošiau kukulių iwagumi stiklus pravalyti. lotuliukas.gif

------------------------------------------

Ačiū, Cilei, už konsultaciją vaistukų. 4u.gif
Atsakyti
Susitvarkiau savo kukulyną ir labai nusiminiau. Baisu kiek rudadumblio doh.gif Jau laikas buvo ir pasibaigti jo terorizmui. Augalai atrodo apgailėtinai parudavę, šlykščiai glitūs. Bijau, kad visai greit ištirps. Prie akvos dangčio pritvirtinau foliją, kad apšvietimas būtų stipresnis. Dar suvariau gerą dozę ,,Amanijos" firminio skysčio nuo dumblių. Bet kažko jaučiu, bus nieko gero.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 02 05, 19:28)
Susitvarkiau savo kukulyną ir labai nusiminiau. Baisu kiek rudadumblio doh.gif  Jau laikas buvo ir pasibaigti jo terorizmui. Augalai atrodo apgailėtinai parudavę, šlykščiai glitūs. Bijau, kad visai greit ištirps. Prie akvos dangčio pritvirtinau foliją, kad apšvietimas būtų stipresnis. Dar suvariau gerą dozę ,,Amanijos" firminio skysčio nuo dumblių. Bet kažko jaučiu, bus nieko gero.

Gal dar sviesos laika prailgint? g.gif

Kazkas buvo dalinesi, kad isgyde zuvyte su kalio permanganatu, vat idomu ar veiksminga g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 02 05, 20:15)
Gal dar sviesos laika prailgint?  g.gif
Kazkas buvo dalinesi, kad isgyde zuvyte su kalio permanganatu, vat idomu ar veiksminga  g.gif

Dega šviesa nuo 16.00 iki 24.00
O šamukus jau buvome į ,,šaltibarščius" įkišę-nepadėjo.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 02 05, 20:28)
Susitvarkiau savo kukulyną ir labai nusiminiau. Baisu kiek rudadumblio doh.gif  Jau laikas buvo ir pasibaigti jo terorizmui. Augalai atrodo apgailėtinai parudavę, šlykščiai glitūs. Bijau, kad visai greit ištirps. Prie akvos dangčio pritvirtinau foliją, kad apšvietimas būtų stipresnis. Dar suvariau gerą dozę ,,Amanijos" firminio skysčio nuo dumblių. Bet kažko jaučiu, bus nieko gero.

Tai cia pecilynas kencia ar ne? Susiradau anoj temoj jo foto bigsmile.gif
Gal beda tame, kad per daug chebros ant sviezio akvuko, augmenijos ne per daugiausia ir ta pati is prabangesniu g.gif
Siaip tas rudadumblis ne tiek del apsvietimo stokos puola, kiek del maistiniu medziagu disbalanso ir/ar nepakankamo mikrofloros kiekio.
Mano dabartinis 57 litru tetriukas gauna sviesos 14w/3-4 val, faunos nemazokai, zoles vidutiniskai, bet akvas 4-tus metus skaiciuoja ir rudadumblis kaip ir nepuola..tiesa buvau mazumele apleidus , tada siek tiek velniavos buvo isimete, kazkokiu kaip ir juoduliu ant bolbicio ir anubio..bet prajudinau grunta ir vel tvarka. Jis toks pas mane very low tech biggrin.gif
Sakyciau kazkiek prasiurbt ir greitaeiges zoles bandyt laikinai paderint, ka manot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 05 vasario 2016 - 20:57
aš su dumbliais patirties jau gan daug turiu, bet vistiek negaliu suprasti nuo ko jie prasideda ir nuo ko dingsta smile.gif
turiu 10l pailgą akviuką apšviestą metru led juostos, tai ten išvis jokių dumblių nebuvo ir vargu ar bus, bet ten ir žolės visos kaip plastmasinės. Kokią pasodinu tokia ir sėdi ji ten. Laikau ten po daigelį visų žolyčių veislei.
Didžiajame dumblių turėjau visų, pilsčiau arbatos, acto truputi, mikro elementų, bet nieko neišėjo. Dumbliai mane supykdė ir nusipirkau vimi all in red ir accelerator. Padariau dvigubą smūgį ir dumbliai baigėsi. Kolkas dar nesimato naujų.
Vazoje nieko nepilant atsiranda dumblių ant pievutės, tai karts nuo karto pakeitus vandenį pilu lašiuką accelerator. Kažkiek dumblių dingsta, bet bijau daugiau jo pilt kad krevetėm nepakenktų.
Atsakyti
Paleidus akvuką ilgai šviesos laikyti nepatariama. Pirmą dieną palaikiau 6 val., antrą 7, trečią jau ir ilgiau. Nusiurbimai kas savaitę, nes kakojančių tikrai nemažai. Noriu jau kitą savaitę peciliukus išvežt į pardę. Išaugo kiti net iki 3 cm., visas grožis pilnai pasimatė, nėr ko be reikalo šert, jei pasilikti nebenoriu.
O kai akvos gyventojus pašalinsiu, reiks pamąstyti ką daryti. Kitas mailius dar tik 3 sav. ir 1,5 mėn. Anksti jiems iš savo vaikų lopšelio išsikraustyti.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 02 05, 22:36)
Paleidus akvuką ilgai šviesos laikyti nepatariama. Pirmą dieną palaikiau 6 val., antrą 7, trečią jau ir ilgiau. Nusiurbimai kas savaitę, nes kakojančių tikrai nemažai. Noriu jau kitą savaitę peciliukus išvežt į pardę. Išaugo  kiti net iki 3 cm., visas grožis pilnai pasimatė, nėr ko be reikalo šert, jei pasilikti nebenoriu.
O kai akvos gyventojus pašalinsiu, reiks pamąstyti ką daryti. Kitas mailius dar tik 3 sav. ir 1,5 mėn. Anksti jiems iš savo vaikų lopšelio išsikraustyti.

O keliu men priduodat? aisku auga buna kad skirtingai. Gal foto turit kaip atrodo? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 02 05, 23:18)
O keliu men priduodat? aisku auga buna kad skirtingai. Gal foto turit kaip atrodo?  ax.gif

Dar nepridavinėjau, bus pirmas kartas. Lig šiol išdalindavau visiems kas norėdavo. Bet į išdalintų vietą atsiranda naujas mailius ir reik galvoti kur dėti.
Net ir negalėčiau pasakyti kiek dabar jiems mėn. Neužfiksavau, kai gimė. Reiktų ilgai paieškoti ankstesnėse temelėse, atrodo gyriausi, kad virš pusantro šimto plaukioja. Auga, tai tikrai skirtingai. Yra keli suskiukai, kurie taip ir liks nykštukais.
Įkeliu sausio 15 d. darytą foto-vėliau nebefotografavau. Pozuoti nemėgsta, duodasi kaip uraganas.

user posted image]My Webpage[/URL]
Atsakyti