Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

Truputėlį po pertvarkos ax.gif , laukiu sužėlimo

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dzerse @ 2016 02 03, 15:19)
Truputėlį po pertvarkos ax.gif , laukiu sužėlimo

user posted image

Labai wub.gif wub.gif
Atsakyti
na ka turiu tikriausiai beda,mazoji pasere zuvytes,tai gavau nusiurbineti nuo dugno pasarus o ju buvo daaaug.Pakeiciau 80% vandens,bet ryte ziuriu vanduo baltas kaip pienas,tad apsiemiau viska issiemti ir isplauti grynta.Plovimo darbai vyko ryte,o vakare pastebejau kad neonas manu liga ygavo,kita ryta kitas ir dar kazkoks pukelis ant sono ,kas cia per bedos patarkit ka daryti? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(emile3 @ 2016 02 04, 08:29)
na ka turiu tikriausiai beda,mazoji pasere zuvytes,tai gavau nusiurbineti nuo dugno pasarus o ju buvo daaaug.Pakeiciau 80% vandens,bet ryte ziuriu vanduo baltas kaip pienas,tad apsiemiau viska issiemti ir isplauti grynta.Plovimo darbai vyko ryte,o vakare pastebejau kad neonas manu liga ygavo,kita ryta kitas ir dar kazkoks pukelis ant sono ,kas cia per bedos  patarkit ka daryti? verysad.gif

Baktopur tikriausiai reiketu panaudot g.gif yra jo net ir kikose, lengvai rasit.

Pas mane pagaliau oranzine moli "apsivaikavo" biggrin.gif bet tik 4 pagavau, dar siandien neaiski tokia, palikau nersykloj g.gif
Mailiu perkeliau i maza akva, tai stiprus tokie plaukiojo kartu su vyresniais jau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 02 04, 14:39)
Baktopur tikriausiai reiketu panaudot  g.gif yra jo net ir kikose, lengvai rasit.
Pas mane pagaliau oranzine moli "apsivaikavo" biggrin.gif bet tik 4 pagavau, dar siandien neaiski tokia, palikau nersykloj  g.gif
Mailiu perkeliau i maza akva, tai stiprus tokie plaukiojo kartu su vyresniais jau smile.gif

nebuvau skaiciusi jusu zinutes ,bet man pasiule OMNIPUR,jei as ypilsiu I bendra akvariuma augaliukam nepakenks,nes girdejau kiti vaistukai kenkia?Ir noreciau tiksliai zinoti instrukcija kaip jus naudojat? Aciu Sveikinimai su seimynos pagausejimu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emile3: 04 vasario 2016 - 16:34
QUOTE(emile3 @ 2016 02 04, 09:29)
na ka turiu tikriausiai beda,mazoji pasere zuvytes,tai gavau nusiurbineti nuo dugno pasarus o ju buvo daaaug.Pakeiciau 80% vandens,bet ryte ziuriu vanduo baltas kaip pienas,tad apsiemiau viska issiemti ir isplauti grynta.Plovimo darbai vyko ryte,o vakare pastebejau kad neonas manu liga ygavo,kita ryta kitas ir dar kazkoks pukelis ant sono ,kas cia per bedos  patarkit ka daryti? verysad.gif

Jei buvo tik svieziai paserus, nereikejo tiek daug vandens nusiurbt..ar bent jau duot nusistot pasarui ir nesvarumams, o svaru vandeni pargrazint, sviezio papildyt max 50 %. Buvau ir as netycia gerokai sliukstelejus tiesiai is buteliuko..oi kad uzrugo vandenelis, bet apsejom be auku biggrin.gif

QUOTE(emile3 @ 2016 02 04, 17:32)
man pasiule OMNIPUR,jei as ypilsiu I bendra akvariuma augaliukam nepakenks,nes girdejau kiti vaistukai kenkia?Ir noreciau tiksliai zinoti instrukcija kaip jus naudojat?

Omnipur irgi neblogai - jis toks plataus spektro...Augaliukai jei ir netes, gi neturit pasirnkimo, pagaliau atsigaus po kurio laiko smile.gif
Instrukcija turetu but ant dezutes.
Ir dar neprosal butu susiveikt keleta litru ar kibiriuka sveiko pagyvenusio akvuko vandens, del biologines pusiausvyros atstatymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 04 vasario 2016 - 21:08
QUOTE(emile3 @ 2016 02 04, 16:32)
nebuvau skaiciusi jusu zinutes ,bet man pasiule OMNIPUR,jei as ypilsiu I bendra akvariuma augaliukam nepakenks,nes girdejau kiti vaistukai kenkia?Ir noreciau tiksliai zinoti instrukcija kaip jus naudojat?  Aciu                            Sveikinimai  su  seimynos pagausejimu 4u.gif

Na va kaip sake turetu tikt smile.gif
Ten instrukcijoj rase kazkiek lasu arba ml, tai ml tikrai gaunasi daugiau pagal litrus pilant (nei kad lasinant), kas turbut ir geriau.
Kazkaip nepastebejau kad kas nukentetu, augalai,krevetes, sraiges taippaciai liko g.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2016 02 04, 21:06)
Jei buvo tik svieziai paserus, nereikejo tiek daug vandens nusiurbt..ar bent jau duot nusistot pasarui ir nesvarumams, o svaru vandeni pargrazint, sviezio papildyt max 50 %. Buvau ir as netycia gerokai sliukstelejus tiesiai is buteliuko..oi kad uzrugo vandenelis, bet apsejom be auku biggrin.gif
Omnipur irgi neblogai - jis toks plataus spektro...Augaliukai jei ir netes, gi neturit pasirnkimo, pagaliau atsigaus po kurio laiko smile.gif
Instrukcija turetu but ant dezutes.
Ir dar neprosal butu susiveikt keleta litru ar kibiriuka sveiko pagyvenusio akvuko vandens, del biologines pusiausvyros atstatymo.

o jei augaliuku daly atskyrus ,po tvel po kurio laoko susodinti ar butu tokia galimybe,instrukcijos LT nera,vandenuko tikrai nezinau is kur gauti,o jei geruju bakteriju ysigijus? Jus leidot rugti vandenukui ar visdelto po to keitet,nes mano vistiek antra diena I pieno baltumo pavirto uztai ir ploviau viska sad.gif
Atsakyti
QUOTE(emile3 @ 2016 02 04, 22:57)
o jei augaliuku daly atskyrus ,po tvel po kurio laoko susodinti ar butu tokia galimybe,instrukcijos LT nera,vandenuko tikrai nezinau is kur gauti,o jei geruju bakteriju ysigijus?       Jus leidot rugti vandenukui ar visdelto po to keitet,nes mano vistiek antra diena I pieno baltumo pavirto uztai ir ploviau viska  sad.gif

Del atskyrimo nezinau ar verta terliotis..nu nebent ten koki ragalapi ar dar kazka glezno ir greit augancio..nes sakninius jei rausit, manu bus panasi zala - ar persodinimas ar nedidele medikamento doze.
as nusiurbiau is karto kazkiek, na ir kita diena kai grynai rugtelejo ir zuvys pavirsiuj kibojo pakeiciau kokiu 30%.
Pienas pasidaro, kai issimusa bakterine pusiausvyra - tarkim pakeitus puse vandens ir isplovus filtro kempine, beveik garantuotas pienukas ir su juo susijusios bedos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 05 vasario 2016 - 11:11
QUOTE(cile @ 2016 02 05, 11:10)
as nusiurbiau is karto kazkiek, na ir kita diena kai grynai rugtelejo ir zuvys pavirsiuj kibojo pakeiciau kokiu 30%.
Pienas pasidaro, kai issimusa bakterine pusiausvyra - tarkim pakeitus puse vandens ir isplovus filtro kempine, beveik garantuotas pienukas ir su juo susijusios bedos biggrin.gif

Kai pasitaikė 19 ltr. kubelyje šliūkštelėti per daug maisto ir ryte radau pabalusį vandenį-keičiau daugiau kaip pusę vandens, kartu ir gruntą gerai nusiurbdama. Po to įlašinau gerųjų bakterijų ,,Nitridac". Jau vakare vanduo buvo skaidrus.

Šiaip jau niekada nėra buvę, kad pakeitus pusę vandens bet kokio tūrio akvoj ir dar išplovus filtrą, imtų ir pabaltų vanduo. Labai nustebčiau tai pamačius.
Atsakyti
Labai tikiuosi patyrusių augintojų konsultacijos.

Dėka mano akvų, aplink mane padaugėjo susidomėjusių akvariumais ir jų įsigijusių. Šefuoju draugės sūnelio 100 ltr. akvuką. Kadangi vaikis alpsta dėl mano didžiojo akvos, tai ir žuvis pirkome tokias pat. Tokiu būdu ir pas jį atsirado šamukai sterbai. Bet du iš šešių šamukų įsitaisė pūkuotas baltas dėmes 0,5-1,00 cm. dydžio. Vėliau dar du pasidengė lyg balsvu pelėsiu. Kiti du absoliučiai sveiki, kaip ir visos kitos akvos žuvys. Tai tęsiasi jau nuo spalio mėn. Nieks negerėja ir neblogėja. Aš jau būčiau išmetusi tuos ligonius į plačiuosius vandenis, bet juk ne mano akva. Šaltibarščių ir druskos vonios nepadėjo.

Man pačiai akvoje tokia liga nėra pasitaikiusi. Ką patartumėte? Mesti tuos sirgalius lauk ar kentėti? Kokių vaistų ieškoti?
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 02 05, 11:37)
Kai pasitaikė 19 ltr. kubelyje šliūkštelėti per daug maisto ir ryte radau pabalusį vandenį-keičiau daugiau kaip pusę vandens, kartu ir gruntą gerai nusiurbdama. Po to įlašinau gerųjų bakterijų ,,Nitridac". Jau vakare vanduo buvo skaidrus.

Šiaip jau niekada nėra buvę, kad pakeitus pusę vandens bet kokio tūrio akvoj ir dar išplovus filtrą, imtų ir pabaltų vanduo. Labai nustebčiau tai pamačius.

tai ypylus OMNIPUR vaistuku,ir reik palikti vendens nereikia keisti nei po poros dienu ,vanduo iskaidres poto ar taip ir liks zalias,bakterijas iskart reiketu pilti ar po poros dienu? g.gif
Atsakyti