Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(Dilma @ 2016 01 31, 13:02)
NU juk sodino. Pati buvau atidavus visą glėbį žolių... Kažką pila, bet nesako, ką...

jo jo, zinau kad buvo gavus ir tu tikrai nelepiuju augalu.
Atsakyti
Nieko nepilam, tikrai NIEKO 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mylima2007 @ 2016 01 30, 21:48)
Kaip manote, jei ant akvariumo, kurio dydis 50litrų, vietoj to prof dangčio, uždėčiau tiesiog stiklą?

O pagal cm nera pirkti "gatavu" dangciu su lempom? ar nesinori ju?

QUOTE(Aira3 @ 2016 01 31, 22:06)
Nieko nepilam, tikrai NIEKO    4u.gif

Pilat pilat.... vandeni hihihi.gif
Atsakyti
Dėl tų pylimų tai išbandžiau keletą skirtingų trąšų iš kikos, tai niekas nepagerėjo tik dumblių užsidirbau begalę. O prisiskaičius kito forumo pasisakymų nutariau išbandyti visų giriamas vimi trąšas. Ir dabar ir aš jas giriu biggrin.gif naudoju all in red ir accelerator. Rezultatai kolkas džiugina, žiūrėsiu kas bus toliau.
Ir dar vieną pastebėjimą turiu. Nelepūs augalai tokie kaip valisnerija ar vyšnia "turbintame" akvariume sunkiai gyvena. Po dvigubo smųgio dumbliams mano visa valisnerija ištirpo, tik nežinau kas jai labiau nepatiko, peroksidas ar skysta anglis... Bet dumblių kolkas nesimato smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ramashka.s @ 2016 01 31, 22:29)
Dėl tų pylimų tai išbandžiau keletą skirtingų trąšų iš kikos, tai niekas nepagerėjo tik dumblių užsidirbau begalę. O prisiskaičius kito forumo pasisakymų nutariau išbandyti visų giriamas vimi trąšas. Ir dabar ir aš jas giriu biggrin.gif naudoju all in red ir accelerator. Rezultatai kolkas džiugina, žiūrėsiu kas bus toliau.
Ir dar vieną pastebėjimą turiu. Nelepūs augalai tokie kaip valisnerija ar vyšnia "turbintame" akvariume sunkiai gyvena. Po dvigubo smųgio dumbliams mano visa valisnerija ištirpo, tik nežinau kas jai labiau nepatiko, peroksidas ar skysta anglis... Bet dumblių kolkas nesimato smile.gif

Turiu ir as vimi, bet micro. Na atrodo gal ir padeda, nors mazam ir be trasu gerai auga biggrin.gif
O kaip suprast "turbintame"? pas mane spiraline valisnerija po geru 3 men pradejo augt doh.gif vysnia is arvydo prigijo puikiai, nukisau jau i galini plana.
O cryptocoru daug priroviau ir atidaviau, tos kaip pasiute dauginosi doh.gif mazycius pasilikau 3 rusiu.
Atsakyti
kol turėjau vidutinį apšvietimą ir nenaudojau trąšų vyšnia, valisnerijos ir kriptos augo kaip pasiutusios, dauginosi. O kai pradėjau leisti co2, tręšti ir padidinau apšvietimą, pradėjo augti viskas kita bet ne tie paprasti augaliukai.
Labai jau man valisnerijų gaila. Jau antrą kart jas ištirpinau. Tik negaliu suprasti kaip. Ar čia joms co2 nepatinka ar tas peroksidas.
Atsakyti
Gal zinot ka cia daro mano zuveliokai? Akvariume jos jau geri metai kaip kartu, nieko panasaus nebuvo, siandien jau gera valanda stumdo viena kita isikibe g.gif Ar cia reiskia, kad greitai kazkurio nebeliks? Sorry uz bloga foto kokybe

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2016 02 01, 00:01)
Gal zinot ka cia daro mano zuveliokai? Akvariume jos jau geri metai kaip kartu, nieko panasaus nebuvo, siandien jau gera valanda stumdo viena kita isikibe g.gif Ar cia reiskia, kad greitai kazkurio nebeliks? Sorry uz bloga foto kokybe

user posted image

Buciuojasi? smile.gif
Atsakyti
[quote=Shalimar,2016 02 01, 00:01]

Pasiekė brandumo pradžią ir pradėjo skirstytis įtakos zonas, aiškintis santykius. Iš pradžių purtosi viens prieš kitą, po to gali pradėt ,,bučiuotis". Kartais smarkiai susikimba. Būna, kad pradeda vieną kurį vaikyti ir plumpinti. Tas kartais patupėjęs po kokiu krūmu, drąsos įgavęs vėliau atsirevanšuoja, bet kartais ir būna toks lūzeris. Man yra buvę ir aukų po aršių patinų santykių aiškinimuisi.
Atsakyti
QUOTE(ramashka.s @ 2016 01 31, 22:55)
kol turėjau vidutinį apšvietimą ir nenaudojau trąšų vyšnia, valisnerijos ir kriptos augo kaip pasiutusios, dauginosi. O kai pradėjau leisti co2, tręšti ir padidinau apšvietimą, pradėjo augti viskas kita bet ne tie paprasti augaliukai.
Labai jau man valisnerijų gaila. Jau antrą kart jas ištirpinau. Tik negaliu suprasti kaip. Ar čia joms co2 nepatinka ar tas peroksidas.

Pas mane pradėjus naudoti CO2 ta pati situacija su šiais augaliais. Bet po pusmečio pradėjau pilti VIMI trąšas, tai kriptos pradėjo po truputuką atsigauti, o buvo be gyvybės lyg iš plastmasės pagamintos. Valisnerijos augo gerai, be problemų, paprastasias išmečiau, nes per ilgos patapo, visą viršų uždengdavo. Pasilikau tik spiralines ( spėju, kad amerikonkos, nes būna ir nesusisukusių lapų), tai labai normaliai aukštis ir vislumas. Kiek girdėti teko, tai po dvigubo smūgio daugumai valisnerijos nutirpsta. Matyt nepatinka toks smūgiavimas.

Šiuo metu turiu problemą su sagitarijomis-visai pievutė baigia išnykti. O buvo tiek prižėlę, kad visiem pešiau lyg karvė žolę ir dalinau.

Bet pradėjus pilti trąšas, kažko jau antrą kartą testas į rožinę pusę dažosi. Oi, nepatinka man tai. Kažką reik mislyti. g.gif Ir žalio taškinio niekaip neatsikratau. Vis nutupi echinodoruso šimtalapio lapų viršūnes.
Kažkada buvai užsiminusi kitame forume apie acto panaudojimą nuo dumblių. Ar ką nors plačiau sužinojai? O gal pabandei kokiam mažesniam akvuky pritaikyti?
Atsakyti
Gražių akva nuotraukų įkėlėt - faina, pasigrožėjau.

Mano poros mėn. akvariume pradėjo labai mirksėti LED lempa... Iš pradžių po keletą kartų per 10 min, dabar kur kas dažniau, per porą min keletą kartų užsigesina ir vėl užsidega doh.gif Pasidomėjus parduotuvėje, kur pirkau, tai sako, kad tai ženklas, jog lempa netrukus perdegs schmoll.gif Lempa pirkta kartu su akvariumu, bet pardavėja sako,kad lempoms garantijos nėra. Kadangi čekio neišsaugojau, tai teisybės per daug neieškojau, nors tuo metu dar tik 1,5 mėn. praėję buvo ir pardavėja prisiminė kaip parinko akvariumą su viskuo...

Ruošiantis pirkti naują lempą, pasiskaičiau apie apšvietimą. Esu labau linkusi pakeisti LED apšvietimą į T5. Kaip suprantu, tai reikštų, kad reikia pirkti ir apšvietimo modulį, nes jo nebuvo. Bet žiūrint į augalus, man regis jie turėtų geriau augti prie T5 apšvietimo nei LED. Be to, akvariumas 60cm ilgio, o LED lempa apie 20cm ir šviečia tik apie 14 cm stipriausiai, kampai tamsoki. T5 galima parinkti 55 cm ilgio 24W, tuomet apšviestų per visą akvariumo ilgį. Pvz. T5 variantas, T5 kita..

Skaičiavimo formules pasižiūrėjau, tap pat, kad T5 intensyviau šviečia. Bet vis tik norisi pasitarti su jumis, ar 54 l akvariumui užteks 24 W? 59 cm ilgio 28W yra, bet kažin ar į 60 cm ilgį tilps kai ant galų dar užsideda antgaliai. Ką patartumėte?
Atsakyti
Sveiki visi, jau ilgą laiką seku šią temą ir semiuosi patirties akvariumuose. Akvariumas 120l pas mane, nėra labai kažkas įspūdingo, bet kadangi atidavė mum seną akvariumą tai bandomės, noriu prisiauginti daugiau augaliukų ir tada iš jų ką nors gražaus komponuoti, gal net naujame akvariume. Apšvietimas yra sugedęs, taigi šviesos gauna tik iš šalia stovinčios lempos... Noriu paklausti gal kas žino kas nutiko augaliukam ir ar čia ne kokia rimta liga? Apšvietimas visą laiką buvo tik toks ir kokius metus viskas buvo ok.. Gal kas žinos kas galėjo nutikti jiems? Nepykit už kokybę, vakare skubėjau nufotkint kad galėčiau įmesti foto greičiau.. 4u.gif ax.gif Akvariumas
Atsakyti