Gražių akva nuotraukų įkėlėt - faina, pasigrožėjau.
Mano poros mėn. akvariume pradėjo labai mirksėti LED lempa... Iš pradžių po keletą kartų per 10 min, dabar kur kas dažniau, per porą min keletą kartų užsigesina ir vėl užsidega
Pasidomėjus parduotuvėje, kur pirkau, tai sako, kad tai ženklas, jog lempa netrukus perdegs
Lempa pirkta kartu su akvariumu, bet pardavėja sako,kad lempoms garantijos nėra. Kadangi čekio neišsaugojau, tai teisybės per daug neieškojau, nors tuo metu dar tik 1,5 mėn. praėję buvo ir pardavėja prisiminė kaip parinko akvariumą su viskuo...
Ruošiantis pirkti naują lempą, pasiskaičiau apie apšvietimą. Esu labau linkusi pakeisti LED apšvietimą į T5. Kaip suprantu, tai reikštų, kad reikia pirkti ir apšvietimo modulį, nes jo nebuvo. Bet žiūrint į augalus, man regis jie turėtų geriau augti prie T5 apšvietimo nei LED. Be to, akvariumas 60cm ilgio, o LED lempa apie 20cm ir šviečia tik apie 14 cm stipriausiai, kampai tamsoki. T5 galima parinkti 55 cm ilgio 24W, tuomet apšviestų per visą akvariumo ilgį. Pvz.
T5 variantas,
T5 kita..
Skaičiavimo formules pasižiūrėjau, tap pat, kad T5 intensyviau šviečia. Bet vis tik norisi pasitarti su jumis, ar 54 l akvariumui užteks 24 W? 59 cm ilgio 28W yra, bet kažin ar į 60 cm ilgį tilps kai ant galų dar užsideda antgaliai. Ką patartumėte?