Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(Jolancike @ 2016 03 30, 15:57)
Planuoju keist augalinio akvos gruntą, dabar yra marga granito skaldelė, galvoju apie juodą ar tamsiai rudą gal... Kokie gruntai jums pasiteisino ? Mąsčiau apie JBL Manado, bet spalva tokio ryžumo, kad šaka nelabai matysis. Balto nenoriu, tamsiame grunte ryškesnės žuvyčių spalvos.

Sveiki, na, del manado Dilma tegu taria svaru zodi, ji jau ana isbandzius ir pakeitus bigsmile.gif Man jis grazus, ir saka visai padoriai ziuris, bet uzknisa tas lengvumas, prasiurbt zmoniskai be sansu...vaizdu patenkinta labai, augalam patinka, va idomu kaip jame "purvo" apykaita vyks rolleyes.gif
Jei lesos labai nspaudzia, tikrai yra geresniu variantu - as ji asmeniskai emiau kaip alternatyva atsibodusiam juodam ir del pigumo...

QUOTE(atrai @ 2016 03 30, 16:25)
labas,noreciau paklausti patarimo ,auginam 4 vnt gupiju ir du teleskopus akvariumas 70 lit filtras..zuvytes pradejo plaukioti virsuja ,nusileidzia i apacia  tik kai dedam maisto

Gal papasakokit kokio amziaus akvas ir kokiu rezimu priziurimas. Siaip litru sociai tokiam zuveliu kiekiui - teleskopai speju nedidukai dar.

QUOTE(waidoshele @ 2016 03 30, 17:21)
sveiki, seniai besireiskiau. per velykas sulaukiau seimos pagausejimo, grizus po svenciu radau papugeliu mailiaus 3 zuvytes. kodel tik trys nezinau- gal kitos numire negavusios valgyt. Nezinau ka cia su tom trim daryt, kuom maitint, ar atskirt nuo tevu?

Sveikinu 4u.gif As ir siandien i darba nuejus po iseiginiu radau pulcheriu velykinius kiausinukus kokose sudetus thumbup.gif Jauciuos bemaz kaip krikstamote, nes vos ne per jega liepiau seimininkui perkelt poryte i askirus apartamentus ilgajam savaitgaliui. Dabar reik ziuret, kad sekmingai issiristu maziai. Mes mazylius seriam dekapsuliuota artemija. Del atskyrimo, patys tevai neturetu ryt, jei ner naglu zuvu kartu. Cia jau Dilmos ir Sandios reik praktinio patarimo klaust bigsmile.gif
Atsakyti
Aš turėjau pora vadų papūgiukų bendram akve. Užaugo, maitinau JBL Nobil fluid artemia, kol buvo mažutėliai.
Papildyta:
QUOTE(cile @ 2016 03 30, 20:34)
Sveiki, na, del manado Dilma tegu taria svaru zodi, ji jau ana isbandzius ir pakeitus  bigsmile.gif Man jis grazus, ir saka visai padoriai ziuris, bet uzknisa tas lengvumas, prasiurbt zmoniskai be sansu...vaizdu patenkinta labai, augalam patinka, va idomu kaip jame "purvo" apykaita vyks  rolleyes.gif
Jei lesos labai nspaudzia, tikrai yra geresniu variantu - as ji asmeniskai emiau kaip alternatyva atsibodusiam juodam ir del pigumo...

Ačiū, o kokį juodą turėjot ? Akva 200 l, daugiau nei 50 euru gruntui skirt nenorėčiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolancike @ 2016 03 30, 21:52)
Ačiū, o kokį juodą turėjot ? Akva 200 l, daugiau nei 50 euru gruntui skirt nenorėčiau  rolleyes.gif

Nu joa, pamirsau, kad akvuks jusu nemenkutis..siaip man labai patiko Dilma kur buvo nuoroda imetus kazkokio rudo..bet is internetines pardes..nepigus ten.
Mano buvo ne visai juodas, tokia tamsiai pilka skaldele..bet parduotuvej pas mus daugumoj juodi...nu tris metus zavejaus, bet paskui ta visa juoda spalva labai atgrasi pasidare biggrin.gif Labiausia iki siol patikdavo is akvazoo tokie apvalaini svariai juodi akmeneliai..tik issipardave jie kolei kas...
Beje, anksciau senukuose budavo jiuodu apvalainu akmeneliu sodo skyriuj, bet dabar ar nebesiveza, ar as ieskot nemoku g.gif Ten gaudavos labai padori kaina ir kokybe gera. Kazi kodel siais laikais daugelis geru daiktu tiesiog dingsta is apyvartos doh.gif
Atsakyti
Sveikos visos senai matytos, su šventėmis.
Matau prieugio daug turite, neatsilieku ir aš smile.gif
ko nesitikėjau tai tikrai, bet šiandien ryte mano VAZOJE atsirado 5gupiukų mailiai. Ir lygtai niekas i juos nesikesina, bandysiu neatskirti. Vaza gyvena puikiai, pieva visiškai suaugo, augalus ravėjau jau gal kokius 5 kartus ir nukirptos šakelės buvo padoraus dydžio tai išdalinau. Dabar ten gyvena maždaug 7krevetės red cherry, virš 6 ancitrusiukų mailių po 2cm (neatsimenu kiek įleidau), ir nežinau kiek gupių. Taigi Vaza puikuojasi ir puošia virtuvę.

Sekdama Vazos pavyzdžiu padariau restartą didžiajame akve. Irgi sudėjau žemių po gruntu. Iškart po paleidimo visi augalai staigiai atsigavo ir auga kaip pasiutę kolkas net be trąšų jokių. Kai matysiu augimo lėtėjimą švirkštu prifarširuosiu tas žemes vėl kokiomis all in one trąšomis.

Vakar lauko baseinėlyje su vaikais pamatėme keistą roplį, greitai nubėgome sietelio ir dabar auginame tritoną. Kolkas jis gyvena mažame 10l akvariume augaliniame, bet gal sulauks didesnio namuko. Keistas padariukas, labai smalsus.

Tai tokios naujienos iš manęs.

Beje, gal kuri turite neritinų, nerandu jų pardavime paskutiniuoju laiku tai ir siųstis neatsisakyčiau.

Gal kuriai Vilniuje reikia augaliukų, dabar tokiais tempais auga kad turėsiu kas savaitę turbut prieaugio, kam reikės kreipkitės.
Papildyta:
dėl mailiukų maitinimo aš savo patirty valgidinau arba virtu kiaušinio tryniu arba tiesiog sumaldavau dribsnius ir sumaišius su akvariumo vandenėlio keliais lašiukais tokią mikstūrą vis pipete mailiui paduodavau. Tik mikstūrytę reikia šaldytuve laikyti jei daugiau pasidarote, kad negestų, nes labai greit susmirdi jei kambary užmiršti.

Dėl druskos, aš praktikavau pilt ją į patį akvariumą, gaunasi 1arb šaukštelis į 10l vandens, tokiu santykiu. Bet irgi ne visą laiką, tik matant kad kažkas negerai.
Atsakyti
QUOTE(ramashka.s @ 2016 03 30, 22:20)
Taigi Vaza puikuojasi ir puošia virtuvę.

Gal galima iliustraciju prie progos bigsmile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2016 03 30, 20:34)
Sveiki, na, del manado Dilma tegu taria svaru zodi, ji jau ana isbandzius ir pakeitus  bigsmile.gif Man jis grazus, ir saka visai padoriai ziuris, bet uzknisa tas lengvumas, prasiurbt zmoniskai be sansu...vaizdu patenkinta labai, augalam patinka, va idomu kaip jame "purvo" apykaita vyks  rolleyes.gif

Jo, tas tai buvo bjaurus biggrin.gif. Ir užraugint išėjo. Mėtėsi likutis, tai atidaviau vienai užkietėjusiai akvariumistei į Vilnių biggrin.gif . Bet jin irgi tik į mažąjį - katinų - akvariumą jį dėjo...

Papūgiukų neatskyrinėjau, matinau kažkokiu maistu mailiui - smulkus, vos ne dulkės, ir kažkuo skystu biggrin.gif. Tėvai savo vaikų neskriaudžia, juos saugo.

QUOTE(Jolancike @ 2016 03 30, 20:52)
Aš turėjau pora vadų papūgiukų bendram akve. Užaugo, maitinau JBL Nobil fluid artemia, kol buvo mažutėliai.
Papildyta:
Ačiū, o kokį juodą turėjot ? Akva 200 l, daugiau nei 50 euru gruntui skirt nenorėčiau  rolleyes.gif

Vo, turbūt ir aš tuom maitinau biggrin.gif

Nori, savo rudą tau perleisiu biggrin.gif? Pasiėmiau tamsesnį, tai du kibirai balkone stovi. Su žuvų kakais, natur product biggrin.gif

Pakoregavau savo vaizdinį biškutuką ax.gif
Buvo taip
user posted image
O dabar - taip biggrin.gif
user posted image (tik foto dieną daryta, langas šviečia blush2.gif )

Papildyta:
Kažkas prašė parodyt ankstesnį akvariumo vaizdą... Berods, Evora mastau.gif

Buvo taip. Beje, Jolancike, va tas rudas gruntas smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 30 kovo 2016 - 21:52
QUOTE(Dilma @ 2016 03 30, 21:49)
O dabar - taip  biggrin.gif

Koks neonas riebus atrodo plaukioja biggrin.gif
Kuo toliau tuo graziau wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 03 30, 21:56)
Koks neonas riebus atrodo plaukioja biggrin.gif
Kuo toliau tuo graziau  wub.gif  thumbup.gif

Jis tikrai riebus biggrin.gif. Keli tokie beliko, 3 metus pas mane gyvena biggrin.gif

aciuks.gif. ALe pasižiūrėjus senesnes foto, galvoju, o velniam viską grioviau mastau.gif fool.gif lotuliukas.gif . Gi gerai buvo doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2016 03 30, 22:59)
Jis tikrai riebus biggrin.gif. Keli tokie beliko, 3 metus pas mane gyvena biggrin.gif

aciuks.gif. ALe pasižiūrėjus senesnes foto, galvoju, o velniam viską grioviau mastau.gif fool.gif lotuliukas.gif . Gi gerai buvo doh.gif  lotuliukas.gif

Ir as tokius 4 turiu, ketvirtus metus beskaiciuojancius..is Gretos buvo pirkti thumbup.gif
O akvariumu kuris variantas pats paciausia sunku pasakyt..tas su rudu gruntu labai grazus, tik gal kiek nuobodziau atrodo lygus reljefas smile.gif
Bet siaip tai be amo buvau pirma syk pamacius ta pirma sviesaus grunto versija..ilgainiui akis priprato prie itin graziu vaizdu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 30 kovo 2016 - 22:11
QUOTE(Dilma @ 2016 03 30, 21:49)
Nori, savo rudą tau perleisiu biggrin.gif? Pasiėmiau tamsesnį, tai du kibirai balkone stovi. Su žuvų kakais, natur product biggrin.gif
Buvo taip. Beje, Jolancike, va tas rudas gruntas smile.gif

Kiek kg maždaug ten bus ? Ar užteks mano akvai ? Ir koks čia gruntas, ar gerai augo augalai ? Mano visai nuskure augaliukai kazko, reiks is taves vel prasyt atliekamų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolancike @ 2016 03 30, 23:27)
Kiek kg maždaug ten bus ? Ar užteks mano akvai ? Ir koks čia gruntas, ar gerai augo augalai ? Mano visai nuskure augaliukai kazko, reiks is taves vel prasyt atliekamų  rolleyes.gif

Ten berods, 25 kilogramai buvo biggrin.gif. Decoline brown gruntas. Mano akvariumas 90 cm ilgio ir 40 cm pločio. Matai, kokiu sluoksniu pasidengia. Augalai augo normaliai. Nei per greit, nei per lėtai. Iš atliekamų augalų, tai galiu duot reineckii, paparčių, pelios atgnybt (bujoja kaip koks lašinys jau lotuliukas.gif ) hemiantus glomeratus galiu paskabyt iš mažojo akvariumo. Bet nebus dideli kiekiai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 30 kovo 2016 - 22:36
QUOTE(Dilma @ 2016 03 30, 21:59)
aciuks.gif. ALe pasižiūrėjus senesnes foto, galvoju, o velniam viską grioviau mastau.gif fool.gif lotuliukas.gif . Gi gerai buvo doh.gif  lotuliukas.gif

O koks vaizdas buvo dar pries sitas foto?

Pradejau galvot apie mieliu co2 g.gif idomu pabandyt butu, detaliu is kinu uzsisakyciau, ir noretusi naudot tik 1 buteli g.gif
Atsakyti