Atejau pasiguost :/ nusipirkau neonu ir nors kelione truko apie 5min ir vaziavom su masina, bet jau gryzus radau viena neona nebegyva. Kiti atrode sveiki, tad pardavejos tikrai nekaltinu. Kita diena is 10 liko tik 5, nu ka galvoju, per daug sviezias vanduo buvo. Dar kita diena pastebejau ant neonu baltus taskus, sumerkiau visus i druska, palaikiau apie puse minutes ir tie balti taskai atrode aptirpe (nezinau kaip issireikst). Kitos zuvys - dvi gupijos, dvi molinezijos atrode normaliai, jokiu taskeliu. Treciadieni nustipo gupijos patinas ir ant kitos gupijos, ir vienos is molineziju pamaciau baltas demes, vel sumerkiau i druska, vel taskai aptirpo, suleidau i akvariuma, o siandien ziuriu, kad likea tik molinezijos patinas. Nezinau ka dariau ne taip, nes pries metus ar net daugiau yra teke susidurti su "manu kruopu" liga ir uztekdavo druskos. Baisiai liudna, kad liko tik viena zuvyte, kuri lyg ir neturi jokiu tasku, taciau su baime laukiu rytojaus. Dabar mintys tik tokios, kad arba parsinesiau su augalais arba su neonais. Neneigiu ir to, kad galbut pati kazka ne taip padariau. Keisti vandeni ir lasint vaistus? Patarkit
Sveiki gyvi, su praejusiom sventem
ziuriu guodziates cia siuo bei tuo..nu ir as pasiguosiu - iniko mano zuvys nerst sekmadieniais, man nesant namie per pastaraji menesi taip supuotavo man peciliju vada, dvi vadas molineziju, dali ancitrusu ir va siandien grizus radau suplonejusia gupija ir viena per stebukla isgyvenusi gupiuka..ot nesekasi
Nu gal jau atgailekit 6 eurus ir mikliai pirkit seros Costapur...
Nu ir naglumas..gi jos iki 4Lt kainuodavo..kazi cia mazumele susimaise ar taip izuliai "konvertavo"
ziuriu guodziates cia siuo bei tuo..nu ir as pasiguosiu - iniko mano zuvys nerst sekmadieniais, man nesant namie per pastaraji menesi taip supuotavo man peciliju vada, dvi vadas molineziju, dali ancitrusu ir va siandien grizus radau suplonejusia gupija ir viena per stebukla isgyvenusi gupiuka..ot nesekasi
QUOTE(doviile @ 2016 03 28, 16:25)
užmačiau baltus taškiukus ant savo klouniukų, kol dar tik pradžia priminkit man prašau gydymą, kartą jau manų ligą apturėjau gydžiau vaistais ampulėmis iš zoo parduotuvės, bet daugelis žiūriu gydot druska, gal pasidalintumėte patirtimi kaip su ja reikia gydyt? ačiū
Nu gal jau atgailekit 6 eurus ir mikliai pirkit seros Costapur...
QUOTE(Prometėja @ 2016 03 29, 16:09)
* Apie 4 už vnt, - aišku, ne karvę kainuoja
Nu ir naglumas..gi jos iki 4Lt kainuodavo..kazi cia mazumele susimaise ar taip izuliai "konvertavo"
QUOTE(Lina04 @ 2016 03 29, 19:12)
Na o as pirkau turguje 3 ampuliarijas , tesumokejau 1,50. Viena sraige tik 0,50 centu
va čia jau galima būtų pirkti
QUOTE(xjxuxsxtxex @ 2016 03 29, 19:54)
Atejau pasiguost :/
Labai užjaučiu čia gal geriau /profesionaliau senbuvės pakomentuos, - bet mano manymu parsinešėt su neonais kažkokią ligą O ar manų kruopų liga taip staigiai gali žuvytes pakirsti?
Neonus iš zoo parduotuvės pirkot ar iš privat žmogaus?
QUOTE(cile @ 2016 03 29, 21:39)
manau tikrai nesusimaišė
Mano molinezija, - kuri galvojau dar prieš savaitę ar dvi apsivaikuos, - vis dar neapsivaikavo,- tuo tarpu laukdama didžiojo įvykio gavau ragalapio tris šakeles, - ir iškilo klausimas, - jeigu aš vieno viršūnę nulaužčiau (ilgas jis, tad plūduriuoja vandens paviršiuje) ir įsmeigčiau į gruntą šalia, - yra šansų, kad 1. nulaužtas stiebas nežus, o augs toliau; 2. Įsmeigta šakelė prigis?
Beje, kokio litražo akvuką rekomenduotumėt mailiui? Jiems turbūt irgi reikia šviesos, filtro ir šildytuvo? Ar nebūtinai?
QUOTE(Lina04 @ 2016 03 29, 19:12)
Na o as pirkau turguje 3 ampuliarijas , tesumokejau 1,50. Viena sraige tik 0,50 centu
Cia kitokia rusis, ampuliarijos tikrai bus pigesnes uz helenas
QUOTE(cile @ 2016 03 29, 21:39)
Sveiki gyvi, su praejusiom sventem
Teks sedet namie savaitgaliais prie akvo
O as dar laukiu mailiaus is kvadratines gupijos
Molinezijos streikuoja - jokio pagaisejimo.
QUOTE(Prometėja @ 2016 03 29, 22:15)
Mano molinezija, - kuri galvojau dar prieš savaitę ar dvi apsivaikuos, - vis dar neapsivaikavo,- tuo tarpu laukdama didžiojo įvykio gavau ragalapio tris šakeles, - ir iškilo klausimas, - jeigu aš vieno viršūnę nulaužčiau (ilgas jis, tad plūduriuoja vandens paviršiuje) ir įsmeigčiau į gruntą šalia, - yra šansų, kad 1. nulaužtas stiebas nežus, o augs toliau; 2. Įsmeigta šakelė prigis?
Beje, kokio litražo akvuką rekomenduotumėt mailiui? Jiems turbūt irgi reikia šviesos, filtro ir šildytuvo? Ar nebūtinai?
Ragalapi tikrai galima lauzyt, turetu augt toliau ir tanket taip.
Kad butu sveikas mailius reikes visos irangos. O jei mailiaus nedaug, gali augti nersykloje tame paciame akvariume.
Del tu neonu tikrai greiciausiai bus is parduotuves zaraza... Neturetu per tiek laiko keliaujant jie mirt
Labukas visiems akvariumistams ir akvariumistėms. Ateinu patarimo. Planuoju keist augalinio akvos gruntą, dabar yra marga granito skaldelė, galvoju apie juodą ar tamsiai rudą gal... Kokie gruntai jums pasiteisino ? Mąsčiau apie JBL Manado, bet spalva tokio ryžumo, kad šaka nelabai matysis. Balto nenoriu, tamsiame grunte ryškesnės žuvyčių spalvos.
Gal pasidalinsite patirtimi.
Gal pasidalinsite patirtimi.
labas,noreciau paklausti patarimo ,auginam 4 vnt gupiju ir du teleskopus akvariumas 70 lit filtras..zuvytes pradejo plaukioti virsuja ,nusileidzia i apacia tik kai dedam maisto
QUOTE(*Carma @ 2016 03 30, 08:18)
Ragalapi tikrai galima lauzyt, turetu augt toliau ir tanket taip.
Kad butu sveikas mailius reikes visos irangos. O jei mailiaus nedaug, gali augti nersykloje tame paciame akvariume.
Ačiū, bandysiu dauginti aš jį tuomet🎈
Nežinau kiek to mailiaus bus, - dar neturėjau, - tai va žiūrėsim kiek molinezija išperės (jeigu spėsiu pagauti iki kitom žuvim suvartojant)
Lyg ir gupija storoka tai bus čia man mailiaus
Papildyta:
QUOTE(atrai @ 2016 03 30, 15:25)
labas,noreciau paklausti patarimo ,auginam 4 vnt gupiju ir du teleskopus akvariumas 70 lit filtras..zuvytes pradejo plaukioti virsuja ,nusileidzia i apacia tik kai dedam maisto
Pabandykit pamatuot vandens parametrus, -gal ten koks disbalansas?
sveiki, seniai besireiskiau. per velykas sulaukiau seimos pagausejimo, grizus po svenciu radau papugeliu mailiaus 3 zuvytes. kodel tik trys nezinau- gal kitos numire negavusios valgyt. Nezinau ka cia su tom trim daryt, kuom maitint, ar atskirt nuo tevu?
Ragalapis kad atsigavo! Ryte paziurejau, kad liko per pora pirstu paaugt, kad pasiektu vandens pavirsiu, o vakare ziuriu jau jei istempciau tai gerokai virs vandens! Zodziu per diena paaugo kokius 4 cm. Kai visa ziema uzmiges buvo, tai kazkas nerealaus.
QUOTE(mylima2007 @ 2016 03 30, 19:06)
Ragalapis kad atsigavo! Ryte paziurejau, kad liko per pora pirstu paaugt, kad pasiektu vandens pavirsiu, o vakare ziuriu jau jei istempciau tai gerokai virs vandens! Zodziu per diena paaugo kokius 4 cm. Kai visa ziema uzmiges buvo, tai kazkas nerealaus.
oho Super augimas!!!
QUOTE(*Carma @ 2016 03 30, 19:38)
kiek daug žuviukų JĖGA!!!
Mano storoji molė ko tais pūtuoja vandens paviršiuje... Nu tokia ir šiaip sulėtintų judesių...Tai arba persiėdė arba gal jau tuoj pabyrės? Suskaičiavau kad poryt būtų 40dienų kaip įleidom į akvą... Gal jau leist ją į neršyklą?