Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(doviile @ 2016 03 28, 16:25)
Sveiki, žinau kad  jau ne kartą klausta ir buvo atsakyta, tiesiog tuo metu buvo neaktualu, o po žuvelių padidinimo akvariume šiandien užmačiau baltus taškiukus ant savo klouniukų, kol dar tik pradžia priminkit man prašau gydymą, kartą jau manų ligą apturėjau gydžiau vaistais ampulėmis iš zoo parduotuvės, bet daugelis žiūriu gydot druska, gal pasidalintumėte patirtimi kaip su ja reikia gydyt? ačiū

Nu as paemiau stikline, sauksteli ir vandens salto ipyliau is krano tada paemiau viena ziupneli ir antra gerai ismaisiau dar pats paragavau jautesi ciut druskintas vanduo tada paemiau gupija is akvariumo idejau i stiline ir apie 20 sek. Palaikiau. Vsio demes pradejo blikti jiodi taskai nykti ir viskas dabar gupija jauciasi daug geriau. Jau ir poruotis nori biggrin.gif
Atsakyti
Laba! Su šventėmis visas ir visus 4u.gif

QUOTE(evora @ 2016 03 26, 11:15)
Tai gi jau rašiau vakar-reguliuoja sraigės žudikės-helenos. Ir ta sraigių okupacijos diskusija vyko tau esant jau ne pirmą kartą. Nepyk, bet arba neskaitai visų žinučių iš eilės, arba iš vis perskaičius nefiksuoji galvoje.

Taip, kai prisijungiau iš tiesų jau buvo diskusija apie sraiges... ir kadangi tuo metu nei vienos jų neturėjau, - tiek ir teatsiminiau, kad tos helenos turėtų padėti sureguliuot viską Gal blogai išsireiškiau klausdama,- norėjau sužinot ar efektyviai visgi jos (helenos) sureguliuoja melanijų kiekį ir kiek tų helenų reiktų į akvariumą, kad sureguliavimas būtų efektyvus (ta prasme pagal akva litražą skaičiuot?) Sorry jeigu kartojuosi su klausimu, - jeigu jau apie tai buvo rašyta, - galit neatsakyt, - bandysiu ieškotis🎈 Subalamutino tiesiog mane zoo pardavėjas, kuris labai intensyviai siūlė klouną geriau nusipirkt,- sakė daug greičiau ir garantuočiau bus negu helenos... Sakiau kad pagalvosiu, - grįžus pagooglinau, kad tie klaunai gi dideli užauga (pas mane 54ltr akvas) tai va ir tokiuose apmastymuose būdama užklausiau blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prometėja: 28 kovo 2016 - 20:48
QUOTE(Prometėja @ 2016 03 28, 20:47)
Laba! Su šventėmis visas ir visus 4u.gif
Taip, kai prisijungiau iš tiesų jau buvo diskusija apie sraiges... ir kadangi tuo metu nei vienos jų neturėjau, - tiek ir teatsiminiau, kad tos helenos turėtų padėti sureguliuot viską  Gal blogai išsireiškiau klausdama,- norėjau sužinot ar efektyviai visgi jos (helenos) sureguliuoja melanijų kiekį ir kiek tų helenų reiktų į akvariumą, kad sureguliavimas būtų efektyvus (ta prasme pagal akva litražą skaičiuot?) Sorry jeigu kartojuosi su klausimu, - jeigu jau apie tai buvo rašyta, - galit neatsakyt, - bandysiu ieškotis🎈 Subalamutino tiesiog mane zoo pardavėjas, kuris labai intensyviai siūlė klouną geriau nusipirkt,- sakė daug greičiau ir garantuočiau bus negu helenos... Sakiau kad pagalvosiu, - grįžus pagooglinau, kad tie klaunai gi dideli užauga (pas mane 54ltr akvas) tai va ir tokiuose apmastymuose būdama užklausiau  blush2.gif  4u.gif

Mano 319 ltr. akvui 4 helenų užteko, kad visokiai sraigių smulkmei holokaustą ištaisytų. Tai pačiai tikrai daugiau 2 nereik. Susidorotų manau ir 1, bet juk reik pasirūpinti, kad neliūdėtų.
Dar gerai pagalvok ar negali pati susidoroti be tų žudikių. Aš 109 ltr. akve darydavau kasdieninius rankiojimus ir sumažinau jų iki minimumo. Sraigės irgi yra gėris-kovoja su dumbliais, tik reik neleist okupuot akvos.
Klounai gerai su sraigėm tvarkosi, dar gražučiai, bet tai kur tokį dičkį paskui dėti mažam litraže. Nu, ir patarėjai tose zoopardėse... doh.gif Bent paklausė kokio dydžio akva ar tik stengės įbrukti?
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 03 28, 21:02)
Mano 319 ltr. akvui 4 helenų užteko, kad visokiai sraigių smulkmei holokaustą ištaisytų. Tai pačiai tikrai daugiau 2 nereik. Susidorotų manau ir 1, bet juk reik pasirūpinti, kad neliūdėtų.
Dar gerai pagalvok ar negali pati susidoroti be tų žudikių. Aš 109 ltr. akve darydavau kasdieninius rankiojimus ir sumažinau jų iki minimumo. Sraigės irgi yra gėris-kovoja su dumbliais, tik reik neleist okupuot akvos.
Klounai gerai su sraigėm tvarkosi, dar gražučiai, bet tai kur tokį dičkį paskui dėti mažam litraže. Nu, ir patarėjai tose zoopardėse... doh.gif  Bent paklausė kokio dydžio akva ar tik stengės įbrukti?

Paklausė, - ir įnirtingai tą klauną siūlė doh.gif Dėl to džiaugiuosi, kad nepuoliau pirkt iš karto 😂 O helena kažkaip brangi pasirodė lyginant su žuvyčių kainom tai irgi nepirkau blush2.gif Dabar irgi rankiniu būdu bandau rankioti tas sraigytes bet vis sugeba jų iš kažkur atsirast, - ir nemažų tokių sakyčiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Prometėja @ 2016 03 28, 22:10)
Paklausė, - ir įnirtingai tą klauną siūlė  doh.gif  Dėl to džiaugiuosi, kad nepuoliau pirkt iš karto 😂 O helena kažkaip brangi pasirodė lyginant su žuvyčių kainom tai irgi nepirkau  blush2.gif  Dabar irgi rankiniu būdu bandau rankioti tas sraigytes bet vis sugeba jų iš kažkur atsirast, - ir nemažų tokių sakyčiau doh.gif

Gerai kad pas mane nera tokiu. biggrin.gif vistiek jos jokios funkcijos nedaro.
Atsakyti
QUOTE(Prometėja @ 2016 03 28, 21:10)
Paklausė, - ir įnirtingai tą klauną siūlė  doh.gif  Dėl to džiaugiuosi, kad nepuoliau pirkt iš karto 😂 O helena kažkaip brangi pasirodė lyginant su žuvyčių kainom tai irgi nepirkau  blush2.gif  Dabar irgi rankiniu būdu bandau rankioti tas sraigytes bet vis sugeba jų iš kažkur atsirast, - ir nemažų tokių sakyčiau doh.gif

Kokia ta kaina?
Man beja irgi siule zuvi seniau pirkti (turbut ta pacia), bet sakiau kad nepatinka man ji biggrin.gif

QUOTE(LEXUS14 @ 2016 03 28, 21:44)

Ziurint kokios sraiges, nes ir funkciju jos atlieka wink.gif
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 03 28, 22:50)
Kokia ta kaina?
Man beja irgi siule zuvi seniau pirkti (turbut ta pacia), bet sakiau kad nepatinka man ji biggrin.gif
Ziurint kokios sraiges, nes ir funkciju jos atlieka wink.gif

Kokias funkcijas atlieka sraiges?
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 03 29, 06:08)
Kokias funkcijas atlieka sraiges?

Valo visokias atliekas, eda pairusius augalu lapus, neritinos stiklus gerai valo, melanijos grunta purena (kas gerai ir augalam). Helenos kitas sraiges doroja.
Aisku yra ir dekoratyviniu sraigiu labiau del grozio, bet ir jos atliekas mazina.
Pas mane yra 6 rusiu sraigiu, tai daugiausiai tik ampuliarijos ir trimitininkai turbut zalos padaro, nes ir sviezius kaikuriu augalu lapus megsta.
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 03 28, 21:44)

Aš irgi skaitydama diskusijas galvojau, gerai, kad pas mane nėra drinks_cheers.gif Bet va ėmė ir atsirado (kaip suprantu buvo ant dovanoto augaliuko ikriukų kurių nepamačiau) doh.gif

QUOTE(*Carma @ 2016 03 28, 21:50)
*Kokia ta kaina?
**Man beja irgi siule zuvi seniau pirkti (turbut ta pacia), bet sakiau kad nepatinka man ji biggrin.gif

* Apie 4€ už vnt, - aišku, ne karvę kainuoja ir nebankrutuočiau nusipirkus, bet kažkaip iš principo brangu pasirodė g.gif Nors nelabai ir orientuojuosi sraigių kainose blush2.gif
** lotuliukas.gif Ot pardavėjai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Prometėja @ 2016 03 29, 15:09)
* Apie 4€ už vnt, - aišku, ne karvę kainuoja ir nebankrutuočiau nusipirkus, bet kažkaip iš principo brangu pasirodė g.gif  Nors nelabai ir orientuojuosi sraigių kainose blush2.gif
** lotuliukas.gif  Ot pardavėjai doh.gif

blink.gif woooow kainele.... As tiksliai kainos nepamenu, bet kazkur 1 su virsum lyg kainavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 03 29, 15:14)
blink.gif woooow kainele.... As tiksliai kainos nepamenu, bet kazkur 1 su virsum lyg kainavo  g.gif

Nu va sakau kad labai jau užkelta kaina doh.gif
Atsakyti
Na o as pirkau turguje 3 ampuliarijas , tesumokejau 1,50. Viena sraige tik 0,50 centu thumbup.gif
Atsakyti