Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(evora @ 2016 03 25, 21:36)
O aš vakar svečius priiminėjau, avansu Velykas švenčiau. drinks_cheers.gif
Tai žmoniškai apie nieką kitą nepaplepėjom, o tik apie akvariumus. Jau, jau bobelinę tik pakeliam ir... žiūrėk, žiūrėk koks tas...o ką daro...matai koks... doh.gif

O mano sraigės-žudikės šauniai pasidarbavo. Visokių okupantų akvoj per pus sumažėjo. Melanijoms nebereikia prieš lempas degintis, tupi ant dugno ir grunte, tik viena kita aukščiau užlipti bando.
Pasiteisino mano strateginis planas A thumbup.gif

Na, ką  kovo 27 d. Velykos ir... Arvydui banas baigiasi.
Pasiruoškim damos garsioms ovacijoms- vadas grįžta.

Bet kaip smaguuu thumbup.gif kai bendri interesai biggrin.gif as su keliais pasirasineju, info issiklausineju, irgi gerai biggrin.gif
O as kraustantis i akva primeciau specialiai melaniju biggrin.gif kazkaip susireguliavo kad nera ju misraines, tai pridejau grunto purenimui. O helenos vaikuciai auga kitam akve, gal dar pasidaugins ju.

Svenciu proga pargrys biggrin.gif
Atsakyti
Prisigooglinau, kad labai grazios brigitos rasboros. Tik kad nepasidaugins jos pacios..

Oj..dilema.. mano akvuke kaip ir normalus kiekis zuvyciu (is viso apie 15, 50litru). O noriu dar ir brigitu..ir dar visko noriu.. o tada reikia kazko atsisakyt.. o kaip atsisakyt, jei esamos irgi mielos..gi auginau, rupinaus.. oj oj... sad.gif

Gerai dar, kad visus rimtesnius pokycius atidedu restartui, kuris turi but del spinteles..
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 03 26, 10:10)
O as kraustantis i akva primeciau specialiai melaniju biggrin.gif kazkaip susireguliavo kad nera ju misraines, tai pridejau grunto purenimui. O helenos vaikuciai auga kitam akve, gal dar pasidaugins ju.

Svenciu proga pargrys biggrin.gif

vėl aš su savo trigrašiu 4u.gif Pas mane tų melanijų su dovanotim žolytėm į akvą pateko tai lb daug priviso doh.gif Išrankiojam vis, - o kitą dieną vėl pilna doh.gif Lb man negražu kai ant stiklo šliaužioja doh.gif Kaip jūs jas sureguliavot?
Atsakyti
QUOTE(Prometėja @ 2016 03 26, 10:18)
vėl aš su savo trigrašiu 4u.gif  Pas mane tų melanijų su dovanotim žolytėm į akvą pateko tai lb daug priviso  doh.gif  Išrankiojam vis, - o kitą dieną vėl pilna doh.gif  Lb man negražu kai ant stiklo šliaužioja doh.gif Kaip jūs jas sureguliavot?

Sunku pasakyt biggrin.gif galvoju gal ampuliarijos ir veziai labiau viska surenka, tai joms nelikdavo g.gif gal ir maisto maziau dedu g.gif
Atsakyti
Aš tai helenų įleidau.
Atsakyti
QUOTE(Prometėja @ 2016 03 26, 10:18)
vėl aš su savo trigrašiu 4u.gif  Pas mane tų melanijų su dovanotim žolytėm į akvą pateko tai lb daug priviso  doh.gif  Išrankiojam vis, - o kitą dieną vėl pilna doh.gif  Lb man negražu kai ant stiklo šliaužioja doh.gif Kaip jūs jas sureguliavot?

Tai gi jau rašiau vakar-reguliuoja sraigės žudikės-helenos. Ir ta sraigių okupacijos diskusija vyko tau esant jau ne pirmą kartą. Nepyk, bet arba neskaitai visų žinučių iš eilės, arba iš vis perskaičius nefiksuoji galvoje.
Atsakyti
Dilma, toks pirmas klausimėlis-kas kiek laiko plauni filtrą savo didžiajam akve? Manau, kad jis pas tave išorinis ir bačkutė.
Antras klausimas-kaip išdėstei filtro išmetimą-fleitą ir įsiurbimą? Ar jie priešinguose akvos galuose, ar tam pačiam gale?
Trečias klausimas-kurioje pusėje CO2 lyginant su filtro išdėstymu?
Ketvirtas klausimas-kiek laiko apšvietimas? 8 val.? Nuo kada iki kada? Tarpą darai tarp apšvietimo?

Čia matai man kilo visokių kudlotų minčių prisiskaičius ir palyginus skirtingus šaltinius. Kiek profesorių, tiek skirtingų auksinių variantų. Tad ir parūpo kaip vietinė profesūra-tu, tvarkosi.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 03 26, 11:32)
Dilma, toks pirmas klausimėlis-kas kiek laiko plauni filtrą savo didžiajam akve? Manau, kad jis pas tave išorinis ir bačkutė.
Antras klausimas-kaip išdėstei filtro išmetimą-fleitą ir įsiurbimą? Ar jie priešinguose akvos galuose, ar tam pačiam gale?
Trečias klausimas-kurioje pusėje CO2 lyginant su filtro išdėstymu?
Ketvirtas klausimas-kiek laiko apšvietimas? 8 val.? Nuo kada iki kada? Tarpą darai tarp apšvietimo?

Čia matai man kilo visokių kudlotų minčių prisiskaičius ir palyginus skirtingus šaltinius. Kiek profesorių, tiek skirtingų auksinių variantų. Tad ir parūpo kaip vietinė profesūra-tu, tvarkosi.

ui, man iki profesūros kaip iki mėnulio doh.gif. Bet:
1. Kokius du-tris kartus per metus.
2. Iki restarto buvo skirtinguose galuose. Bet paanalizavus kažkokiam paveiksliuke vandens judėjimą, po restarto sukėliau į vieną pusę ir padavimą, ir paėmimą.
3. CO2 toj pačioj pusėj, kur ir filtro trūbelės. Tiesiog man taip patogiau, nes pasislepia biggrin.gif. Ir šildytuvas ten pat.
4. Pilnas apšvietimas - 7,5 val. Petrauka 2 val. Navarotnai ten sujunginėjau aš tas lempas, daug skaičiuot biggrin.gif. Pilnas apšvietimas įsijungia 11 val. ryto, dega iki 14. Tada pradeda junginėtis lauk ir nuo 15.30 iki 17.30 - aklina tamsa. Paskui palaipsniui susijungia, o 22 val. jau naktis.

Nežiūrint visko, nei java, nei christmas samanos vis tiek neauga aggressive.gif unsure.gif ... Mažajame užauginu, perkeliu į didįjį - ten nusprogsta cry.gif biggrin.gif

Užtai mažasai pas mane (tfu tfu tfu) klesti. Dvi Aquael lempos ir vidinis filtras. JOkių CO2, jokių trąšų šiuo metu thumbup.gif . Samanos lipa per kraštus, ką įsmeigiu, tas auga- reineckii auga, reineckii mini, panašu, irgi augs, elechoaris iš lėto, bet auga, montecarlo jau ima dengti jai paskirtą plotą biggrin.gif. Apie tenellusą iš viso nekalbu - prižėlė visus kampus, raunu lauk, net po filtru nulindęs. Įsmeigiau staurogyne repens - panašu, ir šitai ten gerai thumbup.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 26 kovo 2016 - 12:49
Ačiū, Dilma, už operatyvų atsakymą 4u.gif

Dabar jau man paaiškėjo, kad esu smarkiai apsileidusi-laukia filtro maudynės. Taip ir švietėsi, kad pats laiks su juo užsiimti, nes srovė susilpnėjusi.
Filtro išdėstymas pas mane, kaip pas tave buvo prieš restartą. Bet yra minčių ir nurodymų, kad turi būti vienoje pusėje. Tik CO2 turi būti priešingoje.
Kai įsirenginėjau 319 litriaką, ,,Amanijos" vadas filtrus liepė dėti priešingose pusėse, o CO2 toj pusėj kur fleita. Man kažkaip viskas logiška pasirodė, taip ir liko.

Pas tave toks akvos dizainas, kad tikrai viskas geriau į vieną pusę sudėti-kad nesimatytų.

Dabar toks klausimėlis-ar pas tave didžiajam akve negyvena laputės?
Pasirodo jos labai mėgsta kalėdinę samaną ir ja maitinasi. 40 ltr. akve tik ir blizgina akmenį su kalėdine, o samanikė lyg užkonservuota-nei krust augimo link. Tad dėl jų buvimo samana gali blogai augti. Dar labai reaguoja į dažnus vandens keitimus ir parametrų svyravimus.
Pastebėjau, kad ten kur daaaauug šviesos-oh kaip patinka, kur mažiau-tik vegetuoja. Ir dar pabandžiau vienas kirpti, o kitas-ne, ir tai tam pačiam akve. Nekirptos tokios kūtvėlos, o nukirptos gražios, lyg eglės šakelės juvelyro rankelėm pagamintos. Tai gi vieno kirpimo tikrai reikia.

Perkėliau šiandien 2 laputes į didįjį akvą pagraužti barzdos, nes visokie pūkuoti dumbliai jų svajonių maistas. Žiūrėsim kaip tvarkysis, gal nenugrauš mano kalėdinės samanikės. Šiaip 2 SAE tik 100 ltr. Reiktų dar 4 lapikių, bet,kad aš išvis jų nelabai noriu. Na, gal dar pamilsiu jas, užsitarnaus pagarbą ir meilę.
Dabar skaliarai sukinėjasi ratais apie tuos žolių krūmynus, kur lapės tūno. Vos tik iškiša nosį, tuoj bando čiupti. Gal reiks atgal vėl kelti.
Atsakyti
Gyvena viena. Dideeelė jau. Skaičiau, kad lapės mėgsta ir java, ir kalėdinę. Nu bet anksčiau java klestėjo ir su ta pačia lape... Bet tai buvo tiek seniai, kad turbūt jau ir ne tiesa lotuliukas.gif
Atsakyti
Perkeliau gupija prie pacios mailiaus, kad ramiai peretu vel
user posted image

Ir baisiai suzele viskas doh.gif perdideli atrodo ir augalai, betvarke...
Tik krevetes tai klesti ten
user posted image
Atsakyti
Carma, o šildytuvo nenori paguldyti ant grunto ? Tada nesimatys įstrižos linijos fone.
Iš Dilmos galima pasimokyti kaip slėpti visą techniką. thumbup.gif Tada būtų geriau filtrą kelti į žolių sąžalyną- kitą kampą.

Kokios spalvos gupijų patinų uodegos, jei patelė tokia tamsi? Gal mėlyna?
Atsakyti