Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

Iš gyvavedžių mažiausios gupijos ir pecilijos. Tad jei yra noras stebėti kaip žuviukai atsiranda, o dar turite šeimoje mažamečių, tai pecilijos 2-4 tiktų.
Molinezijos išauga iki geros kardonešio patelės dydžio-dramblotos žuvikės.
Mano 19 ltr. kubelyje gyvena 5 minorai-šustros žuvikės, taikios, gražios ryškios spalvos-

user posted image

Dar be visokių neonų, kardinolų, labai mažutės Rasboros Harleguin-yra jų ir kitokių formų, spalvų.

user posted image]My Webpage[/URL]

Visai nesenai nusipirkau lialiusus-mažučiai mirgantys spalvomis nykštukiniai guramiai. Labai jais džiaugiuosi.

user posted image]My Webpage[/URL]

Verta pagalvoti ir apie danijas, nors jos mėgsta ilgesnius akvas kur gali lenktynių lėkti. Gal ir Fantomas tiktų, jei kelis laikytumėte ir tamsios žuvys patinka.

Dar yra daugybė corydorusų-šamukų mažylių-jų būtinai reikia maistui nuo dugno surinkti. Yra ir otocinclus (oto) šamukas, kuris 3-4 cm. dydžio ir ėda dumblius nuo visų paviršių.
Atsakyti
QUOTE(Onoff @ 2016 03 17, 16:11)
uk mes gyvename.

Labai jau populiarus pas jus tie biorb...turbut panasiai kaip LT wiwal su aqueliu biggrin.gif
Tai jus apsiziurekit ko ten pas jus esama ir arba lotyniskus pavadinimus pateikit (nes su angeliskais painiava doh.gif ) arba foto norimu zuvyciu ir mes bandysim jum padet issirinkt bigsmile.gif
Atsakyti
xjxuxsxtxex, akvukas jau į gamtos gabalėlį daros panašus-didelis žingsnis pirmyn. Turbūt ir pati neatsidžiaugi.
Ar neišeitų šildytuvą paguldyti ant grunto? Aš tokį pat ilgio paguldžiusi laikau ir už žolikių jo nesimato. Iš kart vaizdas dar pagerėtų.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Nu, reiks turbūt steigti žuvų fermą g.gif
Šiandien grįžtu po darbų, žuviukus šeriu, žiūriu- mano naujakuriai leliusai burbulinį lizdą sulipdę. Viens patinas visom spalvom žaižaruoja, žiaunos ir pažiaunis fosforinis, tvarką tik daro po akvą. O tokie pirskeliai mažuliukai dar, net nesitikėjau, kad neršti gali.
Taip visiems žuviukams aktyviai besidauginant, jau turimų akvų pritrūksiu.
Jei atvirai, tai ta nesibaigianti gimdykla, jau pradeda erzinti. Nėr kada kita veikla užsiimti.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 03 17, 22:12)
xjxuxsxtxex, akvukas jau į gamtos gabalėlį daros panašus-didelis žingsnis pirmyn. Turbūt ir pati neatsidžiaugi.
Ar neišeitų šildytuvą paguldyti ant grunto? Aš tokį pat ilgio paguldžiusi laikau ir už žolikių jo nesimato. Iš kart vaizdas
pagerėtų.

Tikrai malonu, kai akvariumas darosi panasesnis i norima smile.gif o del sildytuvo, tai taip ji laikiau, nes galvojau, kad gal negerai, kai tiek daug laido po vandeniu. Bet jau pataisiau kaip ir pataret
Atsakyti
EVORA ojei kokias fainulkas ikelet, labai aciu. Bandysim ieskoti 4u.gif
Atsakyti
Vėl aš su savo bėdom doh.gif Vandens testukas rodo padidėjusi nitratų kiekį vandenyje doh.gif Kiek skaičiau tam sureguliuoti padėtų vandens keitimas dažnesnis, - gal dar ką patartumėt,- vandenį mažiau negu prieš savaitę keitėm doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Prometėja @ 2016 03 19, 12:09)
Vėl aš su savo bėdom  doh.gif  Vandens testukas rodo padidėjusi nitratų kiekį vandenyje doh.gif  Kiek skaičiau tam sureguliuoti padėtų vandens keitimas dažnesnis, - gal dar ką patartumėt,- vandenį mažiau negu prieš savaitę keitėm doh.gif

Jei žuvytės dar nekyla į paviršių ir padidintu tempu nežiopčioja, tai užtektų pilti gerųjų bakterijų. Nes vanduo keistas mažiau kaip prieš savaitę. Bet jei matot tragiškai žiopčiojančius žuviukus-staigiai keisčiau trečdalį vandens ir po to dozė gerųjų bakterijų.
Pas jus, jei nėra skaliarų ir guramių, šio nitritų pakilimo pasekmės gali būti ir neužfiksuotos. Kitos žuvys į tai taip skaudžiai nereaguoja, net esant sodriai avietiniam testui.

Gerosios bakterijos:

Prodac firmos NITRIDAC 30 ml. kaina apie 7 eur.. Užtenka tokio kiekio 300 ltr. GERAS, BET POVEIKIS NEBUS STAIGUS.

JBL firmos DENITROL 100 ml. kaina apie 7,50 eur. Užtenka tokio kiekio 3000 ltr. GERAS, POVEIKIS GREITESNIS, NEI NITRIDAC. Sutvarko reikalus per 2-3 paras.

Yra pirkti ir didesnėmis talpomis.

-----------------------------------------------------------------------------

Einu ir aš nitritus 319 ltr. akve matuoti. Kažko skaliaro vienintelė patelė antra diena paviršiuje vandens ribos žiopčioja. Gal nusilpo nuo paeiliui 3 neršimų, o gal vėl tie prakeikti nitritai doh.gif

KARTAIS AŠ PASIJUNTU TOKIA DURNĖ BESANTI TOJ AKVARIUMISTIKOJ verysad.gif
Atrodo jau tiek nemažai žinai ir praktiškai išbandžius šio bei to, bet... Jei tokie dalykai dedasi, reiškia esi visiškai netikus. Nu, ką daugiau galvot? g.gif
Atsakyti
Ačiū, evora! Kur jau čia neišmanai, - su kainom ir litražais viską čia surašei man 4u.gif
JBJ turim bakterijas, reikės įpilti 4u.gif
Žuvytės paviršiui tikrai nežiopčioja, - ir lyg normaliai jaučiasi...

O jau kokie faini man tie lialiusai kur užrodei 4u.gif Labai norėčiau, bet mano 54ltr spėju jau per ankšta jiems būtų? Dabar 16 žuvyčių plaukioja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Prometėja @ 2016 03 19, 14:00)
Ačiū, evora! Kur jau čia neišmanai, - su  kainom ir litražais viską čia surašei man 4u.gif
JBJ turim bakterijas, reikės įpilti 4u.gif
Žuvytės paviršiui tikrai nežiopčioja, - ir lyg normaliai jaučiasi...
O jau kokie faini man tie lialiusai kur užrodei 4u.gif Labai norėčiau, bet mano 54ltr spėju jau per ankšta jiems būtų?  Dabar 16 žuvyčių plaukioja blush2.gif

Jei taip lialiusai patinka, tai galvok, gal kokių gali visai atsisakyti ar vienodos veislės keliom pamažinti. Taip ir atsiras vietos.

Padariau nitritų testą-vanduo gražios šampano spalvos. Matyt tai skalerkei jau taip nesigyvena. Daviau gyvo tubifekso , tai visi ėda, o ta nei dėmesio nekreipia.
Liksiu su 5 skaliarais patinais ir nei vienos panos. Jei nori vėl pirk mažiukus ir tikėkis, kad gal bus patelių. Vienas nesibaigiantis galvos skausmas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 03 19, 14:51)
*Jei taip lialiusai patinka, tai galvok, gal kokių gali visai atsisakyti ar vienodos veislės keliom pamažinti. Taip ir atsiras vietos.

**Liksiu su 5 skaliarais patinais ir nei vienos panos. Jei nori vėl pirk mažiukus ir tikėkis, kad gal bus patelių. Vienas nesibaigiantis galvos skausmas doh.gif

*Nu va galvoju, kurių čia sumažinus dabar 4u.gif

**Gal dar atsigaus patelė?
Atsakyti
Turejau darbelio visai dienai, perkraustinejau is 45 l i 72 l, dar reikejo i ta pacia vieta statyt, tai buvo ka veikti tikrai...
Bet dabar atrodo zuvu mazai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 03 19, 19:47)
Turejau darbelio visai dienai, perkraustinejau is 45 l i 72 l, dar reikejo i ta pacia vieta statyt, tai buvo ka veikti tikrai...
Bet dabar atrodo zuvu mazai biggrin.gif

Įsivaizduoju kad buvo ką veikti😀 O 45ltr pasiliksit ar parduosit?
Atsakyti