Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(sniguriuoja @ 2016 03 12, 23:43)
nelabai moku dar fotografuoti.Čia gal toks sėkmingesnis iš priekio vaizdas

Vaizdas tikrai labai sekmingas...o kokie cia mazdaug nustatymai? Pas mane paprastas veidrodinis fotikas, nu bet akvo foto gaunas kur kas baisesnes nei telefonu darytos..reiks uzsiimt matyt ir situo klausimu doh.gif

QUOTE(evora @ 2016 03 13, 10:26)
Oi, smagiai gyvenu thumbup.gif  Išėjus į pensiją bus kuo užsiimti, o ne galvoti-O ką čia tokio nuveikus?

Tikrai, kad smagiai thumbup.gif Ale rimtai, tiems visokios gamtos aktyviems myletojams tikrai nera kada liudet ir "gyvenimo prasmes" ieskot thumbup.gif

QUOTE(mylima2007 @ 2016 03 13, 10:51)
dar noriu saka kokia idet.. bet galvoju, gal vasara gamtoj kur patiks kokia smile.gif

Saka gerai, tik su tom "is gamtos" atsargiai, nes kad ir labai graziu ir nemokamu galima rast, bet gali stipriai "paskudint" vandeni doh.gif Berods is durpynu tinkamos, bet tada jau reik tam durpyne atsirast...
Beje, kas del molineziju, tai jei jos kondicines, tai ne tokios ir mazos (dabar narsinimui pora storuliu is darbo parsinesiau, tai va tokis ispudis susidare - 30 ltr nersykloj jos gana gigantiskai atrodo..ir dar turiu pastebet, kad cia ne pacios didziausios - pas Klimaiti maciau dar riebesniu, jis ten lyriniu veisle gerina.
Atsakyti
QUOTE(Prometėja @ 2016 03 13, 09:59)
oho koks ūkis thumbup.gif
Papildyta:
o kokie pliusai, kokie minusai aukštesnio akvariumo?

Mūsų dabartinis 30cm aukščio, - nu tai tiesą sakant kaip tik biški nervina kad reikia gana daug susilenkti norit pasigėrėti juo, - tai kaip tik galvoju kad koks 60 cm aukščio būtų pats tas, - nereiktų tūptis norint visą bendrą grožį pamatyt ax.gif
o gal klystu? Kokios jūsų nuomonės?

Klausiu, nes rimtai svarstom apie didesnį akvariumą 4u.gif

Kai užsisakiau didįjį akvą prašiau aukščio 55 arba 60 cm. Tuoj buvau atkalbinėjama, kad šviesa iki apačios blogai apšvies-truks. O jei kieno ūgis mažesnis, tai ir rankos trumpesnės-bus sunkiau valyti stiklus, prižiūrėti. Kadangi esu buvusi krepšininkė, tas man nebuvo aktualu, bet leidau daryti 55 cm. Kai susipylė gruntas-sutrumpėjo priekyje vaizdas apie 5 cm., o gale 8 cm.. Paskui įleido lempas į patį akvą, tai dar atsimetė centimetrai. Net nemaniau, kad augalai augs prie CO2 lyg išprotėję ir pasieks didesnį aukštį, nei be jo. Tad man tikrai pritrūko 5 cm. Reikėjo daryti 60 cm.
Ar daryčiau 60 cm. aukščio, jei nebūtų CO2? Ne, užtektų 55 cm.

Pastebėjau, kad didesniam akvariumui, o ir mažiukams, sunkiau gauti vidutinio (antro plano) augalų. Gal čia tik man šaulietiškos problemos. Bent pas mane visi didieji (trečio plano) auga milžiniško dydžio ir pradeda pasiekę viršų sudaryti problemų-labai prie pat vandens paviršiaus lempos ir tuoj auga dumblis nuo per didelio apšvietimo kiekio. Taip teko atsisakyti echinodoruso šimtalapio, nes net žalias luobas ant lapų užsidėdavo. Su valisnerijomis irgi ne geriau. Išauga ilgiausios ir uždengia visą paviršių. Taip ir lotosų atsisakiau, nors labai jų norėjau ir ypač myliu.

Mažesnio aukščio akvariumui reikia aukštesnės spintelės, nes dangtis žiūrint iš viršaus dengia visą vaizdą. Mačiau, kad kiti pasidaro siauras ir aukštas. Tada labai panašu į parodose eksponuojamą skulptūrą ar keramikos indą. Atrodo gražiai. Savo 40 ltr. akvuko dydžiu esu labai patenkinta ir kada keisiu miegamojo baldus, irgi kelsiu ant kokios aukštesnės komodos. Žiūrėsis lyg paveikslas.

Radau tokį pvz. -spintelės aukštis 70 cm., bet man dabar ant tokio aukščio spintelės akvas stovi ir tikrai norėtusi kelti iki 110 cm.

user posted image]My Webpage[/URL]
Kubiukas virtuvėje stovi ant a le baro lentynos 110 cm. aukštyje ir liux žiūrisi.

PASTABA-ŽMONIŲ ŪGIAI SKIRIASI, TAD TINKAMAS ŽIŪRĖJIMUI Į AKVĄ AUKŠTIS YRA INDIVIDUALUS PAGAL ŪGĮ.
Per aukštai užsikėlus, gali prireikti taburetės ar kopėtėlių... lotuliukas.gif
Papildyta:
mylima2007, geriau jau iki ,,Akvarikos" pavažiuok ir mažesnę šaką išsirink ar užsiprašyk. Yra ir krevečių akvose jau mažų išmirkytų-jas irgi parduoda. O šiaip - gal kelių metrų dėžė ir rinkis visokiausių šakų.
Aš irgi priglaudžiau iš ,,gamtos", virinau, gražios formos buvo, tik kažkokia gliaumėta pradėjo darytis ir vanduo įtarimą kelt pradėjo. Ką gamtoje vargsi, ieškosi, dar nereiškia, kad ir rasi patinkančią. Dar nereiškia, kad bus tinkanti ir nekels problemų.
Papildyta:
Ko norėt iš molių, jei mano dvi pecilijos-paršavedės išaugusios iki doh.gif 7,5 cm. Visi pamatę klausia-o kas čia tokios? Pecilijos patelės. Reakcija būna- PECILIJOS!!!!!
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 03 13, 10:26)
Kubiukas  pirktas su visa įranga -19ltr. Startavom 2014-01-pinigai investuoti gavus Kalėdinę premiją lotuliukas.gif
Mailiui be apšvietimo-25 ltr.
,,Kukulynas"-su akmenimis-40 ltr. Startavom 2016-01-15-pinigai investuoti gavus Kalėdinę premiją lotuliukas.gif
,,Džiunglinykas"-su kelmu ir CO2-319 ltr. Startavom 2015-07-16

Štai kur mano viršpinigiai ir laisvalaikis prapuola+ dar sukulentų kolekcija virš 300 + 2 katės.
Oi, smagiai gyvenu thumbup.gif  Išėjus į pensiją bus kuo užsiimti, o ne galvoti-O ką čia tokio nuveikus?

Liuks thumbup.gif Matau, kad akvamanija apsėdo kaip reikiant smile.gif Aš maniau, kad akvamanai paskui didinasi akvariumus, gal dar kokį vieną mažesnį pasilieka augalų ir mailiaus auginimui, bet kad 4 turėtų, tai nesitikėjau smile.gif Dar įdomu, kad jau turint 319 l, porą mažesnių, įsigijai 40l. Matyt kiekvienas turi savo funkciją.
Aš taip pat turiu fantastišką katytę - Murkelą. Gėlių kur kas mažiau, tačiau jau greitai užsiimsiu pomidoryno užveisimu. Labai gera kasryt nusiskinti po keletą šviežių pomidorų, salotų savo balkone smile.gif
Papildyta:
QUOTE(cile @ 2016 03 13, 11:10)
Vaizdas tikrai labai sekmingas...o kokie cia mazdaug nustatymai? Pas mane paprastas veidrodinis fotikas, nu bet akvo foto gaunas kur kas baisesnes nei telefonu darytos..reiks uzsiimt matyt ir situo klausimu  doh.gif

Tiksliai kokie dabar nepasakysiu. Pamenu, kad fotografavau ant S režimo (shutter speed - greitojo, kad žuvis plaukiojančias spėtų užfiksuoti;Nikon'e žymisi S, Canone kita raide), keičiau nustatymus, kol gavosi. Kitą kartą kai fotografuosiu, nurašysiu nustatymus, kad galėtum pasibandyti smile.gif
Atsakyti
sniguriuoja

Aš taip pat turiu fantastišką katytę - Murkelą. Gėlių kur kas mažiau, tačiau jau greitai užsiimsiu pomidoryno užveisimu. Labai gera kasryt nusiskinti po keletą šviežių pomidorų, salotų savo balkone smile.gif biggrin.gif biggrin.gif Geras,pastebejau kas augina geles ,turi ir akvariumus,bet jei turi akvariuma tai butinai yra ir kate.Tik pas mane mazas skirtumas near kates tik sunys lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emile3: 13 kovo 2016 - 15:20
Murkela-labai gražus vardas ir negirdėtas. wub.gif

Buvo kažkada ir šunų-japoniškas priplota nosim, paskui pekiniukas, dar amadinai, banguotosios papūgėlės. Blogai, kad su paukščiais kačių laikyti negalima.Užraukiau tą reikalą, kai papūgiukui nakty infarktą įvarė. Su akvomis suderinamumas geresnis. Noriu-negaliu lotuliukas.gif
Atsakyti
Kaunietes, kas iesko akvuko papigiai - tik rytoj 72ltr akvas su iranga tik 30euru...padoriam stovy.
Cia ne as parduodu, FB uzmaciau bigsmile.gif
Atsakyti
evora Ačiū už išsamų atsakymą ir komentarą 4u.gif . Komoda, ant kurios stovi mūsų akvariumas yra 80 cm aukščio, bet mes abu kad ir ne krepšininkai, bet gana aukšti, o dar tas juodas išgaubtas akvariumo dangtis, užstojantis dalį akvariumo doh.gif , - tai va ir kilo noras didesnio ir aukštesnio akvariumo...

Dėl apšvietimo,- kai rašei, kad šviesa sunkiai gali pasiekt dugną, - tai nežinau, negaliu nieko pakomentuot, - mes esam nusižiūrėję akvą kur parduoda su jau įmontuotom lempom, ala skirtom tokiam akvariumui... g.gif Bet kaip patikrint ar tikrai tinkamai apšviečia ar ne tai irgi nežinau g.gif Žodžiu esam apmastymuose dideliuose g.gif

Dargi ta mūsų komoda ant kurios stovi dabartinis akvas ir ant kurios didesnis stovėtų, - neaišku atlaikytų ar ne kokį pvz 215 ltr akvariumą.. kad po to nebūtų bumt blink.gif nes ji tai indams laikyti skirta, o ne akvariumams blush2.gif
Atsakyti
Dar va mėnesio proga pasirodau savo akvuką blush2.gif Galiniam fone žadam mėlyną foną užklijuot ir priekyje kažko lyg trūksta... ir gruntas per šviesus jau mam atrodo... bet yra koks yra jau...na, tikiuosi su laiku perimsiu iš jūsų tą akvariumisto matymą kur kas ir kaip...
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prometėja: 13 kovo 2016 - 21:47
kagi as vel su klausymu ,esu laikiusi zuvytes vaikystej gyvavedes nersimui atskirdavau,kai isnersdavo grazindavau atgal,tai va dabar atskyriau savo mikimauza ir kokia laime pamaciau jau du mazius bigsmile.gif .Prisedau stebeti ogi ziuriu tik iskrenta ,o ta bestija ir praryja verysad.gif kame reikalas?
Atsakyti
Būkit žmonės, nekelkit nuotraukų per telefonus ar planšetes - neįmanoma kompe žiūrėt - ant ekrano išlipa doh.gif
Atsakyti
QUOTE(emile3 @ 2016 03 13, 22:31)
kagi as vel su klausymu ,esu laikiusi zuvytes vaikystej gyvavedes nersimui atskirdavau,kai isnersdavo grazindavau atgal,tai va dabar atskyriau savo mikimauza ir kokia laime pamaciau jau du mazius  bigsmile.gif .Prisedau stebeti ogi ziuriu tik iskrenta ,o ta bestija ir praryja verysad.gif kame reikalas?

Daug gyvavedžių bando suėsti savo vaikus. Tam ir neršyklos yra sugalvotos net dviejų dalių-viršutinės ir grotelėm atskirtos apatinės. Labai gerai į naršinimo indą įdėti daug žolių, tokių kaip ragalapis. Tada dičkei mamai sunku greit judėti tarp augalų ir nespėja nučiupti mailiukų. Stebim kada baigsis nerštas ir mamkę iškeliam.
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2016 03 13, 23:19)
Būkit žmonės, nekelkit nuotraukų per telefonus ar planšetes - neįmanoma kompe žiūrėt - ant ekrano išlipa doh.gif

Labai atsiprašau doh.gif
Tikrai per telefoną keliau ir normalaus dydžio foto rodė ir rodo... pasijungiau per kompą doh.gif unsure.gif
Žiauruma doh.gif doh.gif doh.gif
Ir nelabai man ištrinti tą foto jau leidžia verysad.gif
Prie to paties paklausiu, - per kurią programą jūs foto keliat? blush2.gif
Atsakyti