QUOTE(Prometėja @ 2016 03 13, 09:59)
oho koks ūkis
Papildyta:
o kokie pliusai, kokie minusai aukštesnio akvariumo?
Mūsų dabartinis 30cm aukščio, - nu tai tiesą sakant kaip tik biški nervina kad reikia gana daug susilenkti norit pasigėrėti juo, - tai kaip tik galvoju kad koks 60 cm aukščio būtų pats tas, - nereiktų tūptis norint visą bendrą grožį pamatyt
o gal klystu? Kokios jūsų nuomonės?
Klausiu, nes rimtai svarstom apie didesnį akvariumą
Kai užsisakiau didįjį akvą prašiau aukščio 55 arba 60 cm. Tuoj buvau atkalbinėjama, kad šviesa iki apačios blogai apšvies-truks. O jei kieno ūgis mažesnis, tai ir rankos trumpesnės-bus sunkiau valyti stiklus, prižiūrėti. Kadangi esu buvusi krepšininkė, tas man nebuvo aktualu, bet leidau daryti 55 cm. Kai susipylė gruntas-sutrumpėjo priekyje vaizdas apie 5 cm., o gale 8 cm.. Paskui įleido lempas į patį akvą, tai dar atsimetė centimetrai. Net nemaniau, kad augalai augs prie CO2 lyg išprotėję ir pasieks didesnį aukštį, nei be jo. Tad man tikrai pritrūko 5 cm. Reikėjo daryti 60 cm.
Ar daryčiau 60 cm. aukščio, jei nebūtų CO2? Ne, užtektų 55 cm.
Pastebėjau, kad didesniam akvariumui, o ir mažiukams, sunkiau gauti vidutinio (antro plano) augalų. Gal čia tik man šaulietiškos problemos. Bent pas mane visi didieji (trečio plano) auga milžiniško dydžio ir pradeda pasiekę viršų sudaryti problemų-labai prie pat vandens paviršiaus lempos ir tuoj auga dumblis nuo per didelio apšvietimo kiekio. Taip teko atsisakyti echinodoruso šimtalapio, nes net žalias luobas ant lapų užsidėdavo. Su valisnerijomis irgi ne geriau. Išauga ilgiausios ir uždengia visą paviršių. Taip ir lotosų atsisakiau, nors labai jų norėjau ir ypač myliu.
Mažesnio aukščio akvariumui reikia aukštesnės spintelės, nes dangtis žiūrint iš viršaus dengia visą vaizdą. Mačiau, kad kiti pasidaro siauras ir aukštas. Tada labai panašu į parodose eksponuojamą skulptūrą ar keramikos indą. Atrodo gražiai. Savo 40 ltr. akvuko dydžiu esu labai patenkinta ir kada keisiu miegamojo baldus, irgi kelsiu ant kokios aukštesnės komodos. Žiūrėsis lyg paveikslas.
Radau tokį pvz. -spintelės aukštis 70 cm., bet man dabar ant tokio aukščio spintelės akvas stovi ir tikrai norėtusi kelti iki 110 cm.
]My Webpage[/URL]
Kubiukas virtuvėje stovi ant a le baro lentynos 110 cm. aukštyje ir liux žiūrisi.
PASTABA-ŽMONIŲ ŪGIAI SKIRIASI, TAD TINKAMAS ŽIŪRĖJIMUI Į AKVĄ AUKŠTIS YRA INDIVIDUALUS PAGAL ŪGĮ.
Per aukštai užsikėlus, gali prireikti taburetės ar kopėtėlių...
Papildyta:
mylima2007, geriau jau iki ,,Akvarikos" pavažiuok ir mažesnę šaką išsirink ar užsiprašyk. Yra ir krevečių akvose jau mažų išmirkytų-jas irgi parduoda. O šiaip - gal kelių metrų dėžė ir rinkis visokiausių šakų.
Aš irgi priglaudžiau iš ,,gamtos", virinau, gražios formos buvo, tik kažkokia gliaumėta pradėjo darytis ir vanduo įtarimą kelt pradėjo. Ką gamtoje vargsi, ieškosi, dar nereiškia, kad ir rasi patinkančią. Dar nereiškia, kad bus tinkanti ir nekels problemų.
Papildyta:
Ko norėt iš molių, jei mano dvi pecilijos-paršavedės išaugusios iki
7,5 cm. Visi pamatę klausia-o kas čia tokios? Pecilijos patelės. Reakcija būna- PECILIJOS!!!!!