Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(emile3 @ 2016 03 12, 07:56)
Kai tokius akvukus ydedat nebesinori eiti prie savojo,man dar labia toli  iki tokio grozio verysad.gif ,gerai kad bent zuvytes mylimas turiu blush2.gif .Labai reikia raudono kokio augalo akcentui ,klausymas kuris augtu be co2?

O tai galvojat, kad iki tokių vaizdų mes iškart priėjome? Visiems buvo pradžia tradicinė-paprastutė, su problema kur gaut kokį augaliuką, kad bent kiek apželdint akvą. Dizainai vėliau prasideda, kai augalų prikaupi, kitų akvų pvz. prisižiūri, ant savo skūros išbandai visas akvariumistikos tragedijas.
Tokie akvukai kaip Dilmos yra laikytinas geras spyris į sėdimąją visiems tobulėti norintiems. Ne nosį reik nukabinti, bet pasižiūri į savo dar tobulėti norintį akvuką ir pirmyn kurti viziją koks jis bus nuostabus, kai bus....
Akvaskeipe.lt yra 7 žmonės kurie dalyvauja pasauliniuose akvaskeipingo konkursuose. Daugiausiai pasiekusi moterytė kažkur 70... kelinta vieta. Ir tai geriausias lietuvių rezultatas. Kiti vyrukai atsidūrė po 100 ir daugiau vietų. Bet savo pasirodymu labai nustebino visus japoniukus ir jų takešinio stiliaus mylėtojus. Nustebino kokybe ir grožiu, nieks iš nežinomos šalies to nesitikėjo. Juk lyginant su kitomis senas akvariumistikos tradicijas turinčias šalis-mes laukinė teritorija. O iš kur jie išmoko? Patys stengėsi, norėjo, sirgo akvos liga, ieškojo internete, plepėjo forume., keitėsi įdėjomis , augintiniais. Svarbiausia-NORĖJO-JUDĖJO.

---------------------------------------------------------------------------
Nu, Dilma pasidarbavai thumbup.gif
Ir tau jau laikas į konkursus registruotis wub.gif

Papildyta:
QUOTE(emile3 @ 2016 03 12, 07:56)
.Labai reikia raudono kokio augalo akcentui ,klausymas kuris augtu be co2?

Geriausia kriptakorinos-jų būna rausvų, rudokų, aukštesnių, žemesnių. Iš kitų įmanomų nusipirkti gali dar lotosas bandyti augti, bet didelio įspūdžio nesukurs, nes bus smulkutis ir raustelėjęs. Dar alternanthera reinecki pas kitus pakenčiamai auga. Daugiau kaip ir greitosiomis nesumąstau.

Papildyta:
Dilma, įmesk, jei nesunku paskutinį akvos variantą prieš restartą palyginimui.
Ar akmenys sudėti lavos?
Atsakyti
oi, ačiū ačiū už pagyras biggrin.gif. Bet iki konkursų dar labai toli biggrin.gif irnesakyk.gif.

Mažajame co2 nėra. Pabandymui įmečiau elechoario ir reineckii mini. Nu auga thumbup.gif. Tik gal nėra tokia raudona, kaip norėtųsi. Bet dar tegul pabūna.

Dar nereikli raudona liudvigija yra. Bet kad būtų raudona, reikia gero apšvietimo. Pas mane apšvietimą "suvalgo" baobabas biggrin.gif

Senesnę foto įmesiu vėliau, kai prie kompo būsiu. Telefonu baisiai didelės užsikrauna. ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 12 kovo 2016 - 11:15
QUOTE(Dilma @ 2016 03 12, 00:37)
Mano baobabas biggrin.gif

user posted image

user posted image

Pliažas  biggrin.gif .

user posted image

user posted image

Wow!
Toks jausmas, kad ziuriu i kokias intrrnetines nupiestas foto. Nerealiai grazu.

Ech..ir tikrai.. mano akvukui dar toli toli toli...
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2016 03 12, 11:13)
oi, ačiū ačiū už pagyras biggrin.gif. Bet iki konkursų dar labai toli biggrin.gif irnesakyk.gif.

Mažajame co2 nėra. Pabandymui įmečiau elechoario ir reineckii mini. Nu auga thumbup.gif. Tik gal nėra tokia raudona, kaip norėtųsi. Bet dar tegul pabūna.

Dar nereikli raudona liudvigija yra. Bet kad būtų raudona, reikia gero apšvietimo. Pas mane apšvietimą "suvalgo" baobabas biggrin.gif

Senesnę foto įmesiu vėliau, kai prie kompo būsiu. Telefonu baisiai didelės užsikrauna. ..

Aha, dar liudvigiją-obelėlę pamiršau, bet man ji kažko negražiai augo. Vis lapelius mėtė, tik viršūnės raudonuodavo, atsodini ir vėl tokia ištįsėlė stypso, tik šiukšlių akve nuo lapelių. Išmečiau. Gal kada bandysiu dar auginti.
Dar man parūpo ar yra koks nors bortelis-sienelė dėtas aukštojoje dalyje, kad sulaikytų grunto kalniuko slinkimą?
Ir nesikuklink-pavyzdinis akvukas. thumbup.gif
------------------------------------------------------------------------------------

Mano 40 ltr. akve,, Kukulyne" Monte Karlo nebeliko-ampularijos pribaigė ravėti. Vis rasdavau plaukiojant vieną kitą stiebelį, o dabar viskas išplaukė. Tokia patižus, tirpstanti, netiko jai čia augti. Gerai Tuomcė sakė-neaugs. Prismaigsčiau dobiliukų, gal kas gražaus bus.

------------------------------------------------------------------------------------
Ot, gavau dovanų yahoo.gif
Neprastų, veislinių, iš Anglijos botanikos sodo.
Buvau šiandien ,,Amanijoje"-atidaviau echinodorusą šimtalapį, paskui turgun užsukau. Ten retus augalus veisiantis dėduks savo draugeliui atnešęs retą augaliuką atidavinėjo. O kaip toks reikalas be manęs ax.gif Juk pažįstami, tuoj sudalyvavau-kas, iš kur, kaip? Gavau dovanų mažą kupstelį su dviem lapukais-matyt labai SAVA pasirodžiau. Apie savo žavumą negalvojau, nes jo limitas kaip ir į pabaigą beeinąs. lotuliukas.gif
Žolės pavadinimo nežinau ir dieduks neprisiminė, gavo jį siuntiniu iš Anglijos botanikos sodo. Augalas plaukioja viršuje akvos, iš kupsto šaknelių išleidžia 2 lapukus į tradeskantės panašius. Po to horizontaliai augina stiebą ir vėl leidžia kupstą šaknų, iš jų 2 lapai. Prie lapų yra lyg tokios pūslelės pilnos oro, jos padeda augalui plūduriuoti.
Nufotografuosiu tą dovanėlę ir pirmadieny įkelsiu. Gal kas žinosite.
Atsakyti
Nėra jokio bortelio. Žiūrėsim, kiek ilgai laikys.
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2016 03 11, 19:57)
Nu jusu duodat, pasviezinat po truputi vandeni, kad kiti paramtrai butu geri ir psio..pardej jums duos ko paprasysit ir ne tik  lotuliukas.gif

Turbūt iš tokių kaip mes ir laikosi pardės doh.gif biggrin.gif
Tikrai, abu su vyru taip užsivedėm kad šakės doh.gif lotuliukas.gif

QUOTE(evora @ 2016 03 11, 22:41)
Sraigėm įmečiau agurką, o užpuolė pecilijos.

user posted image]My Webpage[/URL]

kaip įdomiai atrodo thumbup.gif Iš pradžių pažiūrėjus į foto tą agurką iš viso lempute palaikiau lotuliukas.gif

QUOTE(Dilma @ 2016 03 12, 11:13)
oi, ačiū ačiū už pagyras biggrin.gif. Bet iki konkursų dar labai toli biggrin.gif

To-bu-la!!!! wub.gif wub.gif Tikrai kaip iš paveiksliukų. Nu nerealiai gražu thumbup.gif

QUOTE(mylima2007 @ 2016 03 12, 15:18)
Wow!
Toks jausmas, kad ziuriu i kokias intrrnetines nupiestas foto. Nerealiai grazu.

Ech..ir tikrai.. mano akvukui dar toli toli toli...

drinks_cheers.gif Mane irgi lygiai tokios pačios mintys apėmė blush2.gif

Mūsų akve tai amžina pelkė nuo šakos skleidžiamo pigmento doh.gif ... ir dar kažkoks padūmavimas amžinas doh.gif Laukiu nesulaukiu kada viskas nusistovės ir galėsim krištolo skaidrumo vandeniu gėrėtis wub.gif

Beje, ta priemonė kur rašiau visgi bent kol kas tai sureguliavo ph kh parametrus 4u.gif Tai ta proga gaidelis atkuto, - sraiges kapoja, teritoriją saugo, neonus vaiko blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prometėja: 12 kovo 2016 - 17:43
Sveikutės,
pritariu evorai, kad akvariumistikoje po truputį gebėjimas sukurti gražų akvariumą, kuriame ir žuvys, ir augalai gerai jaustųsi, ciklas būtų sureguliuotas, reikia patirties. Ir ne vienų metų smile.gif jei pats procesas-kelias į tai yra įdomus, tuomet karts nuo karto pasidžiaugsime savo ir kitų rezultatais thumbup.gif

Kol kas dar turiu tik keletą mėn. patirties, bet info internete, šiame forume, nuoširdūs patarimai iš ties stipriai padeda. Pagal patarimus priklijavau akvariumo nugarėlėje tapetą su aliejum. Technika pasiteisino - jokių pūslių neliko, atrodo gerai. Nors dabar žiūrint, taip pat manau, kad viespalvis, mėlynas, atrodytų geriau smile.gif Tad su laiku persiklijuosiu arba sąmaninę galinę sieną darysiu.
Šiuo metu laukiu kol sąmana paaugs pro tinkliuką ir uždengs įrangą šone.

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Ot, radau savo šiandieninės dovanėlės pavadinimą ir foto :

HYGRORYZA ARISTATA-

Šis augalas kilęs iš Azijos, randamas Indijoje, Šri Lankoje, Pakistane, Kinijoje. Natūralioje gamtoje nyksta. Dauginasi auginant ūglius nuo plūduriuojančio stiebo. Nelepus. Tai vienintelė žolinių augalų rūšis kuri auginama akvariume. Akvariume gali tekti reguliariai genėti, kad neužgožtų kitų augalų. Puikus augalas atviriems akvariumams, puikiai tinka ir neršykloms ir krevečių akvariumams, kur augalas palaiko ne tik vandens kokybę faunai, bet ir šaknynas suteikia prieglobstį. Retas plūduriuojantis akvariumo augalas.

Atsakyti
Sveikos ir sveiki smile.gif

Ketvirtadienį iškėliau visas turimas žuvytes, išmečiau beveik visus augalus (buvo apėję barzda, o barzdos nuvalymas buvo tik laikinai padedantis sprendimas), pakeičiau gruntą į baltą, priklijavau juodą foną, įsodinau likusią valisneriją. Šiandien gavau dar šiek tiek augalų: kuokštelį valisnerijos, java samanos (ją siūlu pririšau prie turimos šakos), nemažą kriptokoriną. Žodžiu, kardinaliai pakeičiau vaizdą. Nors kriptokorina mano akvariumui ryškiai per ilga, bet kol kas neturiu daugiau augalų, tad paliksiu, lai būna smile.gif

Dabartinis vaizdas toks:

[attachmentid=235423]

Apšvietimas: nu žiauriai man jis nepatinka, bet... 42w kaitrinė lemputė
Filtras: Aquel Fan mini plus
Termoreguliatorius: Aquel regelheizer comfort zone hobby 50w
Trąšos: JBL Ferropol ~8ml kartą per savaitę
Talpa: 30l

Būtų smagu išgirsti patarimus kaip pakomponuoti akvariumo vaizdą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xjxuxsxtxex: 12 kovo 2016 - 20:04
QUOTE(Dilma @ 2016 03 12, 01:55)
Šiaip sau biggrin.gif. Nebepatiko vaizdas doh.gif  biggrin.gif

Nu ne veltui - vaizdelis superinis wub.gif thumbup.gif wub.gif
O kas per samana pas baobaba smile.gif?
Atsakyti
xjxuxsxtxex, valisnerija bus aukštesnė ir už kriptakoriną-vadinasi teks atsisakyti. Neužpykite, bet kai ėmėte dovanojamus augaliukus, matėte jų aukštį, tai kodėl ėmėte, jei jūsų akvariumas mažesnio aukščio. Dedant skelbimą reikia nurodyti, kad akvos aukštis toks...ir reikia žemaūgių augalų.
Ateityje reikia ieškoti žalios, rausvos ar rusvos spalvos kriptų, kurių aukštis bus apie 8-10 cm. ir aukštesnės neaugs. Jums tiktų ir anubiai, sagitarijos, dobiliukai, hedyotis, nedideli microsorum pteropus-paparčiukai. Visa kita ganėtinai lepūs augaliukai. Neskubant susirinkit augalus, raskit internete mažesnio dydžio akvariumų foto su patinkančiu vaizdeliu, išsirinkit ir kaupkit visa ko reiks. O tada persisodinsit pagal norimą pvz.
Papildyta:
Sniguriuoja, gražios ryškios nuotraukytės ir žuviukų gražių turi. Mano akiai kiek trūksta pilno foto iš priekio, nes dvi apatinės nuotraukos tik detalės bendro vaizdo. Iš to ką matau, labai viskas marga, tikrai gera pačios mintis dėti ramesnį foną.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 03 12, 21:27)
Neskubant susirinkit augalus, raskit internete mažesnio dydžio akvariumų foto su patinkančiu vaizdeliu, išsirinkit ir kaupkit visa ko reiks. O tada persisodinsit pagal norimą pvz.

Evora, o ka patartumet del sviesos? Sakau gal pakeist paprasta kaitrine lempute i 8-12 w 6500K taupiaja, ka manot?
Atsakyti