Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

Beje, pasidarėm vandens testą dėl to gaidelio uodegos, kuri beje toliau šviesėja - ir pagal juos PH 8, KH apie15 doh.gif Pagal rodmenis, - blogai čia doh.gif ( kiti parametrai normos ribose). Kaip tą Ph ir KH sumažint? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Prometėja @ 2016 03 11, 08:15)
Beje, pasidarėm vandens testą dėl to gaidelio uodegos, kuri beje toliau šviesėja - ir pagal juos PH 8, KH apie15 doh.gif Pagal rodmenis, - blogai čia  doh.gif ( kiti parametrai normos ribose). Kaip tą Ph ir KH sumažint? unsure.gif

Gaideliui rašomas tinkamas pH-6,8-7,4. Bet teko matyti lentelę, kur pagal jų kilmės teritoriją tas pH gali būti ir žymiai mažesnis.
pH mažėja, kai pajungiam CO2 arba pilam osmosę (RO vanduo), lietaus, sniego vandenį ar distiliuotą. Yra ir labai gamtiškas būdas-prisiskinti rudeny ąžuolo lapų ar prisirinkti alksnio konkorėžiukų. Šiek tiek padeda, bet naudojančių šiais laikais mažai, ypač turint didelius akvas tikrai nepasiteisina. Jums irgi nesiūlyčiau, nes mažam akve greit galit kitų bėdų prisidirbti.
Nuomonė yra tokia, kad sumažėjus KH, pradeda mažėti ir pH.
Jums nenaudojančiai visų šių priemonių, belieka kas savaitę keisti bent 10 proc. vandenėlio arba susiveikti distiliuoto.

Aš pati jokių šių priemonių nenaudoju, išskyrus, kad didžiajam akve yra CO2, tad patarti nieko daugiau negaliu.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 03 11, 10:55)
Gaideliui  rašomas tinkamas pH-6,8-7,4. Bet teko matyti lentelę, kur pagal jų kilmės teritoriją tas pH gali būti ir žymiai mažesnis.
pH mažėja, kai pajungiam CO2 arba pilam osmosę (RO vanduo), lietaus, sniego vandenį ar distiliuotą. Yra ir labai gamtiškas būdas-prisiskinti rudeny ąžuolo lapų ar prisirinkti alksnio konkorėžiukų. Šiek tiek padeda, bet naudojančių šiais laikais mažai, ypač turint didelius akvas tikrai nepasiteisina. Jums irgi nesiūlyčiau, nes mažam akve greit galit kitų bėdų prisidirbti.
Nuomonė yra tokia, kad sumažėjus KH, pradeda mažėti ir pH.
Jums nenaudojančiai visų šių priemonių, belieka kas savaitę keisti bent 10 proc. vandenėlio arba susiveikti distiliuoto.

Aš pati jokių šių priemonių nenaudoju, išskyrus, kad didžiajam akve yra CO2, tad patarti nieko daugiau negaliu.

Pamatavom iš krano vandens parametrus tai ph ir kh tokie patys rodmenys kaip ir akve g.gif Kažin tuomet ar vandens iš krano papildymas tą Ph sumažins... reiks kažkur distiliuoto pirktis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Prometėja @ 2016 03 11, 14:30)
Pamatavom iš krano vandens parametrus tai ph ir kh tokie patys rodmenys kaip ir akve g.gif  Kažin tuomet ar vandens iš krano papildymas tą Ph sumažins... reiks kažkur distiliuoto pirktis 4u.gif

O tai kokia prasme sitaip vargt g.gif zmones laiko zuvis tradiciniam vandentiekio vandeny ir tik nersimui, arba intensyviai augalininkystei keicia vandens sudeti...bet ta daro nuolat...
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2016 03 11, 15:01)
O tai kokia prasme sitaip vargt  g.gif zmones laiko zuvis tradiciniam vandentiekio vandeny ir tik nersimui, arba intensyviai augalininkystei keicia vandens sudeti...bet ta daro nuolat...

Taigi viskas dėl gaidžio uodegos doh.gif lotuliukas.gif Parduotuvėj vyrui kažkokio Ph Kh mažintojo pasiūlė, - pabandysim įpilt jo 4u.gif

Nusipirkom ir neršyklę molinezijoms wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Prometėja @ 2016 03 11, 20:13)
Taigi viskas dėl gaidžio uodegos  doh.gif  lotuliukas.gif  Parduotuvėj vyrui kažkokio Ph Kh mažintojo pasiūlė, - pabandysim įpilt jo 4u.gif

Nusipirkom ir neršyklę molinezijoms wink.gif

Nu jusu duodat, pasviezinat po truputi vandeni, kad kiti paramtrai butu geri ir psio..pardej jums duos ko paprasysit ir ne tik lotuliukas.gif
Taigi kaip visi kiti gaidziai gyvena..nu bile ne stiklinej ir silumoj kad butu wink.gif
Atsakyti
Kai įkišau į akvą rankeles dėl smulkmenos, tai.... baigiau echinodoruso šimtalapio pusmetrinio išrovimu-išmetimu ir dar visokiais persodinimais. Dabar drebu, kad nebūčiau vėl nitritų sukėlusi, nes vandenėlis mutnas.
Sraigėm įmečiau agurką, o užpuolė pecilijos.

user posted image]My Webpage[/URL]
Atsakyti
O aš savo restartinau biggrin.gif.
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2016 03 11, 23:43)
O aš savo restartinau biggrin.gif.

O tai kodėl? Reikėjo ar atsinaujinti sumanei?
Atsakyti
Mano baobabas biggrin.gif

user posted image

user posted image

Pliažas biggrin.gif .

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 03 12, 00:25)
O tai kodėl? Reikėjo ar atsinaujinti sumanei?

Šiaip sau biggrin.gif. Nebepatiko vaizdas doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Kai tokius akvukus ydedat nebesinori eiti prie savojo,man dar labia toli iki tokio grozio verysad.gif ,gerai kad bent zuvytes mylimas turiu blush2.gif .Labai reikia raudono kokio augalo akcentui ,klausymas kuris augtu be co2?
Atsakyti