QUOTE(cile @ 2016 03 06, 15:34)
Taip, yra fosfatu testas - PO4, bet jis dar brangesnies uz nitritus ir nitratus...
http://www.hipika.lt.../prodactest-po4
I ciklidinius akvus deda uzpildus i filtra - no fosfates, no nitrates, bet su augaliniais akvais sits bajeris neisdegs turbut, nekalbant apie finansine reikalo puse.
Gal pataupius bandysiu įsigyti. Ant dūšios bus ramiau.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mano močiutė sakydavo ,,IR GUDRI VIŠTA UODEGĄ IŠSIDILGINA".
Man rods, kad ta višta būsiu aš.
Nu, kiek žiūriu į tuos savo naujus OTO šamukus, tiek jie man labiau į LAPES- Crossocheilus siamensis panašūs darosi. Ilgesni, netupi ant stiklo taip kaip akvos seniai otai, nugarėlė šviesesnė ir nėra kūno pradžioje sustorėjimo būdingo šamukams. Jau parsinešus namo toks įtarimas kilo, bet dabar peržiūrėjau N foto internete ir manau, kad lapių 3 įsiveisiau. Darbščios jos, blizgina visas pakampes, bet kad iki 14 cm. užauga. Reiks paauguses kelti į didįjį akvą arba priduoti į pardę.
Bet tai kaip išsidūriau
O prie akvo užraše oto šamukai buvo parašyti
![g.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/g.gif)
Pažiūrėjau be akinių, o reikėjo užsidėti. Dar pasidžiaugiau, kad tokie nemaži....
Višta, o višta...
Papildyta:
QUOTE(mylima2007 @ 2016 03 06, 15:57)
Ateinu aš dar pasiskųst...
Kai pagalvoji.. kokia aš "gera" pirkėja..
Kai pirkau akvariumą, tai sako, 50 litrų akvariumas. Šiandien kažkaip kilo mintis pamatuot.. plotis 64cm, gylis 24 cm, aukštis - kaip pažiūrėsi, iki pat viršaus 30cm, iki tos skersinukų linijos 27cm.
Nu niekaip 50litrų nesusidaro..
Apie filtrą jau nebekalbu.. žinot visi jau.. kad nei lipukų, per mažas, nei žarnelės..
Dangtis.. kaip dabar jau matau, iš tolo net ne nepanašu į dangtį..
Pogruntį pirkau.. sako pardavėja, geras čia.. ir pirkau.. dabar žiūriu, maišosi jis man su gruntu.. tikrai ne tai, kaip įsivaizduoju.
Va tik su žuvytėmis viskas gerai, sraigėmis.. Augaliukais, dovanomis..
Žodžiu, padejavau
Čia kaip aš pardėj NAUJŲ METŲ premiją leidau
Klausiu- kiek litrų akva-50
O namie pamatavus-tik apie 40 ltr.
Nieko, bus dar tų akvų, dar tik pirmas
O pirmas blynas dažnai prisvyla. Pasitaupysi ir susipirksi viską geresnės kokybės.