Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

man reiktu tu helenu, nors zadu restarta daryt ir keist grunta... nes tragedija. paklausiau "protingo" patarimo kad sraigiu reik. melaniju, 5 pasiemiau, 2 nuduso - ir paskui kai pasipyle tukstanciais jos.... helena jau net nezinau kur viena dingus, ar sulindo i dugna persiserus ar dar vis gyva slepias.
vis dar planuoju atsivezt akva i kauna, ir pasileist. truksta to gyvo kampo labai.
tik turiu plana isdovanot molinezijas, ir pasilikt ancitrukus, nusipirkt pora skaliaru ir tropheu'ju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eri`: 05 kovo 2016 - 16:57
As tikrai zinau, kad noriu tamsaus grunto. Tik neapsisprendziu ar to tokio juodo su blizgiuku, ar tokio juodai pilko kaip granito skalda..

Atsakyti
QUOTE(Eri` @ 2016 03 05, 16:56)
man reiktu tu helenu, nors zadu restarta daryt ir keist grunta... nes tragedija. paklausiau "protingo" patarimo kad sraigiu reik. melaniju, 5 pasiemiau, 2 nuduso - ir paskui kai pasipyle tukstanciais jos.... helena jau net nezinau kur viena dingus, ar sulindo i dugna persiserus ar dar vis gyva slepias.
vis dar planuoju atsivezt akva i kauna, ir pasileist. truksta to gyvo kampo labai.
tik turiu plana isdovanot molinezijas, ir pasilikt ancitrukus, nusipirkt pora skaliaru ir tropheu'ju.

Galeciau duot porele, jei kaune smile.gif
Nors jos dar nedideles, bet uzaugs.
Atsakyti
QUOTE(Eri` @ 2016 03 05, 16:56)

Taip ir man atsitiko. Buvo 11 melanijų, kai paleidau 319 ltr. akvuką. O ir tos iš kažkur emigravo, nes pirkus nebuvau. Dabar visiem dalinu, saujom lauk metu, o rupūžių kaip nemažėja taip nemažėja. Ir kaip jas išgaudysi, jei į gruntą ar samanas sulindę lyg partizanai.
Belieka tikėtis, kad helenos nenugaiš persiėdusios.
Šiaip visos sraigikės yra gėris, kol to gėrio ne per daug. Tada jau- okupantai.

Suskaliarais atsargiai. Vos tik nitritai pakils ir tuoj gali į dausas žuviukų iškeliauti. Bus kaip man-akva yr, o skaliarų ba-ba. Ir dabar, kai lotosus roviau, didžiulį švarinimasi dariau, pakilo tie nelabieji. Testas gražiai vos, vos ružavas buvo. Staigiai bakterijų neturėjau, tai kol gavau, kol viskas atsistatė ir amen dviem skaliaram. Jautrūs jie labai, kaip mimozos.
Atsakyti
Merginos, patarkit prašau, - kaip gydyti gaidelio blunkančius pelekus 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 03 04, 23:38)
raudonplunksnė Myriophyllum matogrossene

Grozis, kad tik augtu bigsmile.gif

QUOTE(evora @ 2016 03 05, 13:24)
Jei žolikės nepaaugo, gal mažas apšvietimas, ne tik trąšų reikia.  Pabandysiu prisiminti kiek mokėjau. Už Oto šamukus lyg ir 3,50, lialiusai 2 su kažkiek buvo, sraigės po 1,50.

Pries pora dienu viesejau pas viena zymu Kauno akvariumista wink.gif, tai tradiciskai gavau ilgoka paskaita, ir jis eilini karta akcentavo ta visuma mikro/makro elementu/sviesos, co2. Tarp visu situ dalyku turi buti tam tikras santykis, kad auagalas sugebetu pasiimt..nes kitu atveju tarkim trasu gali butu absciai, bet kazkurie momentai nesusieina ir viskas - kazkas kazka blokuoja ir augalas skursta..nelygu dar koks to augalo plastiskumas...

QUOTE(*Carma @ 2016 03 05, 17:02)
Dar pagal fauna ziureciau biggrin.gif nes juodo (bent as) tikrai nedeciau, nesimatytu juodu molineziju ir kreveciu biggrin.gif mano vizija ateityje - koks sviesesnis gruntas ir juodas fonas  ax.gif
As isvis nedeciau to pogruncio, susimaisys viskas, dar jei spalvos skiriasi...
Jei bus ampuliarijos sveikos, nesenos, neiveiks ju wink.gif
Kainos palyginus su akvazoo kiek didesnes  g.gif

Aga, as ir ziurejau otukus, tai akvazoo ar ne 1,8 rolleyes.gif

QUOTE(evora @ 2016 03 05, 17:31)
Visur rašo, kad sraigių perteklius atsiranda nuo žuvų peršėrimo. Bet pastebėjau, kad gali žuvytes ir kukliai dietiškai maitinti, o jos vis tiek nemažėja. Velnią tu jas išrankiosi, kai žolių džiunglės, o melanijos dar gruntan sulenda. Žiūrėsim kaip natūralus biologinis ginklas suveiks.

Melanijas galima bandyt aprankiot jom kokio jauko/maistelio paduodant..tada jos islenda puotaut ir ju buna daug vienoj vietoj. ta maisteli net lekstutej ar isvis vieno iejimo spastukuose galima padet -tada dar paprasciau.

QUOTE(*Carma @ 2016 03 05, 17:50)
ir dar helenos pastebejau labiau megsta melanijas nei trimitininkus biggrin.gif

Gal melanijas islukstent patogiau nei tuos blusius trimitus biggrin.gif

QUOTE(Eri` @ 2016 03 05, 17:56)

Vis dar zadi dusint trophejus 72 ltr akve doh.gif

QUOTE(mylima2007 @ 2016 03 05, 17:59)
As tikrai zinau, kad noriu tamsaus grunto. Tik neapsisprendziu ar to tokio juodo su blizgiuku, ar tokio juodai pilko kaip granito skalda..

O juodo apvalaino ir neblizgaus neina rast? Jei reikals nedegantis, galima megint teirautis ir laukt, kada akvazoo tokio vel uzsives..kazkaip labai ilgai ju laivas plaukia, bet gal pagaliau sulauksim..nes prie visa ko prekiaut nebeturim kuo doh.gif
Pas mane kelis metus buvo juodo grunto ir juodu dangciu, beigi juodo silikono faze, bet nunai praejusi menesi eme ir pramuse i sviesia spalva, ruda grunta, atvirus sviestuvus ir medine apdaila lotuliukas.gif
Tuo butu atsirado JBL manado rudas gruntelis..kuri biski keikiu, bet grazus jis man..dar labai tikiuosi, kad neuzrugs, kaip Dilma kad grumojo, tfu tfu tf u cool.gif

QUOTE(evora @ 2016 03 05, 19:02)
. Buvo 11 melanijų, kai paleidau 319 ltr. akvuką. O ir tos iš kažkur emigravo, nes pirkus nebuvau. Dabar visiem dalinu, saujom lauk metu, o rupūžių kaip nemažėja taip nemažėja. Ir kaip jas išgaudysi, jei į gruntą ar samanas sulindę lyg partizanai.
Belieka tikėtis, kad helenos nenugaiš persiėdusios.
Šiaip visos sraigikės yra gėris, kol to gėrio ne per daug. Tada jau- okupantai.

Nu joa, taikiliai jas ivardijote drinks_cheers.gif
Bet visgi...va nesenai restartavau 3 metu, 55 ltr gausia apgyvendinta ir soooociai seriama akvuka. Jame buvo melaniju, tu tikruju medvarsciu..matydavau jas tik po socios vakarines zuvu puotos, dorojant pasaro likucius, arba kai syki uzrauginau vandeni netycia supylus puse buteliuko tetros doh.gif Na ir ka, rankiojau as jasias ta restarta darydama ir specialiai norejau pafotkint idant parodyt kokia populiacija per 3 metelius teuzaugo..zodziu nufotkint patingejau, bet ju ten buvo max kokiu 70 vnt, neskaitant visisku mazyliu, kurios pasiliko grunte..tai sakyciau gana saikingai - visas ir supyliau i naujaji akvuka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 05 kovo 2016 - 21:12
QUOTE(Prometėja @ 2016 03 05, 19:09)
Merginos, patarkit prašau, - kaip gydyti gaidelio blunkančius pelekus 4u.gif  blush2.gif

O jie tikrai puva ar tik spalva keicia? g.gif
Pabandyciau gal su druska kazkiek palaikyt arba jei jau tikrai matosi - tada vaistu g.gif

QUOTE(cile @ 2016 03 05, 21:07)
Gal melanijas islukstent patogiau nei tuos blusius trimitus  biggrin.gif

Pas mane trimitininkai tokie tikrai nemazi biggrin.gif buvau gavus ir tokiu mazuciu, kur ant sono beveik sliauzia, tai tuos sakyciau gal mazos helenos ir nunaikino g.gif tu dideliu gal dar neiveikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 03 05, 22:37)
Pas mane trimitininkai tokie tikrai nemazi biggrin.gif buvau gavus ir tokiu mazuciu, kur ant sono beveik sliauzia, tai tuos sakyciau gal mazos helenos ir nunaikino  g.gif tu dideliu gal dar neiveikia  g.gif

ai, tie geruliai bordavi..siaip jie gana grazus, tik kad vislus be proto doh.gif jau tiek ikru ant zoliu privaro, kad baisu..draugas buvo su jais ragalapio grazaus uzfundijes, ot turejau darbo, kol atrinkau..bet vistiek keli grudeliai ikru buvo praziureti ir issirito situ grozybiu..is kitos puses kai jie didesni, galima fiziskai bandyt surankiot kol nesubrendo g.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2016 03 05, 22:11)
ai, tie geruliai bordavi..siaip jie gana grazus, tik kad vislus be proto  doh.gif jau tiek ikru ant zoliu privaro, kad baisu..draugas buvo su jais ragalapio grazaus uzfundijes, ot turejau darbo, kol atrinkau..bet vistiek keli grudeliai ikru buvo praziureti ir issirito situ grozybiu..is kitos puses kai jie didesni, galima fiziskai bandyt surankiot kol nesubrendo  g.gif

Man ranka nekyla naikint blush2.gif

Tiesa, buvau gavus ricijos, kurios taip norejau, po keliu dienu nieko nebeliko doh.gif ir zuvys ir sraiges suslamste doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 03 05, 23:14)
Man ranka nekyla naikint  blush2.gif

Tipo tegu elenutes jas lapnoja..nors kita vertus gyvoji grandine - vieni kitus pamaitina thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 03 05, 21:37)
O jie tikrai puva ar tik spalva keicia?  g.gif
Pabandyciau gal su druska kazkiek palaikyt arba jei jau tikrai matosi - tada vaistu  g.gif

iš kraštų pasidarė balti permatomi ,- nežinau kaip atrodo kai pūva unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prometėja: 06 kovo 2016 - 11:06
QUOTE(*Carma @ 2016 03 05, 17:05)
Galeciau duot porele, jei kaune smile.gif
Nors jos dar nedideles, bet uzaugs.

Jo kaune busiu. tai pasileisciau del visa pikto, vietoj tu visokiu melaniju, kad maza ka ras - tai sunaikins

QUOTE(cile @ 2016 03 05, 21:07)
Vis dar zadi dusint trophejus 72 ltr akve  doh.gif

Nu vis dar nepabandziau. o ir nenoriu daug 4-5 ir gana, ir nieko daugiau.

Evrora, hmm nu manieji skaliarai sekmingai gyvavo, bet jo, kazkaip greit tas fainulka trispalvis pasidave, nezinia nuo ko. bet turesiu omeny. sad.gif (gal kaip tik ir buvo priezastis ta pati)
Atsakyti