Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(Dilma @ 2016 02 22, 23:31)
Tavo baltosios vietoj įsižeisčiau negrįžtamai biggrin.gif

Blonde geriete ir nefeneberna - isizeist nemoka lotuliukas.gif
Klausimelis is akva temos - sakei jbl manada uzrauginai..o per kiek mazdaug laiko, kokiom aplinkybem ir su kokiom pasekmem tatai ivyko? Taigi sita daikta drauges ikalbeta isitaisiau doh.gif atsibodo juodi, tavo nurodytas rudas labai fainas, ale mazumele kaina kandziojasi, tai va dariau kaip ir kompromisa..nu ir misliju kas manes cia laukia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2016 02 22, 22:57)
Blonde geriete ir nefeneberna - isizeist nemoka  lotuliukas.gif
Klausimelis is akva temos - sakei jbl manada uzrauginai..o per kiek mazdaug laiko, kokiom aplinkybem ir su kokiom pasekmem tatai ivyko? Taigi sita daikta drauges ikalbeta isitaisiau  doh.gif atsibodo juodi, tavo nurodytas rudas labai fainas, ale mazumele kaina kandziojasi, tai va dariau kaip ir kompromisa..nu ir misliju kas manes cia laukia  doh.gif

Viskam yra ribos, visad būna pirmas kartas liezuvis.gif biggrin.gif

Neatsimenu, baisiai seniai buvo...Stovėjo prie lango, gal tai turėjo įtakos... Beje, mano užrodytas už JBL Manado pigesnis tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2016 02 22, 21:41)
Kas per gruntas  bigsmile.gif
----------------------------
Ir kada sveciuose laukti  rolleyes.gif

flamingo juoda is akvazoo. Nesu tikra ar man jis patinka..bet jau padaryta, ryt tures patikt 😁
Ryt lyg nedirbi, tai treciadieni atvaziuociau jei galim, iki pietu kadanors?
P.s.gal kam reikia turiu rudu kriptokorinu, hydrophila polysperma, Heteranthera zosterofolia, sraigiu geru - melanijos ir piktu helenu 😁 siandien nurauta
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2016 02 23, 00:14)
Beje, mano užrodytas už JBL Manado pigesnis tongue.gif

Ar rimtai..gal kazka ne taip suziurejau tada g.gif Nu bet kokiu atveju as pigiai to manado gavau, tai ir buvau lemiamas veiksnys..zesim kas gausis, nu jei nesiseks gi ne "jura" - restartuosim biggrin.gif jau matai dabar kai pribrendau tiurkstis akve, tai visai kabli pagavau, nes iki tol 3 metus nesiryzau senojo akvuko is vietos judint.

QUOTE(Sandia @ 2016 02 23, 01:26)
flamingo juoda is akvazoo. Nesu tikra ar man jis patinka..bet jau padaryta, ryt tures patikt 😁
Ryt lyg nedirbi, tai treciadieni atvaziuociau jei galim, iki pietu kadanors?
P.s.gal kam reikia turiu rudu kriptokorinu, hydrophila polysperma, Heteranthera zosterofolia, sraigiu geru - melanijos ir piktu helenu 😁 siandien nurauta

Nu labai idomu..as ji derinu i savo mazesniji 45 ltr..nes uzkniso postambis sviesus ir margas..nu toki paveldejau doh.gif Tai va paveizesiu kaip flamingas realiai ziurisi ir arba ji desiu, arba likusiji manado...Man to flamingo blizgesys mazumele kliuna.
Treciadieni dirbu SANCIUOSE, jei tinka, tai lauksiu..tiesa su kolege dirbam, bet ji geriete, nieko nesakys bigsmile.gif
O tos melanijos tai geris..va nuleidau 3 metu amziaus akvuka, tai gal tik kokiu 50 su mazom ir buvo..neikyrus padarai uoliai besikuiciantys grunte ir pasirodo tik arba zuvu maistui sudorot, arba kai akva gerai uzpaskudintas ir jos ima dust...Cia kalba apie tuos "autentiskus" "medvarscius", nes yra ir kitos, trumpesniu ir lyg tamsesniu kiautu, tai va sitos nors irgi melanijos, bet kaip amaras..valdiskuose akvuose ju yr..sunku isnaikint, stiklais "laipioja" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2016 02 23, 11:02)
O tos melanijos tai geris..va nuleidau 3 metu amziaus akvuka, tai gal tik  kokiu 50 su mazom ir buvo..neikyrus padarai uoliai besikuiciantys grunte ir pasirodo tik arba zuvu maistui sudorot, arba kai akva gerai uzpaskudintas ir jos ima dust...Cia kalba apie tuos "autentiskus" "medvarscius", nes yra ir kitos, trumpesniu ir lyg tamsesniu kiautu, tai va sitos nors irgi melanijos, bet kaip amaras..valdiskuose akvuose ju yr..sunku isnaikint, stiklais "laipioja"  doh.gif

tai va is taves elenuciu ir imiau kad tas netikrasias isgaudytu, galesiu atvezt atgal skola+ ir valdiskas suvalgys biggrin.gif
jo gruntas toks blizgus -user posted image
čia pigiau irgi blizgi rolleyes.gif http://www.akmenys.l...nti-skalda.html, bet galvoju kol aš prisiruošiu nuvažiuot ten ir pažiūrėt tai čia vienoj vietoj viską susirinkau..
Atsakyti
Atėjau dar jūsų dėl akvariumo apšvietimo patrukdyt: parduotuvėj rekomendavo lempą jungt 8 valandom, kitur skaičiau, kad rekomenduojama 10-12 val/parą laikyt įjungtą dirbtinį apšvietimą... Dabar viena kaimynė iš viso sako laikyt įjungus 4 val ir po kelių valandų dar 4 valandas... čia per parą... Nu visiškai susipainiojau :/ Kaip jūs darot?
Atsakyti
QUOTE(Prometėja @ 2016 02 23, 13:56)
Atėjau dar jūsų dėl akvariumo apšvietimo patrukdyt: parduotuvėj rekomendavo lempą jungt 8 valandom, kitur skaičiau, kad rekomenduojama 10-12 val/parą laikyt įjungtą dirbtinį apšvietimą... Dabar viena kaimynė iš viso sako laikyt įjungus 4 val ir po kelių valandų dar 4 valandas... čia per parą... Nu visiškai susipainiojau :/ Kaip jūs darot?

Visi variantai is esmes teisingi, tiesiog reik atitaikyt jusu akvariumo poreikius ir situacija labiausiai atitinkanti rezima wink.gif Jei akvariumas sviezias, nesenai paleistas, pradziai isvis ir 4-6h gali pakakti. Dar svarbu kas per augalai, kiek w/litrui, ar pilat trasu...O ta pertrauka, tai tam, kad kilstelet CO2 lygi akvariume, kas irgi labai svarbu augalams.
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2016 02 23, 20:33)
Visi variantai is esmes teisingi, tiesiog reik atitaikyt jusu akvariumo poreikius ir situacija labiausiai atitinkanti rezima wink.gif Jei akvariumas sviezias, nesenai paleistas, pradziai isvis ir 4-6h gali pakakti. Dar svarbu kas per augalai, kiek w/litrui, ar pilat trasu...O ta pertrauka, tai tam, kad kilstelet CO2 lygi akvariume, kas irgi labai svarbu augalams.

Ačiū už atsakymą🎈Na kaip ir minėjau mano akvariumui tik antra savaitė eina dar... Augaliukai yra gal 9 vnt - tik pavadinimų tikrai nežinau smile.gif) Trašų pilu kaip parduotuvėj rekomendavo, - kartą per savaitę blush2.gif
Bandysiu trumpiau laikyti tada 😊
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prometėja: 24 vasario 2016 - 09:43
Šiandien turėjau planą aplankyti naują akvų pardę ,,Akvariką". Įvykdžiau.

Parduotuvė tikrai didelė, erdvi. Žuviukai taip išpirkti, kad beveik tušti akvariumai. Augalų irgi likę gerokai mažiau. Tik visokių ciklidų daug-matyt žmonės juos mažiau čiumpa. Yra ir milžiniškų žuvų dėl grožio akims paganyti didžiuliame akvariume. Vis visokie šamai ir ciklidai.

Kaip personalas? Šeimininko neradau, tik jauną žavų jaunuolį(gal sūnelis?) su panele kavą siubčiojantį. Šis nelabai dar viskame gaudosi, bet tuoj tiesiogiai skambinasi šeimininkui ir konsultuojasi. Tad kas tiksliai nežinote ko jums reikia-geriau pataikyti , kai bus šeimininkas.

Kas patiko g.gif
Radau nemažą akmenų ir šakų pasirinkimą. Po mano nesėkmingų IWAGUMIO akmenų paieškų bais apsidžiaugiau. Reiks ateityje su didesne terbele užvažiuoti drakono akmenėlių pasirinkti. Gal tik bus problemėlė rasti mažesnių.

Ar ką pirkau?
O kaip gi!
Ar galima įkleisti ožką į daržą ir tikėtis, kad jis neliestas liks. lotuliukas.gif
Parsitempiau šaką į 19 ltr. kubelį. Dabar ruošimės apželti kalėdine samana.
Pričiupau šaldyto maisto ir radau gražuolį tailandietišką paparčiuką-Microsorum Pteropus. Nu, bais gražiai prižėlęs.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 02 26, 15:23)
Šiandien turėjau planą aplankyti naują akvų pardę ,,Akvariką". Įvykdžiau.

Parduotuvė tikrai didelė, erdvi. Žuviukai taip išpirkti, kad beveik tušti akvariumai. Augalų irgi likę gerokai mažiau. Tik visokių ciklidų daug-matyt žmonės juos mažiau čiumpa. Yra ir milžiniškų žuvų dėl grožio akims paganyti didžiuliame akvariume. Vis visokie šamai ir ciklidai.

Kaip personalas? Šeimininko neradau, tik jauną žavų jaunuolį(gal sūnelis?) su panele kavą siubčiojantį. Šis nelabai dar viskame gaudosi, bet tuoj tiesiogiai skambinasi šeimininkui ir konsultuojasi. Tad kas tiksliai nežinote ko jums reikia-geriau pataikyti , kai bus šeimininkas.

Kas patiko g.gif
Radau nemažą akmenų ir šakų pasirinkimą. Po mano nesėkmingų IWAGUMIO akmenų paieškų bais apsidžiaugiau. Reiks ateityje su didesne terbele užvažiuoti drakono akmenėlių pasirinkti. Gal tik bus problemėlė rasti mažesnių.

Ar ką pirkau?
O kaip gi!
Ar galima įkleisti ožką į daržą ir tikėtis, kad jis neliestas liks. lotuliukas.gif
Parsitempiau šaką į 19 ltr. kubelį. Dabar ruošimės apželti kalėdine samana.
Pričiupau šaldyto maisto ir radau gražuolį tailandietišką paparčiuką-Microsorum Pteropus. Nu, bais gražiai prižėlęs.

Nu jau jus kaip reklamoj taip viska isdestet,kad taip ir norisi lekti apsipirkti lotuliukas.gif .O as su tokiu klausymuku pagaliau pasiseke gavau peciliju mikimauzu,aisku jos atkeliavopas mane net is Vilniaus nors tik 3,tik beda neaiski lytis,nuo kada pradeda skirtis lytis ju? g.gif
Atsakyti
Nežinau kokio dydžio jūsiškės žuvytės, bet jei jau kokių 2 cm., tai galima įžiūrėti.

user posted image]My Webpage[/URL]

Viršuje bus patelė-jos papilvėje trikampio formos vėduokliškas pelekas. Apačioje patinas-papilvėje lyg durklo formos smailas pelekas.Dažnai šie pelekai būna prispausti prie pilvo aktyviai judant, tad reikia ilgiau stebėti žuvytę. Pagaliau mažoms žuvytėms galima pasiimti ir lupą, kad geriau įžiūrėtumėte. Aš dažnai taip pasitikrinu, kai savo akimis nepasitikiu.
Atsakyti
Nu blyn, vos neprisidirbau doh.gif

Užkaičiau nemažą puodą su šaka ir nuėjau TV paveizėti, bet ...prisnūdau. Prabudau, dar pasižvalgiau, ateinu į virtuvė, o ten rūkas nuo garų, langai upeliais teka, puode vos, vos vandenėlio.
Gerai, kad laiku atsipaipaliojau lotuliukas.gif
Atsakyti