Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

jeigu norite ją mirkyti kol paskęs tai tikriausiai reikės ilgai laukti. Tačiau galima ją kaipnors pritvirtinti prie akmenų didesnių (galima gręžt skylę ir tvirtint viela) ir tada neiškils, o akmenis užkasite grunte kad nesimatytų.

o dėl vandens dažymo tai būna tokie priemonė dedasi į filtrą kaip užpildas, kuri sugeria tą rudumą. Purigen vadinasi.
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2016 01 24, 10:40)
Brubulas superinis, idomu kaip jam toliau seksis smile.gif
Zavus  wub.gif
Su kuo ir sveikinam  bigsmile.gif
Tik siaip siulyciau nuo tolimesniu pirkiniu susilaikyt, kol kas pasirupinant mase nelepiu zolikiu na ir zuvelioka viena kita del smagumo. Ir jau kaip igysit patirties, apamastysit norus ir vienu ypu rimtesni akva isigysit..nes va ziurekit - dangti reiks perdaryt, stala uzsakysit, filtras ir nepakankamas, o stiklas taigi senas..nevertos investicijos.
Del deguonies zarnos skleidziamo garso - tai as jas nuemus nuo visu triju savo filtru..o be ju fan'ai dirba gan tyliai. Esminis dalykas, kad butu sociai kondiciniu augalu ir zuvu neperkrauta.
O koks cia baisumas, taigi naujas zmogus..viskas suprantama..adekvati ir kritika bus wink.gif
Del nelepiu pieveliu,tai yra toks augalas sagitaria subulata..tai ne pievele, bet vaizda panasu  sudaro ir yra gana nelepi, isbandyta  bigsmile.gif

user posted image

Fotografavau su mobilka, kątik po augaliukų sodinimo (čia prieš 10 dienų). Tai matosi tik bendras vaizdas.

Tikrai taip, toks planas ir yra. Dabar čia toks kaip bandomasis triušis, ar man iš vis akvariumas nėra tik užgaida, ar man tai nesukels daugiau pareigų, nei malonumo.. na ir šiaip, toks pabandymas. Bet kolkas tai labai smagu ir patinka.
O jei jau viskas tiks ir patiks, tai kiek didesnį (o gal ir tą patį) perkelsiu į kitą kambarį ir jau rimčiau kažką. Patobulinsiu ar pan.
Ar tie augaliukai kondiciniai ar ne, sunku pasakyti. Jie kaip ir nepradėjo pūti ar ruduoti, bet ir nedaugėja jų. Tai žiūrėsiu, kas bus toliau. Va tik pievelė nujuodavo, bet dar neskubu išmest, kadangi persodinau tikrai ne itin kruopščiai, o kuokšteliais, tai turiu vilties, kad gal iš kuokštelio bent viena šaknelė prigis ir viskas bus ok.

Kodėl stiklas nevertas investicijos? Ar akvariumo stiklai turi galiojimo laiką?
Atsakyti
QUOTE(mylima2007 @ 2016 01 24, 18:50)
Kodėl stiklas nevertas investicijos? Ar akvariumo stiklai turi galiojimo laiką?

Pats stiklas, tikrai neturi galiojimo laiko, nebent jo siules wink.gif Svarbu, kad stiklas nebutu subraizytas.
Nevertas investiciju ne todel, kad nenaujas, bet kad mazas..nu nebent jis jums idealiai savo gabaritais tinka ir "augt" nezadat, tada O.K. nes akvariumas toks daiktas, kad ir i pati maziausia reik nemazai pinigu kist, o siek tiek pridejus galima zenkliai didesni isigyt. Speju daugumos cia esanciu nuomone bus, kad minimalus normalus akvukas yra bent 80x35x45 biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 24 sausio 2016 - 18:26
QUOTE(cile @ 2016 01 24, 18:22)
Pats stiklas,  tikrai neturi galiojimo laiko, nebent jo siules wink.gif Svarbu, kad stiklas nebutu subraizytas.
Nevertas investiciju ne todel, kad nenaujas, bet kad mazas..nu nebent jis jums idealiai savo gabaritais tinka ir "augt" nezadat, tada O.K. nes akvariumas toks daiktas, kad ir i pati maziausia reik nemazai pinigu kist, o siek tiek pridejus galima zenkliai didesni isigyt. Speju daugumos cia esanciu nuomone bus, kad minimalus normalus akvukas yra bent 80x35x45  biggrin.gif

Thuuu.. jau išsigandau, kad kažko nežinau smile.gif Sakau, gal po kiek laiko stiklas pradeda trupėt ar dar kasnors smile.gif))
Man labai patinka šito akvariumo išmatavimų proporcijos - kad pailgas.
Ar norėčiau didesnio..hmmm.. nežinau..
Turiu tokią viziją.. kad kai gyvensiu name (o pamatų dar nėra), tai tarp dviejų erdvių bus niša ir ten bus didelis akvariumas, kokių 500 litrų. Bute tai man tokio užtektų.
Neplanuoju, kad tai peraugs į maniją ar kažką tokio. O minimaliam poreikiui (kai tai nėra pagrindinis hobis), tai pats tas, nes pradžioj planas buvo tik vaza. Žinoma, gal po kiek laiko kalbėsiu kitaip smile.gif

Bet dangčio su lempom tai betkokiu atveju vistiek noriu kokio kitokio. Kažin, o jei iš stiklo daryti, kaip mini kubams būna? O lempas lipdyti kokiasnors... išorines?
Atsakyti
QUOTE(mylima2007 @ 2016 01 24, 19:45)
Bet dangčio su lempom tai betkokiu atveju vistiek noriu kokio kitokio. Kažin, o jei iš stiklo daryti, kaip mini kubams būna? O lempas lipdyti kokiasnors... išorines?

Nu jei vyro rankos teisingai "idetos", gal ir eitu ka sumeistraut bigsmile.gif Nes gamykliniai sviestuvai ne tik kad stipriai brangus, bet dazniausiai kazkodel visai nepritaikyti augaliniams akvariumams doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2016 01 24, 18:22)
Speju daugumos cia esanciu nuomone bus, kad minimalus normalus akvukas yra bent 80x35x45  biggrin.gif

aš net labai nesutikčiau. Pati turiu akvą 110x30x40h ir savo burbulinę vazą kurioje net 10l netelpa. Ir labiau džiaugiuosi vaza negu tuo kaip sakot normaliu akvariumu.

Kol ten buvo ciklidinis buvo ok viskas, bet kai nutariau iš jo augalinį padaryti prasidėjo bėdos.
Visdar nesugalvoju į ką ne itin brangaus iškeisti liuminescencinį apšvietimą kad elektros mažiau sunaudotų, nes 60w man mažai o 90w dėti bus elektros atžvilgiu brangu. Dabar pagalvoju sudėt eilę 10 ar 20w prožektorių gal būtų neblogai, vis pigiau ir šviesos daugiau būtų.
Su dumbliais nuolatos kovoju, kažkaip jie neatlimpa nuo manęs. Kas savaitę pusę tūrio vandens išpilt ir įpilt jau irgi nervina, nes ciklidams tik išgaravusį dapylinėjau ir jokių dumblių nebuvo o žuvys veisėsi kaip pasiutusios. Smėlio nusiurbinėt irgi nereikėjo nes viską filtras sutraukdavo, o dabar tas dugno siurbimas irgi siutina nes vis kokį eleocharį įsiurbiu... O jei ne aš tai skalerai būtinai išrauna.

Žodžiu pagal mane su mažu tūriu pradžiai lengviau susitvarkyti, ir augalais mažą tūrį apsodinti greičiau gaunasi.

O dėl didelio tai brandinu planą 500l, bet tada jau darysiu prie sienos kur vonia už jos, gręšiu skyles dvi, vieną į kanalizaciją, iš kitos eis žarna kurią galima bus ant čiaupo užmauti ir vandens prileisti. Filtracijai darysiu vidinį sumpą per akvo centrą, lempos bus pakabinamos ant lubų. Kažką tokio brandinu. Pogruntis irgi bus žemė, nes kolkas ji man pasiteisina burbule. Nes užpild gero pogrunčio į 500l tai jau nelabai toks hobis pigus gaunasi.

O vaikystėje išvis varles lauke stiklainiuose su ragalapiu auginau per vasarą smile.gif rudenį visas išleisdavau į laisvę.
Papildyta:
dar turiu planą nusipirkti kačių kraiko iš deginto molio ir išbandyti jį kaip gruntą. turiu dar vieną akvariumą atliekamą tokiems testams. Riba lygtais jei nieko nepainioju turėjo akvą ant tokio kraiko padarytą, gražiai augo augalai ten pas ja.
Atsakyti
QUOTE(ramashka.s @ 2016 01 24, 20:22)
dar turiu planą nusipirkti kačių kraiko iš deginto molio ir išbandyti jį kaip gruntą. turiu dar vieną akvariumą atliekamą tokiems testams. Riba lygtais jei nieko nepainioju turėjo akvą ant tokio kraiko padarytą, gražiai augo augalai ten pas ja.

Youtube prisiziurejus kad pila ji biggrin.gif

Tas sviezias akvariumas man vistiek atrodo kad grunto perdaug pripilta g.gif
Ir lempa tamsoka (bent is foto atrodo)
O kas ten desneje, kur augalas pluduriuoja "prismeigta"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 01 24, 20:24)
Youtube prisiziurejus kad pila ji biggrin.gif
Tas sviezias akvariumas man vistiek atrodo kad grunto perdaug pripilta  g.gif
Ir lempa tamsoka (bent is foto atrodo)
O kas ten desneje, kur augalas pluduriuoja "prismeigta"?  g.gif

Gal ir per daug pripyliau smile.gif pyliau pogruncio, ir grunto ant virsaus. Kaip suprantu, svarbiausia per mazai neipilt,kad saknim uztektu vietos, o per daug...gi nieko tokio?

Ten, kur augalas, tai ir yra tas gumuliukas su medinem lazdelem susmeigtas. Pavadinimu tai nepamenu.. nors pardavejas sake, kas ir kaip. Kad tas augaliukas (be saknu) nenuplauktu, kur nenoriu, tai ir persmeigiau su pagaliukais, ir ismeigiau i grunta.

Taip taip..lempa ir man atrodo per maza. Ten yra savadarbis dangtis ir suklijuoti led lempukai. Tokie maziukai i juosteles. Toki pirkau.
Atsakyti
QUOTE(ramashka.s @ 2016 01 24, 21:22)
Kas savaitę pusę tūrio vandens išpilt ir įpilt jau irgi nervina

Kam tiek daug unsure.gif ? 20-30% kas 10d dienu neuztektu?
Del elektros sutinku - kuo didesnis akvariumas ir ypac jei augalinis, tuo labiau pinigine kas menesi palengvina.
Atsakyti
Sveikos ,noriu jungtis I jusu grupele smile.gif,galu gale vel netiketai sugryzau I savo vaikyste vel turiu akvariuma.Nedidelis ,bet uzteks 120 L,turiu nuo vasaros,gavau su ciklidais ,bet jie man taip nepatiko kad galu gale isdalinau ,o ir augaliukai gyvi man labiau patinka smile.gif.Zuvyciu noreciau ysiveisti tai dabar noreciau paklausti gal yra kas parduoda nebrangiai neonu burely ,gupiju,skaleru ar daniju,siaip taikiu zuvyciu noriuDabar plaukioja skaleras,3 neonai,kardonesiu porele,ancitrusai 3 ir samukas .Foto nemoku ykelti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emile3: 25 sausio 2016 - 08:32
QUOTE(emile3 @ 2016 01 25, 08:31)
Sveikos ,noriu jungtis I jusu grupele smile.gif,galu gale vel netiketai  sugryzau I savo vaikyste vel turiu akvariuma.Nedidelis ,bet uzteks  120 L,turiu nuo vasaros,gavau su ciklidais ,bet jie man taip nepatiko kad galu gale isdalinau ,o ir augaliukai gyvi man labiau patinka  smile.gif.Zuvyciu noreciau ysiveisti tai dabar noreciau paklausti gal yra kas parduoda nebrangiai neonu burely ,gupiju,skaleru ar daniju,siaip taikiu zuvyciu noriuDabar plaukioja skaleras,3 neonai,kardonesiu porele,ancitrusai 3 ir samukas .Foto nemoku ykelti  blush2.gif

o iš kokio miesto esi?
Atsakyti
QUOTE(ramashka.s @ 2016 01 25, 08:40)
o iš kokio miesto esi?

Siaip esu is Silutes raj,bet yra galimybe ir Kaunas smile.gif
Atsakyti