Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(evora @ 2016 02 19, 16:32)
Pasižvalgyti ax.gif

Buvau galvojusi į jo vietą sodinti raudoną lotosą, bet, kad man jie per dideli vis išauga ir stelbia apačioje esančius augalus.  Bandysiu čia perkelti echinodorusą ozelot-tikrai mažesnis bus.
O šiaip vis dar nesuvaldau taškinio žalio dumblio. Labiausiai jis bujoja ant kelmuko ir šimtalapio echinodoruso. Šio lapai net žaliu storu luobu pasidengia lyg kokia skūra. Vis šalinu tuos uždumblėjusius lapus, o nauji super greitai atauga. Net 3 mažus sprindinius echinodoriukus išaugino-bus vėl kas atidavinėti.

Grazuuu wub.gif
Tik man kaireje truktu siek tiek sviesos.
O nera kokio ancitruso kad panaikintu kazkiek dumbli? Saka grazi bus ir pazaliavus tik augaliukai jau ne. Maciau moka graziai zydet lotosai ax.gif
Atsakyti
Evora, noriu paklausti. Pylet pogrunti o ant jo kazkoki tinkliuka klojot kad pogruntis nesusimaisytu su gruntu? Nes jei tas aquabasis rudas o grunta rinktis juoda tai nekazka atrodys kai isrovus koki augala viskas i pavirsiu iskiltu.. Bresta man reikalas restartuot tai galvoju kaip cia elgtis
ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandia: 19 vasario 2016 - 23:46
QUOTE(Sandia @ 2016 02 19, 23:44)
Evora, noriu paklausti. Pylet pogrunti o ant jo kazkoki tinkliuka klojot kad pogruntis nesusimaisytu su gruntu? Nes jei tas aquabasis rudas o grunta rinktis juoda tai nekazka atrodys kai isrovus koki augala viskas i pavirsiu iskiltu.. Bresta man reikalas restartuot tai galvoju kaip cia elgtis
ax.gif

Ne, tinkliuko nedėjau.
,,Amanijoje" mačiau kažkokį juodą gruntą, panašų į molio gurvuoliukus, kokius į vazono apačią dedame gėles sodindami. Jį naudojant nebereikia pogrunčio. Jums tiktų.
Atsakyti
Pridaviau augaliukus į pardę. Tuo pačiu sužinojau, kad ragalapis labai paklausus. Sakė, kad labai gerai tvarkosi su nitritais, daug jų į save sugeria. Pasirodo žolikė labai net gerietė. Gali sėkmingai konkuruoti su kilmingom atogrąžų gražuolėm.
Dar sužinojau, kad Šiauliuose Vytauto gatvėje atsidarė naujas akvariumų salonas. Savininkas -Ričiardas, kur turguje gyvu maistu prekiaudavo. Tik neišsiaiškinau tikslaus pardės adreso. Kažkur gale Vytauto gatvės... Tiek tų žinių.
Gal kas šiauliškių jau buvote, žinote?
Atsakyti
Taip, šiauliečių plepsių klubas operatyviai dirba drinks_cheers.gif

Nauja parduotuvė-AKVARIKA-Vytauto 265, atidarymas buvo vasario 5 d.

user posted image]My Webpage[/URL]

Atsakyti
Bet kaip as jum Siaulietem pavydziu ir parduotuves akva atsidaro naujos,ir zuvyciu graiu turit (dalinates),o musu uzkampy nyku verysad.gif
Atsakyti
Butinai reikes apsilankyt Akvarikoj! Aciu uz info!
Atsakyti
QUOTE(emile3 @ 2016 02 20, 14:57)
Bet kaip as jum Siaulietem pavydziu ir parduotuves akva atsidaro naujos,ir zuvyciu graiu turit (dalinates),o musu uzkampy nyku  verysad.gif

Užjaučiu.
Gal ir pas jus kas turi akvariumus. Dar gal išsiaiškinsit kada ir turėsit su kuo keistis, bendrauti.

Bet , kai aš palyginu Šiaulius su Kaunu ar Vilnium-panašiai gaunasi. Ypač pajuntu, kai augaliukais keičiasi ar... Na, aš dar turiu kaktusų kolekciją, o egzotinių augalų parodos vyksta ten. Baisiai nyku, kai negali ištrūkti iš darbo ir sudalyvauti, prisidėti prie jų ruošimo.

Papildyta:
QUOTE(mylima2007 @ 2016 02 20, 15:12)
Butinai reikes apsilankyt Akvarikoj! Aciu uz info!

Beje, jei norėsi didesnio akvariumo-tas pats Ričiardas padarys. Maniškis 319 ltr. jo darbelis, dar mažasis mailinykas. Ir šiaip rimtas vyras, padėjo ,,Amaniją" įkurti.
Atsakyti
Kadanors turbut noresiu. Bet kolkas, bute, man toks dydis pats idealiausias (50l). Kolkas jauciuosi nei su per mazu, nei su per dideliu smile.gif

Smagu, kai yra zmoniu, kurie yra akva specai.
Atsakyti
Uh, daviausi po didįjį akvą karsta.gif
Vietoj išrauto lotoso sodinau echinodorusą ozelot, ką dar reikėjo patrumpinau, sagitarijų pievelę išroviau ir vėl atsodinau. Bet visų pirma prasiurbiau giluminiu valymu gruntą kur lotosas augo. Pora kibirų naftos buvo. Dar ir dabar akvas tokiam lengvam rūkelyje paniręs.
Sugaudžiau raudonas pecilijas iš didžiojo ir perkėliau į 40 ltr. Dabar plauko viens patins su 3 pačių haremu. Reiks kokį veislinį dar raudoną nupirkti. Dabar jau būsiu garantuota, kad visokių kitokių spalvų mutantų-margių nebebus.

Einu torto gabalą sulapnosiu (nusipirkau-nusipelniau) ir pulsiu kitų akvų tvarkyt.
Atsakyti
Mano skaliaras vel sudejo ikrus ant filtro.. Zinau, kad nakti juos butinai suvalgys ancitrusai. Ar yra galimybe apsaugoti? Kito akvariumo neturiu, atskirti galimybes nera. Gal yra pirkti kokiu tinkleliu, kuriais galeciau atkskirti juos tam paciam akvariume?
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2016 02 20, 17:02)
Mano skaliaras vel sudejo ikrus ant filtro.. Zinau, kad nakti juos butinai suvalgys ancitrusai. Ar yra galimybe apsaugoti? Kito akvariumo neturiu, atskirti galimybes nera. Gal yra pirkti kokiu tinkleliu, kuriais galeciau atkskirti juos tam paciam akvariume?

Gal ūkinėse prekėse ir yra matuojamo tinklo. Gali bandyti aptraukti vielos rėmelį užuolaidos tinkliniu audiniu. Tokiu kur tinkliukams žuvims gaudyti naudoja.
Bet pagalvok ar išauginsi bendram akvariume išsiritusius mažylius. Juos tikrai reikės perkelti kitur.
Atsakyti